Η Robinhood ανακοινώνει την κατάθεση σε κρυπτογράφηση / αναλήψεις ως διευθύνων σύμβουλος ετοιμάζεται να μιλήσει στην ακρόαση του Κογκρέσου στο GameStop

Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για τη Robinhood, τη δημοφιλή πλατφόρμα συναλλαγών. Η εταιρεία, η οποία βρέθηκε υπό πυρκαγιά τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της καταστροφής του GameStop, έχει ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να υποστηρίζει καταθέσεις / αναλήψεις κρυπτονομισμάτων. Εκτός από αυτό, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Vlad Tenev, θα μιλήσει σε μια ακρόαση του Κογκρέσου σχετικά με την προαναφερθείσα κατάσταση του GameStop.

Robinhood Ενεργοποίηση Καταθέσεων και Αναλήψεων

Κατά το παρελθόν έτος, έχουν γίνει πολλά πράγματα για την είσοδο εταιρειών σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία όπως το PayPal, το WealthSimple, το Robinhood και άλλα. Ενώ κάποιο επίπεδο ενθουσιασμού ήταν / είναι σίγουρα δικαιολογημένο, καθένα από αυτά τα παραδείγματα μαστιζόταν από ένα σημαντικό ζήτημα στις προσφορές τους – κλειστά βρόγχη συστήματα.

Όσον αφορά την ανταλλαγή ψηφιακών στοιχείων, ένα κλειστό σύστημα επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν και να πωλούν υποστηριζόμενα στοιχεία. Ωστόσο, δεν επιτρέπει στους χρήστες να καταθέσουν ή να αποσύρουν τα εν λόγω περιουσιακά στοιχεία. Αυτός ο περιορισμός επιτρέπει στις πλατφόρμες να παρακολουθούν στενότερα ποιος ακριβώς διαπραγματεύεται και μειώνει την πολυπλοκότητα των υπηρεσιών.

Φυσικά, καθώς οι περισσότεροι ενδιαφέρονται για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία διατηρούν τη νοοτροπία «όχι τα κλειδιά σας, όχι το νόμισμά σας», η ιδέα ενός συστήματος κλειστού βρόχου χάνει τη λάμψη του, καθώς οι επενδυτές ποτέ δεν ελέγχουν πραγματικά τις συμμετοχές τους. Αυτό όμως πρόκειται να αλλάξει για τους χρήστες του Robinhood, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίξει τώρα τόσο τις καταθέσεις όσο και τις αναλήψεις ψηφιακών στοιχείων που βρίσκονται στην πλατφόρμα της.

Η κίνηση έρχεται σε μια εποχή όπου το δημόσιο συναίσθημα γύρω από το Robinhood έχει λάβει μεγάλη επιτυχία. Αυτή η κίνηση μπορεί να είναι κάπως «κλαδί ελιάς» σε εκείνους που περιφρονούν τις ενέργειές της τις τελευταίες εβδομάδες γύρω από το φιάσκο του GameStop.

Αυτό που πρέπει να είναι ενδιαφέρον, είναι να δούμε αν οι ανταγωνιστές της Robinhood θα πραγματοποιήσουν παρόμοιες αλλαγές τις επόμενες εβδομάδες / μήνες.

Αναστολή συναλλαγών

Πέρα από την επέκταση της λειτουργικότητας της πλατφόρμας της, η Robinhood βλέπει τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Vlad Tenev, να προετοιμάζεται για ομιλία σήμερα σε μια ακρόαση του Κογκρέσου. Αυτή η ακρόαση συγκεντρώθηκε σε μια προσπάθεια να αναλυθούν τα γεγονότα που οδήγησαν στο ευρέως διαδεδομένο δράμα GameStop, τις ενέργειες των εμπλεκομένων και τι μπορεί να γίνει για να αποφευχθούν οι υποτροπές.

Σε αυτήν την ομιλία, αναμένεται ότι ο Tenev θα τονίσει την ανάγκη για νέους κανονισμούς που θα αντικατοπτρίζουν έναν ψηφιακό κόσμο. Συγκεκριμένα, ο Tenev αναμένεται να συζητήσει μια απαίτηση που επιβάλλει η SEC για ένα Περίοδος διακανονισμού 2 ημερών.  Η εταιρεία δήλωσε ότι οφείλεται σε αυτόν τον κανόνα ότι σταμάτησε τις συναλλαγές και όχι λόγω συμπαιγνίας με τα αμοιβαία κεφάλαια κινδύνου που επηρεάζονται από τις συνθήκες της αγοράς.

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος στην αρχή: οποιοσδήποτε ισχυρισμός ότι η Robinhood ενήργησε για να βοηθήσει στην αντιστάθμιση κεφαλαίων ή άλλα ειδικά συμφέροντα εις βάρος των πελατών μας είναι απολύτως ψευδής και στρεβλώνει την αγορά ρητορική. Οι πελάτες μας είναι η κορυφαία προτεραιότητά μας, ιδιαίτερα τα εκατομμύρια των μικρών επενδυτών που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα μας καθημερινά για να επενδύσουν για το μέλλον τους… Αυτό που βιώσαμε τον περασμένο μήνα ήταν εξαιρετικό και τα όρια συναλλαγών που θέσαμε στο GameStop και άλλα αποθέματα ήταν απαραίτητα για να επιτρέψουμε να συνεχίσουμε να πληρούμε τις απαιτήσεις κατάθεσης εκκαθάρισης που πληρώνουμε για να υποστηρίξουμε τις συναλλαγές πελατών στην πλατφόρμα μας. “

Καθώς η κύρια αποστολή της SEC είναι η προστασία των επενδυτών και η διασφάλιση δίκαιων αγορών, ο Tenev ελπίζει ότι ο ρυθμιστικός φορέας θα εξετάσει ειλικρινά τους χρόνους διακανονισμού. Αυτός καλύτερες στιγμές το γεγονός ότι το σύστημα όπως ισχύει σήμερα, θέτει σε κίνδυνο το τεράστιο κύμα νέων επενδυτών που χρησιμοποιούν πλατφόρμες όπως η Robinhood.

«Η υπάρχουσα διήμερη περίοδος για τη διευθέτηση συναλλαγών εκθέτει τους επενδυτές και τη βιομηχανία σε περιττό κίνδυνο και είναι ώριμη για αλλαγή. Κάθε μέρα, οι διαμεσολαβητές εκκαθάρισης όπως η Robinhood Securities πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις κατάθεσης που επιβάλλονται από τα συμψηφιστικά γραφεία για να υποστηρίξουν τις συναλλαγές πελατών μεταξύ της ημερομηνίας διαπραγμάτευσης και της ημερομηνίας διευθέτησης των συναλλαγών. Οι επενδυτές μένουν περιμένοντας την εκκαθάριση των συναλλαγών τους και οι μεσίτες εκκαθάρισης έχουν κλειδώσει τα ιδιόκτητα μετρητά τους, έως ότου ο διακανονισμός είναι τελικές ημέρες μετά την συναλλαγή. Οι απαιτήσεις κατάθεσης εκκαθάρισης έχουν σχεδιαστεί για να μετριάσουν τον κίνδυνο, αλλά η δραστηριότητα της άγριας αγοράς την περασμένη εβδομάδα έδειξε ότι αυτές οι απαιτήσεις, σε συνδυασμό με έναν άσκοπα μακρύ κύκλο διακανονισμού, μπορεί να έχουν ακούσιες συνέπειες που εισάγουν νέους κινδύνους. “

Μια υπάρχουσα λύση?


Εδώ στο securities.io, πιστεύουμε στο μέλλον των ψηφιακών κινητών αξιών. Οι απαιτήσεις διακανονισμού που οδήγησαν στη διακοπή των συναλλαγών από τη Robinhood είναι ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους διατηρείται αυτή η πεποίθηση. Με τη χρήση ψηφιακών κινητών αξιών, η ανάγκη για διάφορους διαμεσολαβητές εξαλείφεται κατά τη διαπραγμάτευση τέτοιων περιουσιακών στοιχείων, με τις συναλλαγές να διευθετούνται σε πραγματικό χρόνο.

Ασφαλίστε τον Πρόεδρο, Jamie Finn, πρόσφατα γράφτηκε ένα σύντομο κομμάτι που τονίζει την ικανότητα των ψηφιακών κινητών αξιών να επιλύουν τα προαναφερθέντα θέματα.

«Αφαιρώντας την ανάγκη για ένα κεντρικό κέντρο συμψηφισμού – όπως το Καταπιστευτικό Ταμείο & Η Clearing Corporation (DTCC) – η οποία επεξεργάζεται καθημερινά 1,7 τρισεκατομμύρια δολάρια συναλλαγών κινητών αξιών – βρίσκεται στο επίκεντρο του θέματος και πρέπει να αποτελέσει βασικό μέρος αυτής της συζήτησης μεταξύ των ρυθμιστικών αρχών και των συμμετεχόντων και των συμμετεχόντων στη διάρθρωση της αγοράς. Μέσω διακριτικών ασφαλείας με δυνατότητα blockchain, δημιουργούμε ήδη μια αγορά που αξιοποιεί τα μοναδικά πλεονεκτήματα των αποκεντρωμένων blockchains για τις ιδιωτικές αγορές και αυτό θα πρέπει και μπορεί επίσης να αντιπροσωπεύει το μέλλον για τις δημόσιες αγορές… Η εξάλειψη των περιττών και παγιωμένων μεσαζόντων, θα πρέπει να αποτελεί βασικό επίκεντρο αυτή τη στιγμή και είναι ένας εφικτός μακροπρόθεσμος στόχος. “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map