Denelle Dixon, Διευθύνων Σύμβουλος του Stellar Development Foundation – Series Interview

Η Denelle Dixon είναι Διευθύνων Σύμβουλος και εκτελεστικός διευθυντής της Stellar Development Foundation – ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστηρίζει την ανάπτυξη και την ανάπτυξη του Stellar, ενός δικτύου blockchain ανοιχτού κώδικα που συνδέει την παγκόσμια χρηματοοικονομική υποδομή.

Είχατε προηγουμένως ασχοληθεί με τη Mozilla, συμμετείχατε το 2012 ως Αναπληρωτής Γενικός Σύμβουλος και αυξήσατε τις τάξεις για να γίνετε τελικά COO. Τι μάθατε από αυτήν την εμπειρία?

Ο χρόνος μου στο Mozilla βοήθησε πραγματικά να διαμορφώσω τον τρόπο με τον οποίο βλέπω το Διαδίκτυο και τις επιπτώσεις του και την επιρροή του στην καινοτομία. Μου επέτρεψε επίσης να επικεντρωθώ στη διασταύρωση τριών τομέων (δημόσια πολιτική, επιχειρήσεις και τεχνολογία) με τους οποίους συνδέομαι πνευματικά και συναισθηματικά. Σε αυτούς τους τρεις τομείς θέλω να συνεχίσω να εστιάζω για το υπόλοιπο της καριέρας μου λόγω της σημασίας τους για μια ζωντανή, κατευθυνόμενη και καινοτόμο οικονομία.

Η δουλειά στο Mozilla ήταν η πρώτη μου εμπειρία με τη φιλοσοφία ανοιχτού κώδικα και ενέπνευσε τη βαθιά πίστη μου στην αξία της τεχνολογίας ανοιχτού κώδικα. Το έχω πει προηγουμένως, αλλά όλα οφείλονται στο άνοιγμα, τη διαφάνεια, τη συνεργασία και την ποικιλομορφία – αυτό που θεωρώ τις βασικές αξίες του ανοιχτού κώδικα.

Όταν η δραστηριότητα και η πρόοδος τεκμηριώνονται ανοιχτά, επιτρέπει στην κοινότητα να επαναλάβει και να αναπτύξει. Είμαι πάντα ενθουσιασμένος όταν ακούω για έργα που βασίζονται στο Stellar πριν καν έρθω σε επαφή με κάποιον εντός του οργανισμού μας. Αυτό σημαίνει ότι παρέχουμε προσβάσιμη τεκμηρίωση με σημαντικές πληροφορίες.

Η διαφάνεια επιτρέπει σε ένα έργο ανοιχτού κώδικα να επικοινωνεί με σαφήνεια στην κοινότητα και να λογοδοτεί για την αποστολή και την κατεύθυνση. Στο SDF, περάσαμε το 2019 δουλεύοντας για να είμαστε πιο διαφανείς σχετικά με τη δουλειά μας και τη δουλειά που κάνουμε για το Stellar. Δημιουργήσαμε τη νέα εντολή μας, δημιουργήσαμε και περιγράψαμε λογαριασμούς XLM που είναι ανιχνεύσιμοι και ανιχνεύσιμοι, και δημιουργήσαμε έναν χάρτη πορείας που είναι σαφής και άμεσος. Το 2020, συνεχίζουμε να είμαστε πιο φωνητικοί για τη δουλειά μας και για το έργο που πρέπει να γίνει στο Stellar. Αυτή η διαφάνεια μας λογοδοτεί και στους δύο να λένε τι κάνουμε και να κάνουμε αυτό που λέμε. Η διαφάνεια δημιουργεί εμπιστοσύνη.

Η τεχνολογία ανοιχτού κώδικα βασίζεται πλήρως στην αποτελεσματική συνεργασία για επιτυχία και ένα υγιές συνεργατικό πνεύμα προάγει την καινοτομία και τη δημιουργικότητα. Και φυσικά, σε ένα συνεργατικό περιβάλλον, διαφορετικές απόψεις και φωνές φέρνουν αξία μέσω μιας σειράς προοπτικών και αξιών.

Τον Μάρτιο του 2019, ορίσατε τότε ως Εκτελεστικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος του The Stellar Development Foundation. Τι ήταν αυτό που σας προσέλκυσε σε αυτό το Ίδρυμα?

Με απλά λόγια, η αποστολή, το έργο, ο αντίκτυπος και η ευκαιρία να αναπτυχθεί μια εταιρεία, ένας πολιτισμός και ένα οικοσύστημα. Ξέρω ότι είμαι στα καλύτερά μου όταν η δουλειά μου έχει κάποιο σκοπό και όταν πιέζω για αλλαγή. Το όραμα είναι μεγάλο: Η Stellar και η SDF ελπίζουν να ξεκλειδώσουν το παγκόσμιο οικονομικό δυναμικό κάνοντας τα χρήματα πιο ρευστά, πιο ανοιχτές αγορές και ανθρώπους πιο δυνατούς. Και το να σκέφτομαι μεγάλο, πέρα ​​από οποιοδήποτε προϊόν, πέρα ​​από οποιοδήποτε μεμονωμένο ζήτημα – αυτό με οδήγησε πάντα. Ήξερα ότι θα ήταν η εντολή μου να επικεντρωθώ στη διασταύρωση της δημόσιας πολιτικής, των επιχειρήσεων και της τεχνολογίας – ήταν πολύ καλό να περάσω.

Θα μπορούσατε να μας δώσετε μια ανάλυση της αποστολής πίσω από το Stellar Development Foundation?

Η SDF είναι ένας μη κερδοσκοπικός, μη χρηματιστηριακός οργανισμός που δεν έχει μέτοχους και προσβλέπει μόνο στην αποστολή του – δημιουργώντας δίκαιη πρόσβαση στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Το SDF βοσκώνει τη βάση κώδικα για το Stellar δίκτυο και προωθεί την ανάπτυξη του οικοσυστήματος. Δημιουργήθηκε για να βοηθήσει στη διατήρηση της βάσης κώδικα του Stellar, στη στήριξη των κοινοτήτων που αναπτύσσονται στο δίκτυο και να χρησιμεύσει ως φωνή για τις ρυθμιστικές αρχές και τα ιδρύματα.

Τελικά, επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε δίκαιη πρόσβαση στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, κάνοντας τα χρήματα πιο ρευστά, αγορές πιο ανοιχτές και ανθρώπους πιο εξουσιοδοτημένους.

Ποια ήταν η πρώτη σας προτεραιότητα από τότε που ανέλαβε καθήκοντα CEO?

Από την ένταξή μου στο SDF επικεντρώθηκα στην οργανωτική ανάπτυξη, στην ανάπτυξη οικοσυστημάτων (συμπεριλαμβανομένης της δημόσιας πολιτικής) και στην περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας και των προϊόντων. Έχουμε αναπτύξει μια ξεκάθαρη στρατηγική και έναν εφικτό στόχο γύρω από το να γίνει το Stellar το παγκόσμιο πρότυπο πληρωμών έως το 2025. Η στρατηγική μας αναπτύσσεται γύρω από τρεις πυλώνες – διασφαλίζοντας την ευρωστία της τεχνολογίας μας, προωθώντας βιώσιμες περιπτώσεις χρήσης και ως το blockchain που γνωρίζουν και εμπιστεύονται οι άνθρωποι.


Πώς μπορεί το Stellar Development Foundation να συνεργαστεί καλύτερα με εμπορικές οντότητες χωρίς να παραμεληθεί η βασική του αποστολή?

Εξετάζουμε τις εμπορικές συνεργασίες ως τρόπους εισαγωγής ακόμη περισσότερων ατόμων στο οικοσύστημα Stellar και τα οφέλη που προσφέρει η Stellar και οι διάφοροι παράγοντες του οικοσυστήματος. Διασφαλίζουμε επίσης ότι οι υπάρχοντες συμμετέχοντες στο οικοσύστημα συνδέονται μεταξύ τους για να αναπτύξουν περαιτέρω την ανάπτυξη.

Ας χρησιμοποιήσουμε την πρόσφατη συνεργασία μας με τη Samsung ως παράδειγμα. Η Samsung ενσωμάτωσε το Stellar στο Samsung Blockchain Keystore, πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες Stellar μπορούν πλέον να αποθηκεύουν τα ιδιωτικά τους κλειδιά σε ορισμένα smartphone Samsung Galaxy. Το πιο σημαντικό, οι προγραμματιστές μπορούν να δημιουργήσουν εφαρμογές και υπηρεσίες που βασίζονται σε blockchain για αυτά τα τηλέφωνα.

Αυτό σημαίνει πολλά για την αναπτυσσόμενη κοινότητά μας και εταιρείες και προγραμματιστές που χτίζουν έργα στο οικοσύστημα μας. Συνεργαζόμενοι με έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές smartphone στον κόσμο, ανοίγουμε ένα εντελώς νέο δίκτυο χρηστών που μπορούν να επωφεληθούν από την τεχνολογία μας.

Θα μπορούσατε να συζητήσετε τις προκλήσεις της μετατροπής του κρυπτονομίσματος στους μη τραπεζικούς λογαριασμούς, ειδικά με την κρυπτογράφηση που έχει μια απότομη καμπύλη μάθησης?

Οι εταιρείες με τις οποίες συνεργαζόμαστε όλοι επικεντρώνονται στην απρόσκοπτη ενοποίηση και πολλοί χρήστες μάλλον δεν συνειδητοποιούν καν ότι χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση για να πραγματοποιούν συναλλαγές και να πληρώνουν λογαριασμούς. Χρησιμοποιεί την τεχνολογία για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι χρήστες και για να διευκολύνει την αλληλεπίδραση των χρηστών.

Το Saldo, για παράδειγμα, είναι μια εταιρεία που επιτρέπει στους μετανάστες εργαζόμενους να υποστηρίζουν μέλη της οικογένειας στο Μεξικό. Η διαδικασία εμβασμάτων αποστολής χρημάτων στο σπίτι είναι αργή, δύσκολη και δαπανηρή. Ο Saldo επιτρέπει την εργασία στις ΗΠΑ να στέλνει χρήματα απευθείας στον λογαριασμό βοηθητικού παραλήπτη στο σπίτι του στο Μεξικό. Επειδή ο Saldo εκδίδει ένα μεξικάνικο πέσο διακριτικό και εγκατασταθεί στο δίκτυο Stellar, οι αποστολείς μπορούν να ξεκινήσουν την πληρωμή σε USD και να μετατρέψουν αυτόματα την πληρωμή σε MXN σε μία άμεση και διαφανή συναλλαγή.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένας λογαριασμός κοινής ωφέλειας που πληρώνεται. Οι αποστολείς και οι παραλήπτες δεν αγγίζουν καν το κρυπτογράφηση!

Από όλες τις συνεργασίες και τα έργα που αναπτύσσονται στο Stellar blockchain, το οποίο σας ενθουσιάζει?

Προφανώς, δεν είναι εύκολο να επιλέξεις ένα μεμονωμένο έργο ή συνεργασία. Δεν θα συνεργαζόμασταν αν δεν είμαστε ενθουσιασμένοι από την υπόσχεση του τι έχουν να προσφέρουν! Ωστόσο, αν επρόκειτο να διαλέξω ένα μόνο αυτή τη στιγμή, θα ήταν DSTOQ. Δίνουν στους ανθρώπους σε αναδυόμενες αγορές – πληθυσμούς που έχουν αγνοηθεί εδώ και πολύ καιρό – πρόσβαση σε τρόπους οικονομικής επένδυσης. Πόσο ωραίο είναι ότι κάποιος στο Βιετνάμ έχει πρόσβαση σε μετοχές bluechip ή σε κλασματικές μετοχές, που δεν θα μπορούσαν εύκολα να αποκτήσουν πριν?

Το Mozilla σχεδιάστηκε για να είναι ανοιχτού κώδικα και το Stellar Development Foundation εργάζεται επίσης σε ένα πλαίσιο ανοιχτού κώδικα. Μπορείτε να συζητήσετε τη σημασία του να είστε ανοιχτού κώδικα και γιατί είναι τόσο ευεργετικό?

Τα έργα ανοιχτού κώδικα όπως το Stellar επιτρέπουν απεριόριστη ανάπτυξη και δημιουργικότητα και υπερβαίνουν όλα τα άλλα μοντέλα για την κατασκευή – ειδικά για την κατασκευή δικτύων. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που είμαι τόσο ισχυρός υποστηρικτής του ανοιχτού κώδικα.

Το χαρακτηριστικό γνώρισμα ενός πραγματικού έργου ανοιχτού κώδικα είναι η τεκμηρίωση. Στο SDF, αναγνωρίζουμε ότι η δημιουργία τεκμηρίωσης και εύκολα προσβάσιμων αρχείων της δουλειάς μας επιτρέπει σε άλλους να χτίσουν και να βελτιώσουν το Stellar. Έχουμε αφιερώσει πολύ χρόνο εξετάζοντας την τεκμηρίωσή μας και συμπληρώνοντας κενά και δημιουργώντας βίντεο και γραπτές εξηγήσεις για να δείξουμε πώς λειτουργούν τα πράγματα στο δίκτυό μας. Μας αρέσει όταν ακούμε για έργα που χτίστηκαν στο Stellar χωρίς να μιλήσουμε ποτέ σε κανέναν στο SDF – κερδίζει τεκμηρίωση. ‍

Τα έργα ανοιχτού κώδικα είναι διαφανή, γεγονός που επιτρέπει σαφή επικοινωνία με την κοινότητα. Σημαίνει επίσης ότι είμαστε υπεύθυνοι για την αποστολή και την κατεύθυνση μας. Στο SDF δημιουργήσαμε τη νέα εντολή μας, δημιουργήσαμε και περιγράψαμε XLM λογαριασμούς που είναι ανιχνεύσιμοι και ανιχνεύσιμοι, και δημιουργήσαμε έναν σαφή και άμεσο χάρτη πορείας. Η διαφάνεια δημιουργεί εμπιστοσύνη ενώ μας κρατά υπόλογους και στους δύο να λένε τι κάνουμε και να κάνουμε αυτό που λέμε.

Ένας άλλος λόγος που πιστεύω ότι το ανοιχτό κώδικα είναι τόσο ευεργετικό είναι ότι βασίζεται στη συνεργασία πολλών για την επίτευξη επιτυχίας. Στο SDF εργαζόμαστε σε συνεχή συνεργασία με την κοινότητά μας, οπότε η πρόοδος και η ανάπτυξή μας είναι ο καρπός της κοινής εργασίας μας. Ένα πνεύμα συνεργασίας ενθαρρύνει την καινοτομία και τη δημιουργικότητα.

Τέλος, το ανοιχτό λογισμικό είναι διαφορετικό Τα έργα ανοιχτού κώδικα λειτουργούν πέρα ​​από τα σύνορα και από τη φύση τους δημιουργούν ποικιλομορφία σκέψης, ιστορικού και πολιτισμού. Αυτό επιτρέπει στα καλύτερα μυαλά από όλο τον κόσμο να μοιράζονται ιδέες και να βελτιώνουν το έργο που έχει γίνει. Με αυτήν την ποικιλομορφία μαθαίνουμε πώς λειτουργούν οι πληρωμές σε διαφορετικά περιβάλλοντα και σε διαφορετικές περιοχές του κόσμου – αυτό μας βοηθά να διασφαλίσουμε ότι η λύση μπορεί πραγματικά να είναι παγκόσμια και καινοτόμος.

Εγραψες ένα άρθρο σχετικά με τη σημασία του φύλου και της φυλετικής πολυμορφίας στο χώρο εργασίας. Πώς το Stellar Development Foundation ανταποκρίνεται στην πρόκληση της δημιουργίας ενός πιο διαφορετικού χώρου εργασίας?

Όλοι πιστεύουμε πραγματικά ότι οι τεχνολογικοί χώροι εργασίας πρέπει να είναι πιο αντιπροσωπευτικοί των κοινοτήτων που τελικά θα χρησιμοποιούν τα προϊόντα. Σύμφωνα με την κουλτούρα ανοιχτού κώδικα, προωθήσαμε έναν εσωτερικό διάλογο σχετικά με τα βήματα που πρέπει να λάβουμε για να είμαστε προληπτικοί βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα για να έχουμε ένα χώρο εργασίας που να αντικατοπτρίζει την ΕΕ μας&Εκτιμώ.

Υπάρχει κάτι άλλο που θα θέλατε να μοιραστείτε σχετικά με το Stellar Development Foundation?

Η κοινότητά μας και το οικοσύστημα αποτελούν σημαντικό μέρος της επιτυχίας μας, φέρνοντας και συνεργαζόμαστε για την επίλυση των μεγαλύτερων προκλήσεών μας, ειδικά εκείνων που έχουν γίνει γυμνοί φέτος. Για δεύτερη χρονιά, θα φιλοξενήσουμε το Meridian, ένα φόρουμ που δημιουργήσαμε για την αντιμετώπιση συστημικών και θεσμικών προβλημάτων. Φέτος, θα είναι ένα εικονικό συνέδριο και δωρεάν για όλους, επικεντρωμένο στις κοινές μας προκλήσεις σε παγκόσμια κλίμακα.  Ελα μαζί μας!

Ευχαριστώ για τη συνέντευξη. Μου άρεσε πολύ να μάθω για αυτό το έργο, οι αναγνώστες που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα πρέπει να επισκεφθούν το Stellar Development Foundation.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map