Πώς να ανταλλάσσετε επιλογές κρυπτογράφησης στο OKEx

Ένας οδηγός βήμα προς βήμα για την ανταλλαγή επιλογών κρυπτογράφησης στο OKEx

Οι επιλογές, όπως τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, είναι παράγωγα που παρακολουθούν την τιμή ενός υποκείμενου περιουσιακού στοιχείου. Ωστόσο, σε αντίθεση με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, οι επιλογές δίνουν στον αγοραστή το δικαίωμα, αλλά όχι την υποχρέωση, να αγοράσει (δηλαδή, επιλογές κλήσης) ή να πουλήσει (δηλαδή, επιλογές επιλογής) του υποκείμενου περιουσιακού στοιχείου σε μια συγκεκριμένη τιμή πριν ή από μια συγκεκριμένη ημερομηνία, που ονομάζεται λήξη . Για τους εμπόρους, οι επιλογές μπορούν να χρησιμεύσουν ως αποτελεσματικό εργαλείο για την εκπλήρωση διαφόρων επενδυτικών στόχων του χαρτοφυλακίου τους, όπως:

  • Περιορίστε τις αρνητικές απώλειες σε μια πτωτική αγορά.
  • Δημιουργήστε κέρδη σε περιόδους υψηλής μεταβλητότητας.
  • Εξετάστε τις μεταβολές των τιμών με σχετικά χαμηλό κίνδυνο.

Ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης είναι πιο δημοφιλή, οι επιλογές κρυπτογράφησης κερδίζονται επίσης και προσφέρονται από κορυφαίες ανταλλαγές κρυπτογράφησης όπως το OKEx. Εάν θέλετε να ανταλλάξετε επιλογές κρυπτογράφησης, αυτό το σεμινάριο θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε.

Χαρακτηριστικά των επιλογών Crypto στο OKEx

Το OKEx υποστηρίζει την ανταλλαγή συμβολαίων επιλογών με τρία κρυπτονομίσματα – Bitcoin (BTC), Ether (ETH) και EOS – ως τα υποκείμενα στοιχεία. Τα στοιχεία που πρέπει να σημειωθούν όσον αφορά τις επιλογές κρυπτογράφησης στο OKEx είναι τα εξής:

  1. Οι συμβάσεις επιλογής κλήσης και θέσης είναι διαθέσιμες για διαπραγμάτευση.
  2. Οι συμβάσεις λήγουν σε χρονικά πλαίσια μιας ημέρας, δύο ημερών, εβδομαδιαίων, δύο εβδομάδων, μηνιαίων, τριμηνιαίων και διμηνιαίων.
  3. Οι συμβάσεις ακολουθούν το ευρωπαϊκό στυλ και μπορούν να ασκηθούν μόνο κατά την ημερομηνία λήξης (και όχι πριν).
  4. Τα συμβόλαια διευθετούνται στις 8:00 π.μ. UTC την Παρασκευή της εβδομάδας λήξης.
  5. Οι συμβάσεις διαπραγματεύονται 24/7.

Το παρακάτω διάγραμμα παρέχει πρόσθετες λεπτομέρειες που μπορούν να είναι χρήσιμες για τους χρήστες που είναι νέοι στις επιλογές συναλλαγών στο OKEx.

Λεπτομέρειες συμβολαίων επιλογών στο OKEx. Πηγή: OKEx

Βήμα 1: Μεταβείτε στην ενότητα επιλογών

Μεταβείτε στην αρχική σελίδα του OKEx και μεταβείτε στο Εμπορικές συναλλαγές στο επάνω μενού για να δείτε τις διαθέσιμες αγορές. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Βασικός κάτω από την ετικέτα “Επιλογές” για να ανοίξετε την ενότητα επιλογών. Η βασική έκδοση προσφέρει ένα καλό σημείο εκκίνησης για αρχάριους-επιλογές συναλλαγών, αλλά αν είστε έμπειρος έμπορος, μπορείτε να επιλέξετε Προχωρημένος για έναν πιο ολοκληρωμένο πίνακα ελέγχου.

Συναλλαγή περιθωρίου OKEx

Εργαλείο εντοπισμού επιλογών

Οι νέοι έμποροι αντιμετωπίζουν συχνά μια απότομη καμπύλη μάθησης όταν διαπραγματεύονται παράγωγα. Προκειμένου να βοηθήσει τους χρήστες να εξοικειωθούν με τις επιλογές κρυπτογράφησης, η OKEx ανέπτυξε τη δυνατότητα Options Discovery, η οποία σας καθοδηγεί στη διαδικασία επιλογών αγοράς.

Όταν ένας χρήστης μεταβαίνει στην ενότητα επιλογών, βλέπει το εργαλείο εύρεσης από προεπιλογή. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο, μπορείτε να δείτε εδώ το βίντεο εκμάθησης και τις αναλυτικές οδηγίες για το Options Discovery.


Για τους σκοπούς αυτού του οδηγού σχετικά με τον τρόπο διαπραγμάτευσης επιλογών κρυπτογράφησης, θα χρησιμοποιήσουμε τον βασικό πίνακα ελέγχου ως αναφορά για τις συναλλαγές επιλογών κρυπτογράφησης στο OKEx, στον οποίο μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση κάνοντας κλικ στο Όλες οι επιλογές αυτί.

Επιλογές διαπραγμάτευσης - OKEx

Βήμα 2: Ενεργοποίηση συναλλαγών επιλογών

Οι αρχάριοι επιλογής-διαπραγμάτευσης πρέπει να κατανοήσουν και να αναγνωρίσουν τους κινδύνους που ενέχονται, και μόνο μετά την επιλογή του πλαισίου θα είναι δυνατό Ενεργοποίηση συναλλαγών παραγώγων στο OKEx, όπως φαίνεται στην παρακάτω οθόνη.

Ενεργοποίηση συναλλαγών επιλογών

Βήμα 3: Μεταφορά χρημάτων στον λογαριασμό επιλογών σας

Ο λογαριασμός επιλογών σας πρέπει να χρηματοδοτηθεί για να μπορέσετε να ξεκινήσετε τις συναλλαγές. Εάν δεν έχετε υπόλοιπο στο λογαριασμό επιλογών σας, κάντε κλικ στο ΜΕΤΑΦΟΡΑ (είτε στη σελίδα “Επιλογές διαπραγμάτευσης” είτε στην αναπτυσσόμενη λίστα “Στοιχεία” στο επάνω μενού) για τη μεταφορά χρημάτων μεταξύ λογαριασμών.

Εάν δεν έχετε στοιχεία κρυπτογράφησης στο λογαριασμό σας στο OKEx, μπορείτε είτε να αγοράσετε κρυπτογράφηση είτε να μάθετε πώς να καταθέτετε κρυπτογράφηση στο OKEx με τον οδηγό για αρχάριους για την κρυπτογράφηση.

Όταν ο λογαριασμός σας διαθέτει στοιχεία κρυπτογράφησης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το "ΜΕΤΑΦΟΡΑ" ενότητα, όπως φαίνεται παρακάτω, για να τα μετακινήσετε από το δικό σας "Λογαριασμός χρηματοδότησης" στο δικό σου "Επιλογές λογαριασμού" για να ξεκινήσετε τις συναλλαγές. Μόλις συμπληρώσετε το ποσό που θέλετε να μεταφέρετε, κάντε κλικ στο Επιβεβαιώνω.

Βήμα 4: Επιλέξτε ένα συμβόλαιο επιλογών για συναλλαγές

Τώρα μπορείτε να επιλέξετε τον επιθυμητό τύπο συμβολαίου από την αριστερή γραμμή στον πίνακα ελέγχου συναλλαγών επιλογών. Επί του παρόντος, οι διαθέσιμες επιλογές είναι BTCUSD, ETHUSD και EOSUSD, τα οποία είναι "Επιλογές περιθωρίου νομισμάτων," που σημαίνει ότι διακανονίζονται στα υποκείμενα ψηφιακά νομίσματα.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Όλες οι επιλογές και επιλέξτε το επιθυμητό χρονικό πλαίσιο για τη λήξη της σύμβασης μέσω του "Ολα" αναπτυσσόμενη λίστα. Οι διαθέσιμες επιλογές είναι μία, δύο ημέρες, εβδομαδιαία, δύο εβδομάδες, μηνιαίες, τριμηνιαίες και διμηνιαίες.

Οι δύο εβδομαδιαίες επιλογές θα δημιουργούνται κάθε Παρασκευή, ενώ οι μηνιαίες και διμηνιαίες επιλογές θα δημιουργούνται κάθε τρίτη έως τελευταία Παρασκευή του μήνα και την τελευταία Παρασκευή του τριμήνου, αντίστοιχα.

BTCUSD - παράδειγμα διαπραγμάτευσης επιλογών

Σε αυτό το σεμινάριο συναλλαγών επιλογών, θα επιλέξουμε το εβδομαδιαίο συμβόλαιο επιλογών με την ένδειξη “BTCUSD-20200828-12000-C” ως παράδειγμα.

Η σύμβαση ονομασίας που ακολουθείται από συμβάσεις επιλογών είναι: τύπος υποκείμενης λήξης-απεργίας.

Με βάση το όνομά του, BTCUSD-20200828-12000-C, μπορούμε να πούμε ότι το BTC είναι το υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο, ενώ το 20200828 αναφέρεται στην ημερομηνία λήξης της 28ης Αυγούστου 2020, ενώ το 12000 αναφέρεται στην τιμή προειδοποίησης σε USD. Το γράμμα C υποδεικνύει ότι πρόκειται για μια επιλογή κλήσης, η οποία δίνει στους εμπόρους το δικαίωμα να αγοράσουν το υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο στην τιμή προειδοποίησης κατά τη λήξη. Εναλλακτικά, το γράμμα P υποδηλώνει επιλογές επιλογής, οι οποίες δίνουν στους εμπόρους το δικαίωμα να πουλήσουν το υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο στην τιμή προειδοποίησης κατά τη λήξη.

Βήμα 5: Εισαγάγετε λεπτομέρειες παραγγελίας και εκτελέστε

Αφού επιλέξετε το συμβόλαιο που επιθυμείτε, μπορείτε να εισαγάγετε το “Τιμή” και το “Ποσό” για το εμπόριο. Για επιλογές διαπραγμάτευσης στο OKEx, η οριακή παραγγελία είναι ο μόνος τύπος που διατίθεται στους εμπόρους. Εάν θέλετε να εκτελέσετε την παραγγελία σας το συντομότερο δυνατό, μπορείτε να κάνετε κλικ στο BBO (δηλαδή, η καλύτερη προσφορά προσφοράς), η οποία ταιριάζει με την παραγγελία σας με τις καλύτερες προσφορές στην αγορά.

Αφού εισαγάγετε τα στοιχεία παραγγελίας, μπορείτε να κάνετε κλικ στο Αγορά ή Πουλώ για αγορά ή πώληση συμβολαίων. Στο παράδειγμά μας του BTCUSD-20200828-12000-C, η υπερβολική διάρκεια θα σήμαινε την αγορά μιας επιλογής κλήσης, ενώ μια αρνητική θέση μπορεί να πραγματοποιηθεί αγοράζοντας μια επιλογή put. Η πώληση συμβολαίων επιλογών είναι μια προηγμένη επιχείρηση και δεν συνιστάται για αρχάριους λόγω του υψηλού κινδύνου που συνεπάγεται.

Οι έμποροι πρέπει να ανταλλάξουν τουλάχιστον ένα συμβόλαιο για να πραγματοποιήσουν την παραγγελία τους με επιτυχία. Στο παράδειγμα του BTC / USD, κάθε σύμβαση αντιπροσωπεύει 0,1 BTC.

παράδειγμα διαπραγμάτευσης επιλογών

Για παράδειγμα, μπορείτε να ορίσετε μια οριακή εντολή με τιμή προειδοποίησης 0,024 BTC ανά συμβόλαιο και να ανοίξετε μια θετική θέση για "BTCUSD-20200828-12000-C" με μία σύμβαση, ή "Συν."

Ο πίνακας ελέγχου συναλλαγών εμφανίζει επίσης βασικές πληροφορίες για τη σύμβαση επιλογών όπως "Ευρετήριο (USD)," "Τιμή Mark" και "Ανοιχτό ενδιαφέρον." Ο δείκτης (USD) παρακολουθεί τη μέση τιμή BTC / USD χρησιμοποιώντας πέντε κρυπτογραφικές ανταλλαγές, ενώ η τιμή Mark (BTC) είναι η τιμή αναφοράς που υπολογίζεται από τον υποκείμενο δείκτη (BTC / USD). Το ανοιχτό ενδιαφέρον εδώ αναφέρεται στον συνολικό αριθμό εκκρεμών συμβολαίων επιλογών.

Βήμα 6: Ελέγξτε την εκτελεσθείσα παραγγελία σας

Μετά την υποβολή της συναλλαγής σας, η παραγγελία σας θα εκκρεμεί πριν από την εκτέλεση και μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση της θέσης σας κάνοντας κλικ στο Άνοιγμα παραγγελιών στο κάτω μέρος της αρχικής σελίδας συναλλαγών επιλογών. Σε αυτήν την ενότητα εμφανίζονται πληροφορίες συναλλαγών, όπως ο αριθμός συμβολαίων στην παραγγελία ή “Μέγεθος (συνέχεια)” “Περιθώριο (BTC)," “Κατάσταση” και ούτω καθεξής. Το περιθώριο είναι τα χρήματα που δανείστηκαν από την ανταλλαγή κρυπτογράφησης για τους χρήστες να πραγματοποιήσουν μια επένδυση.

Βήμα 7: (Προαιρετικό) Ακυρώστε την παραγγελία σας

Εάν θέλετε να ακυρώσετε την ανοιχτή παραγγελία σας, μπορείτε να το κάνετε κάνοντας κλικ Ματαίωση στην καρτέλα “Άνοιγμα παραγγελιών”.

Οι ανοιχτές παραγγελίες είναι μη συμπληρωμένες παραγγελίες στην αγορά, περιμένοντας να εκτελεστούν. Οι ανοικτές θέσεις, από την άλλη πλευρά, είναι καθιερωμένες συναλλαγές που δεν έχουν κλείσει ακόμη με μια αντίθετη συναλλαγή. Εάν έχετε ανοικτή αρνητική θέση στο BTC, μπορείτε να κλείσετε τη θέση αγοράζοντας ξανά BTC. Εάν έχετε ανοιχτή θετική θέση στο BTC, μπορείτε να την κλείσετε με την πώληση της θετικής θέσης.

Τέλη για συναλλαγές επιλογών κρυπτογράφησης στο OKEx

Για τις επιλογές διαπραγμάτευσης στο OKEx, ο συντελεστής χρέωσης άσκησης των επιλογών είναι 0,02% και είναι ανεξάρτητος από το επίπεδο του χρήστη. Επιπλέον, οι επιλογές μιας και δύο ημερών εξαιρούνται από το τέλος άσκησης.

Ισχύουν επίσης χρεώσεις κατασκευαστή, λήψης, εκκαθάρισης και μερικής εκκαθάρισης, ανάλογα με την εμπορική θέση ενός χρήστη. Αυτές οι χρεώσεις ποικίλλουν για διαφορετικά επίπεδα και μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στη σελίδα πληροφοριών για τις χρεώσεις.

Δεν είστε έμπορος OKEx; Μάθετε πώς να ξεκινήσετε τις συναλλαγές.

Ακολουθήστε το OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map