Πώς να αποκτήσετε έγκριση STO από γερμανικές ρυθμιστικές αρχές – Thought Leaders

Αφού υποβλήθηκαν πάνω από 130 ενημερωτικά δελτία ασφαλείας στη BaFin, τη γερμανική ρυθμιστική αρχή, ήταν το Bitbond STO που έλαβε την πρώτη έγκριση.

Το 2016, η Bitbond έγινε η πρώτη επιχείρηση blockchain που ρυθμίστηκε ως χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στη Γερμανία. Το επόμενο λογικό βήμα ήταν να χρηματοδοτήσουμε την ανάπτυξή μας – συμμορφούμενα – με ένα ομόλογο που εκδόθηκε στην τεχνολογία blockchain.

Ως πρώτη, δεν είχαμε οδηγίες για να ακολουθήσουμε, αλλά μάθαμε πολλά στη διαδικασία που ακολούθησε. Αντί να διατηρούμε αυτές τις ιδέες στους εαυτούς μας, θέλουμε να τις μοιραστούμε, προς όφελος της ανάπτυξης ολόκληρης της βιομηχανίας και της ενθάρρυνσης της υιοθέτησης.

Αυτό που κάνει το STO μια ελκυστική επιλογή?

Η θεσμική κακή διαχείριση των χρημάτων που πυροδότησε την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 είχε βαθιές επιπτώσεις στην όρεξη των επενδυτών για εναλλακτικά προϊόντα. Το Crowdfunding και ο μικρο-δανεισμός έχουν αυξηθεί, γεγονός που επέτρεψε ένα νέο σύνορο: αποκεντρωμένα χρηματοοικονομικά προϊόντα.

Στηριζόμενη σε καμία τράπεζα ή κεντρική αρχή, η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση περιλαμβάνει κρυπτονομίσματα και χρηματοοικονομικά προϊόντα που βασίζονται σε blockchain και αποκεντρώνονται, βασισμένα σε λιγότερους μεσάζοντες ή μεσάζοντες.

Security Token Offerings (STOs) – όπου μια εταιρεία δημιουργεί ένα ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο που αντιπροσωπεύει ένα διαπραγματεύσιμο μερίδιο ή ένα περιουσιακό στοιχείο, το οποίο πωλεί σε επενδυτές σε αντάλλαγμα για κεφάλαιο – ήταν μια φυσική εξέλιξη από την έκρηξη του crowdfunding που ξεκίνησε από την Kickstarter το 2009 και ξεκίνησε η κίνηση του crowdlending από την Topa και το LendingClub.

Η πώληση μιας ψηφιοποιημένης έκδοσης μιας ασφάλειας, οι STO έχουν γίνει ένα σημείο επιβίβασης για τους μη κρυπτογράφους επενδυτές να μάθουν για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Ταυτόχρονα, οι STOs είναι ένα φθηνότερο και πιο αποτελεσματικό εργαλείο για την συγκέντρωση χρημάτων από τις επιχειρήσεις, με το πρόσθετο πλεονέκτημα μιας συμμορφούμενης δομής να τηρεί.

Λοιπόν, τι χρειάζεται για να ξεκινήσει ένα ρυθμιζόμενο STO?

Βήμα πρώτο: Λάβετε τη σειρά της επιχείρησής σας και της ιστορίας σας

Η απόκτηση κανονιστικής έγκρισης για οποιοδήποτε χρηματοοικονομικό προϊόν δεν είναι εύκολη. Δεν πρέπει να είναι. Με την αναδυόμενη τεχνολογία όπως ένα STO, τα εμπόδια γίνονται ακόμη πιο απότομα.

Πριν ξεκινήσετε τη ρύθμιση, πρέπει να διευκρινίσετε τα κίνητρά σας στην επιχείρησή σας. Τι κάνει το STO την πιο αποτελεσματική μέθοδο συγκέντρωσης χρημάτων για τους στόχους σας; Πώς μια διαφορετική ομάδα διεθνών επενδυτών θα προσφέρει περισσότερη αξία στην επιχείρησή σας από μια μικρότερη ομάδα εξελιγμένων επενδυτών ή έμπειρων VC?

Για το Bitbond, ήταν λογικό να κυκλοφορήσει ένα STO στο κοινό, καθώς το βασικό προϊόν αφορά τη δημιουργία πρόσβασης στη χρηματοδότηση για τα δημογραφικά στοιχεία που δεν διαθέτουν υπηρεσίες, με έναν συμβατό τρόπο.

Ομοίως, όταν το Blockstack, ένα αποκεντρωμένο οικοσύστημα υπολογιστών, ήθελε να συγκεντρώσει χρήματα με αποκεντρωμένο και προσβάσιμο τρόπο, ήταν λογικό να χρησιμοποιήστε τον κανονισμό crowdfunding της SEC, Reg-Α+.


Όταν μια επιχείρηση βασίζεται στην ιδέα της αποκέντρωσης, χρησιμοποιώντας μια μέθοδο συγκέντρωσης χρημάτων που ενθαρρύνει την ευρύτερη συμμετοχή και πρόσβαση είναι η λογική διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε.

Βήμα δεύτερο: Μιλήστε – και ακούστε – σε ρυθμιστές

Στη Γερμανία, οι ρυθμιστικές αρχές έχουν ορίσει τα κρυπτονομίσματα και άλλα διακριτικά που υποστηρίζονται από blockchain ως μονάδες λογαριασμού, επομένως πρέπει να αντιμετωπίζονται ως χρηματοοικονομικά μέσα. Αυτό σημαίνει ότι κάθε είδος υπηρεσίας για τρίτα μέρη σε σχέση με κρυπτονομίσματα ή κρυπτογραφικά διακριτικά πρέπει να εγκριθεί από την BaFin.

Ενώ κρίνουν κατά περίπτωση, κάθε έργο διακριτικών ή κρυπτονομισμάτων που θέλει να διευκολύνει την έκδοση, ανταλλαγή ή άλλες υπηρεσίες γύρω από τα διακριτικά πρέπει να υποβάλει την υπόθεσή του στην BaFin.

Όταν το BaFin παρουσιάζεται με ενημερωτικό δελτίο, πρέπει να δώσει σχόλια εντός 20 ημερών, κάτι που είναι σύντομο χρονικό διάστημα, ακόμη και όταν αξιολογούν ένα προϊόν που ήδη γνωρίζουν..

Με τις αναδυόμενες τεχνολογίες, απαιτείται μια διαφορετική τακτική: η βιομηχανία blockchain πρέπει να μιλήσει με τις ρυθμιστικές αρχές, όχι μόνο για τα προϊόντα που κατασκευάζουμε, αλλά και για το οικοσύστημα γενικότερα.

Τον Απρίλιο του 2018, η Bitbond επικοινώνησε με την BaFin, για να παρουσιάσει ένα νομικό πλαίσιο του Bitbond STO. Ανοίγοντας τη συνομιλία με κάτι απτό για να δημιουργήσουμε, μπορούμε να προσαρμόσουμε το ενημερωτικό δελτίο μας γύρω από τις ανησυχίες τους.

Τους επόμενους μήνες, πήγαμε πίσω με τους ρυθμιστές. μεγάλο μέρος της συνομιλίας επικεντρώθηκε στο πώς λειτουργούν οι συναλλαγές blockchain, ποιοι πρόσθετοι κίνδυνοι και ευκαιρίες προέρχονται από αυτές, τα μοναδικά χαρακτηριστικά της προσφοράς Bitbond και πώς λειτουργεί η απόδειξη ιδιοκτησίας στην ασφάλεια, εάν δεν υπάρχει κεντρική εκκαθάριση.

Πήραμε τα πράγματα πίσω στα βασικά, όταν μιλήσαμε με τον BaFin για να παρέχουμε μια σειρά σφαλμάτων στις βασικές αρχές του blockchain. Απαντήσαμε σε πολλές ερωτήσεις σχετικά με το πώς λειτουργεί το blockchain, τι είναι το Ethereum και το Stellar και πώς λειτουργούν οι συναλλαγές σε αυτά τα πρωτόκολλα.

Αυτό τους έδωσε τη γλώσσα να ανακρίνουν το έργο μας – και μας βοήθησαν να εντοπίσουμε τους κύριους τομείς ανησυχίας και τους κινδύνους που ήθελε να δει ο BaFin σε ένα ενημερωτικό δελτίο.

Διδάσκοντάς τους το πλαίσιο, συμπεριλαμβανομένων των θεμελιωδών πυλώνων της τεχνολογίας blockchain, και τον τρόπο με τον οποίο τα tokens διευκολύνουν τη χρήση αυτής της τεχνολογίας, μπορούμε να βοηθήσουμε τις ρυθμιστικές αρχές να λάβουν πιο ενημερωμένες αποφάσεις και να υποβάλουν καλύτερες ερωτήσεις.

Βήμα 3: Προετοιμάστε ένα ενημερωτικό δελτίο που αντιμετωπίζει τις ανησυχίες και τους κανονισμούς

Μπορεί να προκαλέσουν διοικητική ταλαιπωρία, αλλά οι ρυθμιστικές αρχές διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο χρηματοοικονομικό οικοσύστημα. Κρατούν επιχειρήσεις σαν εμάς να λογοδοτούν για τη διατήρηση της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και την προστασία των καταναλωτών.

Στην περίπτωση του Bitbond, η ιδέα για το STO ήρθε τον Φεβρουάριο του 2018, ξεκίνησαν συνομιλίες με τη ρυθμιστική αρχή τον Απρίλιο, υποβλήθηκε ενημερωτικό δελτίο στα τέλη Οκτωβρίου, με έγκριση τον Ιανουάριο του 2019: σχεδόν ένα χρόνο αργότερα.

Αυτό χρειάστηκε περισσότερο από μια τυπική εφαρμογή κινητών αξιών, αλλά αυτό συνέβη επειδή η ιδέα που παρουσιάζαμε ήταν τόσο νέα – δεν υπήρχε τίποτα που οι ρυθμιστικές αρχές θα μπορούσαν να τη συγκρίνουν με.

Η επένδυση αυτή τη φορά άξιζε, καθώς έχουμε τώρα το πρώτο πλεονέκτημα μετακίνησης με το πρώτο ρυθμιζόμενο STO στη Γερμανία.

Επιπλέον, έχουμε το προνόμιο να ανοίξουμε το δρόμο για περισσότερες γερμανικές και ευρωπαϊκές επιχειρήσεις να ξεκινήσουν συμβατές STO.

Ένα STO παραμένει ένας πιο αποτελεσματικός τρόπος συγκέντρωσης κεφαλαίων από το να περνάτε από ένα ιδιωτικό ταμείο VC ή διαπιστευμένους επενδυτές: υπάρχει μόνο ένα ενημερωτικό δελτίο για προετοιμασία, αντί να χρειάζεται να προσαρμόσετε πολλές προτάσεις σε μεμονωμένα ιδρύματα ή τράπεζες επενδύσεων.

Αυτό το ενημερωτικό δελτίο πρέπει να καλύπτει όλους τους πιθανούς παράγοντες κινδύνου που υπάρχουν για τους επενδυτές. Αυτά κυμαίνονται από απροσδόκητες αυξήσεις στα τέλη συναλλαγών που μειώνουν την κερδοφορία του ομολόγου, έως και τους φορολογικούς κινδύνους που σχετίζονται με την κατοχή μιας αναδυόμενης κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων που υπόκειται σε νομικές αλλαγές.

Οι προβολές πρέπει να γίνονται και να αιτιολογούνται. Τα περιουσιακά στοιχεία και οι υποχρεώσεις πρέπει να δηλώνονται και να κατανέμονται στον ισολογισμό. Η αγορά-στόχος πρέπει να προσδιοριστεί και να χαρακτηριστεί.

Πρέπει να εκπονηθεί εκτεταμένη ιστορία του εκδότη και των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων, σε γλώσσα που θα κατανοήσουν οι επενδυτές.

Αφού διατυπωθούν όλες οι λεπτομέρειες, χρειάζονται πολύ λιγότεροι ενδιάμεσοι μεταξύ της επιχείρησης και των επενδυτών, γεγονός που καθιστά τη διαδικασία αύξησης σημαντικά πιο λιτή, πιο αποτελεσματική και ευκολότερη στη διαχείριση.

Με αυτές τις μελλοντικές εξοικονομήσεις, η εκπαίδευση των ρυθμιστικών αρχών είναι μια αξιόλογη επένδυση.

Συμπέρασμα: Η εκπαίδευση και η ανοιχτή σκέψη θα βελτιώσουν την πρόσβαση σε εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης

Είναι προς το συμφέρον όλων των ενδιαφερόμενων μερών σε αυτόν τον χώρο – από τις ρυθμιστικές αρχές έως τις επιχειρήσεις έως τους πελάτες – για τις αναδυόμενες τεχνολογίες να λειτουργούν εντός μιας συμμορφούμενης δομής. Έχουμε ήδη ξεκινήσει να συνεργαζόμαστε με άλλες εταιρείες που θέλουν να αποκτήσουν την έγκριση της ρυθμιστικής αρχής και να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία μας για τη διαδικασία έκδοσης.

Εκτός από τη μέθοδο συγκέντρωσης χρημάτων, ένα STO έχει γίνει ένα όχημα για να διδάξει στους επενδυτές σχετικά με τα ψηφιακά χρεόγραφα.

Είναι συναρπαστικό το γεγονός ότι η διαδικασία έγκρισης ενός ενημερωτικού δελτίου μπορεί να γίνει επέκταση αυτής της εκπαιδευτικής διαδικασίας, η οποία μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης για την κανονιστική δέσμευση.

Η προθυμία της BaFin να αλληλεπιδράσει και να μάθει από τη βιομηχανία είναι μια συναρπαστική ευκαιρία για τη Γερμανία να αναβαθμιστεί ως παγκόσμιος ηγέτης καινοτόμων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και προϊόντων.

Εάν ο κλάδος συνεχίσει να επενδύει χρόνο και πόρους για να εκπαιδεύσει και να συνεργαστεί με ρυθμιστικές αρχές, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο για συμβατές STO, η οποία με τη σειρά της παρέχει ένα φιλόξενο περιβάλλον για την επόμενη γενιά συμβατών ψηφιακών κινητών αξιών.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map