Τα καλύτερα πορτοφόλια DASH Cryptocurrency το 2019 | Πώς να διατηρήσετε το DASH σας ασφαλές

Το Dash είναι ένα από τα δημοφιλή ψηφιακά δίκτυα με δυνατότητες που μοιάζουν με αυτές του Bitcoin, αλλά είναι πιο προηγμένες. Προσφέρει αποκεντρωμένη διακυβέρνηση, άμεσες και ιδιωτικές συναλλαγές. Το Dash δίνει στους χρήστες την ελευθερία να μεταφέρουν τα χρήματα στα πορτοφόλια Dash όπως θέλουν. Εάν θέλετε να πάρετε ένα φλιτζάνι καφέ, να πληρώσετε τον λογαριασμό του τηλεφώνου σας ή να διαιρέσετε μια επιταγή, απλώς αποκτήστε πρόσβαση στο πορτοφόλι Dash και μπορείτε να το κάνετε ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε σε ολόκληρο τον κόσμο.

Εγγραφείτε στο μέλλον του κρυπτονομίσματος και ανταλλάξτε τα αγαπημένα σας νομίσματα όπως το DASH Κάθισμα!

Το καλύτερο από όλα, οι υπηρεσίες DASH είναι φθηνές, αλλά καλής ποιότητας. Απολαμβάνει μια παγκόσμια αποδοχή, που χρησιμοποιείται από άτομα και επιχειρήσεις. Μερικά από τα εκκρεμή χαρακτηριστικά που την καθιστούν προτιμώμενη μέθοδο πληρωμής είναι τα χαμηλά τέλη και ο χρόνος άμεσης συναλλαγής. Αυτός ο οδηγός αφορά τα καλύτερα πορτοφόλια του Dash, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποθηκεύσετε τα κέρματά σας.

εικόνα3 4

Πηγή: docs.dash.org

Dash Core (συνιστάται στα DASH Wallets)

Ιστοσελίδα DASH Wallet: https://www.dash.org/

Τύπος πορτοφολιού DASH: Επιφάνεια εργασίας

Ευκολία στη χρήση: Εύχρηστος

Ασφαλής: Πολύ ασφαλής

Κόστος: Ελεύθερος

Αν ψάχνετε για ένα υπέροχο πορτοφόλι Dash, το Dash Core είναι μία από τις επιλογές που πρέπει να λάβετε υπόψη. Αυτό το πορτοφόλι είναι ένας πλήρης πελάτης P2P, με δυνατότητες όπως InstantSend, PrivateSend, καθώς και διαχείριση και διαχείριση masternode. Το Dash Core επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πλήρη έλεγχο των νομισμάτων Dash τους και να επαληθεύουν εύκολα τον πηγαίο κώδικα και τα δυαδικά αρχεία. Είναι σημαντικό, συνοδεύεται από πλήρη επικύρωση χωρίς να χρειάζεται να εμπιστεύεστε εάν οι συναλλαγές πέρασαν αποτελεσματικά. Το Dash Core είναι το πιο ασφαλές πορτοφόλι επιφάνειας εργασίας, αλλά απαιτεί πολύ χώρο στο δίσκο.

Το Dash σχεδιάστηκε για να διορθώσει τα προβλήματα που είχαν άλλα κρυπτονομίσματα, όπως υψηλότερα τέλη συναλλαγής ή μεγαλύτεροι χρόνοι επεξεργασίας. Το πορτοφόλι είναι διαισθητικό και ασφαλές, δίνοντας στους χρήστες πλήρη έλεγχο των ψηφιακών τους μετρητών. Συνδέεται απευθείας στο δίκτυο Dash, επομένως αυτό σημαίνει έναν πολύ ασφαλή τρόπο αποστολής, λήψης και αποθήκευσης κερμάτων Dash. Εξαιρετικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν:

  • Αποστολή και λήψη πληρωμών Dash σε δευτερόλεπτα, τόσο online όσο και εκτός σύνδεσης.
  • Γρήγορη πληρωμή με αναγνώριση Face ID.
  • Απλή φράση ανάκτησης που μπορεί να βοηθήσει στην ανάκτηση χρημάτων απουσία της συσκευής.
  • Ενσωματωμένη κρυπτογράφηση υλικού για ασφαλή και ασφαλή αποθήκευση.

Συνολικά, το πορτοφόλι Dash Core είναι ανοιχτού κώδικα και δωρεάν, πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες δεν επιβαρύνονται με επιπλέον χρεώσεις ή κόστος για τη χρήση του.

εικόνα4 4


Πηγή: finder.com

Πορτοφόλι DASH Guarda 

Ιστοσελίδα Guarda Wallet: https://guarda.co/

Τύπος πορτοφολιού Guarda: Επέκταση Google Chrome για υπολογιστές, κινητά, ιστούς

Ευκολία στη χρήση: Εύχρηστος

Ασφαλής: Ασφαλές

Κόστος: Ελεύθερος

Οι χρήστες DASH που θέλουν να τοποθετήσουν τα χρήματά τους στην αγορά κρυπτογράφησης μπορούν να το πράξουν γνωρίζοντας ότι τα περιουσιακά τους στοιχεία μπορούν να προστατευθούν σωστά από εισβολές και επιθέσεις. Χρησιμοποιώντας το πορτοφόλι Guarda DASH, οι χρήστες θα μπορούν να αποθηκεύουν, να ανταλλάσσουν, να στέλνουν και να λαμβάνουν κέρματα DASH με γρήγορο και εύκολο τρόπο. 

Το Guarda είναι ένα αναγνωρισμένο πορτοφόλι multi-crypto, multi-platform και non-custodial που επιτρέπει στους χρήστες να χειρίζονται τα εικονικά τους νομίσματα. Προς το παρόν, αυτό το πορτοφόλι υποστηρίζει όχι μόνο το DASH αλλά και πολλά άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των Binance Coin (BNB), Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Ethereum (ETH), Ethereum Classic (ETC) και Bitcoin Gold (BTG ), μεταξύ άλλων. Υπάρχουν πάνω από 40 διαφορετικά περιουσιακά στοιχεία διαθέσιμα σε αυτήν την πλατφόρμα. 

Το πορτοφόλι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε ένα ευρύ φάσμα πλατφορμών. Αυτό είναι πολύ θετικό επειδή βοηθά τους χρήστες να χειρίζονται τα ψηφιακά τους στοιχεία μέσω οποιασδήποτε συσκευής. Το πορτοφόλι Guarda μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω ιστότοπου, εφαρμογής για κινητά, επέκτασης Google Chrome ή επιτραπέζιου υπολογιστή. 

Οι ανταλλαγές έχουν επηρεαστεί από μεγάλο αριθμό επιθέσεων και παραβιάσεων που έβλαψαν τη φήμη τους τα τελευταία χρόνια. Το καλύτερο που πρέπει να κάνετε για τους χρήστες DASH είναι να απομακρύνετε τα νομίσματά τους από τα κρυπτονομίσματα. Η Guarda θα τους επέτρεπε όχι μόνο να διαχειρίζονται τα χρήματά τους, αλλά και να χειρίζονται τα περισσότερα από τα άλλα κρυπτογραφικά τους στοιχεία σε μία μόνο πλατφόρμα. 

Ατομικό πορτοφόλι

Ατομικό πορτοφόλι

Ξεκίνησε το 2018, το Atomic έγινε δημοφιλές Dash πορτοφόλι προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων, εξαιρετική υπηρεσία υποστήριξης και προσβασιμότητα από όλα τα μεγάλα λειτουργικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των iOS και Android. 

Το Atomic είναι ένα αποκεντρωμένο πορτοφόλι λογισμικού πολλαπλών νομισμάτων που σας επιτρέπει να διαχειριστείτε τόσο DASH όσο BTC, ETH, XMR, LTC, XRP και άλλα κορυφαία κρυπτονομίσματα με 500+ μάρκες. Μπορείτε να αγοράσετε, να ανταλλάξετε και να ποντάρετε, χωρίς να εγκαταλείψετε την εφαρμογή, επομένως, με έναν εύκολο και ασφαλή τρόπο. Επίσης, ορισμένες δυνατότητες, όπως η ανταλλαγή, σας προσφέρουν επιστροφή χρημάτων για κάθε ανώνυμο στοιχείο ανταλλαγής αν συμμετάσχετε στο πρόγραμμα επιβράβευσης του πορτοφολιού. 

Για να επεκτείνετε το DASH ή άλλα χαρτοφυλάκια, μπορείτε απλά να αγοράσετε κρυπτογράφηση μέσα στο πορτοφόλι. Υποστηρίζει τραπεζικές κάρτες 17 τοπικών νομισμάτων fiat με USD, GDP, EUR, RUB, JPN και άλλα παγκοσμίως. Για να αποκτήσετε ένα παθητικό εισόδημα κρυπτογράφησης, μπορείτε να δείτε το αποκεντρωμένο στοίχημα που είχε ήδη 10 δημοφιλή στοιχεία PoS. Το APR είναι 5-23% ανάλογα με κάθε στοιχείο. 

Τέλος, το Atomic Wallet είναι μια ασφαλής και αξιόπιστη εφαρμογή που εκτιμάται από περισσότερους από 500.000 χρήστες σε όλο τον κόσμο. Τα ιδιωτικά κλειδιά σας είναι κρυπτογραφημένα στη συσκευή σας και μόνο εσείς έχετε τον πλήρη έλεγχο αυτών και των χρημάτων σας. Επίσης, είναι ανώνυμο καθώς δεν απαιτείται επαλήθευση, KYC ή δημιουργία λογαριασμού για να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το πορτοφόλι με τις βασικές του λειτουργίες. Σε τελική ανάλυση, η εξυπηρέτηση πελατών της Atomic είναι πάντα στη διάθεσή σας, είναι έτοιμη να προσφέρει μια χρήσιμη και γρήγορη απόκριση 24/7.

Πορτοφόλι Coinomi DASH

Ιστοσελίδα DASH Wallet: https://coinomi.com/

Τύπος πορτοφολιού DASH: Κινητό

Ευκολία στη χρήση: Εύχρηστος

Ασφαλής: Μεσαίο

Κόστος: Ελεύθερος

Το Coinomi είναι ένα από τα καλύτερα πορτοφόλια του Dash, ιδανικό για αποθήκευση πολλών νομισμάτων. Το πορτοφόλι δεν διαθέτει γραφειοκρατία KYC, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα χρήματά σας ανά πάσα στιγμή χωρίς κανένα περιορισμό. Δεν υπάρχει συσχέτιση IP, καμία παρακολούθηση συναλλαγών και σύνδεση ταυτότητας.

Κρύβοντας τα IP τους, οι διακομιστές πορτοφολιού κάνουν ανώνυμα τα αιτήματα των χρηστών, ώστε να μπορούν να πραγματοποιούν συναλλαγές χωρίς ανησυχίες. Εκτός αυτού, οι χρήστες έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μια μετατροπή cross altcoin άμεσα και ιδιωτικά μέσα στο πορτοφόλι. Αυτό είναι εφικτό μέσω της ενσωμάτωσης στρατηγικών εταίρων ανταλλαγής, όπως οι Changelly και ShapeShift.

Όσον αφορά την ασφάλεια, το πορτοφόλι χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο Ιεραρχικού Ντετερμινιστικού Πορτοφολιού (BIP44), το οποίο του επιτρέπει να διατηρεί τα πάντα προσβάσιμα και ασφαλή, με μία μόνο ισχυρή φράση πρόσβασης που απαιτεί μόνο εφάπαξ δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

Ωστόσο, το πορτοφόλι δεν συνδέεται απευθείας στο δίκτυο Dash, επομένως οι χρήστες πρέπει να εμπιστεύονται τον διακομιστή του προμηθευτή για να διασφαλίζουν ότι οι πληρωμές αποστέλλονται ή λαμβάνονται. Συνιστάται επίσης στους χρήστες να διασφαλίζουν ότι το πορτοφόλι δεν περιέχει κακόβουλο κώδικα κατά τη λήψη, γεγονός που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ακεραιότητα της συσκευής. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το Coinomi καινοτομεί πάντα και το πορτοφόλι είναι ιδανικό τόσο για αρχάριους όσο και για έμπειρους χρήστες κρυπτογράφησης.

εικόνα6 6

Πηγή: unsashed.com

Πορτοφόλι Jaxx Liberty DASH

Ιστοσελίδα DASH Wallet: https://jaxx.io/support.html

Τύπος πορτοφολιού DASH: Επιτραπέζιος υπολογιστής / κινητό

Ευκολία στη χρήση: Εύχρηστος

Ασφαλής: Πολύ ασφαλής

Κόστος: Ελεύθερος

Το Jaxx είναι ένα από τα υπέροχα πορτοφόλια του Dash, ιδανικό για χρήστες κρυπτογράφησης που θα ήθελαν μια συσκευή πολλαπλών νομισμάτων που εξυπηρετεί τόσο επιτραπέζιους υπολογιστές όσο και εφαρμογές για κινητά. Το πορτοφόλι Jaxx Liberty είναι προϊόν της Αποκεντρωμένη, μια εταιρεία με έδρα τον Καναδά. Σήμερα φιλοξενεί περισσότερα από δέκα κρυπτονομίσματα και η λίστα συνεχίζει να αυξάνεται. Με αυτό το πορτοφόλι, οι κάτοχοι νομισμάτων Dash μπορούν εύκολα να επαναφέρουν τα χρήματά τους χρησιμοποιώντας ένα εφεδρικό κλειδί 12 λέξεων.

Το καλύτερο από όλα, το Jaxx επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν τα ιδιωτικά τους κλειδιά και να εξάγουν ή να εισάγουν κλειδιά ανά πάσα στιγμή. Το πορτοφόλι διαθέτει μια ενεργή κοινότητα προγραμματιστών που του δίνει μια εύχρηστη διεπαφή. Με την ενσωμάτωση ShapeShift, οι χρήστες μπορούν να μετατρέπουν κρυπτονομίσματα στο πορτοφόλι εύκολα.

Παρόλο που το Jaxx δεν υποστηρίζει τη λειτουργία DASH InstantSend ή PrivateSend, λειτουργεί καλά με διάφορα λειτουργικά συστήματα τόσο για επιτραπέζιους υπολογιστές όσο και για κινητές συσκευές. Οι χρήστες σε Linux, Windows και Mac μπορούν να χρησιμοποιήσουν το πορτοφόλι όπως αυτοί που χρησιμοποιούν συσκευές με δυνατότητα Android και iOS. Για χρήστες επέκτασης προγράμματος περιήγησης, το πορτοφόλι είναι συμβατό με Chrome και Firefox.

Ωστόσο, αυτό το πορτοφόλι διαθέτει δύο σημαντικά μειονεκτήματα. πρέπει να εμπιστευτείτε τον διακομιστή του προμηθευτή για αποστολή ή λήψη πληρωμών. Πρέπει επίσης να είστε σίγουροι ότι το πορτοφόλι δεν συνοδεύεται από κακόβουλο κωδικό κατά τη λήψη.

εικόνα1 8

Πηγή: toshitimes.com

ΨΥΚΤΙΚΗ

Ιστοσελίδα DASH Wallet: https://trezor.io/

Τύπος πορτοφολιού DASH: Σκεύη, εξαρτήματα

Ευκολία στη χρήση: Μεσαίο

Ασφαλής: Πολύ ασφαλής

Κόστος: Επί πληρωμή

Η Trezor είναι μια αναγνωρισμένη εταιρεία που αναπτύσσει πορτοφόλια υλικού ανοιχτού κώδικα, με άμεση πρόσβαση σε δίκτυο P2P. Η αρχιτεκτονική του πορτοφολιού επιτρέπει την αποθήκευση κρυπτογραφικών ιδιωτικών κλειδιών και τη διεξαγωγή ασφαλών συναλλαγών χωρίς να εκτίθενται τα ιδιωτικά κλειδιά των χρηστών. Επομένως, οι χρήστες έχουν τον πλήρη έλεγχο των κερμάτων τους DASH. Προσφέρει απλή επαλήθευση πληρωμής, που σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να επιβεβαιώσουν με ελάχιστη εμπιστοσύνη, εάν οι πληρωμές εστάλησαν ή ελήφθησαν.

Αναπτύχθηκε το 2013 από την SatoshiLabs με έδρα την Τσεχία, το πορτοφόλι Trezor είναι μια φορητή συσκευή με σώμα από πλαστικό και αλουμίνιο που είναι ισχυρό και ανθεκτικό. Για αισθητική παραλλαγή, το πορτοφόλι διατίθεται σε τρία χρώματα – μαύρο, λευκό και γκρι. Εκτός αυτού, η οθόνη OLED επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν καθαρά τόσο τον 9ψήφιο κώδικα όσο και τη φράση πρόσβασης 24 λέξεων. Επομένως, οι χρήστες μπορούν να διατηρήσουν τα χρήματά τους ασφαλή σε περιβάλλον εκτός σύνδεσης.

Το Trezor είναι ένα πορτοφόλι πολλαπλών νομισμάτων και υποστηρίζει διάφορα mainstream κρυπτονομίσματα, όπως Bitcoin, Ethereum, Ethereum Classic, DASH, Litecoin και Zcash, μεταξύ άλλων. Παρόλο που δεν υποστηρίζει τη δυνατότητα InstantSend ή το PrivateSend, το πορτοφόλι Trezor είναι εξαιρετικά αξιόπιστο, καθιστώντας το ένα από τα καλύτερα πορτοφόλια της DASH που πρέπει να λάβετε υπόψη.

εικόνα5 1

Πηγή: tokenclub.co

Καθολικό Nano S

Ιστοσελίδα DASH Wallet: https://www.ledger.com/products/ledger-nano-s

Τύπος πορτοφολιού DASH: Σκεύη, εξαρτήματα

Ευκολία στη χρήση: Ανετα

Ασφαλής: Πολύ ασφαλής

Κόστος: Επί πληρωμή

Εκτός από το πορτοφόλι Trezor, ένα άλλο πορτοφόλι υλικού που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι το Ledger Nano S, το οποίο είναι το πιο δημοφιλές πορτοφόλι υλικού στην αγορά. Αυτό το πορτοφόλι είναι κατάλληλο για χρήστες που ασχολούνται με τεράστιες ποσότητες κερμάτων DASH. Τους επιτρέπει να αποθηκεύουν τα νομίσματά τους DASH με ασφάλεια μαζί με άλλα ψηφιακά νομίσματα και μάρκες. Το Nano S είναι ένα πορτοφόλι πολλαπλών νομισμάτων.

Για να ξεκινήσετε, το πορτοφόλι παρέχει στους χρήστες για πρώτη φορά μια φράση, την οποία χρησιμοποιούν για τη δημιουργία μεμονωμένων ιδιωτικών κλειδιών. Δεδομένου ότι οι χρήστες κατέχουν τα ιδιωτικά τους κλειδιά, το πορτοφόλι είναι τόσο ασφαλές που μπορούν ακόμη και να το χρησιμοποιήσουν σε μια συσκευή που έχει παραβιαστεί. Για να χρησιμοποιήσουν το πορτοφόλι για να στείλουν DASH σε άλλες διευθύνσεις, οι χρήστες πρέπει να συνδέσουν το πορτοφόλι με μια διαδικτυακή έκδοση του πορτοφολιού καθολικού.

Με τη μικρή οθόνη OLED, επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν τις συναλλαγές τους. Συνολικά, είναι αρκετά εύκολο στη χρήση ακόμη και για αρχάριους, και το πορτοφόλι είναι εξαιρετικά αξιόπιστο και συμβατό με τον ιστό. Διαθέτει μόνο δύο κουμπιά για εύκολο έλεγχο. Η ρύθμιση είναι εύκολη και διαρκεί περίπου 3 λεπτά. Μόλις ρυθμιστεί το πορτοφόλι, οι χρήστες πρέπει να εγκαταστήσουν το Ledger Live – την εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές που επιτρέπει στους χρήστες να συνδεθούν με τη συσκευή για να στέλνουν ή να λαμβάνουν πληρωμές.

εικόνα2 6

Πηγή: Captainaltcoin.com

ΕΞΟΔΟΣ ΠΛΗΘΟΥΣ

Ιστοσελίδα Πορτοφολιού: https://www.exodus.io/

Τύπος πορτοφολιού: Επιφάνεια εργασίας

Ευκολία στη χρήση: Ανετα

Ασφαλής: Πολύ ασφαλής

Κόστος: Ελεύθερος

Το Exodus είναι ένα κατάλληλο πορτοφόλι πολλαπλών κερμάτων με ενσωματωμένες λειτουργίες ανταλλαγής. Το πορτοφόλι παρέχει πλήρη κρυπτογράφηση των δεδομένων συναλλαγής και των ιδιωτικών κλειδιών σας, επομένως είστε το μόνο άτομο με πρόσβαση στα χρήματά σας. Δεν υπάρχουν λογαριασμοί, καμία ανταλλαγή πληροφοριών και διακομιστές τρίτων. Αυτή η επιτραπέζια συσκευή είναι συμβατή με λειτουργικά συστήματα Windows, Linux και Mac – καθιστώντας την μια ελκυστική επιλογή μεταξύ των πορτοφολιών Dash.

Το πρώτο πράγμα που πολλοί άνθρωποι αρέσουν στο πορτοφόλι Exodus είναι ότι είναι εξαιρετικά εύκολο στη χρήση. Για έναν χρήστη που μόλις ξεκινά και μπορεί να στέλνει ή να λαμβάνει για πρώτη φορά, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τα βασικά βήματα. Αυτό απαιτεί μια συσκευή με διεπαφή χρήστη που είναι εύκολα κατανοητή και πλοήγηση.

Το Exodus έρχεται με ένα όμορφο περιβάλλον εργασίας χρήστη που δίνει στους χρήστες μια πλήρη λεπτομέρεια του χαρτοφυλακίου τους. Το καλύτερο από όλα, οι χρήστες δεν χρειάζεται να χωρίσουν χρήματα για να πάρουν το πορτοφόλι – είναι εντελώς δωρεάν και άμεσα διαθέσιμο για λήψη ανά πάσα στιγμή. Εκτός από το DASH, το πορτοφόλι υποστηρίζει άλλα mainstream κρυπτονομίσματα όπως Bitcoin, Ethereum, Litecoin και άλλα. Το Exodus ήταν το πρώτο πορτοφόλι που ενσωμάτωσε το ShapeShift για εύκολη ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων μέσα στη συσκευή. Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει στους χρήστες να μετατρέπουν τα κέρματά τους ο ένας στον άλλο με ασφάλεια εντός δευτερολέπτων.

Τελικές σκέψεις

Ο χώρος κρυπτογράφησης εξελίσσεται και πολλοί παράγοντες επηρεάζουν την επιλογή ενός ψηφιακού πορτοφολιού. Ευτυχώς, το DASH είναι ήδη ώριμο και οι χρήστες έχουν αρκετές επιλογές όσον αφορά την επιλογή μεταξύ των πορτοφολιών Dash. Πορτοφόλια υλικού, όπως το Trezor ή το Ledger Nano S είναι ιδανικά για χρήστες που θα ήθελαν να αποθηκεύσουν μεγάλες ποσότητες DASH για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πορτοφόλια υλικού, ενώ είναι λίγο δαπανηρά, παρέχουν ασφαλή και ασφαλή αποθήκευση.

Για κάτοχοι μικρών ποσοτήτων DASH για σύντομο χρονικό διάστημα, θα μπορούσαν να είναι πορτοφόλια για κινητά όπως το Coinomiμεγάλο. Τέτοια πορτοφόλια είναι ασφαλή και ασφαλή, αλλά μπορεί να αποτελέσουν προκλήσεις εάν συμβεί ζημιά ή απώλεια του τηλεφώνου σας.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map