Ένας οδηγός για αρχάριους για το Bitcoin HYIP

Ίσως έχετε δει ή θα δείτε διαφημίσεις για κάτι που ονομάζεται “Bitcoin HYIP”. Το γήπεδο συνήθως περιλαμβάνει μια υπόσχεση για σημαντική απόδοση του Bitcoin σας σε σύντομο χρονικό διάστημα – πιθανώς από άτομα (που ισχυρίζονται ότι) επενδύουν στο πρόγραμμα. Αλλά πρέπει να είναι αξιόπιστοι?

Θα αναλύσουμε τι είναι το Bitcoin HYIP και αν είναι νόμιμες επιλογές για επενδυτές Bitcoin.

Τι είναι το HYIP?

Το HYIP σημαίνει Επενδυτικό Πρόγραμμα Υψηλής Απόδοσης. Είναι εδώ και πολύ καιρό και δεν είναι κάτι νέο για το Bitcoin ή το κρυπτογράφηση.

Το HYIP είναι ουσιαστικά ένα σχέδιο Ponzi – συχνότερα παρά όχι, μια απάτη. Περιλαμβάνει την πληρωμή αποδόσεων σε παλαιότερους επενδυτές με χρήματα που επενδύθηκαν από νέους επενδυτές. Ως αποτέλεσμα, ορισμένοι απομακρύνονται με θετική επιστροφή, εάν φτάσουν αρκετά νωρίς. Ωστόσο, δεν είναι ένα βιώσιμο μοντέλο. Μόλις σταματήσουν να εμφανίζονται νέοι επενδυτές, η ταμειακή ροή σταματά, αφήνοντας συχνά μεγάλο αριθμό με σημαντικές απώλειες.

Για να επιτευχθεί υψηλή απόδοση, τα HYIP συχνά περιλαμβάνουν τα χρήματα των επενδυτών σε επιχειρήσεις υψηλού κινδύνου, όπως μετοχές ή ομόλογα ημερήσιας διαπραγμάτευσης ή αθλητικά στοιχήματα. Ένα Bitcoin HYIP μπορεί να λειτουργήσει το ίδιο, εκτός από το Bitcoin ή άλλο crypto με το νόμισμα επένδυσης. Εκείνοι που εκτελούν HYIP προσπαθούν να επωφεληθούν από την αυξημένη προθυμία να επενδύσουν από τους κατόχους κρυπτογράφησης, καθώς και από τις διασυνοριακές πληρωμές που ενεργοποιούνται από το κρυπτογράφηση.

Μία κοινή παραλλαγή του παραδοσιακού HYIP στο crypto είναι η επένδυση σε μια «ομάδα εξόρυξης». Η ιδέα αυτού είναι να βάλουμε χρήματα σε μια επιχείρηση εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, με τις ανταμοιβές εξόρυξης να καταβάλλονται στα μέλη. Συχνά, αυτές οι στιγμές είναι τα μέτωπα για ένα σχέδιο Ponzi, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι αληθινά.

Είναι Bitcoin HYIPs νόμιμα?

Είναι δύσκολο να πούμε αν όλα τα Bitcoin HYIP είναι πραγματικά ή ψεύτικα, καθώς πρέπει να λαμβάνονται κατά περίπτωση. Ωστόσο, η πλειονότητα των HYIP είναι απάτες. Η τάση της Crypto για την προσέλκυση απατεώνων και γρήγορων προγραμμάτων γρήγορης δημιουργίας το καθιστά ιδανικό για όσους χρησιμοποιούν αυτά τα προγράμματα.

Υπάρχουν σίγουρα κάποια προγράμματα εκεί έξω με ένα πραγματικό επενδυτικό σχέδιο, όπως η χρηματοδότηση μιας επιχείρησης εξόρυξης. Στην ονομαστική αξία, μπορεί να είναι δύσκολο να γίνει διάκριση μεταξύ ενός νόμιμου HYIP και μιας σαφούς απάτης. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι οποιοδήποτε Bitcoin HYIP βασίζεται επίσης στη σταθερότητα της ίδιας της αγοράς κρυπτογράφησης. Η επένδυση σε κρυπτονομίσματα αποτελεί κίνδυνο από μόνη της, επομένως η τοποθέτηση των χρημάτων σας σε μια επένδυση υψηλής απόδοσης είναι διπλάσια επικίνδυνη. Οποιαδήποτε χρήματα τοποθετούνται σε αυτά τα προγράμματα πρέπει να είναι χρήματα που είστε διατεθειμένοι να χάσετε.

Πώς μπορώ να βρω ένα πραγματικό HYIP?

Με οποιαδήποτε επένδυση σε κρυπτογράφηση, είναι σημαντικό να κάνετε τη δική σας διεξοδική έρευνα. Λόγω του αυξημένου κινδύνου HYIP, είναι ακόμη πιο ζωτικής σημασίας. Εάν αποτύχετε να κάνετε τη δέουσα επιμέλεια σε μια επένδυση, θα μπορούσατε να πέσετε θύμα απάτης ή απλά ένα πρόγραμμα που δεν λειτουργεί σωστά.

Βρείτε όσο το δυνατόν περισσότερο υλικό σε ένα πρόγραμμα πριν επενδύσετε. Είναι εύκολο να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο που φαίνεται νόμιμος, με ψεύτικες μαρτυρίες. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε ανεξάρτητες πληροφορίες πουθενά αλλού, να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί σχετικά με τις επενδύσεις. Ομοίως, προσέξτε κόκκινες σημαίες στον ιστότοπο. Η κακή ορθογραφία, οι ασυνεπείς πληροφορίες ή οτιδήποτε μοιάζει να έχει συγκεντρωθεί γρήγορα και φθηνά πρέπει να προκαλούν ανησυχία.

Οι επενδύσεις απάτης συχνά διαφημίζουν εξαιρετικά ελκυστικές αποδόσεις, οι οποίες είναι πολύ καλές για να είναι αληθινές. Ελπίζουν ότι η υπόσχεση μιας μεγάλης, γρήγορης, χωρίς κινδύνους επιστροφής θα τραβήξει το μαλλί στα μάτια των ανθρώπων και θα ενθαρρύνει τις επενδύσεις χωρίς κατάλληλη έρευνα. Να είστε πολύ προσεκτικοί σχετικά με αυτούς τους ισχυρισμούς. Εάν ένα πρόγραμμα υπόσχεται επιστροφές έως και 5%, 10% (ή περισσότερο) ανά ημέρα, είναι απίθανο να είναι νόμιμο. Ένα πραγματικό πρόγραμμα είναι ρεαλιστικό σχετικά με τους κινδύνους και τις πιθανές αποδόσεις. Τίποτα νόμιμο πιθανότατα θα προσφέρει το πολύ 1% ημερήσιες αποδόσεις το πολύ.

Συχνά θα βρείτε άτομα που διαφημίζουν HYIP σε ψυχρούς δυνητικούς πελάτες, όπως μέσω ψυχρών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή σε κοινωνικά μέσα. Όσοι φτάνουν θα ισχυριστούν ότι έχουν οι ίδιοι υψηλές αποδόσεις, και επιμένουν ότι μπορείτε να το κάνετε επίσης. Οτιδήποτε τέτοιο θα πρέπει να είναι ένα σημαντικό προειδοποιητικό σημάδι. Ποτέ μην παίρνετε εύκολα τα λόγια κάποιου και διεξάγετε τη δική σας έρευνα πριν λάβετε μια απόφαση. Εάν κάποιος προσπαθεί να εκτρέψει όταν ψάχνετε για περισσότερες πληροφορίες, απομακρυνθείτε.


Bitcoin HYIPs – Συνοπτικά

Όπως λέει το παλιό ρητό – αν ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, είναι. Προσέξτε τα προγράμματα που υπόσχονται μεγάλη απόδοση σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς οι προσφορές “γίνετε πλούσιοι γρήγορα” θα περιέχουν πάντα μεγάλο κίνδυνο.

Τα HYIPs πρέπει να αντιμετωπίζονται με παρόμοιο τρόπο με ICO ή οτιδήποτε άλλο στο crypto. Είναι επιτακτική ανάγκη να κάνετε τη δική σας έρευνα και αν περιμένετε να διπλασιάσετε τα χρήματά σας σε ένα μήνα, ξέρετε ότι μπορείτε να τα χάσετε όλα εξίσου γρήγορα.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map