Beating Bullion: Το Bitcoin θα αντικαταστήσει τελικά το χρυσό;

Το Bitcoin σπάνια μπορεί να μείνει εκτός προβολής αυτή τη στιγμή και να ακολουθεί ένα ισχυρό τέλος έως το 2020 όπου η μεγαλύτερη κρυπτογράφηση του κόσμου κέρδισε επανειλημμένα την υψηλή τιμή όλων των εποχών, το νόμισμα έχει αρχίσει να πυροδοτεί συζήτηση σχετικά με την καταλληλότητά του ως ενδεχόμενη αντικατάσταση του χρυσού ως κατάστημα αξίας. 

Ωστόσο, οι απόψεις παραμένουν διχασμένες σχετικά με την καταλληλότητα της κρυπτογράφησης ως τρόπος για τη διατήρηση του πλούτου με παρόμοιο τρόπο με αυτόν των πολύτιμων μετάλλων.

Beating Bullion: Το Bitcoin θα αντικαταστήσει τελικά το χρυσό;

Πηγή: Κοινίκκο

Όπως δείχνει το παραπάνω διάγραμμα, Το Bitcoin έχει αναπτυχθεί από ταπεινή προέλευση μόλις πριν από μια δεκαετία σε ένα φαινόμενο. Παρόλο που χαρακτηρίζεται από σοβαρή αστάθεια της αγοράς, το μέλλον φαίνεται λαμπρό για την κρυπτογράφηση καθώς τα υψηλότερα επίπεδα υιοθέτησης φαίνεται να δείχνουν υψηλότερες μελλοντικές τιμές ενώ ανταλλαγές κρυπτογράφησης αναπτύσσει συνεχώς ισχυρότερα χαρακτηριστικά όσον αφορά την ασφάλεια και τη χρηστικότητα για τους επενδυτές. 

Beating Bullion: Το Bitcoin θα αντικαταστήσει τελικά το χρυσό;

Πηγή: BullionVault

Παρόλο που είναι λιγότερο ασταθές από το Bitcoin, μπορούμε να δούμε ότι η αξία του χρυσού έχει επίσης αυξηθεί σταθερά τα τελευταία χρόνια, αν και πουθενά κοντά στον ίδιο ρυθμό με το BTC. 

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε τι θα μπορούσε να έχει το μέλλον για την επένδυση Bitcoin και αν έχει πραγματικά τη δυνατότητα να αντικαταστήσει τον χρυσό ως μια αγαπημένη αποθήκευση αξίας:

Bitcoin Building Momentum

Το Bitcoin προκαλεί μεγάλο ενθουσιασμό μεταξύ επενδυτών και αναλυτών της αγοράς. Rick Rieder, διευθυντής επενδύσεων σταθερού εισοδήματος της BlackRock είναι αισιόδοξος για τη μελλοντική θέση του Bitcoin στον κόσμο των οικονομικών, και ισχυρίστηκε στα τέλη του 2020 σε μια συνέντευξη στο CNBC ότι η κρυπτογράφηση «είναι εδώ για να μείνει».

Ενώ αυτή η έγκριση από τη BlackRock, μια εταιρεία παγκόσμιας διαχείρισης επενδύσεων με έδρα τη Νέα Υόρκη με περίπου 8 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση έρχεται ως το πιο πρόσφατο σημάδι επικύρωσης για το κρυπτογράφηση, άλλες εταιρείες συσσωρεύονται επίσης στη διαφημιστική εκστρατεία Bitcoin. 

Ορισμένοι στρατηγικοί επισημαίνουν το ενδιαφέρον ορισμένων από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της JPMorgan Chase ως δείκτη ότι υπάρχει ισχυρή δυνατότητα για Bitcoin να αντικαταστήσει μια μέρα τον χρυσό ως επενδυτική επιλογή ασφαλούς καταφυγίου. 

Η ABC Money δείχνει μια ήδη αναδυόμενη τάση όπου τα κονδύλια της εταιρείας αρχίζουν να κινούνται προς το Bitcoin. Η MicroStrategy και η Square είναι δύο αξιοσημείωτα παραδείγματα αυτού, με τον πρώτο να επενδύει αρχικά 425 εκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin πριν ανακοινώσει μια προσφορά μετατρέψιμων ομολόγων ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων, όπου τα έσοδα θα πραγματοποιούν αγορές BTC. Λόγω της συντριπτικής ζήτησης, η προσφορά αυξήθηκε στη συνέχεια σε 550 εκατομμύρια δολάρια σε λίγες μέρες. 


Όσον αφορά τα εταιρικά ταμεία, το BTC μπορεί να είναι μία από τις λίγες καλές επενδυτικές ιδέες εκεί έξω. Τα κρατικά και εταιρικά ομόλογα αποδίδουν πολύ λίγα σε σύγκριση, με την απόδοση χρέους σε υψηλό όλων των εποχών. Αλλού, τα μετρητά χάνουν την αγοραστική τους δύναμη λόγω του πληθωρισμού. Ωστόσο, η μεταβλητότητα που στο παρελθόν φοβόταν τους επενδυτές από τις αγορές Bitcoin και κρυπτογράφησης έχει μειωθεί σε χαμηλό όλων των εποχών σε σχέση με τον χρυσό. 

Κατά τα επόμενα χρόνια, μπορεί να συμβαίνει ότι το Bitcoin σταδιακά θα τρώει το μερίδιο αγοράς του χρυσού ως το ασφαλές καταφύγιο και το απόθεμα πλούτου. Λόγω της μαθηματικά καθορισμένης και επαληθεύσιμης έλλειψης και των μετρήσεων δικτύου που περιβάλλουν την κατακερματισμένη ισχύ και τους ενεργούς λογαριασμούς, θα μπορούσε να φέρει μεγαλύτερη ελκυστικότητα για τους επενδυτές. 

Επιπλέον, με τη σχετικά μικρή κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτογράφησης και την επιτάχυνση των ποσοστών υιοθέτησης σε γενικές γραμμές, το Bitcoin θα μπορούσε να προσφέρει μερικά ελκυστικά οφέλη απόδοσης κινδύνου για τους επενδυτές. 

Η δυσκολία της μίμησης του χρυσού

Παρά την αυξανόμενη δημοτικότητα του Bitcoin, εξακολουθούν να υπάρχουν έντονες αντιθέσεις μεταξύ του κρυπτονομίσματος και του χρυσού. Μία από τις μεγαλύτερες διαφορές έρχεται με τη μορφή των άγρια ​​διαφορετικών χρησιμοποιήστε θήκες μεταξύ BTC και χρυσού

Ενώ τόσο το Bitcoin όσο και ο χρυσός μπορούν να θεωρηθούν καταστήματα αξίας, ο χρυσός έχει πρακτικές περιπτώσεις χρήσης όσον αφορά την παραγωγή κοσμημάτων και την κατασκευή αγαθών σε βιομηχανίες ηλεκτρονικών ειδών και αυτοκινήτων. 

Παρά το Bitcoin που λειτουργεί με τεχνολογία blockchain, η υποδομή του είναι πιο στοιχειώδης από άλλα δίκτυα blockchain που μπορούν να βρεθούν στο Ethereum και σε άλλα altcoins, πράγμα που σημαίνει ότι, στην πράξη, ο χρυσός ξεπέρασε το νόμισμα όταν πρόκειται για χρήση. 

 Είναι το δέλεαρ του Bitcoin αρκετά ισχυρό?

Προς το τέλος του 2020, οι κινήσεις της αγοράς φάνηκαν να υποδηλώνουν ότι περισσότερα χρήματα άρχισαν να ρέουν από χρυσό και σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Τον Νοέμβριο, οι τιμές του χρυσού μειώθηκαν κατά 5% την ημέρα της ανακοίνωσης ότι ένα εμβόλιο Covid είχε αναπτυχθεί με ποσοστό αποτελεσματικότητας 90%. Τα νέα προκάλεσαν ωστόσο το Bitcoin να αυξηθεί κατά 2%. Τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, περισσότερα χρήματα άφησαν χρυσό και μπήκαν στις αγορές κρυπτογράφησης. 

Εάν τα χρήματα αφήνουν χρυσό και πηγαίνουν στο Bitcoin, μπορεί να μειωθεί περισσότερο η αισιοδοξία στην οικονομία για το άλμα σε συναλλαγές «ρίσκου» εντός μετοχών και κρυπτονομισμάτων. Παρόλο που αυτό δεν καθιστά το Bitcoin ένα ασφαλές καταφύγιο, όπως προτείνουν ορισμένοι αναλυτές, υπάρχει μια πιθανότητα ότι δείχνει ένα σαφές σημάδι ότι οι επενδυτές ξυπνούν τις δυνατότητες ενός νομίσματος που ρίχνει την αστάθεια του και κερδίζει μνηστήρες σε όλο τον κόσμο.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map