Decred vs Neblio – The Battle of PoS Tokens – Μέρος II

Το Decred είναι ένα αυτόνομο εικονικό νόμισμα με το σήμα DCR. Το έργο ξεκίνησε στις 8 Φεβρουαρίου 2016 από πρώην προγραμματιστές Bitcoin Core, οι οποίοι λαχταρούσαν ένα δίκαιο σύστημα ελέγχου και ισορροπίας μεταξύ προγραμματιστών, ανθρακωρύχων και χρηστών.

Δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την επίλυση του ζητήματος της διακυβέρνησης blockchain του Bitcoin. Οι προγραμματιστές ήθελαν την κατανομή της ισχύος ομοιόμορφα στο δίκτυο.

Θέλουν οι ανθρακωρύχοι, οι προγραμματιστές και οι επενδυτές να έχουν την ίδια δύναμη και επιρροή. Επομένως, βρήκαν ένα έργο ανοιχτού κώδικα που αφήνει περισσότερη πτυχή του μέλλοντος της κρυπτογράφησης στα χέρια των χρηστών.

Δεν υπάρχει κεντρική αρχή για τη λήψη αποφάσεων. Οι ενδιαφερόμενοι είναι αυτοί που θέτουν τους κανόνες μέσω της ψηφοφορίας.

Η Neblio, από την άλλη πλευρά, ορίζεται ως μια λύση blockchain που εστιάζει κυρίως στην προώθηση της τεχνολογικής καινοτομίας για την υποστήριξη των αναγκών των μεγάλων επιχειρήσεων. Η πλατφόρμα της είναι διαισθητική. Βοηθά στη διευκόλυνση της ταχείας υιοθέτησης dApps που εκτελείται σε δίκτυο υπολογιστών peer-to-peer και όχι σε έναν μόνο υπολογιστή.

Η διαφωνημένη συναίνεση

ο Αποκλεισμένο Το σύστημα χαρακτηρίζεται από ένα υβριδικό σύστημα συναίνεσης που συνδυάζει Proof-of-work και Proof-of-stake. Ο στόχος είναι να επιτευχθεί ισορροπία μεταξύ των επιθυμιών των ανθρακωρύχων και εκείνων των χρηστών μέσω του υβριδικού μηχανισμού συναίνεσης.

Ενώ οι ανθρακωρύχοι DCR εξακολουθούν να δημιουργούν νέα μπλοκ, χρειάζονται την έγκριση των ενδιαφερομένων για να επιβραβευτούν. Για το λόγο αυτό, οι λειτουργίες Decred blockchain δεν μπορούν να παραλυθούν ως αποτέλεσμα της αδράνειας των ανθρακωρύχων. Αυτό σημαίνει ότι οι συνεισφέροντες PoS ή οι ενδιαφερόμενοι έχουν περισσότερη δύναμη από τους ανθρακωρύχους.

Το δίκτυο Decred έχει χρόνο αποκλεισμού 5 λεπτών, ενώ το Bitcoin έχει χρόνο αποκλεισμού περίπου 10 λεπτών. Τα τέλη συναλλαγής της Decred είναι επίσης πολύ χαμηλότερα από τα Bitcoin. Το Decred χρησιμοποιεί τον αλγόριθμο κατακερματισμού Blake-256 και τη γλώσσα προγραμματισμού Go.

Η Δεσμευμένη Κοινότητα

Η κοινότητα Decred βρίσκεται στο επίκεντρο του έργου. Οποιοσδήποτε, ανεξάρτητα από τον αριθμό του Decred που κατέχει, έχει μεγάλο λόγο σε οποιεσδήποτε αποφάσεις σχετικά με το μέλλον του έργου. Αυτό σημαίνει ότι οι σημαντικές αποφάσεις δεν ανήκουν μόνο σε μικρό αριθμό μεγάλων μεταλλευτικών εταιρειών ή ιδρυτών. Τα ενδιαφερόμενα μέρη πρέπει να εγκρίνουν τυχόν σημαντικές αλλαγές στο PoS. Με το δίκτυο Decred, ακόμη και άλλα μέλη της κοινότητας που λαμβάνουν μη οικονομικές αποφάσεις έχουν τη φωνή.

Διακριτικό και ανώτατο όριο αγοράς

Το διακριτικό για το Decred ονομάζεται DCR και έχει αξία περίπου 60 $ με ανώτατο όριο αγοράς περίπου 465 εκατομμύρια $. Έχει όγκο 2,8 εκατομμυρίων δολαρίων και συνολική προσφορά 8 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία του CoinMarketCap.com.

Παρόμοιο με το Bitcoin, το όριο token DCR έχει οριστεί σε 21 εκατομμύρια μονάδες. Τα προρυθμισμένα κουπόνια αποτελούν το 8% της συνολικής προσφοράς. Ένα “airdrop” κυκλοφόρησε για να διαδώσει το νόμισμα γρήγορα και μαζικά. Δηλαδή, ένας συγκεκριμένος αριθμός διακριτικών έχει διανεμηθεί σε τυχαία άτομα δωρεάν.

Σχετικά με το Neblio


Νεμπλιο είναι μια πλατφόρμα blockchain επόμενης γενιάς που ιδρύθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2017. Είναι μια από τις λίγες πλατφόρμες που ενσωματώνουν την τεχνολογία blockchain στις επιχειρηματικές εφαρμογές. Ο Έντι Σμιθ και η Άν Τζάκσον χαιρετίζονται ως οι λαμπροί εγκέφαλοι πίσω από την επιτυχία αυτού του έργου.

Ο Eddy Smith είναι επιστήμονας υπολογιστών και έχει σχεδόν δέκα χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη λογισμικού. Η Ann Jackson είναι κάτοχος MBA και είναι υπεύθυνη για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του έργου.

Τα χαρακτηριστικά του Neblio

Το Neblio μπορεί να θεωρηθεί δίκτυο αποκεντρωμένου δικτύου P2P κόμβων που ανταλλάσσουν πληροφορίες και στη συνέχεια αποθηκεύει αυτές τις πληροφορίες σε ένα αμετάβλητο κατανεμημένο καθολικό. Κάθε κόμβος αντιγράφει και αποθηκεύει ένα πανομοιότυπο αντίγραφο του καθολικού. Εδώ είναι μερικά από τα μοναδικά χαρακτηριστικά του:

  • Χρησιμοποιεί τη φόρμα συναίνεσης απόδειξης συμμετοχής.
  • Χρησιμεύει ως κανάλι επικοινωνίας για συσκευές που βασίζονται σε IOT.
  • Παρέχει ασφαλή και επαληθεύσιμη διαχείριση δεδομένων. Οι πληροφορίες διατηρούνται αποκεντρωμένες, διαθέσιμες και ασφαλείς.
  • Παρέχει σε μεγάλες εταιρείες ένα ευρύ φάσμα επιλογών σχεδιασμού και κατασκευής dApp.
  • Έχει ένα εύχρηστο περιβάλλον εργασίας χρήστη.

Οι βάσεις δεδομένων του Neblio

Σε αντίθεση με άλλα ψηφιακά νομίσματα που χρησιμοποιούν τη χρήση συμβατικής αποθήκευσης βάσεων δεδομένων, το Neblio χρησιμοποιεί προηγμένες λειτουργικές μονάδες που δίνουν μεγαλύτερα οφέλη όπως:

  • Απλοποιημένη διαχείριση αρχείων.
  • Ευκολότερος έλεγχος.
  • Ασφαλέστερη επαλήθευση κύκλου ζωής.

Οι κόμβοι Neblio συνδέονται μεταξύ τους μέσω της χρήσης μπλοκ προώθησης. Κάθε κόμβος έχει το ίδιο ακριβές αντίγραφο του πλήρους ιστορικού συναλλαγών blockchain. Αυτό, ως αποτέλεσμα, αυξάνει την απόδοση του dApp που είναι ενσωματωμένο στο δίκτυο Neblio.

Το Neblio προσφέρει πολλές υπηρεσίες που προορίζονται να λειτουργήσουν ως ένα κατάστημα για την ανάπτυξη τεχνολογίας blockchain, συμπεριλαμβανομένων των συμβουλευτικών υπηρεσιών Blockchain, της σουίτας Neblio APIs και της Private Blockchain Development.

Η ασφάλεια του Neblio

Παρόμοια με άλλες πλατφόρμες όπως το Bitcoin και το Ethereum, το Neblio είναι αποκεντρωμένο. Λόγω της συναίνεσης PoS και του αποκεντρωμένου χαρακτήρα του, οι επιτυχείς επιθέσεις στο δίκτυο από χάκερ είναι σχεδόν αδύνατες.

Διακριτικό και ανώτατο όριο αγοράς

Το διακριτικό του έργου Neblio ονομάζεται Nebl και σήμερα έχει αξία περίπου 4,00 $. Στα μέσα Ιανουαρίου, έφτασε στο αποκορύφωμά του με αξία σχεδόν 50 $.

Επί του παρόντος, βρίσκεται στην 146η θέση στο CoinMarketCap κατάταξη, με ανώτατο όριο αγοράς περίπου 54 εκατομμύρια ΗΠΑ..

Συγκριτικό διάγραμμα

 

Αποκλεισμένο

Νεμπλιο

Σύμβολο

DCR

Νεμπλ

Αλγόριθμος

Blake256 Χ
Ομοφωνία

PoW / PoS

PoS

Τάξη

30

145

Τιμή

56,18 $

3,87 $

Όριο αγοράς

431.217.571 $

51.470.494 $

Ενταση ΗΧΟΥ

5.702.500 $

2.209.990 $

Προμήθεια

8,096,230 DCR

14.060.372 NEBL

Τελικές σκέψεις

Ενώ πολλοί θα συγκρίνουν τις δυνατότητες κρυπτογράφησης τόσο του Decred όσο και του Neblio, η πραγματικότητα είναι ότι είναι πολύ διαφορετικά έργα. Έχουν επίσης διαφορετικές προθέσεις. Το Decred στοχεύει στη λήψη εξουσίας λήψης αποφάσεων από μεγάλες εταιρείες εξόρυξης και την παροχή σε ενδιαφερόμενους. Ενθαρρύνει κάθε χρήστη να συμμετέχει στη βελτίωση του συστήματος. Και δεδομένου ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι έχουν πλήρη έλεγχο του συστήματος και αντιμετωπίζονται ισότιμα, είναι σε θέση να λαμβάνουν αποφάσεις πολύ πιο γρήγορα. Επίσης, τα σκληρά πιρούνια δεν θα είναι πλέον η σειρά της ημέρας.

Πρωταρχικός στόχος της Neblio είναι να κάνει την τεχνολογία blockchain εύχρηστη και να ενσωματωθεί σε επιχειρήσεις. Οι προγραμματιστές σε μεγάλες εταιρείες ενδέχεται να μην έχουν την απαραίτητη εκπαίδευση για την εφαρμογή της τεχνολογίας blockchain. Το Neblio επικεντρώνεται στην απλοποίηση αυτής της διαδικασίας επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να σχεδιάζουν εύκολα εφαρμογές blockchain σε ένα ευρύ φάσμα γλωσσών προγραμματισμού, όπως Python, Ruby, Go, JavaScript κ.λπ..

Εάν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, μπορείτε να διαβάσετε το Μέρος 1 του Battle of the PoS Tokens.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map