Matthew Le Merle, συνιδρυτής και διευθύνων εταίρος της πέμπτης εποχής και Keiretsu Capital – σειρά συνέντευξης

Ο Matthew Le Merle είναι συνιδρυτής και Managing Partner της Πέμπτη εποχή και Κεϊρέτσου Πρωτεύουσα – οι πιο δραστήριοι επενδυτές επιχειρηματικών αρχών που υποστηρίζουν σχεδόν 200 εταιρείες ετησίως. Είναι Πρόεδρος της Securitize (Europe) και της CAH, Αντιπρόεδρος SFOX και σύμβουλος στο Warburg Pincus.

Είναι επίσης ο συν-συγγραφέας του Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα Blockchain, ένα βιβλίο που συνιστούμε ανεπιφύλακτα τόσο για επιχειρηματίες όσο και για επενδυτές στον χώρο που είναι διαθέσιμος στο Amazon, Apple και Smashwords σε σκληρό και χαρτόδετο βιβλίο, ebook και ακουστικό.

Είστε πρώιμος επενδυτής τεχνολογίας στη Silicon Valley εδώ και δεκαετίες, συμπεριλαμβανομένων των Keiretsu και Band of Angels. Εδώ είναι που σας παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο blockchain και αυτό που σας ενθουσίασε αρχικά για την τεχνολογία?

Ενώ τόσο η Alison Davis (η σύζυγός μου όσο και ο συνεργάτης μου) και εγώ είμαστε πρώτοι επενδυτές στη Silicon Valley από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 είχαμε επικεντρωθεί στο Διαδίκτυο, στο ψηφιακό περιεχόμενο και στις επενδύσεις της Fintech. Για μένα που περιελάμβανε την επένδυση ως Managing Partner στην Keiretsu – τους πιο δραστήριους επενδυτές πρώιμου σταδίου στις ΗΠΑ – και ως μέλος της Μπάντα των Αγγέλων. Έχουμε πραγματοποιήσει αρκετές δεκάδες επενδύσεις σε αυτό το χρονικό πλαίσιο και έχουμε δει εκατοντάδες ακόμη να γίνονται από τους επενδυτές με τους οποίους συνεργαζόμαστε πιο στενά.

Ωστόσο, ήταν ο Άλισον που ενθουσιάστηκε για πρώτη φορά από το blockchain. Διετέλεσε δημόσιος διευθυντής της εταιρείας για δεκαετίες, συμπεριλαμβανομένων των RBS, Fiserv, Collibra και Ooma. Ήταν η πρώην (RBS) όπου προεδρεύει της επιτροπής Καινοτομίας και Τεχνολογίας του διοικητικού συμβουλίου που την οδήγησε στην ανάγκη να κατανοήσει το Bitcoin το 2013. Πήγε στο δικό της ταξίδι ανακάλυψης που τελικά την οδήγησε να ενταχθεί στους Bart και Brad Stephens και Spencer Bogart στο Blockchain Capital ως πρόεδρος του συμβουλευτικού συμβουλίου.

Από την πλευρά μου, αντιστάθηκα αρχικά στην ιδέα του blockchain. Από τη δεκαετία του 1990 και μετά είχα συνεργαστεί με εταιρείες όπως οι Cisco, eBay, Google, Microsoft, PayPal και άλλοι που προωθούσαν το Διαδίκτυο προς τα εμπρός και ήμουν διστακτικός να ανέβω σε ένα συγκρότημα με ανθρώπους που λένε ότι το blockchain θα ήταν μεγαλύτερο από το Διαδίκτυο. Με την πάροδο του χρόνου, εκτίμησα ότι καθώς προχωράμε τον κόσμο προς τα εμπρός προς ένα πλήρως ψηφιακό μέλλον, θα χρειαστούμε τεχνολογίες όπως το blockchain για να ολοκληρώσουμε το ταξίδι. Πρέπει να λύσουμε τα ζητήματα που έχει σήμερα το Διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας, της ταυτότητας, της συγκέντρωσης και της έλλειψης εγγενών ψηφιακών χρημάτων και στοιχείων.

Μέχρι το 2016 ήμουν πλήρως εν πλω. Καλύτερα αργά από ποτέ, όπως λένε.

Σήμερα, εκτός από το ότι είμαι ενεργός επενδυτής στο χώρο, είμαι Πρόεδρος της Securitize in Europe και Αντιπρόεδρος της SFOX. Θα έλεγα ότι το να είμαι κοντά στην κορυφαία παγκόσμια λύση για ψηφιακά χρεόγραφα και ο κορυφαίος έμπορος κρυπτογράφησης μου έδωσε πληροφορίες που ενημερώνουν σε μεγάλο βαθμό την επενδυτική διατριβή Blockchain Coinvestors.

Στο βιβλίο σας αναφέρετε ότι οι επενδυτές συχνά «χάνουν το δάσος για τα δέντρα», θα μπορούσατε να μοιραστείτε τι εννοείτε με αυτό?

Δεν θυμάμαι πού ακριβώς το “Blockchain Competitive Advantage” το λέμε αυτό. Ωστόσο, οι επενδυτές τείνουν να επικεντρώνονται πολύ στις επενδύσεις που έχουν και σε αυτές που γεμίζουν το μυαλό τους. Για τους περισσότερους επενδυτές αυτό σημαίνει σταθερό εισόδημα, δημόσιες επενδύσεις και κάποια ακίνητη περιουσία μεγάλου κεφαλαίου. Αλλά χωρίς εξαίρεση, αυτές είναι σχετικά χαμηλές κατηγορίες στοιχείων ενεργητικού. Τα τελευταία 25 χρόνια το ετήσιο καθαρό IRR τους ήταν περίπου 3%, 9 έως 10% και 8% αντίστοιχα. Εν τω μεταξύ, οι κινητήριες δυνάμεις της εποχής μας είναι η ψηφιοποίηση του κόσμου μας και τα πάντα μέσα του, καθώς και η επανάσταση των βιοεπιστημών που αλλάζει την ίδια την ουσία της ζωής (για καλύτερη ή χειρότερη). Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα ίδια 25 χρόνια το ετήσιο καθαρό IRR για επιχειρηματικά κεφάλαια αυξήθηκε κατά 24% σε εντυπωσιακό 32% στο αρχικό στάδιο του επιχειρηματικού κεφαλαίου στις ΗΠΑ.

Βλέπουμε τους περισσότερους επενδυτές σε όλο τον κόσμο να βάζουν τα περισσότερα από τα χρήματά τους σε εύκολα διαθέσιμες, χαμηλές αποδόσεις και σχετικά αποτελεσματικές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων. Αυτό είναι ειρωνικό, αφού όλοι μας διδάσκονταν ότι μόνο σε αναποτελεσματικές αγορές μπορούμε να ελπίζουμε για ανώτερη απόδοση.

Οι ανώτερες αποδόσεις των τελευταίων είκοσι ετών, και πιστεύουμε για τα επόμενα, θα προέλθουν από εταιρείες με τεχνολογία που οδηγούν το ψηφιακό μέλλον και αξιοποιούν νέες αναστατωτικές τεχνολογίες όπως Όλα συμπεριλαμβάνονται, μεγάλα δεδομένα, το Διαδίκτυο των πραγμάτων, blockchain και ούτω καθεξής.


Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί τόσοι επαγγελματίες επενδυτές τοποθετούν το μεγαλύτερο μέρος του κεφαλαίου τους σε χαμηλές τάσεις ενεργητικού όταν όλοι γνωρίζουν διαισθητικά ότι το μέλλον δεν θα είναι το ίδιο με το παρελθόν.

Μπορείτε να ονομάσετε αυτήν την περίοδο πρωτοφανούς καινοτομίας και να διαταράξετε την Πέμπτη Εποχή. Θα μπορούσατε να το αναλύσετε αυτό?

Ο Άλισον κι εγώ ήμασταν πολύ ανήσυχοι όταν ακούσαμε για πρώτη φορά τον όρο «Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση» που χρησιμοποιείται από πολλούς από τους διοικητικούς συμβούλους και τα ανώτερα στελέχη με τα οποία εργαζόμαστε και περνάμε χρόνο. Φάνηκαν να πιστεύουν ότι οι καινοτόμοι του κόσμου και οι περισσότερες καινοτόμες εταιρείες εξελίσσονται απλώς στον Βιομηχανικό κόσμο. Προχωρώντας σταδιακά προς τα εμπρός στην πορεία που ξεκίνησε ο κόσμος πριν από διακόσια χρόνια, όταν ανακάλυψε μαζική παραγωγή, νέες πηγές ενέργειας και το εταιρικό μοντέλο οργάνωσης με έμφαση στις οικονομίες κλίμακας και πεδίου. Καθώς μιλήσαμε με αυτούς τους φίλους συνειδητοποιήσαμε ότι αυτή η νοοτροπία τους οδηγούσε σε ψυχικά μονοπάτια που δεν ήταν χρήσιμα.

Δεν πρόκειται για εξέλιξη του παρελθόντος ή για μια νέα φάση της βιομηχανικής επανάστασης. Μάλλον προχωράμε σε μια εντελώς νέα εποχή ανθρώπινης ύπαρξης στην οποία αμφισβητούνται τα εννοιολογικά θεμέλια της Βιομηχανικής Εποχής και, σε πολλές περιπτώσεις, υπονομεύονται.

Πιστεύουμε ότι εάν αποδεχτείτε αυτήν την ιδέα ότι το μέλλον θα είναι ριζικά διαφορετικό από τη Βιομηχανική εποχή από την οποία περνάμε, τότε φυσικά έχετε μια νοοτροπία που σας επιτρέπει να δείτε καλύτερα τη μορφή αυτού που έρχεται – το « ξύλο για τα δέντρα, αν θέλετε.

Έτσι, ονομάσαμε αυτό το νέο μέλλον την «Πέμπτη Εποχή» στο βιβλίο μας «Εταιρική καινοτομία στην πέμπτη εποχή«.

Πώς μπορούν οι επενδυτές να επωφεληθούν καλύτερα από αυτήν την Πέμπτη Εποχή που μπαίνουμε?

Αυτό είναι ταυτόχρονα πολύ εύκολο και πολύ δύσκολο.

Είναι εύκολο γιατί το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αλλάξετε τις κατανομές σας από την κυριαρχία του σταθερού εισοδήματος, των δημόσιων μετοχών και των ακινήτων μεγάλου κεφαλαίου σε μια μεγάλη κατανομή σε ιδιωτικές επενδύσεις και ιδιαίτερα σε επενδύσεις εταιρειών τεχνολογίας πρώιμου σταδίου. Ακριβώς όπως έχουν κάνει οι καλύτεροι επενδυτές πριν από χρόνια. Για παράδειγμα, μεταξύ των δωρεών, όλοι έχουν ακούσει για το πώς τα Χάρβαρντ, Στάνφορντ και Γιέλ διέθεσαν περισσότερα σε ιδιωτικές επενδύσεις πρώτου σταδίου είκοσι χρόνια περίπου, και έχουν γίνει οι υψηλότερες επενδυτές πανεπιστημίου της εποχής μας.

Όμως, οι περισσότερες δωρεές παγκοσμίως κάνουν λίγη από αυτές τις επενδύσεις, παρόλο που έχουν ακούσει την ιστορία εδώ και χρόνια. Γιατί?

Επειδή είναι επίσης δύσκολο. Πολύ πιο δύσκολο από το να δημιουργείς συνδυασμούς και παραλλαγές μετοχών και ETF. Και πολύ πιο δύσκολο να προσπελάσουμε δεδομένου ότι οι μεγάλοι σύμβουλοι, οι διαχειριστές πλούτου, οι τράπεζες και ούτω καθεξής έχουν πραγματικά πρόσβαση σε σταθερό εισόδημα, δημόσια κεφάλαια και ακίνητα μεγάλου κεφαλαίου. Διευκολύνουν τη διατήρηση του κεφαλαίου σας σε αυτές τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων. Λένε μια ιστορία ότι είναι πολύ δύσκολο να αποκτήσετε πρόσβαση στις κατηγορίες στοιχείων με την υψηλότερη απόδοση και ότι η απόδοσή τους είναι «ψεύτικη» ή «ψευδαίσθηση». Έτσι, στην πράξη γίνεται δύσκολο να βγείτε και να γίνετε ένας διαφορετικός τύπος επενδυτή. Αλλά κυρίως επειδή πιστεύετε ότι θα είναι δύσκολο και έτσι σε πολλές περιπτώσεις δεν προσπαθείτε πραγματικά πολύ σκληρά για να αλλάξετε τον τρόπο που επενδύετε – είναι ένα ζήτημα νοοτροπίας.

Για όσους από εμάς έχουμε επικεντρωθεί στη δημιουργία της πρόσβασης για εμάς, το κάναμε. Είτε άγγελοι, επιχειρηματίες είτε επενδυτές σε κεφάλαια επιχειρηματικών αρχών, βρήκαμε έναν τρόπο να πάρουμε το κεφάλαιο στα χέρια των πιο ικανών καινοτόμων και των εταιρειών τους.

Αλλά ο εύκολος δρόμος για επενδύσεις είναι να επικεντρωθούμε στην πρόσβαση που θα σας δώσουν οι άλλοι, και αυτό είναι πάντα στις μεγάλες, αποτελεσματικές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων που αντιπροσωπεύουν το παρελθόν και όχι το μέλλον.

Στο βιβλίο σας περιγράφετε λεπτομερώς τα τρέχοντα «εμπόδια υιοθέτησης» τόσο για DAPP όσο και για έργα blockchain. Τι πιστεύετε ότι είναι τα τρέχοντα «εμπόδια υιοθέτησης» για ψηφιακές αξίες?

Ως επί το πλείστον πιστεύουμε ότι το παγκόσμιο κεφάλαιο θα συνεχίσει να ρέει στα χέρια των μεγαλύτερων ιδρυμάτων που διαχειρίζονται το κεφάλαιο για λογαριασμό άλλων (συνταξιοδοτικά ταμεία, κληροδοτήματα, ασφαλιστές κ.λπ.) και θα επενδύονται σε προϊόντα που δημιουργούνται από τον κορυφαίο ενεργητικό του κόσμου διευθυντές. Και ότι αυτές οι ροές θα συνεχίσουν να ρυθμίζονται πολύ και θα περιλαμβάνουν παραδοσιακούς διαμεσολαβητές, ανταλλαγές και ούτω καθεξής.

Αν και αυτό μπορεί να μην είναι μια δημοφιλής άποψη στην κοινότητα του blockchain, και συμφωνούμε ότι το peer to peer και η άμεση πρόσβαση θα γίνουν πολύ πιο σημαντικές στο μέλλον επίσης, πιστεύουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος των παγκόσμιων περιουσιακών στοιχείων θα περάσει μέσω παραδοσιακών παικτών.

Έτσι, η μάζα των λύσεων ψηφιακής ασφάλειας πρέπει να παραδοθεί στο πλαίσιο του μετασχηματισμού των υπαρχόντων επενδυτικών οικοσυστημάτων. Αυτή είναι μια σημαντική πρόκληση, όχι μόνο επειδή πρέπει να αναπτύξουμε νέες τεχνολογικές λύσεις για τη δημιουργία ψηφιακών κινητών αξιών, αλλά πρέπει επίσης να λύσουμε τα ζητήματα ασφάλειας, ταυτότητας και εμπιστοσύνης και ούτω καθεξής. Επιπλέον, πρέπει να το κάνουμε αυτό με τους υπάρχοντες φορείς και στο πλαίσιο των υφιστάμενων ρυθμιστικών δομών. Πρόκειται για ένα πολύ περίπλοκο έργο εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εναρμόνισης σε παγκόσμια κλίμακα. Είναι αυτό το καθήκον που ανέλαβε η ομάδα της Securitize και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που τους βοηθούμε σε αυτό το θέμα.

Μολονότι μπορεί να είναι ευκολότερο να φέρουμε σημειακές λύσεις ψηφιακών τίτλων σε συγκεκριμένες ομάδες επενδυτών μέσω νέων ψηφιακών καναλιών, δεν πιστεύουμε ότι αυτές αντιπροσωπεύουν τη μάζα υιοθεσίας που τελικά θα έρθει στο χώρο. Είναι πολύ σημαντικές ενδείξεις για το τι είναι δυνατό και θέλουμε να επενδύσουμε και σε αυτούς τους παίκτες. Στο SFOX είμαστε τυχεροί που συνεργαζόμαστε με την ομάδα που δημιούργησε τον κορυφαίο έμπορο κρυπτογράφησης και είναι εκπληκτικό να βλέπουμε πώς όχι μόνο συνδύασαν τα χρηματιστήρια του κόσμου και τους μεσίτες OTC για να δημιουργήσουν άνευ προηγουμένου ρευστότητα σε Bitcoin και σε άλλες κρυπτονομισμένες συναλλαγές, αλλά και επίσης προσφέρουν τις χαμηλότερες τιμές και το καλύτερο πλεονέκτημα συναλλαγών στους πελάτες τους. Για άλλη μια φορά, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την αδράνεια που οδηγεί τους επενδυτές να χρησιμοποιούν λύσεις με υψηλότερες τιμές και λιγότερο ικανές.

Αλλά ο σκύλος είναι ο μετασχηματισμός των σημερινών επενδυτικών αγορών, ενώ η ουρά είναι η δημιουργία νέων διαταραχών επενδυτικών αγορών.

Εσείς και η Alison είστε οι Διαχειριστικοί Συνεργάτες της Blockchain Coinvestors που επενδύει μέσω επενδυτικών οχημάτων σε γνωστές εταιρείες blockchain, με έμφαση στην επένδυση μετοχών σε πρώιμο στάδιο. Θα μπορούσατε να μας πείτε λίγο περισσότερα για το μέγεθος αυτού του ταμείου και τις εταιρείες στις οποίες θα επενδύσει?

Σύμφωνα με το νόμο, δεν μπορώ να μιλήσω για το ίδιο το ταμείο σε ένα κοινό που δεν ξέρω, αλλά μπορώ να μοιραστώ τις επενδυτικές μας στρατηγικές.

Με απλά λόγια, πιστεύουμε ότι οι βέλτιστες πρακτικές επενδύσεων σε πρώιμο στάδιο εξακολουθούν να ισχύουν και θα είναι οι κινητήριες δυνάμεις της δημιουργίας αξίας και στις επενδύσεις blockchain Αυτά είναι απλά λόγια, αλλά δύσκολο να εκτελεστούν. Επενδύστε νωρίς στις καλύτερες ομάδες μαζί με τους καλύτερους επενδυτές που επικεντρώνονται στο χώρο Αποκτήστε την ευρύτερη και πιο διαφοροποιημένη κάλυψη που μπορείτε χωρίς να αποκλίνουμε από αυτήν την βασική στρατηγική. Κάντε το σε παγκόσμια κλίμακα. Βεβαιωθείτε ότι το συνδυασμένο χαρτοφυλάκιο εταιρειών στις οποίες έχετε επενδύσει έχει πρόσβαση στις δυνατότητες, τις σχέσεις και άλλα πλεονεκτήματα που επισημαίνουν τους νικητές από το επίσης τρέξιμο. Στη συνέχεια, αναζητήστε συνέχεια στις επενδυτικές ευκαιρίες καθώς οι αναδυόμενοι μονόκεροι αρχίζουν να εμφανίζονται.

Για Συνδυαστές Blockchain Αυτό σημαίνει ότι είμαστε επενδυτές στους κορυφαίους επενδυτές επιχειρηματικών κεφαλαίων blockchain 10 έως 15 σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων 1 επιβεβαίωσης, 1kx, Blockchain Capital, Blockchain Ventures, BluFolio, Castle Island, DCG, Fabric, Future / Perfect, Ideo, Pantera και άλλων. Έχουμε ένα συνδυασμένο χαρτοφυλάκιο που πλησιάζει τώρα σε 100 εταιρείες blockchain και είναι επενδυτές μέσω αυτής της στρατηγικής σε 9 από τους 15 μονόκερους blockchain.

Η πρόσβαση μας χρειάστηκε έξι χρόνια για να χτίσουμε και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που μπορούμε να αναπτύξουμε κεφάλαια με αυτόν τον τρόπο. Μας ενδιαφέρει πάντα να μιλάμε με επενδυτές που θέλουν να μάθουν περισσότερα.

Όταν κοιτάζετε επενδυτικές ευκαιρίες θέλετε να προβλέψετε την κατάσταση του κλάδου σε δέκα χρόνια. Θα μπορούσατε να περιγράψετε το μέλλον που οραματίζεστε για ψηφιακούς τίτλους δέκα χρόνια από τώρα?

Είναι αδιανόητο για εμάς ότι στο μέλλον θα υπάρχουν ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ τίτλοι που βασίζονται σε χαρτί. Παρά το γεγονός ότι σήμερα περισσότερα από τα μισά περιουσιακά στοιχεία του κόσμου διατηρούνται σε χαρτί – τα περισσότερα ακίνητα, τα περισσότερα κεφάλαια, οι περισσότερες ιδιωτικές εταιρικές επενδύσεις, πολλές επενδύσεις σταθερού εισοδήματος και ούτω καθεξής – αυτό δεν μπορεί να είναι το μέλλον.

Έτσι, είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι θα υποστηρίξουμε ότι στο μέλλον ΟΛΕΣ οι κινητές αξίες θα είναι ψηφιακές.

Φυσικά, το ερώτημα είναι ποιος είναι ο δρόμος προς αυτό το ψηφιακό μέλλον και ποιος θα είναι ο χρόνος ανά κατηγορία περιουσιακών στοιχείων και ανά γεωγραφία.

Τα επόμενα δέκα χρόνια πιστεύουμε ότι τα μεγάλα χρηματοοικονομικά κέντρα του κόσμου θα έχουν αγκαλιάσει την ψηφιοποίηση σε όλες τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων και ότι οι καλύτεροι εκδότες, επενδυτές, μεσάζοντες και ανταλλαγές σε αυτά τα παγκόσμια χρηματοοικονομικά κέντρα θα το έχουν κάνει πολύ μακριά προς αυτό το μέλλον. Τα κορυφαία παγκόσμια χρηματοοικονομικά κέντρα πρέπει να είναι ηγέτες καινοτομίας για να παραμείνουν πρωτοπόροι και καθώς μιλάμε με την ηγεσία στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, τη Ζυρίχη, το Τόκιο, το Σαν Φρανσίσκο, το Σικάγο, το Χονγκ Κονγκ και ούτω καθεξής, τους ακούμε να λένε ακριβώς αυτό πίσω σε εμάς.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι σε δέκα χρόνια ΟΛΟΙ οι τίτλοι θα είναι ψηφιακοί. Ακριβώς όπως μπορείτε ακόμα να αγοράσετε δίσκους βινυλίου ή κλασικά αυτοκίνητα, είμαστε βέβαιοι ότι θα εξακολουθείτε να μπορείτε να αγοράσετε χαρτί από κάποιον εάν θέλετε να κρατήσετε το κεφάλαιό σας σε αυτήν τη μορφή.

Αν και δεν είμαστε σίγουροι γιατί θα θέλατε.

Στο Securities.io συναντάμε συχνά έργα που υπόσχονται να αναδείξουν τα πάντα, από τα κεφάλαια VC, στην τέχνη και στην ακίνητη περιουσία. Ποιος τύπος έργων tokenization έχει τη μεγαλύτερη σημασία για εσάς και έχει τις περισσότερες δυνατότητες για υιοθέτηση μαζικής αγοράς σε πραγματικό κόσμο?

Πιστεύουμε ότι οι επενδυτές θέλουν ποιοτικά περιουσιακά στοιχεία που γνωρίζουν ότι αντιπροσωπεύουν καλές επενδύσεις από ονόματα blue chip που τους εγγυώνται, είναι έτοιμοι να εξασφαλίσουν ποιοτική έκδοση, φύλαξη, διαπραγμάτευση και διακανονισμό κ.λπ. Έτσι, για εμάς, η ποιότητα έχει σημασία για τις επενδύσεις. Λοιπόν, είναι λιγότερο ζήτημα της κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων και περισσότερο ζήτημα εάν η συγκεκριμένη επένδυση είναι ποιοτική.

Τα καλά νέα είναι ότι στο Securitize και στο SFOX συνεργαζόμαστε με παίκτες που επιθυμούν να φέρουν μερικές από τις πιο ελκυστικές τάξεις περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο σε μια εγγενή ψηφιακή μορφή και θα πρέπει να περιμένετε να δείτε αυτούς τους τύπους προσφορών αργότερα αυτό το έτος και το 2021.

Έχετε κάποια τελευταία λόγια για επενδυτές στο χώρο?

Οι κύριες σκέψεις με τις οποίες θα θέλαμε να αφήσουμε τους αναγνώστες σας είναι:

– Η επένδυση στο μέλλον πρέπει να είναι καλύτερη από την επένδυση στο παρελθόν

– Οι υψηλότερες αποδόσεις προέρχονται από επενδύσεις τεχνολογίας πρώιμου σταδίου. Αυτό είναι γεγονός, όχι απλώς ισχυρισμός

– Μπορείτε να έχετε πρόσβαση εάν το θέλετε. Αλλά δεν θα προέλθει από παραδοσιακούς παίκτες που επιθυμούν να διατηρήσουν το κεφάλαιό σας σε εύκολα προσβάσιμες, αποτελεσματικές και χαμηλού επιπέδου κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων

– Τέλος, όλο το παγκόσμιο περιουσιακό στοιχείο θα είναι ψηφιακό σε έναν ψηφιακό κόσμο και το blockchain θα είναι ένα σημαντικό μέρος της πραγματοποίησης αυτού

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ο Μάθιου βλέπει τις επενδυτικές ευκαιρίες στο χώρο blockchain, συνιστούμε να διαβάσετε Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα Blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map