Ark vs Lisk – Μάχη των κρυπτονομισμάτων Proof-of-Stake

Ark vs Lisk – Μάχη των κρυπτονομισμάτων Proof-of-Stake

Καθώς το Proof-of-Stake (POS) γίνεται πιο δημοφιλές στον χώρο κρυπτογράφησης, θα κάνουμε αναλύσεις των καλύτερων επιλογών. Αυτή είναι η ματιά μας Κιβωτός και Lisk.

Κιβωτός

Η Ark παρέχει καινοτόμο τεχνολογία blockchain για χρήστες, προγραμματιστές και νεοσύστατες επιχειρήσεις. Στόχος του είναι να δημιουργήσει ένα blockchain που συνδέεται με άλλα blockchain για αύξηση της υιοθέτησης. Η Ark προσφέρει πολλές περιπτώσεις χρήσης, καθιστώντας την έτσι προσαρμόσιμη, ευέλικτη και επεκτάσιμη. Αυτά τα βασικά χαρακτηριστικά το καθιστούν εξαιρετικά εύκολο για τους απλούς ανθρώπους να χρησιμοποιούν το blockchain.

Όπως μπορείτε να δείτε, η Ark προσπαθεί να είναι κάτι περισσότερο από κρυπτογράφηση. Είναι μια ασφαλής πλατφόρμα σχεδιασμένη για το ευρύ κοινό και παρέχει τις υπηρεσίες που χρειάζονται οι καταναλωτές και οι προγραμματιστές. Λειτουργεί επίσης ως γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ μπλοκ αλυσίδων.

Η Ark καλεί αυτήν την τεχνολογία SmartBridge. Το SmartBridge είναι το σημαντικότερο σημείο πώλησης της Ark. Για να είναι συμβατό το SmartBridge, χρειάζεται μόνο να ενσωματώσει ένα μικρό τμήμα κώδικα από διαφορετικό blockchain στον πυρήνα της Ark. Το νέο dApp ενσωματώνει απρόσκοπτα αυτήν την αλλαγή. Μόλις ενσωματωθεί ο κωδικός, το blockchain μπορεί να αλληλεπιδράσει με το Ark ή να αλληλεπιδράσει με οποιοδήποτε άλλο blockchain που επιτρέπει την «έξυπνη γεφύρωση»

μπλε

Πηγή: https://ark.io/

Χαρακτηριστικά του Ark

Γρήγορα

Το δίκτυο Ark blockchain διαθέτει 8 δευτερόλεπτα χρόνο αποκλεισμού και είναι ένα από τα ταχύτερα δίκτυα στον κλάδο.

Διανέμονται

Η ARK χρησιμοποιεί έναν τροποποιημένο μηχανισμό συναίνεσης DPoS (Delegated-Proof-Of-Stake). Ένας αλγόριθμος συναίνεσης DPoS απαιτεί από τους κατόχους κερμάτων να ψηφίσουν «πληρεξούσιους», οι οποίοι στη συνέχεια είναι υπεύθυνοι για την επικύρωση των συναλλαγών και τη διατήρηση του blockchain. Αυτό παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από το BitShares, το οποίο αργότερα υιοθετήθηκε από τους Lisk, Crypti και Ark. Ο στόχος του κόμβου ARK είναι να τρέξει το δίκτυο blockchain ARK και να κερδίσει πόντους ανταμοιβής, ακριβώς όπως οι ανθρακωρύχοι του Bitcoin.

Επεκτασιμότητα

Ο κύριος στόχος του ARK είναι να αντιμετωπίσει ένα βασικό ζήτημα για τα περισσότερα έργα blockchain – επεκτασιμότητα. Στοχεύει στη διατήρηση ενός εξαιρετικά επεκτάσιμου blockchain. Χρησιμοποιώντας την προσαρμοσμένη δυνατότητα SmartBridge, οι χρήστες μπορούν να εκφορτώσουν μη βασικές λειτουργίες σε πολλές πλευρικές αλυσίδες. Αυτό επιτρέπει την επεκτασιμότητα διατηρώντας παράλληλα την ακρίβεια και την ταχύτητα του κύριου blockchain ARK.


Ανοιχτή πηγή

Το οικοσύστημα της ARK είναι ένα έργο blockchain ανοιχτού κώδικα που βοηθά τους χρήστες να δημιουργήσουν τα δικά τους SmartBridges και άλλες αποκεντρωμένες εφαρμογές. Όλα φιλοξενούνται στις GitHub για ευκολία χρήστη.

Πορτοφόλι επιφάνειας εργασίας

Το πορτοφόλι της επιφάνειας εργασίας της Ark έχει σχεδιαστεί για όλα τα μεγάλα λειτουργικά συστήματα επιτραπέζιων υπολογιστών. Το πορτοφόλι ARK πληροί τα κορυφαία πρότυπα ασφαλείας στον κλάδο και είναι συμβατό με το Καθολικό Nano S. Το πορτοφόλι Ark συγχρονίζεται με άλλους συνομηλίκους σε ένα δίκτυο χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσετε τα πλήρη δεδομένα blockchain.

Με τη χρήση του πορτοφολιού Ark, δεν υπάρχει ανάγκη συγχρονισμού και με 8 δευτερόλεπτα χρόνου επιβεβαίωσης μπλοκ, οι χρήστες μπορούν πραγματικά να δουν τη συναλλαγή να πραγματοποιείται σε σχεδόν πραγματικό χρόνο! Ο χρήστης πρέπει να ελέγξει εάν η συναλλαγή επιβεβαιώνεται μετά από 30 λεπτά.

Η συνδεσιμότητα της Ark με άλλα blockchain του δίνει μεγάλες δυνατότητες. Η ομάδα έχει δείξει μεγάλη αποφασιστικότητα να δημιουργήσει ένα έργο με σταθερή και ισχυρή ανάπτυξη. Η Ark μπορεί να είναι μια από τις καλύτερες αγορές φέτος.

Lisk

Lisk γεννήθηκε το 2016 και είναι ένα πιρούνι της Crypti. Οι δύο ιδρυτές, ο Max και ο Oliver, δούλευαν στο Crypti. Δεν συμφώνησαν με τη μελλοντική κατεύθυνση ανάπτυξης της Crypti και άφησαν την ιδρυτική της ομάδα να αναπτύξει το Lisk

χτύπημα 2

Πηγή: https://lisk.io

Χαρακτηριστικά του Lisk

Το Lisk είναι το πρώτο πραγματικά αρθρωτό κρυπτογράφηση με βάση πλευρικές αλυσίδες. Το κύριο πλεονέκτημα των sidechains είναι ότι προστατεύουν το δίκτυο από την επιβράδυνση, όπως σε ένα σενάριο όπου οι spammers πραγματοποιούν δόλιες συναλλαγές.

Η αλυσίδα λειτουργεί για να διατηρήσει την ευελιξία και την αποτελεσματικότητα της «κύριας αλυσίδας» και να λύσει το πρόβλημα της συμφόρησης του δικτύου υπό υψηλούς όγκους συναλλαγών. Οι πλευρικές αλυσίδες συνδέονται στο κύριο δίκτυο blockchain. Όλες οι συναλλαγές μεγάλου όγκου μπορούν να τοποθετηθούν στην πλαϊνή αλυσίδα, επομένως δεν ενοχλούν το κύριο blockchain.

Συμφωνία συναίνεσης: κατ ‘εξουσιοδότηση απόδειξη πονταρίσματος (αλγόριθμος DPoS)

Το LISK είναι ένας μηχανισμός συναίνεσης που βασίζεται στο DPoS. Η συναίνεση για αυτήν την προσέγγιση δημιουργήθηκε από το Μπιτσάρες ομάδα. Εάν δεν γνωρίζετε τι είναι το DPoS, είναι πιστοποιητικό συμμετοχής. Με απλούς όρους, όπως το Steemit’s Μάρτυρας Σύστημα, κάθε άτομο που κρατά ένα διακριτικό ψηφίζει έναν εκπρόσωπο και αποφασίζει πώς να δημιουργήσει ένα νέο διακριτικό. Μπορεί επίσης να θεωρηθεί ως υπερκατάστημα, που έχει ακριβώς τα ίδια δικαιώματα. Είναι παρόμοιο με ένα κοινοβουλευτικό σύστημα ή το Κογκρέσο. Εάν δεν μπορείτε να εκτελέσετε τα καθήκοντά σας, δεν θα επανεκλεγείτε.

Τα διακριτικά του Lisk μεταδίδονται από τους επιλεγμένους 101 διαχειριστές και μόνο τα διακριτικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη λήψη μερισμάτων από τον διαχειριστή.

Γενικά, το Lisk έχει σχεδιαστεί για ανάπτυξη dApp. Επομένως, ένας από τους στόχους της Lisk είναι να γίνει το de-facto για εφαρμογές και υπηρεσίες blockchain. Οι ανταγωνιστές του περιλαμβάνουν Αιθέριο, Τέζος, EOS, και Κυματιστά.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι το Lisk ήταν το πρώτο κρυπτογράφηση με βάση το JavaScript στον κόσμο. Οι προγραμματιστές Lisk επέλεξαν αυτήν τη γλώσσα προγραμματισμού για να καταστήσουν την τεχνολογία blockchain εύκολα κατανοητή – ειδικά για αρχάριους.

σελίδα προϊόντος lisk

Πηγή: https://lisk.io

συμπέρασμα

Τόσο η Ark όσο και η Lisk έχουν πολύ σταθερές βασικές αρχές που τους προσφέρουν μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα. Η επιλογή σας μπορεί να εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η περίπτωση χρήσης και η προτίμησή σας. Συνολικά, αξίζει να έχουμε κατά νου ότι τα συστήματα και τα πρωτόκολλα πίσω από κάθε έργο blockchain βρίσκονται σε συνεχή ανάπτυξη. Αυτό που λείπει ένα ζωτικό χαρακτηριστικό αυτή τη στιγμή μπορεί να προσφέρει βελτιώσεις σε λίγους μήνες. Συνολικά, τόσο η Ark όσο και η Lisk έχουν τεράστιες δυνατότητες.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map