6 μεγαλύτερες τράπεζες που χρησιμοποιούν προϊόντα Ripple (XRP)

RippleNet είναι ένα δίκτυο που επεξεργάζεται διασυνοριακές πληρωμές σε πραγματικό χρόνο και με μικρό κόστος. Οι τράπεζες που χρησιμοποιούν το Ripple (XRP) γίνονται όλο και περισσότερο. Οι τράπεζες που συμμετέχουν σε αυτήν την πλατφόρμα έχουν τη δυνατότητα να επεκτείνουν τις προσφορές πληρωμών τους σε νέες αγορές που διαφορετικά δεν είναι εφικτές.

Η Ripple έχει ήδη συγκεντρώσει έναν εντυπωσιακό αριθμό παρόχων πληρωμών, ανταλλαγής και μεταφοράς, εκ των οποίων περισσότεροι από 100 είναι τράπεζες. Η ανάπτυξή της αντικατοπτρίστηκε στην πρόσφατη αύξηση της τιμής του εγγενούς διακριτικού της πλατφόρμας, XRP, το οποίο έγινε πρόσφατα το δεύτερο μεγαλύτερο νόμισμα σύμφωνα με το όριο της αγοράς.

Μεγάλες τράπεζες που χρησιμοποιούν κυματισμούς

Ακολουθεί μια επισκόπηση των μεγαλύτερων τραπεζών που έχουν ενταχθεί στο δίκτυο και χρησιμοποιούν ή χρησιμοποιούν τα προϊόντα της Ripple.

Τράπεζα PNC

Τράπεζα PNC, μια από τις δέκα κορυφαίες τράπεζες στις Ηνωμένες Πολιτείες με καταθέσεις άνω των 6,0 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προσχώρησε στο RippleNet το 2016 για να χρησιμοποιήσει τη λύση blockchain για διασυνοριακές πληρωμές και διακανονισμό.

Η PNC Bank έχει περισσότερους από οκτώ εκατομμύρια πελάτες και έχει υποδιαιρέσεις λιανικής σε 19 πολιτείες, γεγονός που βοηθά το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτογράφηση με κεφαλαιοποίηση της αγοράς να ενισχύσει τη θέση του στον τραπεζικό τομέα των ΗΠΑ. Το PNC άρχισε να χρησιμοποιεί το xCurrent τον Σεπτέμβριο του 2018, για να βελτιώσει την ταχύτητα της διαδικασίας πληρωμής του.

Τράπεζες που χρησιμοποιούν Ripple - PNC

Πηγή: www.pnc.com

Santander Bank

Santander Bank, Ν. Α. είναι θυγατρική του ισπανικού Santander Group. Η αγορά εστίασης είναι οι βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες. Έχοντας καταθέσεις άνω των 57,5 ​​δισεκατομμυρίων δολαρίων, λειτουργεί περίπου 650 γραφεία λιανικής τραπεζικής και πάνω από 2.000 ΑΤΜ.

Η ανακοίνωση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Ripple Labs και της Santander έγινε τον Μάρτιο του 2018, αλλά, τότε, οι λεπτομέρειες της συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών δεν δημοσιοποιήθηκαν.

Από τότε, η ομάδα Ripple δήλωσε επίσημα ότι η Santander δοκιμάζει το RippleNet και άλλα προϊόντα ρευστότητας που διατίθενται στο δίκτυο blockchain της.

Ο επικεφαλής καινοτομίας της Santander, Ed Metzger, δήλωσε ότι η τράπεζα ήθελε να ενσωματώσει το xCurrent, το blockchain της Ripple, για να βελτιώσει τη ζωή των πελατών της.

«Πιστεύουμε ότι οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μετακινούνται σε έναν κόσμο ανοιχτών πλατφορμών όπου οι εταιρείες συνεργάζονται για να προσφέρουν εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών για τους πελάτες τους, και αυτό βρίσκεται στον πυρήνα αυτού που κάνουμε με το OnePay FX». – είπε ο Metzger.

Η τράπεζα άρχισε να χρησιμοποιεί το xCurrent τον Νοέμβριο του 2017.

Standard Chartered Bank

Τυπικό Ναυλωμένο, η πολυεθνική εταιρεία που εδρεύει στο Λονδίνο της Αγγλίας, η οποία παρέχει χρηματοοικονομικές και τραπεζικές υπηρεσίες, συνεργάστηκε με τη Ripple το 2016.

Η αγγλική τραπεζική εταιρεία είναι γνωστή για τη λειτουργία ενός μεγάλου δικτύου που έχει πάνω από 1.200 θυγατρικές και καταστήματα. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 70 χώρες του κόσμου ενώ απασχολεί περισσότερους από ογδόντα επτά χιλιάδες άτομα.

Άρχισαν να χρησιμοποιούν το xCurrent το 2016, αλλά ανακοίνωσαν περαιτέρω την επέκταση του Ripple (XRP) Network. Σκοπεύουν να παρέχουν διασυνοριακές πληρωμές για επιπλέον πέντε ζεύγη χωρών μέχρι το τέλος του 2018.

Τον Νοέμβριο, ωστόσο, η τράπεζα αποφάσισε να επεκτείνει ακόμη περισσότερο την επιρροή τους μέσω του Ripple (XRP), για να αξιοποιήσει τον εμπορικό διάδρομο των 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ Ινδίας και Σιγκαπούρης.

Cuallix

Cuallix είναι ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που λειτουργεί για πάνω από 25 χρόνια στο Μεξικό, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Χονγκ Κονγκ και συνεργάστηκε με τη Ripple τον Οκτώβριο του 2017. Παρέχουν λύσεις πίστωσης και επεξεργασίας πληρωμών για ατομική και εταιρική χρήση, με προσαρμοσμένα προσαρμοσμένα προϊόντα που ταιριάζουν στον πελάτη ανάγκες και ψηφιακό περιεχόμενο.

Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, η Τράπεζα εφάρμοσε το xCurrent, την επιχειρηματική λύση της Ripple που διευκολύνει τον άμεσο διακανονισμό και την παρακολούθηση από άκρο σε άκρο των διασυνοριακών πληρωμών μεταξύ των μελών της RippleNet.

Τον Φεβρουάριο του 2018, η Cuallix έγινε το πρώτο ίδρυμα που χρησιμοποίησε το xRapid – τη λύση Ripple που χρησιμοποιεί το XRP ως εργαλείο ρευστότητας – για τη μείωση του κόστους αποστολής διασυνοριακών πληρωμών από τις ΗΠΑ στο Μεξικό.

Αυτό δείχνει ότι η Cuallix είναι μια τράπεζα της οποίας οι διευθυντές έχουν ανοιχτό μυαλό. Ίσως στο εγγύς μέλλον, θα δούμε άλλες τράπεζες που θα εφαρμόσουν την υπηρεσία XRapid και το νόμισμα XRP σε διασυνοριακές πληρωμές.

Τράπεζες που χρησιμοποιούν Ripple - cuallix

Πηγή: twitter.com

Skandinaviska Enskilda Banken (SEB)

SEB, ένας χρηματοοικονομικός όμιλος με έδρα τη Στοκχόλμη για εταιρικούς πελάτες, ιδρύματα και ιδιώτες, είναι μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Σουηδίας. Σήμερα απασχολεί περισσότερους από 16.000 υπαλλήλους και εξυπηρετεί 400.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ), 3.000 εταιρικούς και θεσμικούς πελάτες και περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια άτομα.

Άρχισαν να χρησιμοποιούν το xCurrent το 2017 και η Paula da Silva δήλωσε τα εξής σχετικά με την εξέλιξη της χρήσης της: «πέρυσι υπήρχε μόνο ένας πελάτης σε αυτό. Τώρα έχουμε ΟΛΟΥΣ τους πελάτες της SEB να πραγματοποιούν μεταφορές μεταξύ εταιρειών μεταξύ Σουηδίας και ΗΠΑ στην πλατφόρμα Ripple. Έχουμε λοιπόν μερικά δισεκατομμύρια που περνούν από αυτό ».

Σύμφωνα με επίσημη δήλωση, ο πρωταρχικός στόχος της Τράπεζας να χρησιμοποιεί τα προϊόντα της Ripple είναι ο διακανονισμός πληρωμών μεταξύ Σουηδίας και Ηνωμένων Πολιτειών. «Η πλατφόρμα θα χρησιμοποιηθεί για μεταφορές σε πραγματικό χρόνο μεταξύ της Στοκχόλμης και της Νέας Υόρκης. Αυτό θα βοηθούσε τους πελάτες να επεξεργαστούν μεταφορές σε πραγματικό χρόνο μεταξύ των λογαριασμών τους στη Σουηδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες », δήλωσε η Paula da Silva.

Mitsubishi UFG

Mitsubishi UFJ Financial Group, Inc.. μπήκε επίσης σε συνεργασία με τον Ripple. Είναι η πέμπτη μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο με συνολικά περιουσιακά στοιχεία, με μεγαλύτερη κεφαλαιακή βάση από αυτήν άλλων κοινοπραξιών όπως η JPMorgan Chase & Co. (6η θέση), Goldman Sachs (35η θέση) ή ακόμα και Santander (16η θέση).

Ένας εκπρόσωπος της Mitsubishi UFJ Financial Group, Inc. εξήγησε πώς οι τεχνολογίες Ripple μπορούν να συγκεντρώσουν καλύτερα αποτελέσματα σε σύγκριση με άλλες εναλλακτικές λύσεις όπως το SWIFT:

«Σήμερα, για πολλούς από εμάς, ίσως χρειαστεί να περάσουμε από SWIFT και να αντιμετωπίσουμε χρεώσεις. Πολλές ενδιάμεσες τράπεζες είναι μέρος αυτού, και συνήθως ένα SLA για μεταφορά χρημάτων ή μετακίνηση κυμαίνεται μεταξύ μιας και τριών ημερών.

Χρησιμοποιώντας τεχνολογία όπως το Ripple, μπορούμε να το κάνουμε αυτό σε περίπου 30 δευτερόλεπτα, το οποίο είναι σημαντικά διαφορετικό και με φθηνότερο κόστος, καθώς και όσον αφορά τη μεταφορά χρημάτων μεταξύ των υποκαταστημάτων μας, μεταξύ των διαφόρων χωρών μας στο δίκτυό μας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς “

Παρατήρησε επίσης ότι, παρά την αξιολόγηση πολλών προοπτικών, η πολυεθνική εταιρεία είναι αρκετά ικανοποιημένη με τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν εφαρμόζοντας το xCurrent του Ripple.

«Το Ripple είναι μια από τις λύσεις που συγκεντρώνουμε. Όχι το μόνο, αλλά αυτό που λειτουργεί »

Η Ripple συμμετέχει επίσης σε πολλαπλά σχέδια εμβασμάτων από άλλες τράπεζες στην Ιαπωνία, συμπεριλαμβανομένης της SBI Holdings, μιας από τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας που ξεκίνησε το πρώτο χρηματιστήριο κρυπτογράφησης που ανήκει σε τράπεζα.

Τράπεζες που χρησιμοποιούν Ripple - MUFG

Πηγή: www.mufg.jp

Μάθετε περισσότερα για το Ripple

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Ripple; Διαβάστε τον οδηγό μας για τα Ripple, Ripple Labs και XRP, μια απαραίτητη ανάλυση για κάθε επενδυτή κρυπτογράφησης. Μια αναζήτηση για το Ripple στον ιστότοπό μας θα εμφανίσει τα πιο πρόσφατα άρθρα XRP, όπως κάλυψη σε έναν στρατηγικό Ripple που ισχυρίζεται ότι το XRP χρησιμοποιείται περισσότερο από το BTC.

Ενδιαφέρεστε να επενδύσετε στο Ripple; Θα θέλατε να ξεκινήσετε με το άρθρο πρόβλεψης τιμών XRP και, στη συνέχεια, να ανατρέξετε στην τρέχουσα τεχνική ανάλυση του Ripple. (Πάντα κάνετε τη δική σας έρευνα και διαβάστε την αποποίηση ευθυνών του ιστότοπου). Αν σας ενδιαφέρει να αγοράσετε το Ripple, μπορείτε να μάθετε πώς να αγοράσετε το XRP στο Binance, την προτεινόμενη ανταλλαγή για επενδυτές.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner