Επανεφεύγοντας τη διαχείριση του πλούτου: Πώς η τεχνολογία διαμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τις επενδύσεις

Παραδοσιακά, η διαχείριση πλούτου είναι μια επαγγελματική υπηρεσία που βασίζεται στον άνθρωπο και παρέχει χρηματοοικονομικές και επενδυτικές συμβουλές σε πελάτες υψηλής κατηγορίας και υψηλής καθαρότητας. Από το βιομηχανία διαχείρισης πλούτου γίνεται επικερδής λόγω της ενιαίας χρέωσης που χρεώνεται στους πελάτες. παρά την εφαρμογή της καινοτόμου τεχνολογίας, οι επενδυτικές συμβουλές είναι σε μεγάλο βαθμό ακόμη διαθέσιμες στους πλούσιους και κλειστούς σε άλλους. Ωστόσο, τα περιουσιακά στοιχεία που είναι διαθέσιμα στους πλούσιους γίνονται πιο προσιτά και σε μη πλούσιους πελάτες.

Η διαχείριση του πλούτου συναντά την τεχνολογία 

Ολόκληρη η βιομηχανία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών έχει συγκλονιστεί από την τεχνολογική επανάσταση, η οποία με τη σειρά της, διαμόρφωσε τον κόσμο. Διαχείριση πλούτου το 2020 δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτήν την τάση. Η Fintech ανακάλυψε το τοπίο της διαχείρισης επενδύσεων ενσωματώνοντας τα Big Data, την Τεχνητή Νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση για τη βελτιστοποίηση των χαρτοφυλακίων, τον μετριασμό των κινδύνων και την αξιολόγηση των επενδυτικών ευκαιριών.

Οι εταιρείες Fintech έχουν γίνει προσαρμοστικές και προσεκτικές στις ανάγκες της νέας γενιάς επενδυτών. Οι Millennials απαιτούν, συνολικά, εύκολη, ακριβή και ευέλικτη πρόσβαση σε πληροφορίες για όλες τις πτυχές της ζωής τους. Διαπιστώθηκε ότι οι εύποροι χιλιετίες γίνονται όλο και πιο άνετοι χρησιμοποιώντας τεχνολογία για τη διαχείριση των χρημάτων τους. Οι εφαρμογές για κινητά, οι Robo-σύμβουλοι και τα εργαλεία AI παρέχουν μεγαλύτερο βαθμό ελέγχου από τις παραδοσιακές μεθόδους οικονομικής διαχείρισης.

Τεχνολογία σε δράση: Διαχείριση επενδύσεων με ευφυΐα 

Η εμφάνιση της fintech έχει φέρει επανάσταση, βελτίωσε και αυτοματοποίησε την παροχή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Παγκόσμια επενδύσεις σε χρηματοοικονομική τεχνολογία οι επιχειρήσεις έχουν ξεπεράσει τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια την τελευταία δεκαετία.

Επανεφεύγοντας τη διαχείριση του πλούτου: Πώς η τεχνολογία διαμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τις επενδύσεις

Σύμβουλοι Robo 

Ο πολλαπλασιασμός της τεχνητής νοημοσύνης έχει αλλάξει τον τρόπο αλληλεπίδρασης των χρηματοοικονομικών συμβούλων με τους πελάτες τους. Η βιομηχανία από καιρό αναμένει τη διακοπή του μοντέλου χρηματοοικονομικών συμβούλων. Οι δεκαετίες του ’80 και του ’90 έδωσαν τη θέση τους στο διαδικτυακό εμπόριο και ο 21ος αιώνας μας φέρνει Robo-σύμβουλοι – δηλαδή την πλατφόρμα επενδύσεων που δημιουργείται από υπολογιστή και παρέχει αυξημένες, αλγορίθμου υπηρεσίες χρηματοοικονομικού σχεδιασμού με λίγη ανθρώπινη συμβολή. Τα παγκόσμια περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση από Robo-επενδυτές από το 2020 ήταν σχεδόν 1,1 τρισεκατομμύρια δολάρια – και αναμένεται να αυξηθούν με ετήσιο ρυθμό 25,6% (Στατιστα).

Συνήθως, ένας Robo-σύμβουλος συλλέγει οικονομικά δεδομένα από ιδιώτες μέσω κάποιας μορφής έρευνας και χρησιμοποιεί τις πληροφορίες για να προσφέρει συμβουλές και να επενδύει αυτόματα περιουσιακά στοιχεία πελατών. Οι καλύτερες από αυτές τις αυτοματοποιημένες υπηρεσίες προσφέρουν εύκολες ρυθμίσεις λογαριασμού, σχεδιασμό στόχων, διαχείριση χαρτοφυλακίου, χαρακτηριστικά ασφαλείας και φυσικά χαμηλές χρεώσεις.

Εφαρμογές διαχείρισης πλούτου 

Οι εφαρμογές διαχείρισης χαρτοφυλακίου για κινητές συσκευές μπορούν να παρέχουν πληροφορίες και τα απαραίτητα εργαλεία για τη διαχείριση των επενδύσεών σας, από συντάξεις στο χώρο εργασίας έως το ISA και το προσωπικό κεφάλαιο. Πολλές εφαρμογές μπορούν να συγχρονιστούν με τους υπάρχοντες λογαριασμούς σας – εντελώς δωρεάν.

ARQ, Για παράδειγμα, χρησιμοποιεί AI για να συνδέσει επενδύσεις και να δημιουργήσει δεδομένα για να παρέχει στους χρήστες ενεργές πληροφορίες σχετικά με την απόδοση των χαρτοφυλακίων τους. Είναι αφοσιωμένοι στη διαφάνεια παρέχοντας βαθμολογίες σχετικά με το τι θεωρείται πραγματικά καλή ετήσια απόδοση και εάν οι χρεώσεις που καταβάλλουν οι χρήστες τους είναι πολύ υψηλές. Τα αμερόληπτα αναλυτικά στοιχεία εμφανίζουν έναν αριθμό μετρήσεων για να δείξουν την αξία των επενδύσεων σε σχέση με άλλους.

Επανεφεύγοντας τη διαχείριση του πλούτου: Πώς η τεχνολογία διαμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τις επενδύσεις


Το Wealthsimple, που ιδρύθηκε το 2017, προσφέρει μια σαφή επενδυτική στρατηγική τριών επιπέδων, ανάλογα με το «προφίλ κινδύνου» ενός χρήστη – συντηρητικό, ισορροπημένο ή αναπτυσσόμενο. Η υπόθεση πίσω Απλός πλούτος είναι να επενδύσετε τα χρήματά σας σε ολόκληρο το χρηματιστήριο. σε αντίθεση με το απόθεμα μιας εταιρείας, να προκαλέσει μια μακροπρόθεσμη πρακτική επενδυτική στρατηγική.

Η ρύθμιση του λογαριασμού Wealthsimple στην εφαρμογή είναι απλή. Συμπληρώστε τη φόρμα, επιλέξτε τον κίνδυνο και προσθέστε το ποσό που θέλετε να επενδύσετε. Ο αλγόριθμος επεξεργάζεται τα δεδομένα σας και θα εμφανιστεί ένα χαρτοφυλάκιο και ένας εξατομικευμένος πίνακας ελέγχου που θα δείχνει την απόδοση των αποθεμάτων σε πραγματικό χρόνο.

Για τον πιο οπτικό επενδυτή, Προσωπικό κεφάλαιο είναι μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τον προϋπολογισμό και τις επενδύσεις σας προβάλλοντας γραφήματα ανά κατηγορία στοιχείων ενεργητικού ή επενδυτικό λογαριασμό – διευκολύνοντας την ανάγνωση, παρακολούθηση και διαχείριση του χαρτοφυλακίου σας. Η διεπαφή είναι απίστευτα διαισθητική και τα γραφικά αντιδρούν σε φορητό υπολογιστή, tablet, επιτραπέζιο υπολογιστή και κινητό.

Επανεφεύγοντας τη διαχείριση του πλούτου: Πώς η τεχνολογία διαμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τις επενδύσεις

Ενώ υπάρχουν πολλά περισσότερα για τις λειτουργίες προϋπολογισμού άλλων εφαρμογών, το Personal Capital χρησιμεύει κυρίως ως χρηματοοικονομικός συγκεντρωτής – συγκεντρώνοντας όλους τους λογαριασμούς σας σε μία πλατφόρμα. Το εργαλείο ξεκινά προσδιορίζοντας την ανοχή κινδύνου, τους στόχους και το χρονοδιάγραμμά σας και δημιουργεί ένα χαρτοφυλάκιο επενδύοντας σε πολλές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων για διαφοροποίηση. Πρέπει να ειπωθεί ότι τα υψηλά τέλη του 0,89% αντισταθμίζονται από την υπηρεσία διαχείρισης επενδύσεων κοντά στα ανθρώπινα κεφάλαια.

Οι εταιρείες διαχείρισης πλούτου αγκαλιάζουν την τεχνολογία 

Οι εταιρείες διαχείρισης πλούτου που αγκαλιάζουν ενεργά εργαλεία χρηματοοικονομικής τεχνολογίας – διατηρώντας παράλληλα το ανθρώπινο δυναμικό τους για να βοηθήσουν τους επενδυτές να πλοηγηθούν στην ολοένα και πιο περίπλοκη χρηματοοικονομική υποδομή – έχει βρεθεί ότι είναι πιθανότερο να αναπτυχθούν.

Το 45% των διαχειριστών πλούτου δήλωσαν ότι οι οικονομικές πληροφορίες από την τεχνολογία και την ανάλυση δεδομένων χρησιμοποιώντας AI βοηθούν τους να βελτιώσουν τις συμβουλές που δίνουν στους πελάτες (PwC). Το 36% συμφώνησε ότι οι πελάτες τους θα μπορούν να δουν τις επενδύσεις τους καθαρά με την AI.

Η πλατφόρμα B2B Cred, αγκαλιάζει την AI για να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αποκτούν και εμπλέκουν πελάτες σε επενδυτικές συμβουλές. Η εταιρεία που εδρεύει στο Barclay βοηθά τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να αυξήσουν τα ποσοστά μετατροπής, την αφοσίωση και το Assets Under Management. Οι εταιρείες διαχείρισης πλούτου που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα δεδομένων της Cred τους βοηθούν να αξιοποιήσουν τα δεδομένα των πελατών τους για να δημιουργήσουν σχέσεις και να προσφέρουν τα σωστά οικονομικά προϊόντα την κατάλληλη στιγμή – αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα για την εταιρεία και τους μεμονωμένους πελάτες.

Το AdviceRobo είναι ένα λογισμικό που αναπτύχθηκε για να βοηθήσει τους διαχειριστές πλούτου παρέχοντας υπηρεσίες προβλέψιμου κινδύνου χρησιμοποιώντας AI για τη δημιουργία δεδομένων συμπεριφοράς.

Επανεφεύγοντας τη διαχείριση του πλούτου: Πώς η τεχνολογία διαμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τις επενδύσεις

Βοηθούν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα παρέχοντας ψυχογραφικά πιστωτικά αποτελέσματα, μετρώντας τις οικονομικές στάσεις, τα κίνητρα και τη συμπεριφορά των ανθρώπων μέσω διαδικτυακών συνεντεύξεων. Λεπτομερείς αναφορές παρέχουν στους διαχειριστές πλούτου μια βαθύτερη εικόνα για την οικονομική υγεία των πελατών τους – επιτρέποντάς τους να βελτιστοποιήσουν τα χαρτοφυλάκια των πελατών τους.

Η συσσώρευση Big Data σημαίνει ότι η ομάδα πληροφοριών πελατών που διατίθενται στους διαχειριστές πλούτου αυξάνεται συνεχώς – πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει πάντα περιθώριο βελτιστοποίησης συμβουλών.

Morgan Stanley σε απευθείας σύνδεση επιτρέπει την πρόσβαση σε λογαριασμούς πελατών μέσω CRM, οι οποίοι μπορούν να τροφοδοτούνται απρόσκοπτα σε πολλαπλά λογισμικά χρηματοοικονομικού σχεδιασμού – τα οποία μπορούν να προβληθούν από συμβούλους και πελάτες.

Η τεχνολογία χαιρέτισε θερμά την αξιολόγηση των σεναρίων «τι-εάν». Τα άτομα με υψηλή καθαρή αξία μπορούν εύκολα να χρησιμοποιήσουν το Morgan Stanley Online για να δουν τον άμεσο αντίκτυπο ή τη σκοπιμότητα των δαπανών – χωρίς διαβούλευση. Οι αποφάσεις σχετικά με τις δαπάνες και τις επενδύσεις ενός χρήστη συνδέονται με τον σύμβουλό τους – ο οποίος θα ειδοποιείται όταν ένας πελάτης κάνει μια ερώτηση.

8 στα 10 στελέχη διαχείρισης πλούτου έχουν θεωρήσει την τεχνολογία ως σημαντικό παράγοντα για την απόκτηση μεριδίου αγοράς (Ντελόιτ). Το μέλλον της διαχείρισης επενδύσεων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ανάπτυξη της τεχνολογίας. Οι καινοτομίες στο fintech έχουν απελευθερώσει συμβούλους από απλές εργασίες, ώστε να μπορούν να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο παρέχοντας συγκεκριμένες πληροφορίες βάσει μεμονωμένων πελατών.

Η τεχνολογία έχει σαφώς ένα ρόλο να διαδραματίσει στις διαδικασίες επικοινωνίας μεταξύ πελατών και συμβούλων, τον τρόπο με τον οποίο οι επενδυτές διαχειρίζονται και παρακολουθούν τα χαρτοφυλάκια τους, καθώς και τον τρόπο συλλογής και χρήσης των δεδομένων. Όλα αυτά συνεχίζουν να διαμορφώνουν τον τρόπο διαχείρισης των επενδύσεων.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map