Ψηφιακά νομίσματα της Κεντρικής Τράπεζας (CBDC) – Ενημέρωση ανάπτυξης

Καθώς ο κόσμος συνεχίζει να γίνεται όλο και πιο ψηφιακός, βλέπουμε διάφορες κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να εργάζονται σκληρά στην ανάπτυξη ψηφιακών νομισμάτων. Συχνά αναφέρονται ως «ψηφιακά νομίσματα κεντρικής τράπεζας» ή «CBDCs», αυτά τα ψηφιακά αντίστοιχα στο νόμισμα FIAT κάθε χώρας έχουν διάφορα οφέλη.

Σήμερα, ρίχνουμε μια σύντομη ματιά σε μερικές από τις πρόσφατες προόδους που έχουν σημειωθεί από χώρες που πρωτοστατούν στην ανάπτυξη της CBDC.

Μπαχάμες

Το Sand Dollar είναι το όνομα ενός τύπου αχινού που βρίσκεται εύκολα στα ζεστά νερά κοντά στον ισημερινό. Αυτά τα πλάσματα έχουν το όνομά τους λόγω της εμφάνισής τους, μοιάζοντας με ένα νόμισμα από άμμο. Ως εκ τούτου, ταιριάζει οι Μπαχάμες που επινόησαν την επερχόμενη CBDC ως «Sand Dollar».

Το έργο του δολαρίου άμμου επισκιάζεται συχνά από την πρόοδο που σημειώνεται στο ψηφιακό γιουάν – το τελευταίο είναι, τελικά, προϊόν της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο. Στην πραγματικότητα, το δολάριο άμμου ήταν ένα από τα πρώτα CBDC που κυκλοφόρησαν. Ενώ χρησιμοποιούνται μόνο εντός των ορίων των συνόρων της, αξιωματούχοι της Κεντρικής Τράπεζας των Μπαχαμών πρόσφατα υποδεικνύεται ότι σύντομα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλο τον κόσμο.

Ενώ η Κίνα μπορεί να επισκιάζει την πρόοδο στις Μπαχάμες με τη δημόσια δοκιμή της CBDC της, πιστεύεται ότι το Sand Dollar θα γίνει τελικά το πρώτο που θα κυκλοφορήσει επίσημα σε παγκόσμια κλίμακα.

Καναδάς

Μέχρι σήμερα, ο Καναδάς έχει υιοθετήσει μια πιο επιφυλακτική προσέγγιση για τις CBDC από τις περισσότερες. Ενώ άλλα έθνη έχουν ήδη θεωρήσει την CBDC ως την πρόοδο, ο Καναδάς αποφάσισε να περιμένει και να δει πώς λειτουργούν αυτά τα έργα.

«Η Τράπεζα του Καναδά συμμετέχει σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας για την ανάλυση των κινδύνων και των ευκαιριών αυτών των νέων εξελίξεων. Ένα βασικό μέρος αυτού του προγράμματος είναι το πλαίσιο παρακολούθησης των χρημάτων και των πληρωμών και ο προγραμματισμός έκτακτης ανάγκης για ένα ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας (CBDC). Αυτό είναι ένα πρόγραμμα μεγάλης κοινωνικής σημασίας και θα απαιτήσει από εμάς να ανοίξουμε νέο έδαφος. “

Αν και η Τράπεζα του Καναδά έχει δηλώσει ότι θα είναι έτοιμη για CBDC όταν έρθει η ώρα, φαίνεται σαν να αυξάνει την έρευνά της για τη χρήση τους. Αυτό έγινε πρόσφατα προφανές, όπως θέσεις εργασίας δημοσιοποιήθηκαν, αναζητώντας έναν Οικονομολόγιο με μεγάλη εμπειρία στο blockchain για να ηγηθεί της έρευνάς του.

Κίνα

Χωρίς αμφιβολία, η Κίνα είναι ένας, αν όχι ο ηγέτης στην ανάπτυξη της CBDC. Με το όνομα ψηφιακό Yuan, η CBDC της Κίνας έχει ήδη εισέλθει σε δημόσια φάση δοκιμών.

Αυτό το τεστ έδειξε ότι η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας διανέμει 10 εκατομμύρια ψηφιακό γιουάν (1,5 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) με τη μορφή λαχειοφόρου αγοράς στα μέσα Οκτωβρίου, σε κατοίκους στο Σενζέν. Σε αυτό το τεστ, χιλιάδες τοπικοί έμποροι εφοδιάστηκαν με την ικανότητα να δέχονται το νεοδιανεμημένο ψηφιακό Yuan. Νωρίς Αναφορές υποδείξτε μια μικτή αντίδραση, με τους ερωτηθέντες χρήστες να αναφέρουν έλλειψη ευκολίας, κίνητρα και κακή χρονική στιγμή ως θέματα που περιβάλλουν το ψηφιακό Yuan.

Αν και αυτό μπορεί απλά να είναι μια δοκιμαστική φάση και όχι μια επίσημη έναρξη, αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι η Κίνα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης όσον αφορά μια CBDC.


Ρωσία

Δεν δημιουργούν όλα τα έθνη ψηφιακά νομίσματα κεντρικής τράπεζας από έλλειψη, αλλά από ανάγκη. Ένας από τους φόβους που συνδέονται με τις CBDC είναι η πιθανή ικανότητα να βοηθήσουν τα έθνη να παρακάμψουν τις επιβληθείσες οικονομικές κυρώσεις. Αυτός ο φόβος δόθηκε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη από την ίδια τη Ρωσία, όπως είναι η Τράπεζα της Ρωσίας έχουν αναφερθεί να έχει αναφέρει ρητά αυτό το δυναμικό ως λόγο για την ανάπτυξη ενός ψηφιακού Ρούβλι.

Παρόλο που η Ρωσία δεν έχει λάβει τελική απόφαση σχετικά με το αν θα κυκλοφορήσει ή όχι μια CBDC, φαίνεται ολοένα και περισσότερο ότι αυτό θα συμβεί. Όπως ισχύει, μια ρωσική CBDC αναμένεται να δομηθεί ως ουσιαστικά σταθερό Bitcoin που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση, με κάθε ψηφιακό ρούβλι να υποστηρίζεται από παραδοσιακά ρούβλια.

Περίληψη CBDC

Εάν ένα πράγμα έχει καταστεί σαφές τους τελευταίους μήνες, είναι ότι οι CBDC δεν είναι πλέον πιθανές, τώρα αναπτύσσονται ενεργά από κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο. Μέσα στα επόμενα χρόνια, πιθανότατα θα δούμε πολλά από αυτά τα νομίσματα σε «κυκλοφορία». Ως αποτέλεσμα, η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου (Ηνωμένες Πολιτείες) πρέπει να προετοιμαστεί, καθώς αυτές οι CBDC έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν την υπόλοιπη εξάρτηση του κόσμου από το δολάριο ΗΠΑ – μια στάση πρόσφατα κοινόχρηστο από την Deutsche Bank.

“Η υιοθέτηση της CBDC σε βασικές διμερείς εμπορικές σχέσεις θα μπορούσε να διαβρώσει την υπεροχή του δολαρίου στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική αγορά.”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map