Ένας πλήρης οδηγός για αρχάριους στην EOS

Εισαγωγή

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές πλατφόρμες blockchain στην αγορά, μία από αυτές είναι η EOS. Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε τι είναι το EOS και πώς αυτό το έργο προσπαθεί να φέρει επανάσταση στην έννοια του τρόπου με τον οποίο τα δίκτυα blockchain διέπονται στο χώρο blockchain.

Η EOS είναι μια πλατφόρμα που χρησιμοποιεί την τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού για τη φιλοξενία αποκεντρωμένων εφαρμογών (Dapps)

Το EOS είναι το πνευματικό τέκνο του Dan Larimer που είναι επίσης συνιδρυτής των Steemit και Bitshares. Ο Dan ζήτησε τη βοήθεια του block.one, μιας ιδιωτικής εταιρείας που βρίσκεται στα νησιά Cayman για να αναπτύξει την πλατφόρμα blockchain.

Τόσο το BitShares όσο και το Steemit έγιναν δημοφιλή δίκτυα blockchain στην αγορά, αλλά η EOS κατάφερε να φτάσει και να παραμείνει μεταξύ των 10 κορυφαίων κρυπτονομισμάτων για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το δίκτυο μπόρεσε να φτάσει σε αυτήν τη θέση προσφέροντας σε εταιρείες, επενδυτές και ιδιώτες τη δυνατότητα να αναπτύξουν dApps πάνω από το blockchain EOS.

Η αρχή της EOS

Το EOS κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην πλατφόρμα Ethereum ως διακριτικό ERC-20. Ωστόσο, η πλατφόρμα δεν ήταν ιδανική λόγω των περιορισμών ταχύτητας. Στη συνέχεια, η EOS διενήργησε ένα χρόνο ICO, από τον Ιούνιο του 2017 έως τον Ιούνιο του 2018 και έθεσε περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η ομάδα πίσω από το blockchain της EOS ισχυρίζεται ότι η πλατφόρμα μπορεί να χειριστεί άνετα ένα εκατομμύριο συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο. Αυτή η ταχύτητα είναι υπερηχητική σε σύγκριση με τις 25 συναλλαγές του Ethereum ανά δευτερόλεπτο.

Η EOS στοχεύει να ανταγωνιστεί με άλλα έργα blockchain συγκεκριμένα, το Raiden και το Lightning Network. Και οι δύο πλατφόρμες που έχουν αναπτυχθεί ως πλευρικές αλυσίδες.

Ο στόχος είναι να είναι σε θέση να κλιμακώσει, να παραμείνει αποκεντρωμένη και να έχει μια διαφορετική προσέγγιση για τη διαχείριση ενός δικτύου blockchain. Σε σύγκριση με το Bitcoin (BTC) και το Ethereum, το EOS είναι πολύ πιο αποτελεσματικό στον τρόπο με τον οποίο επεξεργάζεται συναλλαγές παρά το γεγονός ότι είναι πιο συγκεντρωτικό από αυτά τα δύο δίκτυα.

Η διαφορά μεταξύ EOS και EOS.IO

Το συνολικό οικοσύστημα EOS έχει δύο αλληλένδετα συστατικά, EOS και EOS.IO, τα οποία συνεργάζονται για να το ξεχωρίσουν από άλλα έργα blockchain.

Για παράδειγμα, σκεφτείτε το EOS.IO ως λειτουργικό σύστημα υπολογιστή και το EOS ως εφαρμογή που εκτελείται σε αυτόν. Το EOS.IO καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο όλα τα χτισμένα σε αυτό θα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και τον έξω κόσμο.

Αυτή η προσέγγιση επιτρέπει την κλιμάκωση του EOS dApps είτε οριζόντια είτε κάθετα. Το φυσικό νόμισμα της EOS ονομάζεται νόμισμα EOS.

Το EOS.IO μπορεί να λειτουργήσει στο μέγιστο χωρίς αρνητικές επιπτώσεις στην απόδοσή του. Αυτό είναι εφικτό με τη χρήση ασύγχρονων επικοινωνιών και παράλληλων κριτηρίων εκτέλεσης. Επιπλέον, οι μεμονωμένες διαδικασίες εκτελούνται ξεχωριστά.

Αλγόριθμος συναίνεσης και η λειτουργικότητά του

Η πλατφόρμα EOS χρησιμοποιεί ένα Η συναίνεση απόδειξης αλγόριθμος και προσθέτει δικαιώματα εστίασης ρόλου. Αυτή η προσέγγιση επιτρέπει την επαναφορά, τη διόρθωση σφαλμάτων και άλλες αποφάσεις που λαμβάνονται το συντομότερο δυνατό χρόνο. Η προσθήκη και η επιβεβαίωση νέων μπλοκ γίνεται από παραγωγούς μπλοκ. Αυτά τα άτομα κερδίζουν μάρκες EOS για κάθε μπλοκ που προστίθεται.

Το EOS.IO έχει ήδη ορίσει σχήματα βάσεων δεδομένων, κιτ εργαλείων Ιστού, μεταξύ άλλων εργαλείων που στοχεύουν στο να διευκολύνουν την ανάπτυξη dApps στην πλατφόρμα EOS.

Η πλατφόρμα EOS λειτουργεί ως one-stop-shop για αποκεντρωμένες εφαρμογές που παρέχουν υπηρεσίες φιλοξενίας, ελέγχου ταυτότητας και cloud. Αυτές οι δυνατότητες επιτρέπουν την αποθήκευση δεδομένων από την κύρια αλυσίδα σε ένα τοπικό μηχάνημα.

Σε αντίθεση με άλλες πλατφόρμες blockchain, η πλατφόρμα EOS δεν έχει σταθερά τέλη συναλλαγής. Αντ ‘αυτού, μια εφαρμογή που δημιουργήθηκε στην πλατφόρμα καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες της εξυπηρετούν τα τέλη συναλλαγής.

Ήδη, η πλατφόρμα EOS έχει πάνω από 100 αποκεντρωμένες εφαρμογές με την κορυφαία εφαρμογή να αλληλεπιδρά με έξι χιλιάδες χρήστες καθημερινά.

Ο αλγόριθμος Proof-of-Work (PoW) που χρησιμοποιούν το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα όπως το Litecoin (LTC) είναι πολύ πιο αναποτελεσματικοί από τους συναίνεσους αλγόριθμους Proof-of-Stake (PoS). Μέσω του PoW, οι ανθρακωρύχοι πρέπει να επιβεβαιώσουν συναλλαγές χρησιμοποιώντας υπολογιστική ισχύ. Πολλά δίκτυα blockchain όπως το Bitcoin ή το Litecoin απαιτούν εξειδικευμένους ανθρακωρύχους για την εκτέλεση αυτών των δραστηριοτήτων. 

Η EOS χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο Delegated Proof-of-Stake (DPoS), μια διαφορετική έκδοση του PoS που στοχεύει στην επίλυση ορισμένων από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ethereum. Το DPoS είναι μια εφαρμογή τεχνολογίας που επιτρέπει διαδικασίες ψηφοφορίας και εκλογών σε ένα συγκεκριμένο αποκεντρωμένο δίκτυο blockchain. 

Το DPoS αναπτύχθηκε από τον Dan Larimer για να προσφέρει καλύτερη απόδοση στο blockchain project του BitShares, το οποίο τώρα εφαρμόζεται σε EOS και Steem. Οι ενεργοί χρήστες στο δίκτυο DPoS ψηφίζουν «μάρτυρες» και «αντιπροσώπους» τοποθετώντας τα διακριτικά τους στο όνομα του υποψηφίου τους.

Η EOS συνεργάζεται με παραγωγούς μπλοκ και οι χρήστες μπορούν να ψηφίσουν αυτούς τους παραγωγούς μπλοκ που θα εργάζονται σε αυτό το δίκτυο. Αυτοί οι παραγωγοί μπλοκ έχουν την ευθύνη να δημιουργήσουν και να επικυρώσουν μπλοκ στο δίκτυο, κερδίζοντας ανταμοιβές για την προσπάθειά τους. 

Με αυτόν τον τρόπο, αυτοί οι εκπρόσωποι μπορούν να κυβερνούν το σύστημα. Αν και δεν χρειάζεται να επικυρώσουν τις συναλλαγές, εποπτεύουν τα τέλη συναλλαγών, τα μεγέθη των μπλοκ, την πληρωμή μαρτύρων και άλλα. Επιπλέον, η εκλογή παραγωγών μπλοκ είναι μια συνεχής διαδικασία που αναλαμβάνουν άτομα στο δίκτυο. 

Το σύστημα DPoS επιτρέπει σε μεγάλο αριθμό ατόμων – πράγματι όλοι οι κάτοχοι EOS μπορούν να ψηφίσουν – να επιλέξουν τους υποψηφίους που θα είναι οι επόμενοι παραγωγοί μπλοκ. Αυτό το σύστημα DPoS είναι πολύ θετικό για μικρότερους χρήστες που δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε άλλες μπλοκ PoS ή PoW λόγω του γεγονότος ότι δεν διαθέτουν την απαραίτητη χρηματοδότηση για να συμμετάσχουν. 

Έτσι, υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα των συστημάτων DPoS. Δεδομένου ότι δεν απαιτούν μεγάλες ποσότητες υπολογιστικής ισχύος για τη λειτουργία του δικτύου, είναι πολύ πιο επεκτάσιμες από άλλες μπλοκ. Επιπλέον, αυτά τα συστήματα DPoS τείνουν να είναι ταχύτερα από τους παραδοσιακούς αλγόριθμους PoS και PoW. 

Επιπλέον, τα συστήματα DPoS επιτρέπουν στους μικρότερους χρήστες να μπορούν να συμμετέχουν στις αποφάσεις ολόκληρου του δικτύου μέσω εκπροσώπων. 

Αν και οι χρήστες του EOS έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο δίκτυο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα το έκαναν. Εάν υπάρχουν πολλοί χρήστες που δεν συμμετέχουν στο δίκτυο, τα οφέλη του μειώνονται, επιτρέποντας σε μικρές ομάδες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να αναλάβουν το δίκτυο με την ενεργή συμμετοχή τους. 

Τέλος, υπάρχουν αρκετοί εμπειρογνώμονες που θεωρούν ότι τα συστήματα DPoS είναι πιο συγκεντρωτικά επειδή η εξουσία αντιπροσωπεύεται τελικά σε λίγους μάρτυρες. Τέλος, οι χρήστες με μικρό αριθμό κερμάτων δεν θα έχουν κίνητρα να συμμετάσχουν εάν θεωρούν ότι η ψήφος τους δεν είναι σημαντική.

Cryptocurrency EOS

Το δίκτυο EOS χρησιμοποιεί το ψηφιακό στοιχείο EOS που επιτρέπει σε άτομα και εταιρείες να αξιοποιήσουν τις διάφορες λειτουργίες του blockchain. Οι κάτοχοι EOS είναι επίσης ιδιοκτήτες τμημάτων του δικτύου. Αυτό σημαίνει ότι εάν υπάρχει ένας χρήστης που κατέχει το 1% της προσφοράς EOS, θα κατέχει επίσης το 1% της απαιτούμενης υπολογιστικής ισχύος για την επεξεργασία συναλλαγών. 

Ταυτόχρονα, τα κέρματα EOS μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διαφορετικά dApps που αναπτύχθηκαν πάνω από το δίκτυο EOS. 

Η EOS είχε έναν πολύ ανώμαλο δρόμο στην αγορά κρυπτογράφησης ως ψηφιακό στοιχείο. Το εικονικό νόμισμα έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών στις 29 Απριλίου 2018. Το ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο ξεπέρασε τα 22 $ εκείνη την εποχή και στη συνέχεια μειώθηκε στα 1,57 $ στο τέλος του 2018. Η αύξηση των τιμών της 29ης Απριλίου σχετίζεται με την επίσημη κυκλοφορία του EOS mainnet. Εν τω μεταξύ, το κατώτατο σημείο που βίωσε το ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο οφείλεται στην αγορά αρκούδων που επηρέασε τα περισσότερα από τα ψηφιακά νομίσματα στο χώρο. 

Όσον αφορά το BTC. το ψηφιακό νόμισμα έφτασε επίσης στην υψηλότερη τιμή του στις 29 Απριλίου, όταν διαπραγματεύτηκε κοντά στα 0,0023 BTC ανά κέρμα. Μετά το bar market το 2018 και ένα καλό ξεκίνημα για το Bitcoin το 2019, το χαμηλότερο σημείο από την άποψη του BTC ήταν στις 9 Αυγούστου, όταν η τιμή του ψηφιακού νομίσματος μειώθηκε σε 0,003311 BTC ανά κέρμα. 

Ανταγωνιστές – Μια σύγκριση μεταξύ Ethereum, EOS και Tron

Η EOS είναι επί του παρόντος στενός ανταγωνιστής της Ethereum (ETH) και επίσης της Tron (TRX). Αυτά τα δύο δίκτυα προσφέρουν παρόμοια χαρακτηριστικά με το EOS, για παράδειγμα, τη δυνατότητα φιλοξενίας αποκεντρωμένων εφαρμογών. 

Όσον αφορά τη δραστηριότητα dApp, το Everstake κυκλοφόρησε ένα κανω ΑΝΑΦΟΡΑ στην οποία ενημέρωσαν την καθημερινή χρήση των dApss για καθένα από αυτά τα δίκτυα. 

Σύμφωνα με αυτήν την έκθεση, η EOS εγγεγραμμένος 65.000 καθημερινά ενεργοί χρήστες (DAU), ακολουθούμενο από το Ethereum με 19.000 DAU και Tron με 15.000 DAU. Αυτό δείχνει ότι οι προγραμματιστές dApp αγκάλιασαν τις προσπάθειες δημιουργίας πάνω σε ένα δίκτυο ικανό να δημιουργεί γρήγορες και ασφαλείς αποκεντρωμένες εφαρμογές. 

Η έκθεση που κυκλοφόρησε στα τέλη Ιουνίου δείχνει ότι η EOS διαθέτει περίπου 500 διαφορετικά dApps, εκ των οποίων τα 200 είναι ενεργά. Το Ethereum διαθέτει 2.500 dApps με 300 ενεργές αποκεντρωμένες εφαρμογές. Τέλος, η Tron διαθέτει 450 dApps με 170 ενεργά. 

Είναι σαφές ότι η κοινότητα Ethereum έχει μεγάλο αριθμό συνεργατών και προγραμματιστών που εργάζονται για να επεκτείνουν τις δυνατότητες και δυνατότητες των δικτύων. Εν τω μεταξύ, οι EOS και Tron έχουν κυκλοφορήσει μετά το Ethereum και προσπαθούν να χτίσουν τις κοινότητές τους. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι και τα δύο αυτά δίκτυα έχουν ήδη συγκεντρώσει την προσοχή πολλών ατόμων και προγραμματιστών από διαφορετικές χώρες. 

Η έκθεση έχει ως εξής:

«Η ανάγκη της βιομηχανίας να έχει ένα εξαιρετικά γρήγορο, πολύ ισχυρό και ικανό blockchain ώθησε την ανάπτυξη νέων πλατφορμών, που θα βελτιωθούν το ένα με το άλλο με ένα εντυπωσιακό ρυθμό»

Τέλος, αυτά τα τρία δίκτυα έχουν συναίνεση αλγόριθμους για την εκτέλεση των blockchain τους. Ενώ το Ethereum λειτουργεί με το αργό Proof-of-Work, η Tron χρησιμοποιεί επίσης ένα DPoS πολύ παρόμοιο με το EOS που έχει 27 Super Representatives (SRs). 

Ενώ το Ethereum είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο στην αγορά με κεφαλαιοποίηση 22,77 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η Tron είναι επί του παρόντος το 13ο μεγαλύτερο δίκτυο blockchain με 1,37 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία που παρέχει η CoinMarketCap.

Η Κοινότητα EOS

Η EOS έχει μια πολύ ενεργή κοινότητα πίσω της, η οποία κάποτε ανέβασε την τιμή της στα 21 $. Αυτή ήταν η υψηλότερη τιμή που παρατηρήθηκε μετά την έναρξη του έργου. Επί του παρόντος, η EOS διαπραγματεύεται στα 4,45 $, που αντικατοπτρίζει την τρέχουσα bearish κατάσταση της αγοράς.

Τα κέρματα EOS μπορούν να αποθηκευτούν σε πορτοφόλια που βασίζονται σε κινητά, σε υπολογιστή και σε διαδικτυακό. Το EOS μπορεί να αγοραστεί σε κορυφαίες ανταλλαγές κρυπτογράφησης όπως τα Huobi, Bitfinex, Binance, μεταξύ άλλων. Στις περισσότερες από αυτές τις ανταλλαγές, το EOS αντιστοιχεί σε USDT, ETH ή BTC.

Συμπερασματικά, δεδομένης της ικανότητάς του να κλιμακώνει και να εξυπηρετεί τις ποικίλες ανάγκες αποκεντρωμένων εφαρμογών χωρίς συμβιβασμούς στην ταχύτητα, η πλατφόρμα EOS αναμένεται να γίνει δύναμη σύνδεσης στο εγγύς μέλλον. Επίσης, η μοναδική του προσέγγιση για την επίλυση διαφορών στην πλατφόρμα είναι ένα άλλο πλεονέκτημα για το blockchain EOS.

συμπέρασμα

Καθώς η αγορά κρυπτονομισμάτων συνεχίζει να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται, υπάρχουν διαφορετικά έργα που προσφέρουν νέες λύσεις στους χρήστες και προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα παλαιότερα δίκτυα. Παρόλο που πρέπει να περάσει κάποιος χρόνος πριν από την υιοθέτηση του EOS από εταιρείες, χρήστες και εταιρείες, το δίκτυο έχει ήδη αποδειχθεί ότι έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση σε πολλές βιομηχανίες. 

Μάθε περισσότερα

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το EOS, διαβάστε την τελευταία μας ειδησεογραφική έκθεση σχετικά με τον τίτλο συναλλαγών ανά δευτερόλεπτο. Το καλύτερο μέρος για να αγοράσετε EOS είναι μέσω του Binance, τα βήματα για να το βρείτε βρίσκονται στον πλήρη οδηγό μας. Τέλος, αν είστε περίεργοι για την τιμή EOS, δείτε αυτό το άρθρο Πρόβλεψη τιμών EOS.

Ο Βασίλειος έχει τρία χρόνια ανεξάρτητης εμπειρίας γράφοντας σε διαταραχές τεχνολογίας. Επικεντρώνεται στα πρωτοποριακά νέα και στην εκπαίδευση. βοηθώντας στη διάδοση του ευαγγελίου του Blockchain. Ελπίζει να έχει τη δική του εταιρεία blockchain μια μέρα. βοηθώντας τον κόσμο μέσω της καινοτόμου τεχνολογίας καθολικών.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner