Πώς να ανταλλάσσετε διαρκείς ανταλλαγές στο OKEx

Ένα βήμα-προς-βήμα φροντιστήριο για την ανταλλαγή διαρκών ανταλλαγών κρυπτογράφησης στο OKEx

Τα διαρκή ανταλλαγή, όπως τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και οι επιλογές, είναι παράγωγα που παρακολουθούν την τιμή ενός υποκείμενου περιουσιακού στοιχείου. Ενώ οι διαρκείς ανταλλαγές λειτουργούν σαν συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, δεν έχουν ημερομηνίες λήξης, πράγμα που σημαίνει ότι οι αγοραστές και οι πωλητές επιτρέπεται υποθετικά να διατηρήσουν τις θέσεις τους ανοιχτές "διαρκώς" αρκεί ο λογαριασμός τους να έχει αρκετό περιθώριο για να τις καλύψει.

Ο μηχανισμός σύγκλισης των τιμών είναι μια άλλη κύρια διαφορά μεταξύ των διαρκών ανταλλαγών και των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης. Χωρίς ημερομηνία διακανονισμού για το πρώτο, χρησιμοποιείται ένας μηχανισμός επιτοκίου χρηματοδότησης για την επιβολή της σύγκλισης των τιμών σε τακτά χρονικά διαστήματα (κάθε οκτώ ώρες). Το επιτόκιο χρηματοδότησης είναι μια αμοιβή που ανταλλάσσεται μεταξύ των μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων συμβολαίων, ανάλογα με τις κινήσεις της αγοράς, με στόχο τη διατήρηση της τιμής της σύμβασης με την άμεση τιμή του υποκείμενου ενεργητικού.

Η διαρκής ανταλλαγή OKEx είναι ένα εικονικό παράγωγο προϊόν όπου κάθε συμβόλαιο ανταλλαγής έχει ονομαστική αξία 100 $ και διακανονίζεται σε ψηφιακά νομίσματα, όπως Bitcoin και USDT (για ανταλλαγές με περιθώριο νομισμάτων και USDT, αντίστοιχα). Εάν θέλετε να ανταλλάσσετε διαρκή ανταλλαγή κρυπτογράφησης στο OKEx, αυτό το σεμινάριο θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε.

Βήμα 1: Μεταβείτε στην ενότητα της διαρκούς ανταλλαγής

Επισκεφθείτε την αρχική σελίδα του OKEx και μεταβείτε στο Εμπορικές συναλλαγές στο επάνω μενού για να δείτε τις διαθέσιμες αγορές. Αιωρούνται πάνω "Διαρκής" και κάντε κλικ στο Βασικός για να ανοίξετε το βασικό ταμπλό ανταλλακτικών. Η βασική έκδοση προσφέρει ένα καλό σημείο εκκίνησης για αρχάριους, αλλά εάν είστε έμπειρος έμπορος, μπορείτε να κάνετε κλικ στο Προχωρημένος για έναν πιο ολοκληρωμένο πίνακα ελέγχου.

Βήμα 2: Μεταφορά χρημάτων στον λογαριασμό σου

Ο διαρκής λογαριασμός ανταλλαγής πρέπει να χρηματοδοτηθεί πριν ξεκινήσετε τις συναλλαγές. Εάν δεν έχετε υπόλοιπο στον λογαριασμό σας για διαρκή ανταλλαγή, κάντε κλικ στο ΜΕΤΑΦΟΡΑ (είτε από τον πίνακα ελέγχου ανταλλαγής ανταλλαγών είτε από την αναπτυσσόμενη λίστα “Στοιχεία” στο επάνω μενού) για τη μεταφορά χρημάτων μεταξύ λογαριασμών.

Εάν δεν έχετε στοιχεία κρυπτογράφησης στο λογαριασμό σας στο OKEx, μπορείτε είτε να αγοράσετε κρυπτογράφηση είτε να μάθετε πώς να καταθέτετε κρυπτογράφηση στο OKEx με τον οδηγό για αρχάριους για την κρυπτογράφηση.

Όταν ο λογαριασμός σας διαθέτει στοιχεία κρυπτογράφησης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το "ΜΕΤΑΦΟΡΑ" λειτουργία, όπως φαίνεται παρακάτω, για να μετακινήσετε κέρματα ή μάρκες από το δικό σας "Λογαριασμός χρηματοδότησης" στο δικό σου "Διαρκής λογαριασμός ανταλλαγής" για να ξεκινήσετε τις συναλλαγές. Μόλις επιλέξετε ένα νόμισμα ή ένα διακριτικό και εισαγάγετε το επιθυμητό ποσό για μεταφορά, κάντε κλικ στο Επιβεβαιώνω.

Βήμα 3: Επιλέξτε το συμβόλαιο για διαρκή ανταλλαγή για ανταλλαγή

Αφού ανοίξετε είτε το "Βασικός" ή το "Προχωρημένος" Πίνακας ελέγχου διαρκούς ανταλλαγής ανταλλαγών, πρέπει πρώτα να επιλέξετε τον τύπο περιθωρίου που βρίσκεται στο πάνω μέρος της σελίδας – δηλ., Περιθώριο νομίσματος αέναο για ανταλλαγές που διακανονίζονται στο υποκείμενο ψηφιακό νόμισμα ή USDT Margined Perpetual για ανταλλαγές που διακανονίζονται σε USDT.

Αφού επιλέξετε τον τύπο περιθωρίου, μπορείτε να επιλέξετε το ζεύγος συναλλαγών χρησιμοποιώντας τα φίλτρα που βρίσκονται στο πάνω μέρος της σελίδας (δηλ., Ολα για όλα τα διαθέσιμα ζεύγη συναλλαγών, Μπλουζα για τα πιο δημοφιλή ζεύγη συναλλαγών, DeFi για συναλλαγές ζευγών με μάρκες DeFi, Αποθήκευση για ζεύγη με αποκεντρωμένα νομίσματα αποθήκευσης, ή Άλτες για συναλλαγές ζευγών με altcoins).

Σε αυτό το σεμινάριο, θα επιλέξουμε το συμβόλαιο διαρκούς ανταλλαγής με περιθώριο νομισμάτων "BTCUSD PERP" ως παράδειγμα. Σε αυτό το διαρκές συμβόλαιο ανταλλαγής, το BTC είναι το νόμισμα διακανονισμού και το USD είναι η μονάδα τιμής του συμβολαίου ανταλλαγής.

Βήμα 4: Επιλέξτε τον τύπο μόχλευσης για ανταλλαγή ανταλλαγών

Μετά τη χρηματοδότηση του λογαριασμού ανταλλαγής, μπορείτε να επιλέξετε τη λειτουργία περιθωρίου (είτε Σταθερός ή Σταυρός) και επιλέξτε τον επιθυμητό πολλαπλασιαστή μόχλευσης. Εάν επιλέξετε τη λειτουργία Σταθερού περιθωρίου, το περιθώριο παραμένει το ίδιο ανεξάρτητα από τις διακυμάνσεις των τιμών, ενώ διαφέρει ανάλογα με την τιμή εάν επιλέξετε τη λειτουργία Σταυρού περιθωρίου.

Ένα σταθερό περιθώριο εκχωρεί ένα καθορισμένο ποσό περιθωρίου στο εμπόριο και δεν μπορείτε ποτέ να χάσετε περισσότερο από αυτό, ενώ η λειτουργία διασταυρούμενου περιθωρίου θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε ελεύθερο περιθώριο στον λογαριασμό σας και θα συνεχίσει να αλλάζει.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα διαβάζοντας τον οδηγό μας για διαπραγμάτευση περιθωρίων στο OKEx.

Βήμα 5: Εισαγάγετε λεπτομέρειες παραγγελίας και εκτελέστε

Αφού επιλέξετε τον τύπο περιθωρίου και τον πολλαπλασιαστή μόχλευσης, μπορείτε να εισαγάγετε το επιθυμητό σας "Τύπος παραγγελίας," "Τιμή" και "Ποσό" για το εμπόριο. Εάν θέλετε να εκτελέσετε την παραγγελία σας το συντομότερο δυνατό, μπορείτε να κάνετε κλικ στο BBO (δηλαδή, η καλύτερη προσφορά προσφοράς).

Αφού εισαγάγετε τα στοιχεία παραγγελίας, μπορείτε να κάνετε κλικ στο Άνοιγμα Long για να συνάψετε μια μακροχρόνια σύμβαση (δηλαδή για να αγοράσετε BTC) ή κάντε κλικ στο Άνοιγμα Short αν θέλετε να ξεκινήσετε μια αρνητική θέση (δηλαδή, να πουλήσετε BTC).

Για παράδειγμα, μπορείτε να ορίσετε μια οριακή εντολή 11.030 USD και να ανοίξετε μια θέση παραμονής για "BTCUSD PERP" με το επιθυμητό ποσό BTC.

Βήμα 6: (Προαιρετικό) Ρυθμίστε την παραγγελία με TP / SL

Πριν κάνετε κλικ Άνοιγμα Long για να ξεκινήσετε τη θέση σας, μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα "Τύπος παραγγελίας" από τις διαθέσιμες επιλογές. Ένας από τους πιο εξελιγμένους τύπους παραγγελιών είναι η εντολή διακοπής με παραμέτρους υπό όρους.

Όπως φαίνεται στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης, όταν χρησιμοποιείτε αυτόν τον τύπο παραγγελίας, έχετε την επιλογή να εισαγάγετε όρους για λήψη κέρδους και διακοπή της ζημίας. Μόλις εισαγάγετε τις επιθυμητές παραμέτρους, κάντε κλικ στο Εντάξει να προχωρήσει.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να ανατρέξετε στον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των εντολών διακοπής.

Βήμα 7: Ελέγξτε την ανοιχτή θέση σας

Μετά την εκτέλεση της συναλλαγής σας, μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση της θέσης σας κάνοντας κλικ στο Ανοίξτε τις θέσεις καρτέλα στο κάτω μέρος της αρχικής σελίδας συναλλαγών. Αυτή η ενότητα σας δείχνει χρήσιμες πληροφορίες όπως το "Μέσος όρος Τιμή," "Τιμή εκκαθάρισης," "Μη πραγματοποιημένο Ρ&μεγάλο" και ούτω καθεξής.

Βήμα 8: (Προαιρετικό) Κλείστε τη θέση σας

Εάν θέλετε να αντισταθμίσετε ή να κλείσετε την ανοικτή θέση σας, μπορείτε να το κάνετε κάνοντας κλικ Κλείσε στο "Ανοίξτε τις θέσεις" αυτί.

Οι ανοιχτές παραγγελίες είναι μη συμπληρωμένες παραγγελίες στην αγορά που περιμένουν να εκτελεστούν. Οι ανοικτές θέσεις, από την άλλη πλευρά, εκτελούνται συναλλαγές. Εάν έχετε ανοικτή αρνητική θέση στο BTC, μπορείτε να κλείσετε τη θέση αγοράζοντας ξανά BTC. Εάν έχετε ανοιχτή θετική θέση στο BTC, μπορείτε να την κλείσετε με την πώληση της θετικής θέσης.

Διαρκή ανταλλαγή δεδομένων ανταλλαγής και οδηγοί στο OKEx

Το OKEx παρέχει μια ποικιλία πόρων για τους χρήστες να κατανοήσουν τις διαρκείς ανταλλαγές. Μπορείτε να κάνετε κλικ στο Πληροφορίες στην επάνω δεξιά γωνία του βασικού ταμπλό διαπραγμάτευσης ανταλλαγής ανταλλαγών και δείτε έναν οδηγό βαθμίδων θέσεων, ιστορικό εκκαθάρισης, ποσοστά χρηματοδότησης και άλλα.

Δεν είστε έμπορος OKEx; Μάθετε πώς να ξεκινήσετε τις συναλλαγές.

Ακολουθήστε το OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner