Πορτοφόλι Lumi: Master The Crypto User Review Guide

Το Lumi είναι ένα πορτοφόλι κρυπτογράφησης και ανταλλαγής που ισχυρίζεται ότι είναι «το πιο ομαλό πορτοφόλι κρυπτογράφησης». Διαβάστε την κριτική μας για το Lumi και μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή σήμερα.

Χαρακτηριστικά

 • Η εφαρμογή Crypto wallet διατίθεται για iOS, Android ή ως πορτοφόλι ιστού
 • Εύκολος κωδικός PIN ή πρόσβαση σε μνημονική φράση 12 λέξεων
 • Κατάλληλο για αρχάριους ή προχωρημένους χρήστες

Μέθοδοι κατάθεσης

 • Bitcoin
 • Αιθέριο
 • Bitcoin μετρητά
 • EOS
 • Διακριτικά ERC20
 • Διακριτικά ERC721

Πλεονεκτήματα

 • Χειρίζεται εκατοντάδες διαφορετικά κουπόνια
 • Εύκολο στη χρήση σε οποιαδήποτε κινητή συσκευή
 • Ιεραρχική ντετερμινιστική υποστήριξη (HD)

Μειονεκτήματα

 • Υψηλά χρηματικά τέλη κατά την αγορά κρυπτογράφησης (1%)
 • Χωρίς υποστήριξη πολλαπλών υπογραφών
 • Δεν είναι ανοιχτού κώδικα
 • Ανησυχίες για ιδιωτικά κλειδιά που αποστέλλονται σε απομακρυσμένους διακομιστές

Εισαγωγή

Το Lumi Wallet είναι ένα εύχρηστο πορτοφόλι crypto κατάλληλο για αρχάριους και προχωρημένους χρήστες. Το πορτοφόλι, όπως τα περισσότερα πορτοφόλια κρυπτογράφησης, δίνει στους χρήστες τον έλεγχο των ιδιωτικών τους κλειδιών, πράγμα που σημαίνει ότι έχετε πλήρη κυριότητα των ιδιωτικών κλειδιών και των κρυπτονομισμάτων σας.

Πέρα από αυτό, το Lumi Wallet διαθέτει όλες τις δυνατότητες που θα περίμενε κανείς να δει σε ένα καλά σχεδιασμένο κρυπτογραφημένο πορτοφόλι, συμπεριλαμβανομένων λειτουργιών δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας (μέσω μνημονικής φράσης 12 λέξεων), υποστήριξη HD, εύκολη διαχείριση κεφαλαίων κρυπτογράφησης και πολλά άλλα. Εκτιμούμε επίσης ότι το Lumi υποστηρίζει πλέον περισσότερα από απλά BTC: το πορτοφόλι υποστηρίζει επίσης διακριτικά ETH, BCH, EOS, ERC20 και ERC721. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσατε ενδεχομένως να αποθηκεύσετε πάνω από 1200 διαφορετικά νομίσματα στο Πορτοφόλι Lumi, συμπεριλαμβανομένου του Tether (USDT).

Το πορτοφόλι Lumi λειτουργεί καλύτερα σε κινητές συσκευές. Είναι μια δωρεάν λήψη από το κατάστημα εφαρμογών iOS ή Android. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να εγγραφείτε σε επιτραπέζιους υπολογιστές ή σε οποιαδήποτε συνδεδεμένη στο διαδίκτυο συσκευή στο LumiWallet.com, οπότε θα λάβετε το δικό σας πορτοφόλι ιστού.

Ένα άλλο καλό χαρακτηριστικό με το Lumi είναι ότι μπορείτε να αγοράσετε κρυπτογράφηση χρησιμοποιώντας πιστωτικές κάρτες – παρόμοια με το Coinbase. Θα πληρώσετε ένα τέλος, αλλά είναι εκπληκτικά απλό. Απλώς επιλέγετε το ποσό σας, περάστε από μια απλή διαδικασία KYC, εισαγάγετε τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας και, στη συνέχεια, λάβετε το κρυπτογράφηση σας. Αυτό είναι.

Εάν δεν αγοράσετε ποτέ κρυπτογράφηση μέσω Lumi, τότε δεν χρειάζεται να δώσετε προσωπικά στοιχεία στο Πορτοφόλι Lumi. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή ή το πορτοφόλι ιστού με έναν εντελώς ανώνυμο τρόπο. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι σχεδιασμένο και λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με τα περισσότερα άλλα πορτοφόλια κρυπτογράφησης.

Τέλος, το Lumi Wallet διαθέτει ένα ενσωματωμένο πρόγραμμα περιήγησης DApp. Αντί να έχετε χιλιάδες μεμονωμένες DApps στο τηλέφωνό σας και πολλές καρτέλες στο πρόγραμμα περιήγησής σας, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα από το πρόγραμμα περιήγησης DApp στο Lumi, δίνοντάς σας άμεση πρόσβαση σε εκατοντάδες αποκεντρωμένες εφαρμογές.

Το πορτοφόλι Lumi φαίνεται να είναι ένα καλό πορτοφόλι κρυπτογράφησης με την πρώτη ματιά. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες ανησυχίες σχετικά με το πορτοφόλι. Η μεγαλύτερη ανησυχία είναι ότι το πορτοφόλι πιάστηκε στέλνοντας τα ιδιωτικά κλειδιά των χρηστών σε έναν απομακρυσμένο διακομιστή (μέσω της εφαρμογής ιστού). Μετά την αποκάλυψη αυτού του ζητήματος, ορισμένοι ισχυρίστηκαν ότι η Lumi ήταν μια απάτη που είχε σχεδιαστεί για να κλέψει τα ιδιωτικά κλειδιά των χρηστών αφού αρκετοί χρήστες είχαν κατεβάσει την εφαρμογή. Το χειρότερο ήταν ότι ο Lumi δεν αρνήθηκε τον ισχυρισμό.

Σε αντίθεση με τα πιο δημοφιλή πορτοφόλια κρυπτογράφησης που διατίθενται σήμερα, το Lumi δεν είναι ανοιχτού κώδικα. Οι προγραμματιστές δεν έχουν αποκαλύψει τον κωδικό του πορτοφολιού στο διαδίκτυο, κάτι που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό δεδομένου του ζητήματος του ιδιωτικού κλειδιού που αποκαλύψαμε παραπάνω. Οι προγραμματιστές της Lumi αρχικά ισχυρίστηκαν ότι θα κυκλοφορήσουν τον κωδικό το καλοκαίρι του 2019, αλλά αυτός ο κωδικός δεν έχει κυκλοφορήσει από τον Οκτώβριο του 2019.

Βασικά χαρακτηριστικά

Τα βασικά χαρακτηριστικά του Lumi περιλαμβάνουν:

Αγορά και πώληση κρυπτονομισμάτων: Το Lumi σάς επιτρέπει να αγοράζετε και να πουλάτε κρυπτογράφηση από απευθείας μέσα στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας συμβατικούς τρόπους πληρωμής όπως πιστωτικές κάρτες (VISA και MasterCard). Μπορείτε να αγοράσετε και να πουλήσετε BTC, ETH, EOS και όλα τα διακριτικά ERC20 (μέσω Changelly).

Ενσωματωμένο πρόγραμμα περιήγησης DApp: Το Lumi Wallet διαθέτει ένα ενσωματωμένο πρόγραμμα περιήγησης DApp εντός εφαρμογής που λειτουργεί με όλες τις αποκεντρωμένες εφαρμογές.

Αποσπάσματα και γραφήματα: Η εφαρμογή διαθέτει εισαγωγικά και διαγράμματα τιμών για όλα τα νομίσματα και μάρκες.

Ανώνυμος: Δεν χρειάζεται να παρέχετε προσωπικά στοιχεία για τη χρήση του Πορτοφολιού Lumi. Είναι εντελώς ανώνυμο. Ωστόσο, εάν θέλετε να αγοράσετε κρυπτογράφηση από την εφαρμογή, τότε θα πρέπει να ολοκληρώσετε την Επαλήθευση KYC.

Πλήρης έλεγχος ιδιωτικού κλειδιού: Το Lumi Wallet σάς δίνει τον πλήρη έλεγχο των ιδιωτικών κλειδιών σας και αυτά τα κλειδιά δεν αποστέλλονται ποτέ πουθενά ούτε αποθηκεύονται εκτός της συσκευής σας. Με άλλα λόγια, έχετε τον πλήρη έλεγχο των ιδιωτικών κλειδιών σας.

Ελεύθερος: Το πορτοφόλι Lumi, όπως και τα περισσότερα πορτοφόλια κρυπτογράφησης, είναι εντελώς δωρεάν για χρήση.

Μη ανοιχτή πηγή: Το Lumi Wallet δεν είναι ανοιχτού κώδικα, πράγμα που σημαίνει ότι ο κωδικός πορτοφολιού δεν έχει αποκαλυφθεί στο κοινό για έλεγχο. Αυτό είναι ανησυχητικό δεδομένου του προβλήματος αποκάλυψης του προσωπικού κλειδιού της Lumi.

Ανταλλάξτε τυχόν κρυπτογραφικά στοιχεία άμεσα εντός της εφαρμογής: Εάν έχετε κρυπτονομίσματα στο πορτοφόλι σας και θέλετε να τα ανταλλάξετε, τότε μπορείτε να το κάνετε εντός του Πορτοφολιού Lumi μέσω του Changelly. Ανταλλάξτε οποιοδήποτε στοιχείο κρυπτογράφησης με μερικά μόνο κλικ.

Διαθέσιμο για Android, iOS ή Web: Το Lumi διατίθεται με τη μορφή εφαρμογής iOS ή Android, η οποία είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος χρήσης του Lumi. Ωστόσο, υπάρχει επίσης μια εφαρμογή ιστού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε από οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης ή συσκευή συνδεδεμένη στο Διαδίκτυο.

Εφαρμογή Lumi Collect: Η Lumi κυκλοφόρησε πρόσφατα μια δεύτερη εφαρμογή που ονομάζεται Lumi Collect, η οποία είναι διαθέσιμη μόνο για συσκευές iOS. Αποθηκεύει συλλεκτικά διακριτικά ERC721 – παρόμοια με το Metamask, αλλά για φορητές συσκευές. Το Lumi Collect μπορεί επίσης να υπογράψει οποιαδήποτε συναλλαγή DApp από το πρόγραμμα περιήγησης εντός της εφαρμογής.

Νομίσματα και ζεύγη Lumi

Το πορτοφόλι Lumi υποστήριξε αρχικά μόνο BTC. Οι πρόσφατες ενημερώσεις, ωστόσο, έχουν προσθέσει υποστήριξη για μάρκες ETH, EOS, BCH, ERC20 και ERC721. Μπορείτε να αποθηκεύσετε όλα τα υποστηριζόμενα διακριτικά στην εφαρμογή Πορτοφόλι Lumi. Μπορείτε επίσης να ανταλλάξετε αυτά τα διακριτικά μεταξύ τους μέσω του Changelly.

Υποστηριζόμενες μέθοδοι κατάθεσης και ανάληψης Lumi

Μπορείτε να αγοράσετε κρυπτογράφηση μέσα στην εφαρμογή Lumi Wallet χρησιμοποιώντας Visa ή MasterCard. Ή, όπως οποιοδήποτε πορτοφόλι, μπορείτε να στείλετε ή να λάβετε οποιοδήποτε από τα υποστηριζόμενα κρυπτονομίσματα εντός της εφαρμογής. Εάν έχετε ήδη bitcoin ή οποιοδήποτε διακριτικό ERC20, για παράδειγμα, μπορείτε να στείλετε αυτά τα διακριτικά στην εφαρμογή πορτοφολιού και να έχετε πρόσβαση σε αυτά ανά πάσα στιγμή. Συνολικά, η Lumi υποστηρίζει 1200+ μεθόδους κατάθεσης και ανάληψης.

Διαδικασία εγγραφής και σύνδεσης Lumi

Η εγγραφή στο Πορτοφόλι Lumi είναι τόσο εύκολη όσο η λήψη της εφαρμογής για iOS ή Android. Δεν χρειάζεται να εισαγάγετε προσωπικά στοιχεία για να χρησιμοποιήσετε το πορτοφόλι. Ωστόσο, εάν θέλετε να αγοράσετε κρυπτογράφηση από το πορτοφόλι, τότε θα πρέπει να ολοκληρώσετε τη διαδικασία KYC. Περισσότερες οδηγίες εγγραφής είναι διαθέσιμες στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.

Lumi Trading

Το Lumi σάς επιτρέπει να ανταλλάσσετε 1200+ νομίσματα εντός της εφαρμογής χρησιμοποιώντας το Changelly. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε και να πουλήσετε κρυπτογράφηση χρησιμοποιώντας VISA ή MasterCard.

Τέλη Lumi

Κατά την αποστολή χρημάτων από και προς το Πορτοφόλι Lumi, μπορείτε να προσαρμόσετε το τέλος εξόρυξης με βάση την επιθυμητή ταχύτητα της συναλλαγής σας. Μπορείτε να πληρώσετε υψηλότερο τέλος για την άμεση επεξεργασία της συναλλαγής σας, για παράδειγμα. Το Lumi Wallet χρεώνει τις τυπικές χρεώσεις εξόρυξης bitcoin:

 • Προμήθεια ανταλλαγής πορτοφολιών Lumi: 1%
 • Τυπική χρέωση ανθρακωρύχου: 40 έως 250 satoshis ανά byte (2 έως 24 ώρες)
 • Γρήγορη χρέωση ανθρακωρύχου: Πάνω από 250 satoshis (1 ώρα)
 • Φτηνές χρεώσεις Miner: 20 satoshis ανά byte (έως 1 εβδομάδα)
 • Προσαρμοσμένη χρέωση Miner: Εισαγάγετε το δικό σας ποσό χρέωσης (διαφέρει)

Η μόνη αξιοσημείωτη χρέωση που χρεώνεται από τη Lumi (εκτός από τα τυπικά τέλη εξόρυξης δικτύου bitcoin) είναι το τέλος ανταλλαγής 1%.

Ζητήματα ασφάλειας και διακοπής λειτουργίας Lumi

Το Lumi Wallet δεν είχε σημαντικές παραβιάσεις ή παραβιάσεις ασφαλείας από την έναρξη – τουλάχιστον καμία παραβίαση που έχει ανακαλυφθεί ή αποκαλυφθεί δημόσια. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες ανησυχίες σχετικά με το πώς η Lumi διαχειρίζεται ιδιωτικά κλειδιά (για τα οποία θα μιλήσουμε παρακάτω).

Ευκολία χρήσης Lumi

Το Lumi είναι εξαιρετικά εύκολο στη χρήση και πολλοί συμφωνούν ότι είναι μία από τις ευκολότερες εφαρμογές κρυπτογραφικών πορτοφολιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κινητές ή επιτραπέζιες συσκευές. Εάν έχετε χρησιμοποιήσει άλλες εφαρμογές κρυπτογραφικού πορτοφολιού, η εμπειρία του Πορτοφολιού Lumi θα φαίνεται πολύ οικεία. Ακόμα κι αν είστε ολοκαίνουργιος στο crypto, αλλά έχετε βασικές δεξιότητες υπολογιστή, δεν θα πρέπει να έχετε πρόβλημα να καταλάβετε πώς λειτουργεί το Lumi.

Lumi Εμπιστοσύνη και απόρρητο

Το 2018, οι χρήστες του Πορτοφολιού Lumi είχαν λίγο φόβο όταν αποκαλύφθηκε ότι η εφαρμογή έστειλε μνημονικές φράσεις (τη φράση ανάκτησης 12 λέξεων) στους διακομιστές της. Ένας ερευνητής ασφαλείας εξήγησε το ζήτημα εδώ. Το ζήτημα ήταν τόσο σοβαρό που ο ερευνητής ασφαλείας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, “Αυτό είναι είτε στρατοσφαιρικά ανεύθυνο ή το Lumi είναι ένα πορτοφόλι απάτης που στοχεύει να κλέψει τα χρήματα όλων σε κάποια στιγμή στο μέλλον.” Λούμι τελικά δεν αρνήθηκε τους ισχυρισμούς αλλά επέμεινε ότι το πορτοφόλι ήταν ασφαλές. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτό το ζήτημα φαίνεται να επηρεάζει μόνο την έκδοση του διαδικτυακού πορτοφολιού Lumi – όχι τις εφαρμογές Android ή iOS.

Εξυπηρέτηση πελατών Lumi

Η Lumi αποκαλύπτει τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους, διευκολύνοντας την επικοινωνία με την εταιρεία (στη διεύθυνση [email protected]). Εκτός από αυτό το email, ωστόσο, η Lumi δεν φαίνεται να έχει σημαντικές επιλογές εξυπηρέτησης πελατών. Θυμηθείτε: Το Lumi είναι μια δωρεάν εφαρμογή πορτοφολιού και όχι ανταλλαγή, επομένως αυτό δεν είναι απαραίτητα ασυνήθιστο.

Οδηγός χρήσης Lumi: Πώς να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε το Lumi

1. Εγγραφείτε

Μπορείτε να εγγραφείτε στο Lumi μεταβαίνοντας στο LumiWallet.com.

δημιουργία-lumi-πορτοφόλι

Εναλλακτικά, επισκεφτείτε το κατάστημα Android, όπου το Πορτοφόλι Lumi είναι διαθέσιμο ως δωρεάν λήψη. Απλώς κάντε κλικ στην επιλογή “Εγκατάσταση”.

λήψη-lumi-πορτοφόλι

Υπάρχει επίσης η εφαρμογή Lumi Wallet iOS, η οποία είναι επίσης διαθέσιμη ως δωρεάν λήψη.

εφαρμογή lumi-wallet

2. Δημιουργήστε ή εισαγάγετε Πορτοφόλι

πορτοφόλι πώς να χρησιμοποιήσετε

Οι νέοι χρήστες του Πορτοφολιού Lumi θα θέλουν να ορίσουν την επιλογή Δημιουργία Πορτοφολιού.

ανοιχτό πορτοφόλι-lumi

Ωστόσο, εάν έχετε δημιουργήσει προηγουμένως ένα πορτοφόλι κρυπτογράφησης και θέλετε να επαναφέρετε το πορτοφόλι στο Lumi χρησιμοποιώντας τη φράση ανάκτησης 12 λέξεων, τότε μπορείτε να το κάνετε στην επιλογή Εισαγωγή πορτοφολιού. Μπορείτε να εισαγάγετε ένα πορτοφόλι με τρεις διαφορετικούς τρόπους: εισάγοντας τη μνημονική σας φράση, ανεβάζοντας το αρχείο πορτοφολιού σας και εισάγοντας τον κωδικό πρόσβασής σας ή εισάγοντας το ιδιωτικό σας κλειδί.

Lumi-wallet-setup

3. Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων

Η Lumi προσφέρει επιλογές ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) τόσο στο πορτοφόλι ιστού όσο και στις εφαρμογές πορτοφολιού για κινητά. Μπορείτε να ρυθμίσετε το δακτυλικό αποτύπωμα 2FA, για παράδειγμα, ή το 2FA μέσω email ή SMS.

4. Τρόπος πληρωμής

Σε αυτό το σημείο, έχετε ρυθμίσει την εφαρμογή Πορτοφόλι Lumi και είστε έτοιμοι να καταθέσετε χρήματα κρυπτογράφησης στην εφαρμογή. Εάν έχετε ήδη κρυπτογράφηση, τότε μπορείτε να το στείλετε στο πορτοφόλι και να αποθηκεύσετε τα χρήματά σας.

lumi-πορτοφόλι-αγορά-κρυπτογράφηση

Ωστόσο, εάν δεν έχετε ήδη κρυπτογράφηση, μπορείτε να το αγοράσετε απευθείας από την εφαρμογή Πορτοφόλι Lumi, οπότε θα πληρώσετε 1% χρέωση. Μπορείτε να πληρώσετε χρησιμοποιώντας VISA ή MasterCard.

5. Συναλλαγή κρυπτονομισμάτων

Μπορείτε να ανταλλάξετε κρυπτογράφηση μέσω της εφαρμογής Lumi Wallet Η Lumi έχει ενσωματώσει το Changelly, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε εύκολα να ανταλλάξετε 1200+ μάρκες χωρίς να εγκαταλείψετε την εφαρμογή.

lumi-trading-cryptocurrency

6. Απόσυρση

Για ανάληψη διακριτικών από την εφαρμογή Πορτοφόλι Lumi, μπορείτε είτε να πουλήσετε τα διακριτικά χρησιμοποιώντας τους διαθέσιμους τρόπους πληρωμής εντός της εφαρμογής. Εναλλακτικά, μπορείτε να μεταφέρετε τα διακριτικά σε ξεχωριστό πορτοφόλι κρυπτογράφησης.

Με το Πορτοφόλι Lumi, έχετε τον πλήρη έλεγχο των ιδιωτικών σας κλειδιών, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να αποσύρετε το κρυπτονομίσματά σας σε άλλη τοποθεσία για να “το κάνετε δικό σας”.

Τελικό Word

Το Lumi φαίνεται σαν μια καλή, φιλική προς το χρήστη εφαρμογή πορτοφολιού κρυπτογράφησης. Υπάρχουν ορισμένα αξιοσημείωτα ζητήματα, ωστόσο, όπως η έλλειψη υποστήριξης πολλαπλών υπογραφών και η συνεχής άρνηση αποκάλυψης του πηγαίου κώδικα του Lumi.

Η έλλειψη πηγαίου κώδικα είναι ιδιαίτερα ανησυχητική αφού ο Lumi πιάστηκε να στέλνει ιδιωτικά κλειδιά σε απομακρυσμένους διακομιστές. Όταν αντιμετώπισε στο Twitter, η Lumi δεν αρνήθηκε καν ότι το έκαναν.

Συνολικά, το Lumi σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε 1200+ κρυπτονομίσματα με φιλικό προς τον χρήστη τρόπο. Τα άτομα που εστιάζουν στην ασφάλεια, ωστόσο, θα θέλουν να επιλέξουν μια πιο καθιερωμένη εφαρμογή κρυπτογραφικού πορτοφολιού.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner