WealthSimple Attains Unicorn Status, Joining Rival FinTech Firms Revolut και Robinhood

Η WealthSimple, η καναδική ειδική διαχείρισης πλούτου, έχει έγινε πρόσφατα η τελευταία εταιρεία FinTech για την επίτευξη της κατάστασης «μονόκερος». Αυτό έγινε μέσω ενός πρόσφατου γύρου επενδύσεων, που πρωτοστατήθηκε από την Technology Crossover Ventures (TCV).

Κατάσταση μονόκερου

Οι μονόκεροι είναι πραγματικοί – τουλάχιστον όχι με την παραδοσιακή έννοια της λέξης. Στον σημερινό κόσμο, ένας «μονόκερος» είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια εταιρεία που έχει επιτύχει αποτίμηση μεγαλύτερη από 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Αυτές οι εταιρείες συνήθως εμπλέκονται συχνά στη FinTech και συχνά είναι ιδιωτικές νεοσύστατες επιχειρήσεις.

Συμμετέχω

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η TCV βοήθησε τώρα το WealthSimple στο δρόμο του για την επίτευξη αυτής της κατάστασης. Ωστόσο, δεν συνέβαλε μόνο σε αυτόν τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης. Οι ακόλουθες εταιρείες είναι αυτές που έχουν ενταχθεί στην TCV για επενδύσεις.

  • Μετοχικές επιχειρήσεις Meritech
  • Συνεργάτες Greylock
  • Allianz x
  • Δύο επιχειρήσεις σίγμα
  • Ο TCV οδήγησε τον γύρο

Αθροιστικά, αυτή η ομάδα επενδυτών συνεισέφερε συνολικά 114 εκατομμύρια δολάρια CAD (87 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ). Με αυτόν τον τρόπο, το WealthSimple έχει τώρα αποτίμηση 1,4B $ CAD (1,07B $ USD).

Αυτή η εκτίμηση είναι μια αύξηση από τον τελευταίο γύρο της εταιρείας, ο οποίος είδε 190 εκατομμύρια δολάρια CAD (145 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), αυξήθηκε σε εκτίμηση 743 εκατομμυρίων δολαρίων CAD (566 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ).

Ενίσχυση ταλέντων

Ο συγκεκριμένος γύρος αφορούσε μόνο τη συγκέντρωση χρημάτων. Εκτός από την εισροή κεφαλαίων, η WealthSimple ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει τον TCV General Partner, Ντέιβιντ Γιουάν, στο Διοικητικό της Συμβούλιο.

Ο David Yuan μίλησε για αυτήν την εξέλιξη και γιατί η TCV επέλεξε να ευθυγραμμιστεί με μια εταιρεία όπως η WealthSimple.

«Παρακολουθούμε την άνοδο της Wealthsimple στην καναδική αγορά και αγαπάμε τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία φέρνει την απλότητα, την ανθρωπότητα και την απόλαυση στην προσωπική χρηματοδότηση… Η TCV επικεντρώνεται σε επιχειρήσεις που έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν βιομηχανίες και είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με Μικρόφωνο και η ομάδα Wealthsimple για να χτίσει έναν ηγέτη στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και μια σημαντική πλατφόρμα καταναλωτών. “

Διαδεδομένη ανάπτυξη

Εκτός από την αύξηση της αποτίμησης, το WealthSimple έχει επεκτείνει ευρέως το φάσμα των υπηρεσιών που προσφέρει όλο το 2020.


Πιο πρόσφατα, η WealthSimple ανακοίνωσε την έναρξη της νέας υπηρεσίας της, που ονομάζεται «WealthSimple Crypto». Πρόκειται για μια υπηρεσία κλειστού βρόχου, η οποία επιτρέπει στους πελάτες της να ανταλλάσσουν, Bitcoin και Ethereum σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Ως εταιρεία που ιδρύθηκε για την εξυπηρέτηση ατόμων με τεχνολογικό μυαλό, αυτή ήταν μια έκπληξη. Οι νεότερες γενιές, που έχουν μεγαλώσει σε έναν όλο και περισσότερο ψηφιακό κόσμο, είναι πιο άνετες με τέτοιες τεχνολογίες. Με το millennials να αποτελεί μεγάλο μέρος της πελατείας του WealthSimple, αυτή ήταν μια λογική επέκταση.

Η εστίαση στις νεότερες γενιές ήταν επίσης στην οθόνη πρόσφατα όταν WealthSimple CFO, Λέιν Λι, μετάβαση σε νέο ρόλο, με επικεφαλής το «Ίδρυμα WealthSimpleΩς νέος διευθύνων σύμβουλός του. Αυτή η προσπάθεια στοχεύει στην ανάπτυξη και παροχή πρόσβασης σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες που προορίζονται να βοηθήσουν τους νέους να εξοικονομήσουν χρήματα για πανεπιστήμιο / κολέγιο. Εκείνη την εποχή, η Leen Li μίλησε για το γιατί το Ίδρυμα WealthSimple ήταν σημαντικό γι ‘αυτήν, δηλώνοντας,

«Μόνο τρία από τα αδέλφια μου, συμπεριλαμβανομένου και εγώ, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το κολέγιο, ενώ τα άλλα δύο έπρεπε να εργαστούν μετά το γυμνάσιο για να παράσχουν εισόδημα για την οικογένεια… Η πρόσβαση στη μετα-δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχει δια βίου αντίκτυπο και είναι κρίσιμο βοηθήστε κάθε παιδί στον Καναδά να του δοθεί η ίδια ευκαιρία που ήμουν. “

Μια ευλογία – Επανεφεύρεση της διαχείρισης του πλούτου

Επιτυγχάνοντας το θόλο «μονόκερος», το WealthSimple βρίσκεται πλέον σταθερά δίπλα σε άλλες εταιρείες της FinTech, όπως η Revolut και η Robinhood.

Ενώ καθεμία από αυτές τις εταιρείες έχει προσεγγίσει τη FinTech και το αντίστοιχο πελατολόγιό τους, με μοναδικό τρόπο, όλες έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό – ανακαλύπτοντας τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε και αποκτούμε πρόσβαση στον πλούτο. Σε μια πρόσφατη συμβολή στη συνεχιζόμενη σειρά «σκέψης ηγετών», Daglar Cizmeci, Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Red Carpet Capital, εξέτασε αυτήν την τάση.

Δηλώνει,

«Ολόκληρη η βιομηχανία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών έχει συγκλονιστεί από την τεχνολογική επανάσταση, η οποία με τη σειρά της, διαμόρφωσε τον κόσμο. Διαχείριση πλούτου το 2020 δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτήν την τάση. Η Fintech ανακάλυψε το τοπίο της διαχείρισης επενδύσεων ενσωματώνοντας τα Big Data, την Τεχνητή Νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση για τη βελτιστοποίηση των χαρτοφυλακίων, τον μετριασμό των κινδύνων και την αξιολόγηση των επενδυτικών ευκαιριών. “

Απλός πλούτος

Η WealthSimple ιδρύθηκε το 2014 και είναι πάροχος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, με έδρα το Τορόντο του Καναδά. Από την κυκλοφορία, το WealthSimple έχει συγκεντρώσει μια πελατειακή βάση συνολικού ύψους περίπου 200.000 και διαχειρίζεται 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, Michael Katchen, επί του παρόντος επιβλέπει τις δραστηριότητες της εταιρείας.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map