Stephen McKeon, Επικεφαλής Σύμβουλος Στρατηγικής του Security Token Academy – Σειρά Συνέντευξης

Ο Stephen McKeon είναι ο επικεφαλής στρατηγικός σύμβουλος της Security Token Academy. Είναι επίσης Assoc. Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον και Συνεργάτης στο Collaborative Fund.

Πότε αρχίσατε να ενδιαφέρεστε για την τεχνολογία blockchain?

Έμαθα για το Bitcoin για πρώτη φορά το 2013, αλλά ήταν απασχολημένος με την εκκίνηση και τη θητεία, οπότε δεν είχα πολύ χρόνο να βουτήξω. Ήταν μερικά χρόνια αργότερα, όταν ξεκίνησε η Ethereum, έπιασα το σφάλμα και έπεσα στο κουνέλι τρύπα.

Πώς επηρέασε αυτό το ενδιαφέρον για το blockchain την επενδυτική σας στρατηγική για το Collaborative Fund?

Συνεργατικό Ταμείο έχει μια ιστορία επενδύσεων σε εταιρείες που κάνουν τον κόσμο καλύτερο, διαταράσσοντας τις εξορυκτικές βιομηχανίες παλαιού τύπου. Πολλά τμήματα του χρηματοοικονομικού κλάδου ταιριάζουν με αυτήν την περιγραφή, οπότε η επένδυση σε blockchain είναι μια φυσική επέκταση της καθιερωμένης διατριβής μας.

Όχι μόνο είστε συνεργάτης σε ένα επενδυτικό ταμείο, αλλά είστε επίσης καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον. Ποιο ήρθε πρώτο και πώς βρήκες τον εαυτό σου σε αυτούς τους ρόλους?

Ο ακαδημαϊκός ρόλος ήρθε πρώτος με μεγάλη επιτυχία. Μπήκα στο πρόγραμμα PhD χρηματοδότησης στο Purdue το 2007 και ξεκίνησα στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον το 2011 μετά την απόκτηση του πτυχίου μου. Ένα από τα πράγματα που με προσέλκυσαν στον ακαδημαϊκό χώρο ήταν η ικανότητα να σχεδιάσω τη δική μου ερευνητική ατζέντα και αυτό έδωσε την ευκαιρία να στραφώ προς το blockchains το 2015.

Ο ρόλος με το Collaborative ξεκίνησε πριν από περίπου ένα χρόνο όταν αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια αφοσιωμένη προσπάθεια γύρω από τα blockchain. Γνωρίζω τον ιδρυτή, Craig Shapiro, για σχεδόν 20 χρόνια – συναντηθήκαμε στην αρχή της σταδιοδρομίας μας στο Σαν Φρανσίσκο κατά τη διάρκεια της κορυφής της dot com boom. Ήξερε ότι έρευνα τα blockchains που έφτασαν όταν έψαχναν να προσθέσουν περισσότερη εμπειρία στον τομέα γύρω από αυτόν τον αναδυόμενο χώρο.

Είστε σύμβουλος της Security Token Academy, μια από τις κορυφαίες φωνές στη διασταύρωση των blockchain και των χρηματοοικονομικών κινητών αξιών και έχετε δημοσιεύσει το “The Security Token Thesis” που περιγράφει τις απόψεις σας σχετικά με την αναδυόμενη αγορά των διακριτικών ασφαλείας. Θα μπορούσατε να μοιραστείτε μαζί μας γιατί τα διακριτικά ασφαλείας σας ενθουσιάζουν τόσο?

Αυτό που με ενθουσιάζει είναι η έννοια των έξυπνων κινητών αξιών, όπου μπορούμε να προγραμματίσουμε τη λογική και τις συνθήκες απευθείας στην ίδια την ασφάλεια. Τα διακριτικά Blockchain δεν είναι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό το όραμα, αλλά φαίνεται ότι είναι η καλύτερη οδός για να το πράξει με τρόπο που είναι διαλειτουργικός και όπου οι συμμετέχοντες στην αγορά έχουν κίνητρο να υιοθετήσουν. Το να προσφέρουμε αυτές τις δυνατότητες στα χρεόγραφα επεκτείνει το χώρο σχεδιασμού όσον αφορά το πώς σκεφτόμαστε τη χρηματοδότηση και τις επενδύσεις, κάτι που είναι συναρπαστικό.


Ποιοι τύποι αξιών πιστεύετε ότι εξυπηρετούνται καλύτερα από διακριτικά ασφαλείας?

Δεδομένου ότι τα διακριτικά είναι απλώς ένα ψηφιακό περιτύλιγμα, μπορούν να εφαρμοστούν σε σχεδόν οτιδήποτε. Κατά μία έννοια, εάν έχει αξία μπορεί να συμβολιστεί. Ωστόσο, ορισμένα περιουσιακά στοιχεία είναι πιο αγώγιμα από άλλα. Το πρώτο διακριτικό ασφαλείας ήταν ένα ταμείο επιχειρηματικών συμμετοχών, το Blockchain Capital, που καθοδηγείται από την επιθυμία να δημιουργήσει μια δευτερογενή αγορά που επιτρέπει στους επενδυτές να έχουν ρευστότητα χωρίς να υποχρεώνουν εξαργυρώσεις στο αμοιβαίο κεφάλαιο. Έχουμε επίσης δει μερικά παραδείγματα ιδίων κεφαλαίων και ακινήτων. Μια από τις καλύτερες περιπτώσεις χρήσης στο μυαλό μου είναι οι δεσμοί. Οι ροές πληρωμών έχουν οριστεί εκ των προτέρων, καθιστώντας τις ιδιαίτερα εύκολες στην κωδικοποίηση και δεν υπόκεινται στα ίδια όρια επενδυτών με άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων. Το Blockchain Credit Partners κάνει κάποια ενδιαφέρουσα δουλειά σε αυτό το μέτωπο.

Μπορείτε να εξηγήσετε τις απόψεις σας σχετικά με την αυτοματοποιημένη συμμόρφωση και τα οφέλη που προσφέρει στους επενδυτές και τις ρυθμιστικές αρχές?

Οι πωλήσεις και η εμπορία χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων είναι βιομηχανίες υψηλής ρύθμισης και η διατήρηση της συμμόρφωσης αποτελεί πραγματική πηγή τριβής για τα ιδρύματα. Επιπλέον, υπαγορεύει τον τρόπο με τον οποίο ανταλλάσσουμε περιουσιακά στοιχεία επειδή κατοικούν μέσα σε περιφραγμένους κήπους. Τοποθετώντας τη λογική μέσα στην ασφάλεια που ελέγχει τις κανονιστικές απαιτήσεις με αυτοματοποιημένο τρόπο καθώς κινείται μεταξύ των πορτοφολιών, μπορούμε να μειώσουμε μέρος της επιβάρυνσης που υπάρχει σήμερα. Υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος, επειδή απαιτείται πανταχού παρούσα και ασφαλής ψηφιακή ταυτότητα για την πλήρη υλοποίηση του οράματος, αλλά έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος τον τελευταίο χρόνο.

Πιστεύετε ότι τα ψηφιοποιημένα περιουσιακά στοιχεία θα απαιτούν διαλειτουργικότητα στοιχείων, μπορείτε να εξηγήσετε τις σκέψεις σας πίσω από αυτό?

Η αγαπημένη μου γραμμή από το άρθρο είναι «Η διατριβή που υποστηρίζει την ιδέα ότι όλα θα συμβολίζονται στηρίζεται στην φιλοδοξία ότι όλα θα είναι διαλειτουργικά.» Οι άνθρωποι θέλουν τα πάντα να δουλεύουν απρόσκοπτα και απλά δεν το έχουμε σήμερα για επενδυτικά περιουσιακά στοιχεία. Μία από τις μεγάλες υποσχέσεις των πρωτοκόλλων blockchain είναι ότι δημιουργούν πρότυπα που διευκολύνουν τη διαλειτουργικότητα μεταξύ διαφορετικών στοιχείων.

Περιγράψατε επίσης πώς στο μέλλον οι ψηφιακοί τίτλοι θα προσφέρουν μοναδικά δικαιώματα πρόσβασης των επενδυτών. Θα μπορούσατε να αναλύσετε ποια θα είναι αυτά τα δικαιώματα των επενδυτών και πώς ωφελούν τους επενδυτές?

Εάν καταγράψετε το ερώτημα «τι είναι ιδιοκτησία», καταλήγετε στην ιδέα ότι η ιδιοκτησία είναι ένα σύνολο δικαιωμάτων. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτά τα δικαιώματα ομαδοποιούνται, για παράδειγμα, λαμβάνω τόσο τα δικαιώματα ταμειακής ροής όσο και τα δικαιώματα ψήφου σε πολλές από τις δημόσιες μετοχές που έχω, αλλά δεν έχω δικαιώματα πρόσβασης στην έδρα τους. Ωστόσο, οι άνθρωποι εκτιμούν την πρόσβαση και αυτό μπορεί να λάβει πολλές μορφές. Ίσως είναι η πρόσβαση σε μια ετήσια συνάντηση, όπως στην περίπτωση των Green Bay Packers, ίσως είναι η πρόσβαση σε κάποιο είδος έκπτωσης ή έγκαιρη πρόσβαση σε ένα προϊόν πριν από τη δημόσια κυκλοφορία. Όποια και αν είναι η περίπτωση χρήσης που μπορείτε να φανταστείτε, όταν οι δημόσιες οντότητες έχουν μεγαλύτερη ορατότητα στους πίνακες κεφαλαίων τους, κάτι που δεν έχουν σήμερα, μπορούν να αρχίσουν να αποδίδουν πρόσθετα δικαιώματα που μπορεί να έχουν πολύ χαμηλό κόστος στον εκδότη, αλλά εκτιμώνται από τους επενδυτές.

Πού βλέπετε την αγορά 5 χρόνια στο δρόμο?

Τα διακριτικά ασφαλείας αυξήθηκαν από 22 εκατομμύρια δολάρια το 2017, σε 442 εκατομμύρια δολάρια το 2018 και το μαγαζί για το 2019 πιθανότατα θα είναι αρκετά δισεκατομμύρια. Και όμως ο χώρος είναι ακόμα στα σπάργανα. Υπάρχουν πολλά τρισεκατομμύρια δολάρια περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, πολλά από τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν μια αναβάθμιση πληροφορικής, όπως αυτά που αντιπροσωπεύουν τα διακριτικά ασφαλείας. Για να απαντήσουμε στην πενταετή ερώτηση, πρέπει κανείς να υποθέσει σχετικά με το ποσοστό θεσμικής υιοθέτησης, διότι αυτό είναι το εμπόδιο που παίρνει το διάστημα από δισεκατομμύρια σε τρισεκατομμύρια.

Υπάρχει κάτι άλλο που θα θέλατε να μοιραστείτε με τους αναγνώστες μας?

Για αναγνώστες που θέλουν να μάθουν περισσότερα, το Security Token Academy είναι ένας εξαιρετικός πόρος. Τους ενθαρρύνω να ρίξουν μια ματιά στον ιστότοπο και να εγγραφούν στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο. Επίσης, για όσους βρίσκονται στην περιοχή της Νέας Υόρκης, θα πραγματοποιηθεί δωρεάν συνάντηση με μια μεγάλη σειρά ομιλητών το απόγευμα της 26ης Σεπτεμβρίου στο Chelsea Piers, η εγγραφή είναι διαθέσιμη μέσω του securitytokenacademy.com.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map