(BTC) Bitcoin έναντι Bitcoin Cash (BHC)

Υπάρχουν πολλά αμφιλεγόμενα θέματα στον χώρο κρυπτογράφησης σχετικά με το Bitcoin έναντι του Bitcoin Cash. Proof-of-Work εναντίον Proof-of-Stake, η πραγματική αξία ενός Bitcoin, αν τα altcoins έχουν μακροπρόθεσμη αξία (μέγιστο BTC)… Αλλά ίσως το πιο αμφιλεγόμενο και γνωστό θέμα στην κρυπτογράφηση από το 2017, ήταν το επιχείρημα του Bitcoin (BTC) έναντι του Bitcoin Cash (BCH).

Το Bitcoin Cash (BCH) πιρούνι

1 Αυγούστου 2017 σηματοδότησε την επίσημη έναρξη της περίφημης συζήτησης BTC / BCH, με το Bitcoin να βλέπει ένα πιρούνι στο δίκτυο που έχει σχεδιαστεί για να αυξάνει το μέγεθος του μπλοκ (επεκτασιμότητα). Αυτό το πιρούνι είχε ως αποτέλεσμα δύο ξεχωριστά νομίσματα (BTC και BCH), με τους κατόχους BTC να λαμβάνουν 1 BCH για κάθε 1 BTC που κρατούσαν τη στιγμή του πιρουνιού.

Bitcoin Vs. Bitcoin μετρητά

Το πιρούνι BCH προκάλεσε σημαντική διαμάχη στην κοινότητα κρυπτονομισμάτων, εν μέρει το αποτέλεσμα εσωτερικής σύγκρουσης, ακόμη και πριν από το σκληρό πιρούνι BCH. Το πιρούνι BCH ήταν το αποτέλεσμα ενός χάσματος στις απόψεις των προγραμματιστών Bitcoin, με αφορά υψηλά τέλη συναλλαγών, «παράπονα οικονομικής θεωρίας σχετικά με την επιθυμία για πλήρη μπλοκ» και λογοκρισία, για να αναφέρουμε μερικά.

Ένα βασικό επιχείρημα για το BTC έναντι του BCH είναι όσον αφορά τους προγραμματιστές του. Το Bitcoin ήταν δηλωθείς να έχει μια μεγαλύτερη και πιο έμπειρη βάση / κοινότητα προγραμματιστών, σε σύγκριση με το BCH.

Διαιρεμένα μέρη

Μετά το πιρούνι BCH, δύο αξιοσημείωτες φιγούρες μπήκαν στο προσκήνιο, μιλώντας θετικά για το BCH. Roger Ver (πρώην Διευθύνων Σύμβουλος του MemoryDealors.com) και του Craig Wright (αξιώσεις να είναι ο Satoshi Nakamoto) μπορεί να είναι οι δύο πιο ειλικρινείς υποστηρικτές του BCH. Ένα από τα κύρια επιχειρήματα από το στρατόπεδο BCH είναι ότι το BCH είναι ένα πιο κοντινό παράδειγμα αυτού που ο Satoshi οραματίστηκε αρχικά, με ορισμένους υποστηρικτές να ισχυρίζονται ότι «το BCH είναι BTC».

Ωστόσο, πολλοί στην κοινότητα κρυπτογράφησης φαίνεται να διαφωνούν, με πολλά εξέχοντα πρόσωπα να εκφράζουν τις διαφωνίες τους έναντι του BCH. Έρικ Βουρέες (Διευθύνων Σύμβουλος της Shapeshift) έγραψε στο Twitter ότι «Το Bitcoin είναι η αλυσίδα που προέρχεται από το γενετικό μπλοκ με την υψηλότερη συσσωρευμένη απόδειξη εργασίας. Το Bitcoin Cash fork απέτυχε να κερδίσει την πλειοψηφία, επομένως δεν είναι Bitcoin ». Ο Vitalik Buterin (δημιουργός Ethereum) χαρακτήρισε επίσης τον Craig Wright «απάτη»Στο συνέδριο Deconomy 2018 τον Απρίλιο.

Το Bitcoin.com (διευθύνεται από τον Roger Ver / BCH) είναι γνωστό συγχέω το κοινό, κορυφαία μέλη του κοινού για να συμμετάσχουν σε μια απόπειρα αγωγής εναντίον του Bitcoin.com, ισχυριζόμενοι ότι εξαπατήθηκαν να αγοράσουν BCH αντί για BTC ως αποτέλεσμα σύγχυσης.

Έγιναν έγκυροι πόντοι

Η πλευρά του Bitcoin Cash έχει, ωστόσο, μερικά επιχειρήματα που προκαλούν σκέψη. Ένα από τα κύρια επιχειρήματα παρουσιάζει την ιδέα ότι η BCH ταιριάζει περισσότερο με το πραγματικό όραμα του Satoshi Nakamoto για ένα «σύστημα ηλεκτρονικών μετρητών peer-to-peer» (όπως φαίνεται στο πρωτότυπο Λευκό χαρτί BTC). Από τα τέλη του 2017 / αρχές του 2018, το δίκτυο BTC ήταν υπερφορτωμένο με συναλλαγές, προκαλώντας υπερβολικά μεγάλες και ακριβές συναλλαγές BTC. Αυτό έφερε στο φως ένα μεγάλο πρόβλημα στην ικανότητα κλιμάκωσης του Bitcoin εκείνη τη στιγμή, επικυρώνοντας έτσι ορισμένες από τις αξιώσεις του στρατοπέδου BCH.

Το πλήθος του BCH κάνει επίσης ενδιαφέροντα σημεία σχετικά με τη λογοκρισία, δηλώνοντας ισχυρισμούς ότι η κοινότητα του BTC (/ r / bitcoin συγκεκριμένα) δεν το κάνει αντιδρώ θετικά προς δηλώσεις που αντιτίθενται στην κοινή σκέψη.

Bitcoin έναντι Bitcoin Cash Debate

Πρόσφατα, ο γνωστός μινιμαλιστής BTC Jimmy Song συμμετείχε σε ένα προγραμματισμένη συζήτηση εναντίον του Roger Ver (BCH) στο Coinsbank Blockchain Cruise. Η συζήτηση έμοιαζε με μια πολιτική συζήτηση, η οποία ολοκληρώθηκε με την κάθε πλευρά να παίρνει μερικά μαχαίρια στην άλλη. Ωστόσο, και οι δύο πλευρές είχαν αρκετά προκλητικά σημεία η καθεμία, δείχνοντας ότι θα μπορούσε ενδεχομένως να υπάρχει περίπτωση για κάθε πλευρά.


Το BTC έχει τη μεγαλύτερη αλυσίδα, έχει τους περισσότερους ανθρώπους πίσω του (όπως φαίνεται στην τιμή του), κ.λπ. Ωστόσο, υπάρχει κάτι που πρέπει να ειπωθεί για την BCH και την ικανότητά της να είναι ένα νόμισμα συναλλαγής (διατηρώντας παράλληλα τη μέγιστη προσφορά 21.000.000) . Στην ιδανική περίπτωση, η καλύτερη επιλογή φαίνεται να είναι ένα νόμισμα που είναι μια σταθερή αξία και είναι επίσης συναλλαγή, ανεξάρτητα από το πόσο απασχολημένο γίνεται το δίκτυο. Ίσως το δίκτυο αστραπής για BTC είναι η απάντηση σε αυτό, ή ίσως όχι. Αλλά φαίνεται ότι όταν όλα λέγονται και γίνονται, το κοινό / η πλειοψηφία αποφασίζει τι θέλουν να είναι το υψηλότερο νόμισμα κεφαλαίου αγοράς, και τώρα αυτό είναι BTC.

Γράφτηκε από το UseTheBitcoin Guest Writer – Benjamin Pirus

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map