0x Token (ZRX) – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 0x

[Αυτό το άρθρο έχει ενημερωθεί στις 18 Οκτωβρίου 2018 — ειδικά για να αντικατοπτρίζει την καταχώριση του Coinbase 0x]

Το 0x είναι ένα ανοιχτό πρωτόκολλο που επιτρέπει τη διαπραγμάτευση οποιουδήποτε διακριτικού ERC20 στο blockchain Ethereum το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία αποκεντρωμένης ανταλλαγής. 0x στοχεύει στο να κάνει την ανταλλαγή συμβόλων με συναλλαγές εκτός αλυσίδας πιο αποτελεσματικές, εκτελώντας έξυπνα συμβόλαια στο Αιθέριο μπλοκ αλυσίδας.

Ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2016, το 0x δημιουργήθηκε με σκοπό να επιτρέψει σε οποιονδήποτε να ανταλλάσσει ελεύθερα οποιοδήποτε είδος περιουσιακού στοιχείου και να επιτρέπει σε οποιονδήποτε χρήστη να λειτουργεί μια αποκεντρωμένη ανταλλαγή.

τεχνολογία

Οι τεχνολογίες πίσω από 0x

Η αποκεντρωμένη συναλλαγή της 0x χρησιμοποιεί ένα ρελέ παραγγελίας εκτός αλυσίδας που μειώνει τις τιμές του φυσικού αερίου και μειώνει τα σημεία συμφόρησης της κυκλοφορίας.

Πολλαπλές αποκεντρωμένες ανταλλαγές χρησιμοποιούν έξυπνα συμβόλαια που λειτουργούν στο blockchain Ethereum. Αυτό σημαίνει ότι οι παραγγελίες και οι συναλλαγές πραγματοποιούνται σε αυτά τα έξυπνα συμβόλαια και οι χρήστες μπορούν πάντα να έχουν πρόσβαση στα χρήματά τους, αντί να τους αναθέτουν σε τρίτο μέρος.

Σημαίνει επίσης ότι κάθε φορά που οι έμποροι θέλουν να έχουν πρόσβαση στα χρήματά τους, πρέπει να πραγματοποιούν συναλλαγές στο blockchain, ανεξάρτητα από το εάν πρόκειται για κατάθεση χρημάτων σε έξυπνο συμβόλαιο ανταλλαγής ή για παραγγελία. Αυτό κοστίζει το Gas, ένα εσωτερικό τέλος που απαιτείται από το οικοσύστημα Ethereum για να διασφαλιστεί ότι οι συναλλαγές αυτές διαχειρίζονται στο blockchain από τους ανθρακωρύχους του.

Εάν επρόκειτο να χρησιμοποιήσετε το Ether Delta, για παράδειγμα, θα πληρώνατε ένα τέλος φυσικού αερίου κάθε φορά που θέλετε να καταθέσετε χρήματα στο έξυπνο συμβόλαιο της ανταλλαγής για να πραγματοποιήσετε μια παραγγελία και θα πληρώνατε άλλο τέλος Gas για να εκτελέσετε αυτό το εμπόριο μετά την παραγγελία σας είναι γεμάτο.

Οι αποκεντρωμένες ανταλλαγές έχουν μεγάλα οφέλη ασφαλείας, αλλά αντιμετωπίζουν υψηλό κόστος λειτουργίας και έλλειψη προσβασιμότητας. Το πρωτόκολλο 0x στοχεύει στη βελτίωση των αποκεντρωμένων ανταλλαγών συνδυάζοντας ρελέ παραγγελίας εκτός αλυσίδας με πληρωμές στην αλυσίδα. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να διαβιβάζουν μια παραγγελία εκτός αλυσίδας προκειμένου να ολοκληρωθεί από έναν άλλο χρήστη.

Μόνο οι μεταβιβάσεις αξίας πραγματοποιούνται στην αλυσίδα, ενώ άλλες εντολές διαπραγμάτευσης αφήνονται να χειριστούν με διαδικασίες εκτός αλυσίδας. Επομένως, το δίκτυο εκτελεί συναλλαγές μόνο όταν πραγματοποιείται μια συναλλαγή, επιτρέποντας στους χρήστες να απολαμβάνουν μειωμένα τέλη φυσικού αερίου κατά τη συναλλαγή.

dApp

Ρελέ με βάση 0x

Για να επιτευχθεί αυτό, το 0x χρησιμοποιεί “ρελέ”. Οι ρελέ διανέμουν παραγγελίες μέσω δημόσιων ή ιδιωτικών βιβλίων παραγγελιών. Φέρνουν κεφάλαια στο δίκτυο φιλοξενώντας τα βιβλία παραγγελιών του, ενεργώντας ως ανταλλαγή. Ωστόσο, ένας αναμεταδότης δεν μπορεί να πραγματοποιήσει ανταλλαγή. Μπορεί να ενεργοποιήσει τις συναλλαγές μόνο προσφέροντας παραγγελίες κατασκευαστών που αποστέλλονται στο δίκτυο. Για να ολοκληρωθεί μια συναλλαγή, ένας αγοραστής πρέπει να ολοκληρώσει την παραγγελία στέλνοντας τις υπογραφές του και του κατασκευαστή στην έξυπνη σύμβαση της αποκεντρωμένης ανταλλαγής. Για κάθε συναλλαγή, ένας αναμεταδότης ζητά αμοιβή στο μητρικό νόμισμα 0x, ZRX.

Οι συναλλαγές με επεξεργασία Relayer είναι γνωστές ως “Παραγγελίες εκπομπής”. Οι παραγγελίες μετάδοσης επιτρέπουν σε όλους να μεταδίδουν μια παραγγελία στο δίκτυο.

Το 0x ενσωματώνει επίσης τις “Παραγγελίες Point-to-Point”, οι οποίες είναι παραγγελίες που έχουν σταλεί σε έναν συγκεκριμένο αγοραστή. Αυτές οι παραγγελίες επιτρέπουν σε δύο χρήστες να μεταφέρουν χρήματα μέσω διαφόρων διαδικτυακών μέσων, συμπεριλαμβανομένων των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, των αγγελιοφόρων και άλλων. Όταν ένας κατασκευαστής στέλνει μια παραγγελία με αυτόν τον τρόπο, μόνο η διεύθυνση του καθορισμένου αγοραστή μπορεί να την εκπληρώσει, εξασφαλίζοντας έτσι χρήματα από δυνητικά κακόβουλα τρίτα μέρη.

Relayer

Επιπρόσθετα χαρακτηριστικά

Τα έξυπνα συμβόλαια του 0x είναι ανοιχτού κώδικα και είναι προσβάσιμα ανά πάσα στιγμή από το κοινό. Αυτό επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν νέες εφαρμογές χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο 0x εάν απαιτούν συνάρτηση ανταλλαγής για το διακριτικό ή την πλατφόρμα τους. Το πρωτόκολλο λειτουργεί ως πρόσθετο για άλλα dApps που βασίζονται στο Ethereum. Ο αγνωστικισμός εφαρμογών και το κοινόχρηστο επίπεδο πρωτοκόλλου επιτρέπουν επίσης στο dApps να είναι διαλειτουργικό, δημιουργώντας μια «κοινόχρηστη υποδομή για μια ποικιλία [εφαρμογών]».

Αρκετές επιχειρήσεις κρυπτογράφησης χρησιμοποιούν ήδη 0x: Μαντεύω, Κατάσταση, περιοχή0x, Blocknet, Αίτημα δικτύου, και πολλοί άλλοι.

Ένα συμβόλαιο μητρώου διακριτικών θα χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση ενός αριθμού διακριτικών ERC20 με “συσχετισμένα μεταδεδομένα για κάθε διακριτικό: όνομα, σύμβολο, διεύθυνση συμβολαίου και τον αριθμό των δεκαδικών ψηφίων που απαιτούνται για την αναπαράσταση της μικρότερης μονάδας ενός διακριτικού.” Το μητρώο θα λειτουργεί ως επίσημη αναφορά στην αλυσίδα που θα επιτρέπει στους συντελεστές της αγοράς να επαληθεύουν ανεξάρτητα τις διευθύνσεις των διακριτικών και τις συναλλαγματικές ισοτιμίες πριν από την πραγματοποίηση μιας συναλλαγής.

Παρά τη βοήθεια των χρηστών να μειώσουν το κόστος κατά τη συναλλαγή χρημάτων, είναι πιθανό για μια εταιρεία που συνεργάστηκε με 0x να χρεώσει τέλη για τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Με το 0x και το τυπικό του πρωτόκολλο, είναι δυνατή η επιτάχυνση της διαδικασίας ανταλλαγής ψηφιακών στοιχείων και η μείωση των τελών που καταβάλλουν οι χρήστες. 

Σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο της 0x, υπάρχουν περισσότερα από 30 έργα που λειτουργούν με το 0x και αναζητούν διαφορετικές λύσεις μέσω αυτού του πρωτοκόλλου. 

Η 0x θέλει να δημιουργήσει την υποδομή για την αναδυόμενη οικονομία κρυπτογράφησης και να επιτρέψει τη δημιουργία αγορών όπου δεν ήταν δυνατό πριν. 

Ο επίσημος ιστότοπός τους έχει ως εξής:

«Καθώς τα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία αποκωδικοποιούνται, οι δημόσιοι αποκλεισμοί παρέχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μια νέα οικονομική στοίβα που να είναι πιο αποτελεσματική, διαφανής και δίκαιη από οποιοδήποτε σύστημα στο παρελθόν».

Το διακριτικό ZRX

Το διακριτικό Ethereum (ZRX) του 0x χρησιμοποιείται για την πληρωμή τελών συναλλαγής σε Relayers για τις υπηρεσίες τους. Η κύρια χρήση του ZRX είναι να προσφέρει αποκεντρωμένο έλεγχο του συστήματος αναβάθμισης του πρωτοκόλλου 0x, πράγμα που σημαίνει ότι οι κάτοχοι του ZRX έχουν την εξουσία (ανάλογη με τις εκμεταλλεύσεις τους) να λένε πώς πρέπει να αναπτυχθεί το πρωτόκολλο με την πάροδο του χρόνου..

0x ενδιαφερόμενοι είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση του πρωτοκόλλου. Είναι επίσης αυτοί που πρέπει να προσθέσουν, να τροποποιήσουν και να καταργήσουν δεδομένα όταν απαιτείται. Οι κάτοχοι κουπονιών μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν το νόμισμα για να ψηφίσουν αποφάσεις που αφορούν το blockchain, όπως προσθήκες και αναβαθμίσεις πρωτοκόλλου, χωρίς να διαταραχθεί η λειτουργικότητα του δικτύου.

0x Απόδοση αγοράς

Αφού έφτασε τα 0,50 $ αμέσως μετά το τέλος του ICO, το ZRX μειώθηκε αργά σε ~ 0,20 $ όπου παρέμεινε όλο τον Σεπτέμβριο. Η τιμή παρέμεινε η ίδια τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, μια περίοδο κατά την οποία τα περισσότερα altcoins αυξάνονταν.

Στις 10 Μαΐου, το 0x έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών στα 2,01 USD. Από τον Οκτώβριο, διαπραγματεύεται μόλις κάτω από 90 σεντς, μια τιμή ευνοϊκή μετά την εισαγωγή της στο Coinbase.

Στις 29 Αυγούστου 2019, το ZRX είναι το 60ο μεγαλύτερο κρυπτογράφηση στην αγορά από την άποψη της αποτίμησης. Κάθε νόμισμα ZRX μπορεί να αγοραστεί με 0,15 $. Αυτό δείχνει ότι αν και το 2019 ήταν μια καλή χρονιά για το Bitcoin, άλλα εικονικά νομίσματα δεν συμπεριφέρθηκαν όπως αναμενόταν. Πράγματι, η κυριαρχία της Bitcoin ξεπέρασε το 69% τις τελευταίες 24 ώρες. Αυτή είναι η χαμηλότερη τιμή που έχει επιτευχθεί ποτέ από αυτό το εικονικό νόμισμα από τότε που κυκλοφόρησε στην αγορά.  

Παρόλο που η τιμή του 0x συνεχίζει να πέφτει, πολλές άλλες προσφορές και έργα αρχικής νομίσματος στην αγορά κρυπτονομισμάτων αντιμετωπίζουν παρόμοια κατάσταση. Όλη η αγορά altcoin έχει μειωθεί σε σχέση με το BTC και μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να ανακάμψει από την τρέχουσα κατάσταση.

Πού να αγοράσετε ZRX

Το ZRX μπορεί να ανταλλαχθεί σε μερικά από τα πιο δημοφιλή χρηματιστήρια – που περιλαμβάνουν Νομισματική βάση από τον Οκτώβριο 018. Είναι εισηγμένη σε πολλά μεγάλα χρηματιστήρια όπως Κάθισμα, Εντάξει, και Bittrex.

Το διακριτικό μπορεί να ανταλλαχθεί για Bitcoin, Ethereum, ακόμη και για USD και USDT. Το μεγαλύτερο μέρος του όγκου συναλλαγών προέρχεται από Binance και OKEx.

Μία από τις καλύτερες πλατφόρμες για την αγορά ZRX είναι το Binance. Σύμφωνα με το CoinMarketCap, το Binance είναι το τρίτο μεγαλύτερο χρηματιστήριο όσον αφορά τον όγκο συναλλαγών τις τελευταίες 24 ώρες. Η πλατφόρμα προσφέρει 4 διαφορετικά ζεύγη συναλλαγών για ZRX, συμπεριλαμβανομένων των ZRX / USDT, ZRX / ETH, ZRX / BTC και ZRX / BNB. Όλα αυτά τα ζεύγη συναλλαγών αντιπροσωπεύουν το 0,05% του συνολικού όγκου συναλλαγών στην πλατφόρμα. 

Για να αγοράσουν το ZRX στο Binance, οι χρήστες θα πρέπει να αγοράσουν άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, όπως USDT, Ethereum (ETH), Bitcoin (BTC) ή Binance Coin (BNB). Για να το κάνει αυτό, η Binance κυκλοφόρησε μια νέα υπηρεσία που βοηθά τα άτομα να αγοράζουν πιστωτικές κάρτες και να λαμβάνουν, μεταξύ άλλων, κέρματα BTC, ETH, LTC ή BNB. Μόλις προστεθούν τα χρήματα στο λογαριασμό σας, μπορείτε να τα ανταλλάξετε με κέρματα ZRX. 

Το μόνο μειονέκτημα της διαπραγμάτευσης του ZRX στο Binance είναι ότι παρά το γεγονός ότι είναι ένα από τα χρηματιστήρια με τους μεγαλύτερους όγκους στο χώρο για altcoins, υπάρχουν και άλλες πλατφόρμες με μεγαλύτερη ρευστότητα για το ZRX. Για παράδειγμα, το Coinbase Pro, ένα από τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο, έχει τρία διαφορετικά ζεύγη συναλλαγών με ZRX: ZRX / USD, ZRX / EUR, ZRX / BTC. Αυτά τα τρία ζεύγη συναλλαγών αντιπροσωπεύουν το 0,35% του συνολικού όγκου συναλλαγών του Coinbase exchange. 

Αυτό σημαίνει ότι το Coinbase αντιπροσωπεύει πάνω από το 12% του συνολικού όγκου συναλλαγών ZRX, σε σύγκριση με 5,82% από το Binance. Οι χρήστες του Coinbase μπορούν απλά να καταθέσουν χρήματα μέσω διαφορετικών μεθόδων και να αγοράσουν μάρκες ZRX. 

Αυτές οι δύο πλατφόρμες αναγνωρίζονται στην αγορά κρυπτογράφησης ως δύο από τις πιο ασφαλείς και απλές στη χρήση.

Πού να αποθηκεύσετε το ZRX

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το ZRX είναι ένα διακριτικό που βασίζεται σε ERC20, οπότε οποιοδήποτε πορτοφόλι συμβατό με Ethereum θα υποστηρίζει 0x.

Ένα από τα πιο δημοφιλή πορτοφόλια για την αποθήκευση των κωδικών ZRX είναι το Guarda. Το Guarda είναι ένα πορτοφόλι πολλαπλών νομισμάτων, πολλαπλών πλατφορμών και μη-φύλαξης που επιτρέπει στους χρήστες να κρατούν, να στέλνουν, να λαμβάνουν και να ανταλλάσσουν ψηφιακά νομίσματα με γρήγορο και εύκολο τρόπο. 

Αυτό το πορτοφόλι είναι καλό για τους νεοεισερχόμενους, επειδή προσφέρει υπηρεσίες ιστού, επέκταση Google Chrome, εφαρμογή επιτραπέζιου υπολογιστή ή εφαρμογή smartphone. Εκτός από αυτό, ένας μεγάλος αριθμός νομισμάτων υποστηρίζεται θα βοηθούσε τους κατόχους ZRX να χειριστούν τα χαρτοφυλάκια τους με ταχύτερο και ευκολότερο τρόπο. 

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, όλα τα πορτοφόλια που είναι συμβατά με ERC-20 θα μπορούσαν να κρατήσουν μάρκες ZRX. Παρ ‘όλα αυτά, είναι πάντα πολύ σημαντικό να είστε σίγουροι ότι τα χρήματα αποστέλλονται σε σωστή διεύθυνση, επειδή θα μπορούσαν να χαθούν. 

Το να κρατάτε το ZRX σε ανταλλαγή δεν είναι το καλύτερο πράγμα. Οι ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων έχουν επηρεαστεί από διάφορες επιθέσεις και hacks τα τελευταία χρόνια και οι χρήστες έχουν χάσει μέρος ή το σύνολο των ψηφιακών τους στοιχείων λόγω αυτών των ζητημάτων. Το καλύτερο που πρέπει να κάνετε είναι να αποθηκεύσετε το ZRX σε πορτοφόλια που δεν είναι συνδεδεμένα με το Διαδίκτυο. 

Υπάρχουν άλλα πορτοφόλια στην αγορά κρυπτογράφησης που θα σας βοηθήσουν να αποθηκεύσετε τα κουπόνια ZRX με ασφαλή και εύκολο τρόπο.

0x Ομάδα

Αυτό το πρόγραμμα κρυπτογράφησης ιδρύθηκε από τους Will Warren και Amir Bandeali. Ο Warren είναι επίσης διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας, ενώ ο Bandeali είναι ο CTO. Ο κ. Warren είχε προηγουμένως εφαρμόσει έρευνα φυσικής στο Εθνικό Εργαστήριο Los Alamos, ενώ ο Bandeali εργαζόταν ως έμπορος σταθερού εισοδήματος στο DRW. Σπούδασε επίσης Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις. 

Άλλα άτομα που εργάζονται σε αυτό το έργο περιλαμβάνουν τον Alex Xu, τον Διευθυντή Επιχειρήσεων, τον Ben Burns, τον σχεδιαστή, τον Leonid Logvinov, τον Engineer και τον Philippe Castonguay. 

Το έργο έλαβε επίσης χρηματοδότηση από το Fintech Blockchain Group, Pantera, Polychain Capital, Jen Advisors και επίσης το Blockchain Capital. 

Υπάρχουν επίσης πολλοί άλλοι εμπειρογνώμονες πίσω από αυτό το ενδιαφέρον έργο, όπως οι Tom Schmidt, Jacob Evans, Greg Hysen, Mel Oberto, Remco Bloemen, Weijie Wu, Zianny Ng, Rui Zhang, Mason Liang και Michael Zhu, μεταξύ άλλων. 

Οι σύμβουλοι του 0x είναι ο Fred Ehrsam από το Paradigm, ο Olaf Carlson-Wee, από την Polychain Capital, ο Joey Krug, από την Pantera Capital και ο Augur, η Linda Xie, από την Scalar Capital και ο David Sacks, από την Craft Ventures. 

Ετυμηγορία

Χάρη στο έξυπνο πρωτόκολλό του, το 0x συγχωνεύει τα οφέλη τόσο των κεντρικών όσο και των αποκεντρωμένων ανταλλαγών, απαλλάσσοντας τα προβλήματά τους. Οι αναμεταδότες παραγγελίας εκτός αλυσίδας επιτρέπουν την προσφορά χαμηλού κόστους κεντρικών ανταλλαγών. Οι διακανονισμοί πληρωμών στην αλυσίδα επιτρέπουν στους χρήστες να επωφελούνται από την αποκεντρωμένη συναλλαγή. Και οι δύο διαδικασίες εκτελούνται μέσω έξυπνων συμβάσεων που αυξάνουν την ασφάλεια. Δεδομένων των πλεονεκτημάτων που παρουσιάζει το 0x, είναι πολύ πιθανό αυτό το έργο να συγκεντρώσει πολλούς ενδιαφερόμενους επενδυτές.

0x Επαφές και πρόσθετες πληροφορίες:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner