Η SEC απαιτεί μια δίκη, πρόστιμο δανεισμού αλατιού, έκδοση επιστολής χωρίς δράση και θριάμβους για τον Kik

Πολλοί έχουν παρομοιάσει τον κόσμο του blockchain και των κρυπτονομισμάτων με την «άγρια ​​δύση». Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), ωστόσο, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εκπονήσει τον τομέα κρατώντας όλους σε εργασία. Ενώ ο ρυθμιστικός φορέας συχνά κακοποιείται για τη στάση του απέναντι σε πολλά ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, παίζει σημαντικό ρόλο στην προάσπιση της λογοδοσίας μεταξύ των συμμετεχόντων στην αγορά.

Αυτή την περασμένη εβδομάδα ήταν απασχολημένη για το SEC και το blockchain. Η SEC κέρδισε την υπόθεσή της εναντίον της Kik, εξέδωσε διευκρινίσεις για υπηρεσίες μη στερητικής φύσης ATS, πρόστιμο στην Salt, και υπέβαλε καταγγελία εναντίον Σουηδού υπηκόου για προώθηση και πώληση μη εγγεγραμμένων τίτλων.

SEC θριάμβους πάνω από τον Kik

Σε μια συνεχιζόμενη δικαστική μάχη, που προέρχεται από ICO που πραγματοποιήθηκε το 2017 από Κικ, οι ισχυρισμοί της SEC για παραβιάσεις κινητών αξιών έχουν τεκμηριωθεί. Η πολυαναμενόμενη απόφαση από τον προεδρεύοντα δικαστή των ΗΠΑ, Alvin Kellerstein, είδε το δικαστήριο κανόνας υπέρ της SEC.

Περίπου 55 εκατομμύρια δολάρια των 100 εκατομμυρίων δολαρίων που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια του ICO του Kik προέρχονταν από επενδυτές με έδρα τις Η.Π.Α. Η SEC πιστεύει ότι το «Howey Test» ισχύει για το Kik ICO, με αποτέλεσμα τα tokens να θεωρούνται τίτλοι. Με το SEC να εμφανίζεται νικηφόρα, πιθανότατα θα επιτευχθεί διευθέτηση στις επόμενες εβδομάδες.

Ενώ πολλές εταιρείες έχουν στοχευτεί από την SEC για παραβιάσεις κανονισμών κινητών αξιών, η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Kik, είναι μία από τις λίγες που αντέδρασαν. Το αποτέλεσμα ήταν μια δικαστική μάχη που ξεκίνησε το 2019.

Αυτή η απόφαση εναντίον του Kik αντιπροσωπεύει τη δεύτερη νίκη υψηλού προφίλ στο δικαστήριο από τη SEC φέτος, εναντίον προηγούμενων ICO. Η πρώτη ήταν μια υπόθεση ορόσημο κατά του Telegram, το οποίο προηγουμένως καλύψαμε ΕΔΩ.

Επιστολή χωρίς δράση

Δεν είναι κάθε ενέργεια που λαμβάνει η SEC. Σε αυτήν την περίπτωση, η SEC παρείχε γραπτή διευκρίνιση στη Ρυθμιστική Αρχή της Χρηματοοικονομικής Βιομηχανίας (FINRA) σχετικά με τον μη στερητικό ρόλο του εναλλακτικού συστήματος συναλλαγών (ATS) στον διακανονισμό συναλλαγών ασφάλειας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Η επιστολή είναι μια διευκρίνιση του Κοινή δήλωση προσωπικού σχετικά με την επιμέλεια Broker-Dealer Digital Asset Securities εκδόθηκε από την SEC στις 8 Ιουλίου 2019.

Οι μεσίτες-μεσίτες που επιδιώκουν να λειτουργήσουν ένα ATS έχουν γνωστοποιήσει ότι επιθυμούν να ακολουθήσουν μια «διαδικασία τριών βημάτων» σε αντίθεση με τη «διαδικασία τεσσάρων βημάτων» για τη μη στερητική υπηρεσία των αντίστοιχων παραγγελιών αγοραστών και πωλητών. Ισχυρίζονται ότι η διαδικασία τεσσάρων βημάτων «αυξάνει τους λειτουργικούς κινδύνους και τους διακανονισμούς». Η SEC δεν πρότεινε καμία ενέργεια επιβολής εναντίον εμπόρων μεσιτών ATS που χρησιμοποιούν τη διαδικασία τριών βημάτων, αρκεί να ικανοποιούνται και τα ακόλουθα:

  1. Ο χειριστής μεσίτη-εμπόρου διατηρεί τουλάχιστον 250.000 $ σε καθαρό κεφάλαιο.
  2. Οι συμφωνίες μεταξύ του χειριστή μεσίτη-εμπόρου και των πελατών του αναφέρουν σαφώς ότι ο χειριστής μεσίτη-εμπόρου δεν εγγυάται ή δεν έχει άλλη ευθύνη για τη διευθέτηση των συναλλαγών.
  3. Ο χειριστής μεσίτη-εμπόρου έχει καθιερώσει και διατηρεί εύλογα σχεδιασμένες διαδικασίες για να εκτιμήσει εάν μια ψηφιακή ασφάλεια περιουσιακών στοιχείων προσφέρθηκε και πωλήθηκε αρχικά σύμφωνα με μια αποτελεσματική δήλωση εγγραφής ή μια διαθέσιμη εξαίρεση από την εγγραφή και εάν τυχόν δευτερεύουσες συναλλαγές της ασφάλειας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων εντός ή μέσω οι ATS γίνονται σύμφωνα με μια αποτελεσματική δήλωση εγγραφής ή μια διαθέσιμη εξαίρεση από την εγγραφή.
  4. Οι συναλλαγές σε τίτλους ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων συμμορφώνονται διαφορετικά με τους ομοσπονδιακούς νόμους περί κινητών αξιών.

Με τον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα των ψηφιακών κινητών αξιών, αυτό είναι ένα ευπρόσδεκτο κομμάτι διευκρίνισης από την SEC.

Αλάτι με πρόστιμο SEC

Δημοφιλής πλατφόρμα δανεισμού βάσει blockchain Αλας αξιολογήθηκε από την SEC για το ICO του 2017 και καθορίστηκε ότι έλαβαν χώρα διάφορες παραβιάσεις κινητών αξιών.

Σε ένα επαναλαμβανόμενο θέμα μεταξύ των ICO που ολοκληρώθηκε το 2017, η καρδιά των υποτιθέμενων παραβιάσεων οφείλεται στις επικοινωνίες μεταξύ της Salt και των επενδυτών. Πιο συγκεκριμένα, η Salt ανέφερε ότι οι επενδυτές θα μπορούσαν να περιμένουν να επωφεληθούν από την επένδυσή τους.

«… Τα Salt Tokens προσφέρθηκαν και πωλήθηκαν ως επενδυτικά συμβόλαια, και ως εκ τούτου κινητές αξίες, σύμφωνα με τη δοκιμή που εκτίθεται στο SEC v. WJ Howey Co., 328 US 293 (1946) και μετέπειτα περιπτώσεις που συζητούν αυτήν τη δοκιμή… Ένας αγοραστής στην προσφορά Τα Salt Tokens θα είχαν μια λογική προσδοκία να αποκτήσουν ένα μελλοντικό κέρδος βάσει των προσπαθειών του Salt, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης της επιχείρησης δανεισμού από την Salt χρησιμοποιώντας τα έσοδα από την πώληση των Salt Tokens. “

 «Το αλάτι παραβίασε τις ενότητες 5 (α) και 5 (γ) του Νόμου περί Κινητών Αξιών προσφέροντας και πωλώντας αυτούς τους τίτλους χωρίς να έχει κατατεθεί δήλωση εγγραφής ή να τεθεί σε ισχύ στην Επιτροπή ή να πληροί τις προϋποθέσεις για εξαίρεση από την εγγραφή στην Επιτροπή. «

Ως αποτέλεσμα, η SEC επέβαλε διάφορα πρόστιμα και βήματα για το Salt να προχωρήσει, με τα ακόλουθα να είναι μερικά μόνο παραδείγματα.

  • 250.000 δολάρια αστική ποινή
  • Τα κουπόνια SALT πρέπει να καταχωρούνται ως τίτλοι
  • Προσφέρετε στους συμμετέχοντες ICO επιστροφές χρημάτων για τις επενδύσεις τους

Μέχρι την κοινοποίηση αυτών των ευρημάτων από την SEC, η Salt υπέβαλε μια «Προσφορά Διακανονισμού». Ως εκ τούτου, αναμένεται ότι το αλάτι θα τηρήσει αυτές τις επιθέσεις, βάζοντας αυτό το έπος στον καθρέφτη.

Φαίνεται ότι το συμπέρασμα αυτής της ιστορίας ήταν μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη από τους επενδυτές, καθώς και οι δύο, το marketcap και η τιμή των διακριτικών SALT έχουν ανέβει στα ύψη τις ώρες μετά την ανακοίνωση.

Η SEC απαιτεί μια δίκη, πρόστιμο δανεισμού αλατιού, έκδοση επιστολής χωρίς δράση και θριάμβους για τον Kik

Σουηδική απάτη

Σε μια περίπτωση που ξεκινά μόνο, το Η SEC μόλις υπέβαλε αίτηση στο ανατολικό περιφερειακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης, να λογοδοτήσει ο Roger Nils-Jonas Karlsson για παρελθούσες ενέργειες προσφοράς και πώλησης μη εγγεγραμμένων τίτλων σε επενδυτές, καθώς και κατάχρηση μεγάλου μέρους αυτών των κεφαλαίων. Η SEC χαρακτήρισε την υπόθεση ως «μια τεράστια παγκόσμια διαδικτυακή απάτη που στοχεύει χιλιάδες επενδυτές λιανικής».

Ο Karlsson εξαπάτησε χιλιάδες επενδυτές με ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι συμμετέχοντες πίστευαν ότι επένδυαν σε μια εταιρεία υψηλού δυναμικού που ονομάζεται Eastern Metal Securities (EMS). Όχι μόνο ο Κάρλσον υποσχέθηκε μη ρεαλιστικές αποδόσεις στις επενδύσεις, αλλά επίσης κακοποίησε κεφάλαια, αγοράζοντας προσωπικά ακίνητα σε χώρες όπως η Ταϊλάνδη.

Στην κατάθεσή της, η SEC ελπίζει ότι ο Karlsson θα θεωρηθεί υπεύθυνος μέσω δίκης από την κριτική επιτροπή.

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Το SEC είναι ένας ρυθμιστικός φορέας με έδρα τις ΗΠΑ. Είναι επιφορτισμένο με τη διασφάλιση δίκαιων και διαφανών κεφαλαιαγορών, μέσω της δημιουργίας και της επιβολής κανονισμών βάσει τίτλων.

Ο πρόεδρος, Jay Clayton, επί του παρόντος επιβλέπει τις δραστηριότητες της εταιρείας.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner