Η Ρωσία ξεκινά το κανονιστικό πλαίσιο για τα διακριτικά ασφαλείας

Ρώσοι αξιωματούχοι έλαβαν ορισμένα σημαντικά βήματα αυτόν τον μήνα για τη δημιουργία ενός κανονιστικού πλαισίου για τα διακριτικά ασφαλείας. Στο παρελθόν, η Ρωσία βρισκόταν στο φράκτη για το πώς να χειριστεί ακριβώς τη νέα τεχνολογία. Αυτή η αναποφασιστικότητα έπληξε την κοινότητα blockchain της χώρας και επιβράδυνε την υιοθέτηση.

Παγκόσμιος ανταγωνισμός

Τώρα φαίνεται ότι οι νομοθέτες αναγνώρισαν τη σημασία της παραμονής στον τομέα. Κατά συνέπεια, οι αξιωματούχοι συνεχίζουν να εισάγουν νέους νόμους σχετικά με τη χρήση και την ιδιοκτησία ψηφιακών στοιχείων. Τώρα, η Μόσχα θέλει να δώσει στους επιχειρηματίες της την ευκαιρία να ανταγωνιστούν στην παγκόσμια σκηνή.

Νομοθεσία στα Έργα

Η Ρωσία έχει σήμερα τρία κύριοι λογαριασμοί που σχετίζονται με την κρυπτογράφηση θα τεθούν σε εφαρμογή τους επόμενους μήνες. Αυτοί οι λογαριασμοί αποτελούν μέρος της εκστρατείας «Open Russian Digital Economy». Αυτή η εκστρατεία αφορά στη βοήθεια των Ρώσων να αναπτύξουν εναλλακτικές πηγές εσόδων και χρηματοδότησης μέσω της καινοτομίας.

Tip-Toe Crypto

Από τους τρεις λογαριασμούς που πρόκειται να ενεργοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες. Δύο από τους λογαριασμούς δεν αναφέρουν άμεσα τα κρυπτονομίσματα. Ωστόσο, οι λογαριασμοί καλύπτουν δραστηριότητες κρυπτογράφησης. Ο τρίτος λογαριασμός ονομάζει ρητά κρυπτονομίσματα.

Δυστυχώς, οι αξιωματούχοι καθυστέρησαν ήδη το τρίτο νομοσχέδιο τρεις φορές. Αυτός ο λογαριασμός είναι γνωστός ως «On Digital Financial Rights». Πολλοί στη χώρα θεωρούν ότι αυτός ο λογαριασμός είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της κρυπτονομικής νομοθεσίας αυτή τη στιγμή και για καλό λόγο.

Κατηγοριοποιήστε το Crypto

Ο λογαριασμός «On Digital Financial Rights» διαχωρίζει τελικά τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία σε τρεις κατηγορίες – Εικονικά περιουσιακά στοιχεία (crypto), Technical (βοηθητικό πρόγραμμα) και Digital Financial Assets (tokens ασφαλείας). Αυτή η νομοθεσία είναι ένα κρίσιμο πρώτο βήμα για αυξημένη υιοθέτηση. Κατά κύριο λόγο, θα βοηθούσε στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης στην οικονομία κρυπτογράφησης.

Πολλαπλές τροποποιήσεις

Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο έχει δει πολλές τροπολογίες από την εισαγωγή του, κυρίως λόγω της ισχυρής υποστήριξης από τον τοπικό επιχειρηματικό τομέα και τον Υπουργό Οικονομικών. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Χρηματοοικονομικής Αγοράς της Ρωσίας, Anatoly Aksakov παρουσίασε τα δύο πρώτα σχέδια του νομοσχεδίου στις 20 Μαρτίου 2019.

Ανατόλι Αξάκοφ

Anatoly Aksakov – Πρόεδρος της Επιτροπής Χρηματοοικονομικής Αγοράς της Ρωσίας


Ένα τρίτο σχέδιο νόμου που συγχρηματοδοτήθηκε παρουσιάστηκε μπροστά στους νομοθέτες στις 26 Μαρτίου. Το νομοσχέδιο κατατέθηκε από τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής νομοθεσίας, Pavel Krasheninnikov και τον Πρόεδρο της Δούμα, Vyacheslav Volodin. Είναι ενδιαφέρον ότι αυτή η έκδοση του λογαριασμού επικεντρώνεται στη χρήση συμβάσεων αυτο-εκτέλεσης ή έξυπνων συμβάσεων.

Χρήση έξυπνων συμβάσεων

Ο Regnum, Ρώσος νομοθέτης Pavel Krasheninnikov, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομοθεσίας δήλωσε ότι οι έξυπνες συμβάσεις είναι πολύ παρόμοιες με τα επαναλαμβανόμενα συστήματα πληρωμών που ισχύουν σήμερα. Πιστεύει ότι αυτό το FinTech είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη της ρωσικής ψηφιακής οικονομίας.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας δεν αρέσει το Bitcoin

Ο κύριος λόγος για την αναβολή του «On Digital Financial Rights» είναι το γεγονός ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εξακολουθεί να αντιτίθεται σε ολόκληρη την έννοια των αποκεντρωμένων κρυπτονομισμάτων.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η κεντρική τράπεζα δεν υποστηρίζει καμία άλλη μορφή νομίσματος, εκτός από αυτά που εκδίδει προσωπικά. Σε ένα σημείο, ο αναπληρωτής κυβερνήτης της τράπεζας, Σεργκέι Σεβτσόφ έφτασε στο σημείο να αποκαλέσει τα cryptos «σχέδιο υψηλής πυραμίδας». Η δήλωση επισημαίνει ορισμένα από τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσει η ρωσική κρυπτοκοινωνία για να πετύχει.

Σχετικά με τα ψηφιακά δικαιώματα

Την 1η Οκτωβρίου, τέθηκε σε ισχύ το δεύτερο νομοσχέδιο – «On Digital Rights». Αυτό είναι το πρώτο κομμάτι της νομοθεσίας που τέθηκε σε λειτουργία. Είναι παρόμοιο από τη φύση του με τη νομοθεσία «On Digital Financial Rights», αλλά διαφέρει με πολλούς βασικούς τρόπους. Κυρίως, η νομοθεσία δεν χρησιμοποιεί τη λέξη “κρυπτονομίσματα”.

Το νομοσχέδιο καθιέρωσε βασικούς νομικούς ορισμούς στον τομέα και την κατάσταση του καθενός. Για παράδειγμα, τα ψηφιακά δικαιώματα είναι πλέον ένας νομικά αναγνωρισμένος όρος στη χώρα.

Τροποποίηση του αστικού κώδικα

Ο νέος νόμος τροποποιεί τον ρωσικό αστικό κώδικα. Η προσθήκη δηλώνει τώρα ότι η χρήση της τεχνολογίας των πληροφοριών είναι νόμιμη για την εκπλήρωση υποχρεώσεων σε ορισμένες περιπτώσεις. Βασικά, οι αυτο-εκτελούμενες συμβάσεις είναι νομικά δεσμευτικές προχωρώντας.

ICO Laws on the Way

Τον Ιανουάριο, ο τρίτος λογαριασμός που σχετίζεται με την κρυπτογράφηση θα τεθεί σε εφαρμογή. Αυτός ο λογαριασμός ασχολείται αποκλειστικά με καμπάνιες crowdfunding, όπως προσφορές διακριτικών ασφαλείας (STO). Ο νόμος ονομάζεται «Σχετικά με την Προσέλκυση Επενδύσεων Χρησιμοποιώντας Πλατφόρμες Επενδύσεων» και οι επιπτώσεις του είναι εκτεταμένες.

Περιορισμοί STO

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε το νομοσχέδιο τον Αύγουστο του 2019. Ο νέος νόμος θέτει προστασία των επενδυτών, καθώς και περιορισμούς στους τομείς ICO και STO.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μέσω του BBC

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μέσω του BBC

Για παράδειγμα, οι μη ειδικευμένοι επενδυτές μπορούν να επενδύσουν μόνο έως 600.000 ρούβλια (9000 $) ανά άτομο. Αυτός ο νόμος έχει σκοπό να προστατεύσει τους αμόρφωτοι επενδυτές από τη λήψη μεγάλων ζημιών. Δυστυχώς, μπορεί επίσης να περιορίσει τους κανονικούς επενδυτές από τη μεγιστοποίηση της απόδοσης επένδυσής τους.

Αποκλειστικό STO

Η νομοθεσία θα περιορίσει επίσης ποιες εταιρείες μπορούν να φιλοξενήσουν εκδηλώσεις crowdfunding. Δεν αποτελεί έκπληξη, μόνο τα συμβαλλόμενα μέρη που είναι εγγεγραμμένα στην κεντρική τράπεζα της χώρας μπορούν να συμμετέχουν σε δραστηριότητες crowdfunding αυτήν τη στιγμή. Βασικά, κάθε STO στα ρωσικά χρειάζεται την ευλογία της κεντρικής τράπεζας για να προχωρήσει.

Δεν είναι εύκολο να είσαι Ρώσος επενδυτής Crypto

Αυτός ο νόμος δείχνει τις προσπάθειες της Ρωσίας να επιτρέψει μόνο στην ελίτ να χρησιμοποιήσει τον τομέα blockchain, ενώ ταυτόχρονα, καθιστά σχεδόν αδύνατο για τον μέσο άνθρωπο να το κάνει.

Αυτό το μοτίβο παραμέλησης απέναντι στον πολιτικό επενδυτή δεν είναι κάτι νέο. Το 2017, η Ρωσία υπαινίχθηκε την απαγόρευση της κρυπτογράφησης ταυτόχρονα, η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να εκδώσει τη δική της εγγενή κρυπτογράφηση τα επόμενα 2 χρόνια – κρυπτοθάλαμος.

Ρωσική Ένωση Blockchain και Cryptocurrency

Παρά την ιστορία της θολής νομοθεσίας κρυπτογράφησης της χώρας, η Ρωσία συνεχίζει να βλέπει περαιτέρω επέκταση blockchain. Η χώρα έχει ήδη πολλές εταιρείες που συνεργάζονται για να συμβάλουν στην αύξηση της διαφάνειας στον τομέα – το Ρωσική Ένωση Blockchain και Cryptocurrency.

Αυτή η ομάδα παρέχει στους επενδυτές ένα σύστημα αξιολόγησης για να εκτιμήσουν καλύτερα την εγκυρότητα ενός ICO ή STO. Η εταιρεία επιδιώκει να δημιουργήσει ένα διεθνές πρότυπο για να αξιολογήσει τις εκστρατείες crowdfunding. Με αυτόν τον τρόπο, οι επενδυτές μπορούν να εκτιμήσουν με ακρίβεια τους κινδύνους που σχετίζονται με αυτές τις επενδύσεις με μεγαλύτερη συνέπεια.

Αποτέλεσμα κυρώσεων σε αλλαγή

Οι Ρώσοι αξιωματούχοι έλαβαν τα μνημειώδη βήματα για να προωθήσουν τον τοπικό τομέα blockchain αφού αντιμετώπισαν μια σειρά από συντριπτικές κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ. Οι αμερικανοί νομοθέτες επέμειναν στις κυρώσεις για ό, τι αυτοί θεωρείται ως εκλογές που παρεμβαίνουν στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Από την έναρξη των κυρώσεων, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επέκρινε την απόφαση των ΗΠΑ. Δήλωσε ότι η κίνηση των ΗΠΑ όπλωνε το δολάριο. Κατά συνέπεια, αυτή η στρατηγική δυσκολεύει τις ανταγωνιστικές χώρες να διατηρήσουν την πίστη τους στο νόμισμα. Ουσιαστικά, η κίνηση ανάγκασε τη Ρωσία να το κάνει σκεφτείτε εναλλακτικές λύσεις.

Η Ρωσία πηγαίνει Crypto

Η Ρωσία είναι τώρα έτοιμη να στραφεί προς λύσεις blockchain. Η χώρα διαθέτει το δίκτυο και τις τεχνικές δεξιότητες για να είναι κυρίαρχη δύναμη στον τομέα της κρυπτογράφησης. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η χώρα πρόκειται να ξεκινήσει τη δική της εγγενή κρυπτογράφηση στο επόμενο έτος, είναι λογικό οι νομοθέτες να αρχίσουν να προωθούν ένα πιο φιλικό προς το blockchain επιχειρηματικό περιβάλλον.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map