Κυριότερες φορολογικές λύσεις που οδηγούν στο Crypto

Η γενική υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη. Τους τελευταίους μήνες, η συνεχιζόμενη πανδημία έχει επισημάνει τα οφέλη των ψηφιακών νομισμάτων σε όλο τον κόσμο, με αποτέλεσμα τη μαζική αναβίωση της αγοράς κρυπτογράφησης. Οι κεντρικές τράπεζες αναπτύσσουν ψηφιακά νομίσματα, μεγάλες εταιρείες μετατρέπουν τα χρηματοοικονομικά αποθεματικά σε Bitcoin και οι εταιρείες FinTech αναπτύσσουν πλατφόρμες που υποστηρίζουν τέτοια περιουσιακά στοιχεία.

Παρά αυτές τις θετικές εξελίξεις, υπάρχουν μερικοί τομείς που συχνά χαρακτηρίζονται ως ελλιπείς – συγκρατώντας τα κρυπτονομίσματα από την πραγματική πτήση.

  • Τερματικά εμπόρων – Η δυνατότητα πραγματοποίησης απλών αγορών με ψηφιακά νομίσματα
  • Υπηρεσίες θεματοφυλακής – Η δυνατότητα αποθήκευσης ψηφιακών στοιχείων με ασφάλεια, χωρίς την ανάγκη τεχνογνωσίας

Κάθε ένα από αυτά σημειώνεται συχνά ως σημαντικό εμπόδιο που πρέπει να επιλυθεί για να συμβεί η γενική υιοθέτηση – και για καλό λόγο, καθώς και τα δύο είναι ζητήματα πραγματικής ζωής που θα αντιμετώπιζαν οι καθημερινοί χρήστες.

Ένας τομέας που συχνά ξεχνάμε είναι η ανάγκη για απλές και αποτελεσματικές φορολογικές λύσεις. Η αγορά και η πώληση κρυπτονομισμάτων δεν είναι μια διασκεδαστική δραστηριότητα χωρίς φορολογική επιβάρυνση. Συνήθως, οι κυβερνήσεις απαιτούν τον υπολογισμό των κερδών κεφαλαίου σε κάθε συναλλαγή που πραγματοποιείται, μαζί με μια ποικιλία άλλων απαιτήσεων.

Δυστυχώς, πολλοί επενδυτές δεν γνωρίζουν εντελώς τις φορολογικές επιπτώσεις που σχετίζονται με την εμπορία κρυπτονομισμάτων. Περαιτέρω σύνθεσή του, είναι μια απλή έλλειψη επιλογών για την απλοποίηση της διαδικασίας. Ναι, υπάρχουν εταιρείες τρίτων που προσπαθούν να το κάνουν αυτό, αλλά η έλλειψη ενοποίησής τους με μεγάλες πλατφόρμες συναλλαγών έχει ως αποτέλεσμα αυτές οι υπηρεσίες να παραμένουν άγνωστες σε πολλούς.

Ημέρα της κρίσης

Για πολλούς από αυτούς που επιθυμούν να ξεπεράσουν την έλλειψη φιλικών προς τον χρήστη λύσεων και να συνεχίσουν το εμπόριο ούτως ή άλλως, έρχεται μια ημέρα υπολογισμού. Όταν συμβεί εκείνη η μέρα, θα υπάρχουν είτε εκείνοι που έχουν αναφέρει τη δραστηριότητά τους, και θα επιπλέουν – και θα υπάρχουν εκείνοι που δεν το έκαναν, και θα βυθιστούν.

Κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο έχει το δικό της σύνολο κανόνων και οδηγιών που αφορούν τις απαιτήσεις αναφοράς των κρυπτονομισμάτων. Παρόλο που οι πρώτοι συμμετέχοντες στη βιομηχανία ενδέχεται να έχουν ασχοληθεί με τη δραστηριότητα αναφοράς λόγω της χαλαρής εποπτείας, αυτό αλλάζει γρήγορα. Οντότητες όπως το Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων (IRS) και το Οργανισμός εσόδων του Καναδά (CRA), έχουν καταστήσει σαφές ότι παρακολουθούν και αναμένουν κατάλληλες αναφορές.

Φόρος

Το ζήτημα των φόρων και των κρυπτονομισμάτων ελπίζουμε να είναι παρελθόν τα επόμενα χρόνια, ωστόσο, καθώς οι δημοφιλείς πλατφόρμες συνεχίζουν να εμβαθύνουν στον κλάδο. Ακολουθούν τρία παραδείγματα γνωστών εταιρειών που ασχολούνται με τη FinTech, τις εισβολές τους σε κρυπτονομίσματα και τι κάνουν για τους φόρους – Δύο με ένα σχέδιο και ένα wild card.

PayPal

Η τελευταία εταιρεία FinTech για να εισέλθει σε κρυπτονομίσματα είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες – PayPal Ενώ η υποστήριξη δεν αναμένεται να ξεκινήσει για μερικές εβδομάδες / μήνες, ανάλογα με την τοποθεσία κάποιου, οι επενδυτές που αναμένουν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία αναρωτιούνται ήδη ποια φορολογική λύση θα προσφέρει το PayPal.

Το PayPal δεν έχει δηλώσει ποια είναι τα σχέδιά του για την ελαχιστοποίηση των φορολογικών επιβαρύνσεων. Με όλα τα μάτια στο PayPal (ρυθμιστές και χρήστες), αυτό μπορεί να ισχύει για τώρα, αλλά πιθανώς όχι για πάντα. Το ερώτημα είναι, ότι η PayPal θα αναπτύξει τη δική της λύση; Θα αποκτήσει μια εταιρεία όπως το SimpleTax; Ή θα συνεργάζεται και θα ενσωματώνει τις υπηρεσίες ενός άλλου παρόμοιου TaxBit?

Απλός πλούτος


Ως σχετικός νεοεισερχόμενος στα κρυπτονομίσματα, η WealthSimple ανακοίνωσε την πλατφόρμα κρυπτογράφησης στα τέλη του 2020. Αυτή η πλατφόρμα, η οποία διευκολύνει την αγορά και πώληση διαφόρων κορυφαίων περιουσιακών στοιχείων (Bitcoin, Ethereum κ.λπ.), έχει μεγάλες δυνατότητες εισαγωγής κρυπτονομισμάτων σε μια διαφορετική ομάδα πελατών.

Είτε εκ προθέσεως είτε όχι, το WealthSimple είναι τυχερό που έκανε μια στρατηγική κίνηση το 2018, το οποίο θα ωφελήσει τη νεοσύστατη πλατφόρμα κρυπτογράφησης – την αγορά SimpleTax.  Αυτή η δημοφιλής πλατφόρμα προσανατολισμένη στη φορολογία προσφέρει απλότητα στην υποβολή φόρων. Επιπλέον, εδώ και χρόνια, υποστηρίζει χρήστες που συμμετέχουν στο εμπόριο κρυπτονομισμάτων. Ως αποτέλεσμα, το WealthSimple είναι πρωτοπόρο και έτοιμο να υποστηρίξει τη νέα του πλατφόρμα με μια πολύ απαραίτητη κρυπτο-εστιασμένη φορολογική λύση.

Δίδυμοι

Ενώ το WealthSimple παρέχει πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα χρηματοοικονομικών δυνατοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των TFSA / RRSP / κλπ., Η Gemini έχει μια πιο εστιασμένη προσέγγιση στα κρυπτονομίσματα.

Η ολοένα και πιο δημοφιλής πλατφόρμα έχει ακριβώς ανακοίνωσε ότι θα ενσωματώνει λογισμικό από το TaxBit, σχεδιασμένο ειδικά για την αναφορά δραστηριότητας συναλλαγών κρυπτογράφησης. Ένα σημαντικό σημείο αυτής της υπηρεσίας, είναι η ικανότητα των επενδυτών, όχι μόνο να δημιουργούν αναφορές στο τέλος του έτους, αλλά και να παρακολουθούν την επίδραση των συναλλαγών τους στους φόρους σε πραγματικό χρόνο.

Ο Tyler Winklevoss, Διευθύνων Σύμβουλος της Gemini, δήλωσε: «Το λογισμικό TaxBit αυτοματοποιεί τους υπολογισμούς που απαιτούνται για την αναφορά φορολογίας κρυπτογράφησης, συμβάλλοντας στη μείωση του πόνου των φόρων κρυπτογράφησης για τους χρήστες μας. Οι επενδυτές θα μπορούν επίσης να δουν τις φορολογικές επιπτώσεις σε πραγματικό χρόνο για τυχόν συναλλαγές που πραγματοποιούν στο Gemini. “

Μαξιμαλιστής κατά επιλογή?

Ένας όρος που χρησιμοποιείται συχνά όταν συζητάμε για επενδύσεις Bitcoin, είναι ο «μινιμαλιστικός». Αυτό αναφέρεται σε επενδυτές που πιστεύουν στην αποτελεσματικότητα του Bitcoin πάνω απ ‘όλα, και μεγιστοποιούν τις συμμετοχές τους σε αυτό το ενιαίο περιουσιακό στοιχείο, αντί να διαφοροποιούνται μεταξύ διαφόρων νομισμάτων alt.

Λαμβάνοντας υπόψη το ζήτημα που αφορά τους φόρους που συζητούνται εδώ σήμερα, θέτει το ερώτημα – είναι όλοι οι επενδυτές μινιμαλιστές Bitcoin από την επιλογή; Ή απλώς αποθαρρύνονται από τις επαχθείς φορολογικές απαιτήσεις και την έλλειψη επιλογών για να το ξεπεράσουν?

Ας ελπίσουμε ότι, νωρίτερα από ό, τι αργότερα, αυτό το ζήτημα θα γίνει αντιληπτό και εταιρείες όπως οι WealthSimple, Gemini, PayPal και άλλες θα συνεχίσουν να ικανοποιούν τις ανάγκες της βιομηχανίας.

Η απόσυρση από όλα αυτά είναι απλή – Μάθετε τις τοπικές φορολογικές απαιτήσεις σας και τηρήστε τις. Μην πιαστείτε, προσπαθείτε να κατανοήσετε τη δραστηριότητα που δεν έχει αναφερθεί εδώ και χρόνια, όταν το IRS / CRA / κ.λπ. έρχεται καλώντας.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map