Το KuCoin υφίσταται κλοπή 150 εκατομμυρίων δολαρίων, καθιστώντας το πιο πρόσφατο στη σειρά παραβιάσεων

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2020, το δημοφιλές χρηματιστήριο κρυπτογράφησης Κουκόιν παραβιάστηκε. Με περίπου 150 εκατομμύρια δολάρια κλεμμένα, αντιπροσωπεύει μια από τις μεγαλύτερες κλοπές κρυπτογράφησης μέχρι σήμερα.

Στο διάστημα από αυτό το συμβάν, οι αγορές κρυπτογράφησης ήταν σχετικά μη σταδιακές. Αυτό θέτει το ερώτημα, “έχουν γίνει οι συνομιλίες ανταλλαγής τόσο συνηθισμένες που η εμφάνισή τους δεν επηρεάζει πλέον τους συμμετέχοντες στην αγορά”?

Παρόλο που αυτό ακούγεται σαν μια υπερβολική ιδέα, υπογραμμίζει την ανάγκη για αλλαγή προσέγγισης από τους παρόχους υπηρεσιών και τους πελάτες. Οι ανταλλαγές πρέπει να επιταχύνουν τις προσπάθειες ασφάλειας για να αποφευχθεί το πρόσωπο της ανικανότητας. Οι επενδυτές πρέπει να αυξήσουν τη δέουσα επιμέλεια κατά την ανάθεση κεφαλαίων σε παρόχους υπηρεσιών.

Έχοντας αυτό κατά νου, σήμερα ρίχνουμε μια ματιά σε μερικά από τα πιο εξέχοντα hacks συνολικού ύψους 40 εκατομμυρίων $ ή περισσότερα που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια.

Αξιοσημείωτες κλοπές

KuCoin – Σεπτέμβριος 2020

Τη στιγμή της σύνταξης, ο Kucoin είναι η πιο πρόσφατη ανταλλαγή που έχει παραβιαστεί. Στις 26 Σεπτεμβρίου 2020, ένας κλέφτης απέκτησε πρόσβαση και εκκαθάρισε διάφορα »ζεστά πορτοφόλια«Ανήκει και λειτουργεί από την KuCoin. Τα επηρεαζόμενα περιουσιακά στοιχεία περιλάμβαναν BTC, ETH, LTC, XRP, BSV, XLM, TRX, USDT και διάφορα διακριτικά βάσει ERC-20.

Ευτυχώς, η KuCoin έχει διατηρήσει ένα ισχυρό ασφαλιστήριο συμβόλαιο εδώ και πολλά χρόνια. Δηλαδή, σε αυτήν την περίπτωση, τα χρήματα χρηστών αναμένεται να προστατεύονται.

Σύνολο χαμένων: >150.000.000 δολάρια ΗΠΑ

AltsBit – Φεβρουάριος, 2020

Παρόλο που ορισμένες ανταλλαγές κατάφεραν να αντέξουν την καταιγίδα μετά από παραβίαση, το AltsBit δεν ήταν τόσο τυχερό. Αυτό το χάκερ, το οποίο συνέβη μόνο μήνες μετά την έναρξη της ανταλλαγής, είδε τους κλέφτες να παίρνουν διάφορα περιουσιακά στοιχεία, όπως – BTC, ETH, KMD, VRSC, ARRR. Σε αυτήν την περίπτωση, η εκδήλωση είδε την ομάδα χάκερ LulzSev να αναλαμβάνει ευθύνη.

Σύνολο χαμένων: >70.000.000 δολάρια ΗΠΑ

QuadrigaCX – Δεκέμβριος 2019

Μετά από μια μακρά έρευνα, το Οντάριο Securities Commission (OSC) καθορίστηκε τον Ιούλιο του 2020 ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος και ο Ιδρυτής Gerald Cotten ήταν άμεσα υπεύθυνοι για την απώλεια περιουσιακών στοιχείων λόγω ετών απάτης και κατάχρησης κεφαλαίων πελατών. το OSC χαρακτήρισε το Quadriga ως «σχέδιο ponzi» λόγω της χρήσης του Cotten από κεφάλαια πελατών για να καλύψει τις παράνομες απώλειες συναλλαγών του. Όταν το Quadriga κατέρρευσε αρχικά, εικάζεται ότι τα χρήματα απλώς χάθηκαν ή σε απρόσιτους λογαριασμούς κρυπτογράφησης, δυστυχώς, αυτό δεν συνέβη. Ο ελεγκτής Ernst και Young κατάφεραν να ανακτήσουν 45 εκατομμύρια δολάρια, με αποτέλεσμα μια συνολική απώλεια 169 εκατομμυρίων δολαρίων. Δυστυχώς για τους πελάτες της, τα χαμένα κεφάλαια δεν προστατεύονται από ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Σύνολο χαμένων: >215.000.000 δολάρια ΗΠΑ

UpBit – Νοέμβριος, 2019

Τα περισσότερα από τα hacks που πραγματοποιούνται ολοκληρώνονται μέσω μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε «hot-wallets» που χρησιμοποιούνται από ανταλλαγές. Αυτό το παράδειγμα ήταν κάπως μοναδικό, καθώς η κλοπή είδε τους χάκερ να κλέβουν από το UpBits »ψυκτική αποθήκευση“. Το μόνο περιουσιακό στοιχείο που επηρεάστηκε σε αυτήν την κλοπή ήταν το ETH. Οι απώλειες πελατών καλύφθηκαν από την ίδια την ανταλλαγή.

Σύνολο χαμένων: >50.000.000 δολάρια ΗΠΑ

Binance – Μάιος 2019

Κάθισμα είναι ένα από τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια κρυπτογράφησης στον κόσμο, πολλοί δεν περίμεναν να συμβεί αυτή η κλοπή. Το γεγονός ότι το έκανε, υπογραμμίζει τον κίνδυνο να αφήσουν τα περιουσιακά στοιχεία στον έλεγχο άλλα. Εάν ένα από τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια είναι ευάλωτο, κάθε ανταλλαγή είναι ευάλωτη. Σε αυτήν την περίπτωση, η Binance εξασφάλισε ότι τυχόν ζημίες θα καλυφθούν από την ανταλλαγή.

Σύνολο χαμένων: >40.000.000 δολάρια ΗΠΑ

Coincheck – Ιανουάριος 2018

Κανείς δεν θέλει να συνδεθεί με μια από τις μεγαλύτερες κλοπές όλων των εποχών. Δυστυχώς για την Coincheck, η απόφασή της να αποθηκεύσει σημαντικά ποσά χρημάτων χρηστών σε hot-wallets είχε ως αποτέλεσμα την κλοπή ρεκόρ. Σε αυτήν την περίπτωση, το μόνο επηρεαζόμενο περιουσιακό στοιχείο ήταν NEM. Δυστυχώς για τη NEM, τα γεγονότα οδήγησαν σε σημαντική παράπλευρη ζημιά που έπεσε στην τιμή της – παρά το γεγονός ότι δεν φταίνε.

Σύνολο χαμένων: >530.000.000 δολάρια ΗΠΑ

Zaif – Σεπτέμβριος 2018

Το 2018 ήταν μια δύσκολη χρονιά για ιαπωνικά χρηματιστήρια, το συγκεκριμένο hack ακολούθησε το προαναφερθέν περιστατικό που αφορούσε τον Coincheck. Εδώ, τα περιουσιακά στοιχεία που επηρεάστηκαν ήταν τα BTC, BCH και MONA. Παρόμοια με τα περισσότερα hacks, οι κλέφτες μπόρεσαν να κλέψουν περιουσιακά στοιχεία μέσω μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης στα καυτά πορτοφόλια των ανταλλαγών. Ενώ το hack έγινε το 2018, πρόσφατα άρχισε να συγκεντρώνει περισσότερη προσοχή, καθώς η Zaif αποφάσισε να μηνύσει τον Binance. Ισχυρίζεται ότι η Binance βοήθησε στη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες ενέργειες λόγω ανεπαρκών πολιτικών KYC / AML.

Σύνολο χαμένων: >60.000.000 USD

Όρος Gox – Φεβρουάριος, 2014

Παρόλο που η κλοπή αυτή έκτοτε ηττήθηκε από τον Coincheck ως το μεγαλύτερο του είδους του, το Mt. Το Gox είναι αναμφισβήτητα το πιο γνωστό hack του είδους του. Παρά το γεγονός που συνέβη το 2014, οι επιπτώσεις παραμένουν μέχρι σήμερα. Το μόνο επηρεασμένο στοιχείο του χαρτονομίσματος ήταν το Bitcoin, με κλεμμένα συνολικά 850.000 BTC.

Σύνολο χαμένων: >450.000.000 δολάρια ΗΠΑ

Πρώτα η ασφάλεια

Δυστυχώς, αυτό δεν βρίσκεται πουθενά σε μια ολοκληρωμένη λίστα αμυχών ανταλλαγής. Παρόλο που φαίνεται να υπάρχει ένα κοινό θέμα που περιλαμβάνει τη χρήση ζεστών πορτοφολιών, αυτό δεν είναι καθόλου η μόνη οδός κινδύνου. Οι κλοπές έχουν επίσης συμβεί ως αποτέλεσμα εσωτερικών εργασιών, ψυχρής πρόσβασης στο πορτοφόλι και άλλων.

Εάν ένα πράγμα έχει γίνει ξεκάθαρο – προστατεύστε τα περιουσιακά σας στοιχεία. Μην αφήνετε άσκοπα χρήματα σε ανταλλαγές. Ως επενδυτής, ακολουθήστε μια προληπτική προσέγγιση στην ασφάλεια περιουσιακών στοιχείων – χρησιμοποιήστε πορτοφόλια υλικού, αξιοποιήστε σεβαστές υπηρεσίες φύλαξης κ.λπ. Ακόμη και το πιο σεβαστό χρηματιστήριο είναι ευάλωτο σε επιθέσεις.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner