Πώς να αγοράσετε Ethereum (ETH) και πού

Σε αυτόν τον οδηγό, θα εξετάσουμε τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι μπορούν να αγοράσουν το Ethereum. Πρώτα απ ‘όλα, το Ethereum (ETH) είναι μια πλατφόρμα blockchain που προστατεύεται από ένα κατανεμημένο δίκτυο μηχανημάτων, κάθε επεξεργασία και επικύρωση συναλλαγών. Το Ether είναι το νόμισμα του blockchain (αν και το Ethereum χρησιμοποιείται εναλλακτικά για να περιγράψει το blockchain και το νόμισμα) και δημιουργείται από τις μηχανές που εκτελούν αυτήν την εργασία.

Ο αιθέρας μπορεί να ανταλλαχθεί για νομίσματα fiat ή μπορεί να θεωρηθεί ως κερδοσκοπικό περιουσιακό στοιχείο. Το δίκτυο Ethereum έχει χιλιάδες συμμετέχοντες που μπορούν να συναλλάσσονται με οποιονδήποτε από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου χωρίς μεσάζοντες.

Ανοίξτε ένα πορτοφόλι Ethereum

Πριν πάρετε λίγο Ether, θα πρέπει να έχετε ένα πορτοφόλι Ethereum για να κρατάτε τον αιθέρα σας. Επειδή υπάρχουν πολλά, θα πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά ανάμεσα στα καλύτερα πορτοφόλια Ethereum στην αγορά.

Ακολουθεί μια ανάλυση των πιο δημοφιλών πορτοφολιών αιθέρα.

Αγοράστε το πορτοφόλι Ethereum

Πορτοφόλια υλικού Ethereum

Τα πορτοφόλια υλικού είναι σήμερα ο πιο ασφαλής τρόπος αποθήκευσης του αιθέρα σας. Αυτό είναι ένα μικρό κομμάτι υλικού που συνδέετε στον υπολογιστή σας και χρησιμοποιείτε για να αποθηκεύσετε το ιδιωτικό σας κλειδί εκτός σύνδεσης. Τα πορτοφόλια υλικού είναι πιθανώς ένας βέλτιστος συνδυασμός μεταξύ ευκολίας και ασφάλειας. Τα κύρια πορτοφόλια υλικού για αιθέρα περιλαμβάνουν Ledger και Trezor.

Πορτοφόλια λογισμικού Electrum

Εάν ξεκινάτε και δεν έχετε πολύ αιθέρα για αποθήκευση ή δεν έχετε αρκετά χρήματα για να αγοράσετε πορτοφόλι υλικού Ethereum, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πορτοφόλι δωρεάν λογισμικού. Αυτά τα πορτοφόλια είναι δωρεάν, αλλά το μειονέκτημα είναι ότι είναι λιγότερο ασφαλή καθώς είναι πάντα online σε σύγκριση με τα πορτοφόλια υλικού.

Τα κορυφαία πορτοφόλια λογισμικού Ethereum περιλαμβάνουν Exodus, Edge και MyEtherWallet.

Αγοράστε Ethereum σε ανταλλαγή Crypto

Πριν επιλέξετε μια κατάλληλη ανταλλαγή, βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί στη χώρα σας και αποδέχεται το νόμισμα της χώρας σας. Θα πρέπει να υποβάλετε ορισμένα προσωπικά στοιχεία κατά τη διαδικασία εγγραφής για λόγους ασφαλείας.

Για τις περισσότερες ανταλλαγές, οι πλήρεις έλεγχοι ταυτότητας έρχονται αργότερα κατά τη συμπλήρωση των καταθέσεων και των αναλήψεών σας. Για να περάσετε αυτούς τους ελέγχους, θα χρειαστεί να προσκομίσετε το αποδεικτικό διεύθυνσής σας και μια φωτογραφία του εαυτού σας με την ταυτότητά σας ή την άδεια οδήγησης. Αυτή η διαδικασία γίνεται σύμφωνα με την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και γνωρίζει τους κανονισμούς των πελατών σας.

Μετά την ολοκλήρωση όλων των επιταγών, το επόμενο βήμα είναι η επιλογή μεθόδου κατάθεσης. Ανάλογα με την ανταλλαγή, υπάρχουν διαφορετικές μέθοδοι, όπως πληρωμή μέσω PayPal, πιστωτική και χρεωστική κάρτα και τραπεζικά εμβάσματα. 


Ενδιαφέρον: Πώς να αγοράσετε Ethereum με πιστωτική κάρτα

Υπάρχει μια μικρή χρέωση για την κατάθεση, ανάλογα με τη μέθοδο κατάθεσης. Οι λεπτομέρειες βρίσκονται στην ενότητα «σχετικά» ή στο υποσέλιδο του ιστότοπου.

Τα περισσότερα χρηματιστήρια δέχονται ευρώ και δολάρια, και τα μεγάλα χρηματιστήρια δέχονται βρετανικές λίρες στερλίνα, κινεζικό γιουάν και ρωσικό ρούβλι. Θα χρειαστεί να περιμένετε αρκετές ώρες για να εμφανιστούν τα χρήματά σας στο χρηματιστήριο και αυτό εξαρτάται επίσης από τη μέθοδο ανταλλαγής και κατάθεσης που χρησιμοποιείται.

Μόλις δείτε τα χρήματά σας στο χρηματιστήριο, μπορείτε να αρχίσετε να αγοράζετε το Ether. Η ευχρηστία αυτής της διαδικασίας εξαρτάται από μια συγκεκριμένη ανταλλαγή, με πολλούς να έχουν καταβάλει προσπάθειες για να κάνουν τη διαδικασία όσο το δυνατόν πιο εύκολη.

Θα σας δοθούν ζωτικές πληροφορίες σχετικά με την τρέχουσα τιμή του νομίσματος, την κεφαλαιοποίηση της αγοράς και άλλα σχετικά νέα στο χρηματιστήριο.

Ορισμένες ανταλλαγές που δέχονται το Ether περιλαμβάνουν το Bitfinex, το Coinbase, Κάθισμα, Kraken, Etoro, BitPanda, Gemini, GDAX.

Εάν αποφασίσετε να αγοράσετε το Ether από ένα χρηματιστήριο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πορτοφόλι που παρέχεται από την ίδια πλατφόρμα γιατί θα είναι ευκολότερο. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος δεν είναι ασφαλής.

Αγοράστε Ethereum με μετρητά

Κάποιοι μπορεί να προτιμούν να αγοράσουν το Ethereum ανώνυμα για διαφορετικούς λόγους, όπως για να αποφύγουν να περάσουν από τους ελέγχους KYC και AML. Ακόμα κι αν οι ρυθμιστικές αρχές μπορεί να αισθάνονται άβολα με αυτήν τη μέθοδο σε ορισμένες χώρες, μπορείτε να αγοράσετε το Ethereum από μια ηλεκτρονική ανταλλαγή peer-to-peer όπως ΤοπικόEthereum.

ΤοπικόEthereum

Το LocalEthereum είναι η αδελφή του LocalBitcoins και βοηθά στη διευκόλυνση της ανταλλαγής τοπικών νομισμάτων. Η βασική διαφορά είναι ότι το πρώτο είναι εντελώς αποκεντρωμένο, με υπηρεσίες escrow και arbitrage να επιτυγχάνονται μέσω έξυπνων συμβάσεων.

Αυτή η ανταλλαγή λειτουργεί όπως το eBay. Δηλαδή, είναι μια αγορά όπου οι χρήστες μπορούν να προσφέρουν οποιοδήποτε τοπικό νόμισμα σε αντάλλαγμα για ένα ορισμένο ποσό Ethereum. Μόλις ο πωλητής αποδεχτεί την προσφορά, η ανταλλαγή χρημάτων γίνεται αυτόματα. Τα χρήματα μεταφέρονται μέσω διαφορετικών μεθόδων και ακόμη και άλλων μεγάλων ψηφιακών νομισμάτων όπως το Bitcoin.

Ωστόσο, αυτή η υπηρεσία χρεώνει χρέωση 0,25%, ενώ οι αγοραστές πληρώνουν 0,75%, το οποίο είναι σημαντικά χαμηλότερο σε σύγκριση με άλλα κεντρικά χρηματιστήρια. Η συναλλαγή μπορεί να διαρκέσει μερικές ώρες για να ολοκληρωθεί, ενώ οι ανθρακωρύχοι καταγράφουν το ποσό στο blockchain. Καθώς οι ανθρακωρύχοι λαμβάνουν την αμοιβή, ο χρήστης μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία επιλέγοντας υψηλότερο τέλος, δίνοντας στους ανθρακωρύχους ένα κίνητρο για την ταχύτερη επεξεργασία της συναλλαγής.

Επιπλέον, το LocalEthereum επιτρέπει την επικοινωνία μεταξύ του πωλητή και του αγοραστή και μπορούν επίσης να προγραμματίσουν μια συνάντηση μάτι-με-μάτι για να κάνουν την ανταλλαγή φυσικά. Εάν προτιμάτε αυτήν τη μέθοδο, βεβαιωθείτε ότι συναντάτε τον αγοραστή ή τον πωλητή στο κοινό και λάβετε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις, δεδομένου ότι πρόκειται για οικονομική συναλλαγή, επομένως επικίνδυνη. Θα πρέπει επίσης να αποσυνδέσετε τη συναλλαγή στο χρηματιστήριο.

Εναλλακτικά, μπορείτε και οι δύο να κανονίσετε να συναντηθείτε στη γενική συνάντηση που σχετίζεται με την κρυπτογράφηση. Εκεί μπορείτε να ανταλλάξετε με ασφάλεια τον Ethereum με τον ξένο, ενώ ταυτόχρονα μοιράζεστε γνώσεις που σχετίζονται με την κρυπτογράφηση με τους λάτρεις της κρυπτογράφησης.

Επί του παρόντος, η διαπραγμάτευση Ethereum peer-to-peer είναι η πιο ιδιωτική και ασφαλής μέθοδος. Επιπλέον, προσφέρει απαράμιλλη ευελιξία όσον αφορά τα ζεύγη συναλλαγών και την έλλειψη ορίων αγοράς ή πώλησης. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος συναλλαγών απαιτεί εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο μερών, ειδικά όταν συναντιόμαστε αυτοπροσώπως.

Αγορά Ethereum σε ΑΤΜ

Μπορείτε να αγοράσετε Ethereum μέσω ενός Ether ATM. Αυτή είναι μια ιδανική μέθοδος για επενδυτές, χρήστες και εμπόρους Ethereum που θέλουν να αγοράσουν μικρές ποσότητες Ether. Η πλειονότητα των ATM Ethereum περιορίζει τις συναλλαγές σε σχετικά μικρό ποσό, ώστε να μην χρειάζεται να συμμορφώνεστε με τις απαιτήσεις KYC ή AML.

Αγοράστε Ethereum από ATM

Αφού αγοράσετε το Ether, βεβαιωθείτε ότι τα νομίσματα είναι ορατά στο πορτοφόλι της επιλογής σας. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε ένα πορτοφόλι λογισμικού και παραβιαστεί, πιθανότατα θα χάσετε όλα τα νομίσματά σας.

Σε αυτό το βήμα, στείλτε τα νομίσματά σας στη διεύθυνση Ether. Η διεύθυνση περιέχει συνήθως μια μεγάλη σειρά χαρακτήρων και αριθμών που ξεκινούν με βόδι. Θα βρείτε τη διεύθυνση Ethereum από το πορτοφόλι Ether.

Είναι πολύ αργά για την αγορά Ethereum?

Το Ethereum εξακολουθεί να προσπαθεί να διεισδύσει σε διάφορους τομείς και το πλήρες δυναμικό του δεν έχει ακόμη αξιοποιηθεί. Σύμφωνα με σε έναν ειδικό, τον Brian Schuster, η τιμή ETH σε 10 χρόνια θα είναι 100.000 $ αν αποδειχθεί ότι είναι «ένα περιουσιακό στοιχείο για την αντικατάσταση όλων των νομισμάτων που υπάρχουν».

Ακόμα κι αν αυτή η πρόβλεψη μπορεί να είναι λίγο μακριά, αν η τεχνολογία πετύχει, τότε σίγουρα η τιμή του νομίσματος θα είναι πολύ υψηλότερη από σήμερα.

Επίσης, υπάρχουν αρκετές αναβαθμίσεις στο blockchain Ethereum που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη. Αυτές οι αναβαθμίσεις θα μειώσουν την προσφορά νομισμάτων στην αγορά και θα αυξήσουν τη χωρητικότητα του δικτύου.

Αγοράστε το ETH στο Binance σήμερα!

Ωστόσο, πριν αγοράσετε το Ethereum, βεβαιωθείτε ότι έχετε πορτοφόλι Ethereum και, στη συνέχεια, επιλέξτε τη μέθοδο που σας ταιριάζει καλύτερα.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map