Τι είναι το Cardano (ADA); – Οδηγός για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τι είναι το Cardano?

Το Cardano (ADA) είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα blockchain και crypto έργα στο χώρο. Συνιδρυμένο από τον Charles Hoskinson, το Cardano μπορεί να θεωρηθεί μια έξυπνη πλατφόρμα συμβάσεων που προσφέρει μια κλιμακούμενη και ασφαλή αρχιτεκτονική για προγραμματιστές και χρήστες. 

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Input Output Hong Kong (IOHK), της εταιρείας ανάπτυξης που εργάζεται στο Cardano, το έργο είναι μια πλατφόρμα blockchain με πιο προηγμένα χαρακτηριστικά από οποιοδήποτε άλλο πρωτόκολλο στην αγορά. Η ομάδα της Cardano εργάζεται για να δημιουργήσει ένα σύστημα PoS που θα επιτρέπει στο ψηφιακό νόμισμα και το δίκτυο να γίνει ένα από τα ταχύτερα και πιο επεκτάσιμα έργα blockchain στην αγορά. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Cardano έχει μια διαφορετική προσέγγιση σε σύγκριση με άλλα κρυπτογραφικά έργα στο διάστημα, δεδομένου ότι έχει αναπτυχθεί λαμβάνοντας υπόψη τη φιλοσοφία και την ακαδημαϊκή έρευνα από ομοτίμους. 

Το Cardano θεωρείται κρυπτογράφηση τρίτης γενιάς που στοχεύει στην επίλυση και την αντιμετώπιση προβλημάτων κλιμάκωσης, διαλειτουργικότητας και ασφάλειας. 

Τσαρλς Χόσκινσον

Ο Charles Hoskinson είναι συνιδρυτής, όχι μόνο της Cardano, αλλά και της Ethereum (ETH) και του CEO της IOHK. Ο κ. Hoskinson ήταν εργαζόμενος στο διάστημα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα, ξεκίνησε επενδύοντας σε πολλές εκδόσεις κρυπτογράφησης που μόλις αυξάνονταν το 2013 και το 2014. 

Εργάζεται στο Cardano από τότε που ξεκίνησε το έργο τον Σεπτέμβριο του 2017, όταν η αγορά ταύρων στο διάστημα βοηθούσε το Bitcoin να φτάσει σε νέα υψηλά όλων των εποχών. Ο Hoskinson έγραψε τον Cardano χρησιμοποιώντας τη γλώσσα προγραμματισμού Haskell που χρησιμοποιείται σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και λογισμικό άμυνας. 

Η Hoskinson είναι μια πολύ σεβαστή φιγούρα στην αγορά κρυπτογράφησης που εργάζεται σε διάφορα έργα, μίλησε σε εκδηλώσεις και βοήθησε την Cardano καθώς και το Ethereum να επεκταθεί στην αγορά. 

Πώς λειτουργεί το Cardano?

Το Cardano βασίζεται σε τρεις διαφορετικούς οργανισμούς που το βοηθούν να εξελιχθεί και να προχωρήσει προς τα εμπρός: Το Cardano Foundation, το IOHK και το Emurgo. Αυτές οι τρεις εταιρείες είναι γνωστές ως οι βασικοί πυλώνες ολόκληρου του έργου Cardano.

Το Ίδρυμα Cardano λειτουργεί τυποποιώντας, προστατεύοντας και προωθώντας το έργο Cardano στο σύνολό του. Εργάζονται σε διάφορες χώρες για να μπορούν να προωθήσουν τη χρήση του δικτύου Cardano.

IOHK λειτουργεί ως εταιρεία έρευνας και ανάπτυξης που στοχεύει στην οικοδόμηση προσβάσιμων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών για άτομα και εταιρείες. Προς το παρόν, η εταιρεία θα συνεργάζεται με την Cardano έως το 2020 και θα πρέπει να αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουν να εργάζονται ή όχι. 

Εμούργκο λειτουργεί σε διαφορετική περιοχή για να βελτιώσει το Cardano. Πράγματι, η εταιρεία λειτουργεί ως το εμπορικό και επιχειρηματικό σκέλος ολόκληρου του έργου. Βρίσκεται στην Ιαπωνία και τη Σιγκαπούρη, η εταιρεία έχει πολύ στενή επαφή με την IOHK, καθώς συνεργάζονται ως οικοσύστημα για να προωθήσουν την υιοθέτηση σε όλο τον κόσμο του Cardano blockchain. 

Γιατί το Cardano θεωρείται κρυπτονομίσμα τρίτης γενιάς?


Το Cardano λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο από άλλα ψηφιακά στοιχεία και προσφέρει λύσεις σε πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν άλλα ψηφιακά στοιχεία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Cardano θεωρείται κρυπτογράφηση τρίτης γενιάς. Σε αυτήν την ενότητα του άρθρου, θα εξηγήσουμε τη διαφορά μεταξύ ψηφιακών στοιχείων πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς.

Bitcoin

Το Cardano θεωρείται ένα έργο κρυπτογράφησης τρίτης γενιάς. Αυτό σχετίζεται με τον τρόπο με τον οποίο τα δίκτυα blockchain εξελίχθηκαν με την πάροδο του χρόνου. Το Bitcoin (BTC), το πρώτο εικονικό νόμισμα στην αγορά, δημιουργήθηκε ως τρόπος αποστολής χρημάτων σε όλο τον κόσμο χωρίς να χρειάζεται να βασιστεί σε μια κεντρική αρχή για την επιβεβαίωση και την επεξεργασία της συναλλαγής. 

Ωστόσο, το Bitcoin μπορεί σχεδόν να χρησιμοποιηθεί μόνο για αποστολή και λήψη πληρωμών. Παρά το γεγονός ότι το blockchain του Bitcoin μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την εκτέλεση ορισμένων έξυπνων συμβολαίων, αυτό απαιτεί γενικά τη χρήση πλευρικών αλυσίδων. 

Το Bitcoin χειρίζεται 7 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε σχετικά με αυτό το ψηφιακό στοιχείο. Θα το συζητήσουμε αργότερα στο άρθρο. 

Αιθέριο

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Ethereum (ETH) εμφανίστηκε προσπαθώντας να λύσει πολλά από αυτά τα ζητήματα που δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει το Bitcoin. Ο Vitalik Buterin συνέστησε το Ethereum όχι μόνο με τον Charles Hoskinson, αλλά και με άλλες σημαντικές και αναγνωρισμένες προσωπικότητες στο χώρο, συμπεριλαμβανομένου του Joseph Lubin. Το Ethereum δεν ήταν απλώς ένα απλό σύστημα πληρωμών, αλλά και μια πλατφόρμα στην οποία εταιρείες και ιδιώτες θα μπορούσαν να αναπτύξουν έξυπνα συμβόλαια. 

Παρόλο που τα έργα κρυπτογράφησης δεύτερης γενιάς, όπως το Ethereum, ήταν πολύ χρήσιμα για την παροχή λύσεων σε άτομα και εταιρείες, είχαν και ορισμένα προβλήματα. Για παράδειγμα, το Ethereum είχε πλήρη συμφόρηση στα τέλη του 2017, όταν το CryptoKitties διαπραγματεύτηκε μέσω του blockchain του Ethereum. 

Η Ethereum επεξεργάζεται μεταξύ 15 και 20 συναλλαγών ανά δευτερόλεπτο, κάτι που απέχει πολύ από το ιδανικό για μια έξυπνη πλατφόρμα συμβάσεων όπως αυτή. 

Cardano

Ο Cardano θέλει να λύσει τα ζητήματα που επηρεάζουν το Ethereum και αυτά τα είδη δικτύων βελτιώνοντας την επεκτασιμότητα, τη διαλειτουργικότητα και τη βιωσιμότητα. Μέσω της μηχανικής που εφαρμόζουν οι προγραμματιστές και της επιστημονικής φιλοσοφίας που διαθέτουν, το έργο χτίζεται επιτυγχάνοντας High Assurance Code. 

Ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να αναφέρουμε είναι ότι το Ethereum αντιμετώπισε ένα σκληρό πιρούνι πριν από λίγα χρόνια, στο οποίο το δίκτυο χωρίστηκε μεταξύ Ethereum και Ethereum Classic (ETC). 

Ο Hoskinson και η ομάδα πίσω από τον Cardano θέλουν να αποφύγουν αυτά τα ζητήματα. Γι ‘αυτό δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στον κωδικό ποιότητας, για να αποφύγουν τη διάσπαση από το κύριο δίκτυο Cardano. 

Ο επίσημος ιστότοπος του Cardano εξηγεί ότι αγκάλιασαν μια συλλογή αρχών σχεδιασμού, μηχανικής και βέλτιστων πρακτικών που επέτρεψαν στην Cardano να γίνει το δίκτυο που είναι σήμερα. Ορισμένες από αυτές τις αρχές περιλαμβάνουν τον διαχωρισμό της λογιστικής και του υπολογισμού σε διαφορετικά επίπεδα, την ανάπτυξη ενός αποκεντρωμένου μηχανισμού χρηματοδότησης για μελλοντική εργασία, τη διαδικασία εκμάθησης από σχεδόν 1.000 altcoins, αγκαλιάζοντας χαρακτηριστικά που έχουν νόημα και την εξερεύνηση των κοινωνικών στοιχείων του εμπορίου, μεταξύ πολλών άλλων. 

Η σελίδα του Cardano έχει ως εξής:

«Από αυτό το δομημένο σύνολο ιδεών, οι διευθυντές που εργάζονταν στο Cardano άρχισαν να εξερευνούν τη λογοτεχνία κρυπτογράφησης και να χτίζουν ένα σύνολο εργαλείων αφαίρεσης. Το αποτέλεσμα αυτής της έρευνας είναι η εκτεταμένη βιβλιοθήκη εφημερίδων του IOHK, πολλά αποτελέσματα έρευνας, όπως αυτή η πρόσφατη επισκόπηση της γλώσσας σεναρίου, καθώς και μια οντολογία έξυπνων συμβάσεων και το έργο Scorex. “

Γιατί είναι σημαντικό να κλιμακωθεί σωστά και πώς θα μπορούσε να βοηθήσει το Cardano?

Ο Hoskinson θεωρεί ότι η κλιμάκωση είναι κάτι περισσότερο από τις συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο που βιώνουν ένα δίκτυο blockchain. Πιστεύει ότι είναι σημαντικό για τον Cardano να λαμβάνει επίσης υπόψη την κλιμάκωση δικτύου και δεδομένων. 

Το Cardano συνεργάζεται με τον αλγόριθμο συναίνεσης Proof-of-Stake (PoS), που είναι πολύ πιο γρήγορος από τον παραδοσιακό αλγόριθμο συναίνεσης Proof-of-Work (PoW) στον οποίο βασίζεται το Bitcoin. Τα Litecoin (LTC), Ethereum και άλλα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin SV (BSV) ή το Bitcoin Cash (BCH) το χρησιμοποιούν επίσης. 

Το PoW είναι εξαιρετικά αναποτελεσματικό λόγω της ποσότητας ενέργειας που καταναλώνουν οι ανθρακωρύχοι. Λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν είναι εύκολο να αποκτήσετε ανθρακωρύχους ASIC και εξειδικευμένο εξοπλισμό για την εξόρυξη αυτών των ψηφιακών στοιχείων, η αποκέντρωση είναι κάτι δύσκολο να επιτευχθεί. Υπάρχουν μερικοί μεγάλοι ανθρακωρύχοι που είναι ιδιοκτήτες ενός μεγάλου μέρους της ισχύος κατακερματισμού ολόκληρου του δικτύου Bitcoin. 

Υπάρχουν πέντε διαφορετικές ομάδες εξόρυξης στο δίκτυο Bitcoin που αντιπροσωπεύουν το 10% του συνολικού ποσοστού κατακερματισμού του δικτύου Bitcoin. Αυτό σαφώς δεν είναι θετικό για την παλαιότερη και πιο δημοφιλή κρυπτογράφηση. 

Με τους αλγόριθμους PoS, τα πράγματα λειτουργούν με διαφορετικό τρόπο. Αντί για ανθρακωρύχους, υπάρχουν επικυρωτές στο δίκτυο που θα στοιχηματίζουν κάποια νομίσματα (σε αυτήν την περίπτωση νομίσματα ADA) και στοιχηματίζουν στο επόμενο μπλοκ που θα επικυρωθεί από το δίκτυο. Εάν το μπλοκ επισυνάπτεται, οι στοιχητές λαμβάνουν ανταμοιβή για την εργασία που εκτελείται. 

Η κύρια διαφορά με το PoW του Bitcoin είναι ότι οι αλγόριθμοι συναίνεσης PoS δεν χρειάζεται να ξοδεύουν μεγάλες ποσότητες ενέργειας για την επικύρωση συναλλαγών και τα εμπόδια εισόδου είναι χαμηλότερα (δεν απαιτείται ASIC ή εξειδικευμένος εξοπλισμός εξόρυξης). 

Ouroboros

Τώρα που γνωρίζουμε πώς λειτουργούν τα συστήματα PoS, ο Ouroboros θα ελέγχει τη διανομή των διακριτικών στο οικοσύστημα χωρίζοντας τον κόσμο σε διαφορετικές εποχές που στη συνέχεια θα χωριστούν σε κουλοχέρηδες. Κάθε μία από αυτές τις εποχές έχει πολύ μικρή διάρκεια ζωής που ισούται με 20 δευτερόλεπτα. 

Αυτό μπορεί να ακούγεται κάπως τεχνικό, αλλά είναι πολύ εύκολο να γίνει κατανοητό. Οι προαναφερθέντες κουλοχέρηδες θα έχουν τότε έναν ηγέτη που επιλέγεται τυχαία. Αυτοί οι ηγέτες θα επιλέξουν στη συνέχεια τα νέα μπλοκ που θα προστεθούν στο δίκτυο, με παρόμοιο τρόπο με αυτό που κάνουν οι ανθρακωρύχοι στα συστήματα PoW. 

Οι ηγέτες κουλοχέρηδων θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 2% μερίδιο στο Cardano. Τα ενδιαφερόμενα μέρη έχουν τη δυνατότητα να εκλέξουν τους ηγέτες για την επόμενη εποχή. 

Προκειμένου να παρέχει καλύτερες λύσεις κλιμάκωσης, η Cardano συνεργάζεται με μια τεχνολογία που ονομάζεται RINA ή Recursive Inter-Network Architecture. Ο κύριος στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα ετερογενές δίκτυο που παρέχει προστασία της ιδιωτικής ζωής, της διαφάνειας και της επεκτασιμότητας. 

Το Ouroboros αναπτύσσεται από την ομάδα πίσω από το Cardano για να το κυκλοφορήσει στην αγορά το συντομότερο δυνατό. Αυτό είναι ένα από τα πιο αναμενόμενα χαρακτηριστικά που περιμένουν οι επενδυτές και οι χρήστες του Cardano. 

Βελτίωση της επεκτασιμότητας και της διαλειτουργικότητας

Καθώς τα δίκτυα κρυπτογράφησης επεκτείνονται σε όλο τον κόσμο, πρέπει να αντιμετωπίσουν ζητήματα κλιμάκωσης, τα οποία μπορεί να μην είναι τόσο εύκολο να επιλυθούν. Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τρόποι που το Cardano λαμβάνει υπόψη για να βοηθήσει την κλίμακα του δικτύου: Κλάδεμα, Συνδρομές και Συμπίεση. 

Εκτός από αυτό, οι προγραμματιστές σκέφτονται να χωρίσουν το blockchain και να μειώσουν τον όγκο των δεδομένων που χρειάζονται για αποθήκευση. Αυτό αναμένεται να μειώσει τα δεδομένα που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι χρήστες. 

Η διαλειτουργικότητα είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό πράγμα για το Cardano. Προς το παρόν, υπάρχουν διαφορετικά κρυπτονομίσματα που λειτουργούν στο χώρο. Όλα έχουν τα χαρακτηριστικά τους και λειτουργούν με διαφορετικούς τρόπους. Ωστόσο, είναι πολύ δύσκολο να συνδεθείτε και να χρησιμοποιήσετε αυτά τα εικονικά νομίσματα ταυτόχρονα. Τα δίκτυά τους δεν μπορούν να συνδεθούν με εύκολο τρόπο. 

Οι ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων επιτρέπουν στους χρήστες να ανταλλάσσουν ψηφιακά στοιχεία και να συνδέουν τον κόσμο της κρυπτογράφησης με το παραδοσιακό οικονομικό περιβάλλον. Έτσι, η Cardano στοχεύει να προσφέρει έναν ευκολότερο τρόπο σύνδεσης αυτών των κρυπτονομισμάτων μεταξύ τους και ολόκληρου του οικοσυστήματος blockchain για στενότερη επαφή με τον παλιό οικονομικό κόσμο. 

Ο τρόπος για να γίνει αυτό είναι μέσω πλευρικών αλυσίδων. Υπάρχουν πολλές δευτερεύουσες αλυσίδες σε πολλά δίκτυα κρυπτογράφησης που προσφέρουν διαφορετικές λύσεις σε ψηφιακά στοιχεία. Μέσω αυτών των πλευρικών αλυσίδων, τα δίκτυα θα διασυνδέονταν και θα επικοινωνούσαν επιτρέποντας έναν γρηγορότερο τρόπο να έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά από διαφορετικά δίκτυα. 

Για να συνδεθείτε με τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ο χώρος κρυπτογράφησης πρέπει να επικεντρωθεί στα μεταδεδομένα, την απόδοση και τη συμμόρφωση. Όλα αυτά τα πράγματα είναι πολύ σημαντικά εάν ολόκληρη η αγορά θέλει να είναι διαλειτουργική με τα παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Τα μεταδεδομένα βοηθούν αυτές τις εταιρείες και τους οργανισμούς πώς μεταφέρονται τα δεδομένα μεταξύ των μερών, πώς να κάνουν την οργάνωση ηλεκτρονικών δεδομένων πιο αποτελεσματική και πολλά άλλα πράγματα. 

Αυτό είναι κάτι πολύ επικίνδυνο για τον κόσμο των κρυπτονομισμάτων. Γιατί; Λόγω της τεχνολογίας blockchain. Αν και η τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού (DLT) είναι χρήσιμη για πολλά διαφορετικά πράγματα, μπορεί επίσης να είναι επιβλαβές εάν χρησιμοποιείται εσφαλμένα. Εάν οι προσωπικές πληροφορίες πρέπει να αποθηκευτούν σε ένα αμετάβλητο δίκτυο blockchain, αυτά τα δεδομένα θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση από άλλα μέρη, κάτι που δεν είναι καλό για το απόρρητο. 

Ο Cardano θέλει να λύσει αυτό το ζήτημα αναλύοντας μεταδεδομένα και επιλέγοντας συγκεκριμένες πληροφορίες που θα κοινοποιηθούν στο blockchain. Αυτό θα παρέχει καλύτερες πληροφορίες στον παραδοσιακό χρηματοπιστωτικό κλάδο και θα προστατεύει επίσης το απόρρητο των χρηστών. 

Επιπλέον, καθώς οι τράπεζες χρειάζονται τα ονόματα εκείνων που ασχολούνται με ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και επεξεργάζονται χρηματοοικονομικές συναλλαγές, οι προγραμματιστές της Cardano εργάζονται έτσι ώστε να παρέχουν στους χρήστες τη δυνατότητα να αποφασίσουν πώς θα κοινοποιήσουν τα δεδομένα τους. 

Γνωρίστε ότι ο πελάτης σας (KYC), το Anti Money Laundering (AML) και το Anti Terrorist Financing (ATF) είναι επίσης σημαντικά πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα απαιτούν αυτές τις πληροφορίες για να κατανοήσουν πώς οι χρήστες χειρίζονται συναλλαγές. Αξιοποιώντας τα μεταδεδομένα και παρέχοντας στα άτομα την ελευθερία να αποφασίζουν τι να κάνουν με τα δεδομένα τους, οι χρήστες μπορούν να είναι σίγουροι ότι θα μπορούν να έχουν ταχύτερη αλληλεπίδραση με τράπεζες και άλλα ιδρύματα. 

Ανάπτυξη και βελτίωση του δικτύου Cardano

Αν και η Cardano συνεχίζει να αναπτύσσεται, είναι σημαντικό να έχουμε ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο που θα επέτρεπε την κυκλοφορία όλων αυτών των έργων στην αγορά, αργά ή γρήγορα. Ο Charles Hoskinson και οι εμπλεκόμενοι στο πρόγραμμα Cardano αποφάσισαν να μην πραγματοποιήσουν μια αρχική προσφορά νομισμάτων (ICO) όταν ξεκίνησε. 

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Cardano αποφάσισε να δημιουργήσει ένα θησαυροφυλάκιο που χρηματοδοτείται με ένα μικρό μέρος της επιβράβευσης. Εάν υπάρχει μια εταιρεία που θέλει να αλλάξει κάποια πράγματα στο οικοσύστημα, μπορεί να ζητήσει επιχορήγηση από το Υπουργείο Οικονομικών. Τα ενδιαφερόμενα μέρη στο δίκτυο Cardano θα αποφασίσουν αργότερα εάν η επιχορήγηση χορηγείται ή όχι. 

Καθώς το δίκτυο μεγαλώνει και μεγαλώνει, περισσότερα χρήματα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από προγραμματιστές. Οι χρεώσεις στο δίκτυο υπολογίζονται με αυτήν την εξίσωση:

Προμήθεια μεταφοράς = a + b * μέγεθος της συναλλαγής. 

Το γράμμα “a” ισούται με 0.155381 ADA, το “b” είναι μια άλλη σταθερά ίση με 0,000043946 ADA / byte και το μέγεθος της συναλλαγής θα πρέπει να προστεθεί στο τέλος σε byte. 

Πρόβλεψη τιμών ADA

Η ADA είναι σήμερα ένα από τα κορυφαία κρυπτονομίσματα στην αγορά. Το εικονικό νόμισμα έχει κεφαλαιοποίηση αγοράς 1,47 δισεκατομμυρίων δολαρίων και τιμή ανά κέρμα 0,056 $, καθιστώντας το το 12ο μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα. 

Έχουμε γράψει στο UseTheBitcoin ένα άρθρο σχετικά με την πρόβλεψη τιμών ADA. Πολλοί ειδικοί θεωρούν ότι το μακροπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και βραχυπρόθεσμο είναι bullish για την ADA. Ωστόσο, πρέπει να λάβουμε υπόψη τη γενική απόδοση της αγοράς, για παράδειγμα, εάν υπάρχει αγορά αρκούδας ή ταύρου. 

Συναγωνιστές

Το Cardano (ADA) θεωρείται μοναδικό στον τρόπο δημιουργίας, εκκίνησης και διαχείρισης του ψηφιακού στοιχείου. Ωστόσο, η κρυπτογράφηση Libra στην οποία εργάζεται το Facebook θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στις χώρες στις οποίες λειτουργεί το ADA. Το Libra στοχεύει στο να βοηθήσει τους χρήστες, ιδίως εκείνους στις αναπτυσσόμενες οικονομίες, να επεξεργάζονται συναλλαγές και να έχουν πρόσβαση σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. 

Κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας με τον Finance Magnates, ο Charles Hoskinson ανέφερε ότι εργάζονται σε ένα δίκτυο πληρωμών για έξι εκατομμύρια άτομα στην Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας. 

Όσον αφορά τη δυνατότητα του Facebook να ανταγωνιστεί τον Cardano, σχολίασε:

«Ζω σε αυτήν την αγορά. Και μπορώ να σας πω, η κυβέρνηση των ΗΠΑ, εξ ορισμού η πιο ισχυρή οντότητα στον κόσμο, δυσκολεύεται να πραγματοποιήσει πληρωμές στην Αιθιοπία. Αν αγωνίζονται, πώς θα το κάνει μια ιδιωτική εταιρεία. “

Πώς να αγοράσετε και πού να αποθηκεύσετε το ADA?

Υπάρχουν πολλές ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων στην αγορά που επιτρέπουν στους επενδυτές και τους χρήστες να αγοράσουν ADA. Είναι γενικά δύσκολο για τους αρχάριους να γνωρίζουν σωστά πού να αγοράσουν το κρυπτογράφηση ADA. Γι ‘αυτό έχουμε γράψει έναν οδηγό για άτομα και επενδυτές που ενδιαφέρονται να αγοράσουν το Cardano. 

Ένα από τα ανταλλακτικά που επιτρέπει στους χρήστες να αποκτήσουν αυτό το ψηφιακό στοιχείο είναι το Binance, μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες κρυπτογράφησης στον κόσμο. Το Binance είναι επίσης ένα από τα χρηματιστήρια με τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών στην αγορά. 

Είναι δυνατή η αγορά ADA με διαφορετικά νομίσματα, όπως Binance Coin (BNB), Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Paxos Standard (PAX), TrueUSD (TUSD), USD Coin (USDC) και Tether (USDT). 

Υπάρχουν και άλλες ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων που θα επιτρέψουν στους χρήστες να αγοράσουν ADA επίσης μέσω διαφορετικών ζευγαριών. 

Οι επενδυτές που θέλουν να διατηρήσουν το ADA μπορούν να το κάνουν στέλνοντας τα χρήματα σε ένα πορτοφόλι κρυπτογράφησης που υποστηρίζει αυτό το ψηφιακό στοιχείο. Οι ανταλλαγές δεν είναι καλές για τα άτομα να αποθηκεύουν εικονικά νομίσματα επειδή μπορούν να παραβιαστούν και να επηρεαστούν από επιθέσεις. 

Η σωστή αποθήκευση ψηφιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένου του Cardano (ADA), είναι πολύ σημαντική. Γι ‘αυτό δημιουργήσαμε μια λίστα με τα καλύτερα πορτοφόλια Cardano στην αγορά. Οι επενδυτές μπορούν να τους ελέγξουν και να καταλάβουν ποια είναι εκείνη που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους. 

Τελευταίες εξελίξεις

Σύμφωνα με το Cardano Foundation, μόλις κυκλοφόρησαν τον ιστότοπο Shelley testnet. Αυτή είναι μια από τις πιο σημαντικές εξελίξεις που σχετίζονται με το δίκτυο Cardano που αναμένεται να βοηθήσει την κρυπτογράφηση να επεκταθεί ακόμη περισσότερο. 

Επιπλέον, το έργο εισήγαγε επίσης έναν νέο χάρτη πορείας στον οποίο θα εξηγήσουν πώς θα μετακινηθούν από τους Byron και Shelley. Αυτό θα επέτρεπε στα δίκτυα να γίνουν το κοινοτικό δίκτυο που σκεφτόταν ο Charles Hoskinson. 

Ο επίσημος χάρτης πορείας του Cardano που ζητήθηκε από την κοινότητα έχει ως εξής:

“Το Cardano είναι ένα πρωτοποριακό δίκτυο blockchain με απόδειξη συμμετοχής, που εξελίσσεται σε μια αποκεντρωμένη πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών (dApp) με καθολικό πολλαπλών στοιχείων και επαληθεύσιμα έξυπνα συμβόλαια.”

Η Cardano θέλει να είναι εκατοντάδες φορές πιο αποκεντρωμένη από το Bitcoin, και αυτό προσπαθούν να κάνουν οι ομάδες ανάπτυξης του Charles Hoskinson και του Cardano. 

Τέλος, η Weiss Ratings θεωρεί ότι το Cardano είναι μια αποτελεσματική και κερδοφόρα πλατφόρμα blockchain. Σε ένα πρόσφατο Tweet που γράφτηκε από τον ανεξάρτητο οργανισμό αξιολόγησης, το Cardano είναι ένα από τα καλύτερα έργα στο χώρο και επίσης ένα από τα φθηνότερα cryptos εκεί έξω. 

# Καρντάνο είναι ένα από τα καλύτερα έργα στο χώρο, και επίσης ένα από τα φθηνότερα cryptos εκεί έξω. #ADA # κρυπτο #κρυπτονόμισμα # γαλακτοκομικά # bitcoin #BTC

– Βαθμολογίες Weiss Crypto (@WeissCrypto) 20 Μαΐου 2019

συμπέρασμα

Το Cardano είναι ένα από τα πιο πολλά υποσχόμενα και προγραμματισμένα προγράμματα κρυπτογράφησης στην αγορά κρυπτογράφησης. Το δίκτυο αναπτύσσεται από ειδικούς σε διάφορους τομείς που επικεντρώνονται στην προσφορά των καλύτερων υπηρεσιών και προϊόντων που είναι σε θέση να παρέχουν. 

Το ψηφιακό στοιχείο ADA είναι ένα από τα πιο δημοφιλή στην αγορά και επίσης ένα από τα πιο πολύτιμα, σύμφωνα με το CoinMarketCap. Το 2019 και το 2020 είναι πολύ σημαντικά χρόνια για ολόκληρη την αγορά κρυπτογράφησης και το Cardano σίγουρα θα είναι ένα από τα πιο επαναστατικά έργα. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map