Κρυμμένοι πολύτιμοι λίθοι κρυπτονομισμάτων # 5 – Perlin (PERL)

Κρυμμένοι πολύτιμοι λίθοι κρυπτονομισμάτων # 5 – Perlin (PERL)

Το Perlin έχει γίνει ένα από τα πιο συζητημένα έργα στο crypto από τα τέλη. Οι συζητήσεις θερμαίνονται ακόμη περισσότερο, καθώς η πολυαναμενόμενη κυκλοφορία του νομίσματος είναι έτοιμη ολοκληρώστε το ICO και ξεκινήστε.

og εικόνα ευρετηρίου

Πηγή: https://www.perlin.net/

Λοιπόν, τι είναι Perlin ούτως ή άλλως; Σύμφωνα με το πρόσφατα ανεβασμένο λευκό χαρτί Στην ιστοσελίδα του, το Perlin Network είναι ένα κατανεμημένο καθολικό με βάση το DAG, το οποίο βασίζεται στο πρωτόκολλο συναίνεσης της χιονοστιβάδας – ένας μηχανισμός που εξασφαλίζει υψηλή επεκτασιμότητα και απόδοση. Επιπλέον, το έργο Perlin επικεντρώνεται στη δημιουργία ενός αξιόπιστου υπολογιστικού περιβάλλοντος, ανεξάρτητου από οποιοδήποτε αυτόνομο σύστημα ελεγχόμενο από θέματα.

Λεπτομέρειες έργου

Το δίκτυο Perlin είναι μια κατανεμημένη πλατφόρμα υπολογιστών που δημιουργήθηκε πάνω από το νέο πρωτόκολλο DAG που χρησιμοποιεί ένα πρωτόκολλο ανθεκτικό σε βυζαντινά σφάλματα που βασίζεται σε έναν μεταστατικό μηχανισμό. Η Perlin περιλαμβάνει επίσης ένα κατανεμημένο επίπεδο υπολογιστών που ονομάζεται δίκτυο Perlin και θα χρησιμεύσει ως αγορά για υπολογιστικούς πόρους μεταξύ προμηθευτών και πελατών.

Το δίκτυο αξιοποιεί τους μη χρησιμοποιούμενους πόρους υπολογιστών των χρηστών του. Το δίκτυο θα έχει πρόσβαση στην αδράνεια υπολογιστικής ισχύος των κινητών τηλεφώνων, των υπολογιστών και των κονσολών παιχνιδιών και θα ποσοτικοποιήσει τους πόρους που διατίθενται σε κάθε συμμετέχοντα μέσω μιας λειτουργίας κρυπτογραφικής κατακερματισμού.

Ο στόχος είναι να καταστεί βιώσιμη η υπερυπολογιστική. επιτρέποντας ταυτόχρονα στους χρήστες να συσσωρεύουν την τεχνολογία τους για κέρδος.

Τι προσπαθεί να λύσει ο Perlin?

1. Επεκτασιμότητα

Προς το παρόν, οι συναλλαγές blockchain είναι αργές και ακριβές. Τα περισσότερα δίκτυα blockchain δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες απαιτήσεις της αγοράς. Κατά μέσο όρο, δημοφιλείς πλατφόρμες blockchain όπως το Bitcoin και το Ethereum μπορούν να επεξεργαστούν περίπου δέκα συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο. Αντίθετα, οι παραδοσιακές πλατφόρμες πληρωμών όπως η Visa επεξεργάζονται έως και 8.000 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο κατά μέσο όρο. Όπως μπορείτε να δείτε, οι blockchain έχουν χαμηλότερες ταχύτητες συναλλαγών από τα κύρια δίκτυα πληρωμών.

γράφημα tps

Πηγή: https://www.perlin.net/

Το Perlin είναι ένα από τα νέα έργα blockchain που αναζητούν λύση σε αυτό το πρόβλημα. Εργάζεται για την παροχή επεκτάσιμης υποδομής, έτσι ώστε οι πλατφόρμες blockchain να μπορούν να γίνουν mainstream σε λίγα χρόνια. Μόλις επιτευχθεί αυτό, όχι μόνο οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν blockchain για οικονομικές συναλλαγές, αλλά μπορούν επίσης να δημιουργήσουν κλιμακωτές και ασφαλείς dApps πάνω από αυτές.


2. Σύννεφο υπολογιστών

Περιττό να πούμε, υπάρχει μια αυξανόμενη ανάγκη για υπολογιστική ισχύ. Η υπολογιστική δύναμη είναι η βάση για όλες τις σύγχρονες δραστηριότητές μας. Είναι μια σημαντική χρησιμότητα που είναι ζωτικής σημασίας στην καθημερινή μας ζωή. Ο τομέας της εκπαίδευσης, η βιομηχανία υγείας, η κοινωνική αλληλεπίδραση, η ψυχαγωγία, τα νέα μέσα και το χρηματιστήριο έχουν μετατραπεί από υπολογιστές.

Με την αγορά υπολογιστικού νέφους να κυριαρχείται από λίγους ψηφιακούς ομίλους όπως η Google και η Microsoft, η αγορά των υπηρεσιών αυτών των εταιρειών έχει γίνει ακριβή. Η Perlin επιδιώκει να προσφέρει μια λύση σε αυτό το ζήτημα δημιουργώντας μια αποκεντρωμένη αγορά cloud. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αξιοποιεί την αχρησιμοποίητη υπολογιστική ισχύ των συσκευών σε όλο τον κόσμο – που συνδέονται μαζί από ένα δίκτυο blockchain.

Η αγορά cloud computing της Perlin στοχεύει, μεταξύ άλλων, μικρές επιχειρήσεις, νεοσύστατες επιχειρήσεις, ανεξάρτητους προγραμματιστές και ερευνητές.

Στιγμιότυπο οθόνης 5 1

Πηγή: https://www.perlin.net/

Οι τρεις συμμετέχοντες

Ανθρακωρύχοι: Ο ρόλος των ανθρακωρύχων είναι η παροχή υπολογιστικής ισχύος. Καταγράφουν τους αχρησιμοποίητους υπολογιστικούς πόρους τους στο δίκτυο. Οι ανθρακωρύχοι ανταμείβονται με βάση το χρονικό διάστημα που νοικιάζουν τη δύναμη του υπολογιστή τους.

Οι πελάτες: Οι πελάτες είναι είτε απλοί άνθρωποι είτε εταιρείες που επιδιώκουν να αγοράσουν υπολογιστικούς πόρους από ανθρακωρύχους.

Επικυρωτές: Αυτοί είναι κόμβοι. Καταλήγουν σε συναίνεση και επικυρώνουν τις συναλλαγές μεταξύ ανθρακωρύχων και πελατών. Οι επικυρωτές καταβάλλονται ένα μικρό ποσοστό των τελών συναλλαγής βάσει του τι και του ποσού που επικυρώνουν και μεταδίδουν.

Ομάδα

Dorjee Sun (υπεύθυνος έργου)

Η Sun είναι ένας σειριακός επιχειρηματίας που έχει προσελκύσει διεθνή προσοχή μετά τη δημιουργία της προστασίας του άνθρακα, μιας κοινωνικής επιχείρησης που ασχολείται με τις συναλλαγές πίστωσης άνθρακα και δεσμεύεται να προστατεύει μεγάλες περιοχές τροπικού δάσους. Η επιχειρηματική επιτυχία του έχει μακρά ιστορία, καθώς πούλησε τέσσερις από τις εταιρείες που ίδρυσε. Είναι επίσης σύμβουλος στο Συναίσθημα, Πρωτόκολλο της Δημοκρατίας, και Λόκι.

Kenta Iwasaki (Διευθύνων Σύμβουλος Τεχνολογίας)

Η Iwasaki έχει εκτεταμένη εμπειρία σε κατανεμημένα συστήματα και μηχανική μάθηση. Πριν ενταχθεί στο Perlin, ο Kenta εργάστηκε ως ερευνητής τεχνητής νοημοσύνης με Naver Corp και ήταν ρομποτικός μηχανικός στο DJI. Είναι επίσης ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Δράνιθος, το οποίο αναπτύσσει ένα διαδικτυακό σύστημα μάρκετινγκ βελτιστοποιημένο μέσω αναλυτικών στοιχείων σε πραγματικό χρόνο και της μηχανικής μάθησης.

Mirza Udine (Ανάπτυξη επιχειρήσεων)

Ο Mirza είναι καπιταλιστής επιχειρηματικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και ειδικός τεχνολογίας. Έχει διατελέσει συντάκτης του LinkedIn και της Citi Investment Bankers. Στον χώρο του blockchain, είναι σύμβουλος των EdenChain και OneLedger.

Η ομάδα του Palin περιλαμβάνει επίσης άλλους ταλαντούχους προγραμματιστές όπως ο Jack Li, η Joanne Huynh, ο Darren Toh, η Heyang Zhou, ο Anup Malani, ο Trung Nguyen, ο Doug και ο Ajay Prakash.

περίληψη έργου

Πλεονεκτήματα:

1. Το Perlin είναι μια κατανεμημένη πλατφόρμα υπολογιστών που βασίζεται στο DAG και υιοθετεί μια μέθοδο συναίνεσης που ονομάζεται συναίνεση Avalanche. Αυτός ο μηχανισμός συναίνεσης της χιονοστιβάδας έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει υψηλή επεκτασιμότητα και γρήγορες συναλλαγές. Τα αρχικά αποτελέσματα της δοκιμής δείχνουν 1600+ TPS σε 2000 κόμβους, σύμφωνα με κοιντελέγραμμα δικτυακός τόπος.

2. Το δίκτυο Perlin έχει πρόσβαση σε ανεπαρκή υπολογιστική ισχύ για να ποσοτικοποιήσει τους πόρους που διατίθενται σε κάθε συμμετέχοντα.

3. Το χαμηλό κόστος του δικτύου Perlin επιτρέπει σε νεοσύστατες επιχειρήσεις, ερευνητές και άλλες μικρές επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν υπολογιστική ισχύ.

4. Ο οργανισμός αξιολόγησης Ενημέρωση Crypto έδωσε στον Perlin ένα υψηλό σκορ 9,6 (στα 10), το οποίο είναι παρόμοιο με αυτό του Ethereum.

Μειονεκτήματα:

1. Δεν δημοσιεύονται συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και λεπτομέρειες διακριτικών.

2. Δεν έχουν αποκαλυφθεί άλλες πληροφορίες σχετικά με τα μέλη της ομάδας και τους επενδυτές. Υπάρχει πολύ μυστήριο εδώ, το οποίο παραβλέπουν ορισμένοι επενδυτές αφού δουν τη θετική νωρίς διαφημιστική εκστρατεία.

Τελικές σκέψεις

Το Perlin έχει υποβληθεί από πολλά ιδρύματα όπως το FBG, επενδυτικά ιδρύματα όπως Bitmain, ο μεγαλύτερος ανθρακωρύχος στον κόσμο και F2Πολύ, Η μεγαλύτερη πισίνα εξόρυξης της Κίνας.

Στο μέλλον, στόχος της Perlin είναι να φέρει περισσότερους νέους χρήστες στην οικονομία κρυπτογράφησης και να τους επιτρέψει να συνδέσουν τις συσκευές τους στο δίκτυο Perlin και να κερδίσουν PERL. Η Perlin φέρνει επίσης αναδιανομή εσόδων και αποκλειστικότητα σε χώρες με χαμηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα ενώ ξεκλειδώνει τους αδρανείς πόρους υπολογιστικής χωρητικότητας.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν αρκετές πληροφορίες σχετικά με το Perlin και είναι δύσκολο να επαληθευτούν οι συγκεκριμένες τεχνικές λεπτομέρειες. Ωστόσο, με βάση όσα γνωρίζουμε, αυτό το έργο έχει πολλές δυνατότητες και δεν είναι περίεργο ότι έχει λάβει μεγάλη προσοχή από τα τέλη.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map