SEC Roundup – Ο Clayton ολοκληρώνει τη θητεία, την πρόταση Broker-Dealer, Χρεώνεται ο διαχειριστής κεφαλαίων

Τα νέα της SEC που χρεώνουν τη Ripple και τα βασικά στελέχη της με τη διανομή μη εγγεγραμμένων κινητών αξιών έχουν τραβήξει την προσοχή όλων. Παρά το πεδίο εφαρμογής αυτής της αγωγής, η SEC παρέμεινε σκληρή στη δουλειά, παρέχοντας πολλές ενημερώσεις αυτή την εβδομάδα σχετικά με τις λειτουργίες της.

Η γραμμή τερματισμού

Ο Τζέι Κλέιτον είναι πλέον επίσημα ο πρώην πρόεδρος της SEC. Σε πρόσφατα κυκλοφόρησε δήλωση, Ο Κλέιτον μίλησε για την αναχώρησή του, δηλώνοντας ότι «… στη διαδικασία ολοκλήρωσης της ατζέντας μου και θα αναχωρήσει στις 23 Δεκεμβρίου».

Ο Clayton συνόψισε το χρόνο του στη SEC, περιγράφοντας το πεδίο εφαρμογής των ενεργειών επιβολής και τις κανονιστικές ενημερώσεις.

«Στη SEC, εστιάσαμε στον εκσυγχρονισμό του κανονιστικού μας πλαισίου, υιοθετώντας περισσότερους από 90 κανόνες, πολλούς σε τομείς που δεν είχαν αντιμετωπιστεί ουσιαστικά τις δεκαετίες. Είναι σημαντικό ότι οι προσπάθειές μας για επιθεώρηση και επιβολή επικεντρώθηκαν στις ανάγκες αυτών των δεκάδων εκατομμυρίων αμερικανικών νοικοκυριών. Λάβαμε παραγγελίες για περισσότερα από 14 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματικά μέσα σε ενέργειες επιβολής και επιστρέψαμε ρεκόρ περίπου 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ζημιωμένους επενδυτές

Νέοι κανόνες

Η ζωή για μεσίτες-εμπόρους που ασχολούνται με ψηφιακά χρεόγραφα μπορεί να γίνει λίγο πιο εύκολη στο εγγύς μέλλον. Η SEC έχει δημοσίευσε μια πρόταση για δημόσιο σχολιασμό, το οποίο θα έβλεπε στον ρυθμιστικό φορέα να προσφέρει στους μεσίτες-εμπόρους μια πενταετή περίοδο αμνηστίας κατά την οποία δεν θα λαμβάνονταν μέτρα επιβολής..

Αυτή η περίοδος προσφέρεται για να επιτρέψει την ανάπτυξη της απαραίτητης υποδομής – με ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία των ψηφιακών κινητών αξιών.

«Η Επιτροπή προβλέπει ότι οι μεσίτες-έμποροι εκτελούν το πλήρες σύνολο λειτουργιών μεσίτη-εμπόρου σε σχέση με τους ψηφιακούς τίτλους περιουσιακών στοιχείων – συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης της φύλαξης αυτών των περιουσιακών στοιχείων – με τρόπο που αντιμετωπίζει τα μοναδικά χαρακτηριστικά των ψηφιακών κινητών αξιών και ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο για επενδυτές και άλλη αγορά συμμετέχοντες. “

Συνεχίζει,

«Η Επιτροπή αναγνωρίζει ότι η αγορά ψηφιακών κινητών αξιών είναι ακόμη νέα και εξελίσσεται ραγδαία. Οι τεχνικές απαιτήσεις για τη συναλλαγή και τη φύλαξη ψηφιακών κινητών αξιών διαφέρουν από εκείνες που αφορούν παραδοσιακούς τίτλους. Και οι παραδοσιακές συναλλαγές κινητών αξιών συχνά περιλαμβάνουν μια ποικιλία διαμεσολαβητών, παρόχων υποδομής και αντισυμβαλλομένων για τους οποίους ενδέχεται να μην υπάρχει ανάλογο στην αγορά κινητών αξιών ψηφιακών στοιχείων. Η Επιτροπή υποστηρίζει την καινοτομία στην αγορά ψηφιακών κινητών αξιών για την ανάπτυξη της υποδομής της. “

Σε μια προσπάθεια να ξεκινήσει αυτή η ανάπτυξη υποδομής, η SEC έχει παράσχει διάφορα βήματα τα οποία θα μπορούσαν να ληφθούν, ότι πιστεύει ότι θα προσφέρει στους επενδυτές το απαιτούμενο επίπεδο ασφάλειας κατά τη διαχείριση τέτοιων περιουσιακών στοιχείων. Τα παρακάτω είναι μερικά παραδείγματα αυτών.

  1. Οι μεσίτες-μεσίτες περιορίζονται στο να ασχολούνται αποκλειστικά με ψηφιακά χρεόγραφα
  2. Εφαρμόστε σαφείς πολιτικές και διαδικασίες διασφαλίζοντας επαρκείς αρμοδιότητες αναφοράς
  3. Εφαρμόστε σαφείς πολιτικές και διαδικασίες σχετικά με την ανάλυση κάθε ψηφιακού στοιχείου και των μοναδικών χαρακτηριστικών του (επεκτασιμότητα, ταχύτητες συναλλαγών, ανθεκτικότητα κ.λπ.)
  4. Ανάπτυξη και χρήση διαδικασιών που διευκολύνουν και αποδεικνύουν τη φύλαξη ψηφιακών στοιχείων.

Μολονότι υπάρχουν πολλές συμβολοσειρές, αυτή η πρόταση αποτελεί μια σαφή θετική κίνηση για τον τομέα των ψηφιακών κινητών αξιών. Ας ελπίσουμε ότι θα επιτρέψει την απεριόριστη και οργανική ανάπτυξη, καθώς οι εταιρείες και οι ρυθμιστικές αρχές δημιουργούν την απαραίτητη υποδομή για τη διαχείριση ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού τομέα.

Χρεώθηκε με απάτη


Ενώ οι μεσίτες-έμποροι μπορεί να έχουν κάτι θετικό να περιμένουν, υπάρχουν άλλοι εκτός από τον Ripple που έχουν τραβήξει το μάτι της SEC με αρνητικό τρόπο.

Ο Stefan Qin, ιδρυτής της Virgil Capital, είναι χρεώθηκε από την SEC για απάτη.  Αυτές οι χρεώσεις προέρχονται από διάφορες ενέργειες που κυμαίνονται από τεχνητά αρχεία, έως υπεξαίρεση χρημάτων και πολλά άλλα.

«Ο κατηγορούμενος Stefan Qin έχει εμπλακεί σε μια παραπλανητική πορεία συμπεριφοράς, χρησιμοποιώντας ουσιαστικά ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις σε επενδυτές και άλλους, προκαλώντας σοβαρή βλάβη και την απειλή περαιτέρω βλάβης σε δύο ταμεία που ελέγχει, το Virgil Sigma Fund LP (το« Sigma Fund ») “) Και το VQR Multistrategy Fund LP (το” VQR Fund “).”

Αναφέρεται ότι παρόλο που ο Stefan Qin πιστεύεται ότι κατοικεί επί του παρόντος στη Νότια Κορέα, αναμένεται να συνεργαστεί πλήρως με το SEC.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map