Το Nigerian SEC παρέχει διευκρινίσεις σχετικά με τις προσφορές διακριτικών και την ταξινόμηση ψηφιακών στοιχείων

Οι επενδυτές συνεχίζουν να συγκεντρώνονται σε περιουσιακά στοιχεία, όπως κρυπτονομίσματα και ψηφιακά χρεόγραφα, ως όχι μόνο μια νέα μορφή νομίσματος, αλλά μια αντιστάθμιση έναντι της παγκόσμιας οικονομικής αβεβαιότητας. Ως αποτέλεσμα, οι ρυθμιστικοί φορείς σε όλο τον κόσμο έπρεπε να προσαρμόσουν ή να αποσαφηνίσουν προσεγγίσεις σε αυτές τις εναλλακτικές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων. Το πιο πρόσφατο να το κάνετε είναι το Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Νιγηρίας.

Πριν προχωρήσουμε σε μερικές από αυτές τις προσεγγίσεις, η SEC της Νιγηρίας αφιέρωσε χρόνο για να μετριάσει τους φόβους για μια άσκοπα αυστηρή προσέγγιση.

«Οι προσφορές ψηφιακών στοιχείων παρέχουν εναλλακτικές επενδυτικές ευκαιρίες για το επενδυτικό κοινό. Είναι επομένως απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι αυτές οι προσφορές λειτουργούν κατά τρόπο συμβατό με την προστασία των επενδυτών, το συμφέρον του κοινού, την ακεραιότητα της αγοράς και τη διαφάνεια. Ο γενικός στόχος της ρύθμισης δεν είναι να εμποδίζει την τεχνολογία ή να καταπνίγει την καινοτομία, αλλά να δημιουργήσει πρότυπα που ενθαρρύνουν τις ηθικές πρακτικές που τελικά δημιουργούν μια δίκαιη και αποτελεσματική αγορά. “

Προεπιλεγμένη ταξινόμηση

Σε αυτό πρόσφατη διεύθυνση στο κοινό, η Νιγηριανή SEC ήταν ξεκάθαρη στην προσέγγισή της έναντι ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, δηλώνοντας,

«Η θέση της Επιτροπής είναι ότι τα εικονικά περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης είναι κινητές αξίες, εκτός εάν αποδεικνύεται διαφορετικά.»

Λαμβάνοντας αυτήν τη στάση, αφαιρεί την εικασία που περιβάλλει τη μεταχείριση των ψηφιακών στοιχείων. Ουσιαστικά, δεν έχει σημασία εάν ένα περιουσιακό στοιχείο δεν ταιριάζει στον ορισμό της ασφάλειας. Προκειμένου να θεωρηθεί κάτι άλλο, αυτό πρέπει να αποδειχθεί στο SEC της Νιγηρίας κατά περίπτωση. Μόνο τότε, με την έγκριση του ρυθμιστικού φορέα, μπορεί να αναταξινομηθεί ένα περιουσιακό στοιχείο.

Όπου βρίσκεται ο Onus

Εκτός από την απόδειξη της θέσης του ότι όλα τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία πρέπει να αντιμετωπίζονται ως χρεόγραφα από προεπιλογή, η Νιγηριανή SEC ανέπτυξε το πού βαρύνεται το βάρος για όσους θέλουν να αλλάξουν την ταξινόμηση ενός περιουσιακού στοιχείου.

“… Το βάρος της απόδειξης ότι τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης που προτείνονται να προσφερθούν δεν είναι κινητές αξίες και συνεπώς δεν υπάγονται στη δικαιοδοσία της SEC, βαρύνει τον εκδότη ή τον χορηγό των εν λόγω περιουσιακών στοιχείων.”

Ουσιαστικά, το Νιγηριανό SEC δεν θα το αναλάβει να ταξινομήσει κάθε περιουσιακό στοιχείο. Είναι ευθύνη ενός εκδότη tokens να αποδείξει την καταλληλότερη ταξινόμηση.

Όλες οι προσφορές διακριτικών ρυθμίζονται

Ενώ τα πρώτα δύο σημεία διευκρίνισης επικεντρώνονται στους επενδυτές, ένα τρίτο έγινε για να παρέχει σαφήνεια σε εταιρείες που διοργανώνουν εκδηλώσεις δημιουργίας κεφαλαίου.

Αυτά τα γεγονότα, τα οποία περιλαμβάνουν ICO, DSO και IEO, υπόκεινται σε κανονισμούς από το Nigerian SEC. Δεν υπάρχουν μορφές ή παραλλαγές που «φουσκώνουν» γύρω από τους υπάρχοντες κανονισμούς. Δεδομένου ότι όλα τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία θεωρούνται χρεόγραφα από προεπιλογή, αυτή η ταξινόμηση μεταφέρεται σε συμβάντα που αποσκοπούν στη διευκόλυνση της πώλησης / διανομής τους. Δηλώνεται,


«… Όλες οι προσφορές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων (DATO), αρχικές προσφορές νομισμάτων (ICOs), ICOs Security Token και άλλες προσφορές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που βασίζονται σε Blockchain εντός της Νιγηρίας ή από εκδότες ή χορηγούς από τη Νιγηρία ή ξένους εκδότες που στοχεύουν Νιγηριανούς επενδυτές, υπόκεινται σε κανονισμός της Επιτροπής »

Στην έκρηξη του ICO του 2017, εταιρείες σε όλο τον κόσμο συμμετείχαν σε αυτά τα δημοφιλή μέσα άντλησης κεφαλαίων. Ενώ πολλές ήταν απάτες, υπήρχαν ακόμα πολλές καλοπροαίρετες εταιρείες που απλά δεν ήταν καλά ενημερωμένες. Ως αποτέλεσμα, πολλοί φιλοξενούμενοι ICO, με την εντύπωση ότι οι νόμοι περί κινητών αξιών δεν θα εφαρμόζονταν όταν αυτό απλά δεν συνέβαινε.

Αυτή η στάση από το Νιγηριανό SEC έγινε σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί αυτή η σύγχυση προς τα εμπρός. Ενώ οι ICO μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλείς όσο κάποτε, οι προσφορές διακριτικών εξακολουθούν να εμφανίζονται τακτικά με τη μορφή DSO και IEO.

SEC Νιγηρία

Η Νιγηριανή ΕΚ στην τρέχουσα μορφή της ιδρύθηκε το 1979. Όπως και παρόμοια ρυθμιστικά όργανα, είναι επιφορτισμένη με τη διασφάλιση δίκαιων και διαφανών κεφαλαιαγορών μέσω της δημιουργίας και της επιβολής κανονισμών.

Ο πρόεδρος, Olufemi Lijadu, μαζί με ένα διοικητικό συμβούλιο 9 ατόμων, επί του παρόντος επιβλέπει τις εργασίες.

Σε άλλα νέα

Στην αρχή της σημερινής ματιά στις δράσεις της Νιγηριανής ΕΚ, αναφερθήκαμε σε παρόμοια γεγονότα σε μια ποικιλία εθνών. Μερικά από αυτά τα περιστατικά περιλάμβαναν πραγματική αλλαγή, ενώ άλλα απλώς διευκρίνιση. Τα παρακάτω είναι μερικά παραδείγματα αυτών.

  • Γερμανία
  • Ταϊβάν
  • Ιαπωνία
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map