Myles Milston, Διευθύνων Σύμβουλος της Globacap – Series Interview

Ο Myles Milston, είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος & Ιδρυτής της Globacap, μια ολοκληρωμένη λύση για αύξηση κεφαλαίου, διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και θεματοφύλακα ψηφιακών κινητών αξιών.

Ήσουν προηγουμένως CTO του Στοιχήματα Colossus, που είναι μια επιτυχημένη επιχείρηση αθλητικών στοιχημάτων που λειτουργεί εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου. Αρχικά εισαγάγατε το bitcoin και το crypto σε αυτόν τον ρόλο?

Η Colossus δεν χρησιμοποιεί bitcoin ή crypto στην επιχείρησή της, ωστόσο είδα το bitcoin να προσελκύεται στην ευρύτερη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών και άρχισα να εξερευνώ το blockchain περισσότερο αφού το είδα. Πριν όμως από το Colossus – αγόρασα σχεδόν ένα bitcoin φορτίου όταν ήταν στα $ 300, δυστυχώς δεν κατάλαβα αρκετά για το blockchain εκείνη την εποχή και αποφάσισα να το αρνηθώ την τελευταία στιγμή. Είμαι βέβαιος ότι ο καθένας έχει την ιστορία του «σχεδόν αγόρασε bitcoin»!

Αυτό που σε έκανε να μετατοπιστείς από το CTO μιας επιτυχημένης επιχείρησης αθλητικών στοιχημάτων, στο ιδρυτικό Globacap?

Πριν από τον Κολοσσό, το ιστορικό μου ήταν οι κεφαλαιαγορές: ξεκινώντας ως προγραμματιστής σε μια τράπεζα, έπειτα αναλυτής ποσοτικών μετοχικών ερευνών, δομή παραγώγων και πωλήσεις και αργότερα αλγοριθμικές συναλλαγές εμπορευμάτων. Έτσι, όταν όλοι έκαναν ICO το 2017 προσπαθούσαν να αποφύγουν το χαρακτηρισμό τους να ονομάζεται χρηματοοικονομική ασφάλεια, με έκανε να σκεφτώ να δομήσω μια πραγματική οικονομική ασφάλεια ως διακριτικό.

Τα πλεονεκτήματα ήταν προφανή: (i) άμεση δυνατότητα μεταφοράς ιδιωτικών περιουσιακών στοιχείων και (ii) απλή διαχείριση (π.χ. εταιρικές ενέργειες, διαχωρισμοί μετοχών, εξαγορές κ.λπ.). Ήταν τόσο συναρπαστικό που έπρεπε να ξεκινήσω το Globacap. Ο ιδρυτής της Colossus ήταν ένας από τους πρώτους επενδυτές μας.

Θα μπορούσατε να μοιραστείτε μαζί μας τι ακριβώς κάνει το Globacap?

Είμαστε μια αυτοματοποιημένη πλατφόρμα κεφαλαιαγορών. Ρυθμίζεται από την FCA με διαβατήρια σε όλη την Ευρώπη.

Η αυτοματοποιημένη πλατφόρμα μας:

(1) Έκδοση τίτλων – όλη η διοίκηση σε όλη την αύξηση κεφαλαίου, συμπεριλαμβανομένης της διάρθρωσης, της έγκρισης και της διανομής εγγράφων προσφοράς, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζεται η κανονιστική συμμόρφωση σε 41 χώρες (και καταμέτρηση), και η έκδοση των συμβολισμένων χρεογράφων ή μετοχικών τίτλων σε επενδυτές.

(2) Διαχείριση κινητών αξιών – απλή διαχείριση ανώτατου τραπεζιού με ένα κλικ, συμπεριλαμβανομένων όλων των εταιρικών ενεργειών (διαχωρισμός μετοχών, εξαγορές κ.λπ.), αναδιάρθρωση, ψηφοφορία μεσολάβησης και πληρωμή διανομών (μερίσματα ή κουπόνια). Η διαφορά μεταξύ μας και άλλων πλατφορμών διαχείρισης τραπεζικών κεφαλαίων είναι το blockchain. Όταν πραγματοποιείται μεταβίβαση ιδιοκτησίας, αντικατοπτρίζεται στον πίνακα κεφαλαίων σε πραγματικό χρόνο, κόβοντας ένα επίπεδο γενικής διαχείρισης από το οποίο δεν μπορούν να ξεφύγουν από τις πλατφόρμες εκτός blockchain.


(3) Digital Custody – είμαστε εξουσιοδοτημένος θεματοφύλακας για τίτλους blockchain και μετρητά.

Είμαστε επίσης η μόνη εταιρεία μέχρι σήμερα που έχει δημιουργήσει τα ίδια κεφάλαια ως άμεση συμμετοχή, χωρίς να χρησιμοποιεί δομή υποψηφίου. Σε άλλες συμβολές μετοχών παγκοσμίως, απαιτείται ένας υποψήφιος για να ενεργήσει ως νόμιμος κάτοχος των υποκείμενων μετοχών. Ωστόσο, δημιουργήσαμε μια δομή που λειτουργεί γύρω από αυτό εντός των υφιστάμενων ορίων κανονισμού, επιτρέποντας στον κάτοχο του διακριτικού να είναι και ο νόμιμος κάτοχος των υποκείμενων μετοχών.

Τον Ιούνιο του 2019, η Globacap αποχώρησε με επιτυχία από τον κανονισμό της FCA Κοόρτη Sandbox 4, να γίνει η πρώτη πλήρως ρυθμιζόμενη πλατφόρμα προσφοράς και διαχείρισης ψηφιακής ασφάλειας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας την εμπειρία του να βρίσκεστε στο Cohort4?

Εξαιρετική εμπειρία. Η FCA πρωτοστάτησε με επιτυχία στην έννοια του sandbox μεταξύ των ρυθμιστικών αρχών παγκοσμίως, γνωρίζουμε αρκετούς άλλους ρυθμιστές που προσπαθούν τώρα να αντιγράψουν την επιτυχία της FCA. Είχαμε έναν υπάλληλο περίπτωσης που μας ανατέθηκε την πρώτη μέρα, ήταν διαθέσιμος καθ ‘όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ανά πάσα στιγμή και ήταν πάντα εξαιρετικά χρήσιμος, ακόμη και απάντησε σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το Σαββατοκύριακο (ποιος κυβερνητικός οργανισμός το κάνει αυτό;). Το Sandbox μας έδωσε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τη νέα τεχνολογία και τις διαδικασίες μας σε ένα ελεγχόμενο ρυθμιστικό περιβάλλον, το οποίο τελικά οδήγησε στη λήψη πλήρους εξουσιοδότησης σε ένα γρηγορότερο χρονικό διάστημα από ό, τι θα ήταν δυνατό χωρίς το Sandbox.

Πριν από δύο μήνες, η Globacap ανακοίνωσε μια στρατηγική συνεργασία με την Archax η οποία προσφέρει δευτερογενείς συναλλαγές στην αγορά. Θα μπορούσατε να αναλύσετε τα οφέλη αυτής της συνεργασίας?

Η Globacap επικεντρώνεται σε ιδιωτικές επενδύσεις. Ωστόσο, ορισμένοι από αυτούς τους εκδότες κινητών αξιών μπορούν να ζητήσουν πλήρη δημόσια δευτερογενή διαπραγμάτευση και, αν το κάνουν, τότε η Archax θα είναι έτοιμη να εισαγάγει και να διευκολύνει τη διαπραγμάτευση αυτών των τίτλων. Έχουν μεγάλη θεσμική υποστήριξη και βασική τεχνολογία που παρέχεται από την Aquis, η οποία είναι η κορυφαία ευρωπαϊκή ανταλλαγή μετοχών και πάροχος αντίστοιχης τεχνολογίας κινητήρων. Είμαστε συνεργάτες για να χρησιμοποιήσουμε το Archax ως τόπο καταχώρησης και διαπραγμάτευσης.

Η Globacap αναγνωρίστηκε πρόσφατα ως μία από τις πιο αποδιοργανωτικές εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου Δείκτης Disruption50, το οποίο αναδεικνύει τις πιο ενοχλητικές εταιρείες τεχνολογίας του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτό το επίτευγμα σας εξέπληξε; Έχει συμβάλει στην προσέλκυση επιπλέον πελατών?

Με εξέπληξε καθώς δεν είχαμε ακούσει για το ευρετήριο Disruption50 πριν από την υποψηφιότητα! Είμαστε ενθουσιασμένοι και ταπεινωμένοι που συμπεριλαμβανόμαστε σε αυτό το ευρετήριο, μεταξύ άλλων εταιρειών τεχνολογίας με μεγάλη αναστάτωση. Πιστεύουμε ότι διαταράσσουμε την παραδοσιακή αγορά κινητών αξιών και θα το κάνουμε όλο και περισσότερο σε ισχύ καθώς συνεχίζουμε να κλιμακώνουμε τις δραστηριότητές μας. Η αναγνώριση έστειλε πράγματι επιπλέον πελάτες προς την κατεύθυνση μας.

Οι επενδυτές μπορούν επί του παρόντος να επενδύσουν σε αναγνωρισμένα ιδιωτικά περιουσιακά στοιχεία από όλο τον κόσμο στην πλατφόρμα σας. Δέχεστε επενδυτές των ΗΠΑ; Υπάρχουν περιορισμοί στις διεθνείς επενδύσεις?

Δεχόμαστε διαπιστευμένους επενδυτές στις ΗΠΑ, ανάλογα με τη συγκεκριμένη προσφορά. Σε όλο τον κόσμο, κάθε χώρα έχει το δικό της μοναδικό σύνολο κανόνων οικονομικής προώθησης. Ακόμη και εντός της ΕΕ υπάρχουν μικρές διαφορές μεταξύ ορισμένων από τα κράτη μέλη. Η πλατφόρμα μας το βελτιστοποιεί για έναν εκδότη – εμφανίζει αυτόματα ή αποκρύπτει συγκεκριμένες επενδυτικές ευκαιρίες σε συγκεκριμένους επενδυτές ανάλογα με την τοποθεσία και τον τύπο τους, διασφαλίζοντας την τοπική κανονιστική συμμόρφωση ανά πάσα στιγμή.

Η Globap συγκεντρώνει 3 εκατομμύρια λίρες. Θα μπορούσατε να μας πείτε περισσότερα σχετικά με αυτήν την αύξηση και για ποια χρήματα θα χρησιμοποιηθούν?

Βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο ολοκλήρωσης ενός γύρου χρηματοδότησης προς το παρόν. Ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων από αυτόν τον γύρο θα χρησιμοποιηθεί για μάρκετινγκ και κλιμάκωση της πλατφόρμας. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε κάνει εκτεταμένο μάρκετινγκ, αντίθετα επικεντρώσαμε την ανάπτυξη του προϊόντος και την απόκτηση κανονιστικής εξουσιοδότησης. Αφού το κάναμε αυτό, και έχοντας ολοκληρώσει αρκετές συναλλαγές στη ζωντανή πλατφόρμα, τώρα αρχίζουμε να διαθέτουμε την πλατφόρμα και την κλίμακα.

Πού βλέπετε το Globacap να βρίσκεται σε 5 χρόνια?

Έχουμε επικεντρωθεί σε ιδιωτικά περιουσιακά στοιχεία στο τμήμα μικρών και μεσαίων κεφαλαίων. Με άλλα λόγια: πάρα πολύ μεγάλο για crowdfunding έως εισηγμένη σε χρηματιστήριο μικρών / μεσαίων κεφαλαίων, όπως η αγορά LSE AIM. Πιστεύουμε ότι η αγορά είναι υπερτιμημένη και δεν εξυπηρετείται για αυτό το δημογραφικό. Η τεχνολογία μας δίνει στις εταιρείες μια καλύτερη εμπειρία, μια ευκολότερη διαδικασία, πλήρη συμμόρφωση με τους κανονισμούς, χαμηλότερο κόστος και δίνει τη δυνατότητα στο μεγαλύτερο άκρο αυτού του εύρους να παραμείνει ιδιωτικός για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα – δίνοντας στους επενδυτές πρόσβαση σε ρευστότητα δευτερογενούς αγοράς, αποφεύγοντας παράλληλα τα γενικά έξοδα που συνδέονται με το να γίνουν δημόσιοι φορείς.

Υπάρχει κάτι άλλο που θα θέλατε να μοιραστείτε με το κοινό μας?

Αυτή είναι μια συναρπαστική φάση στην εξέλιξη της βιομηχανίας κινητών αξιών. Είναι πλέον δυνατό για τα ιδιωτικά περιουσιακά στοιχεία να πραγματοποιούν πιο ελεύθερες συναλλαγές, για την πραγματική εξαφάνιση χαρτιού στη διαχείριση κινητών αξιών και για ιδιωτικά περιουσιακά στοιχεία αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων να τιτλοποιούνται αποτελεσματικά από το κόστος – πιθανώς να ξεκλειδώσει ένα νέο κύμα οικονομικής ανάπτυξης.

Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε την καταχώριση της επιχείρησης Globacap ή επισκεφτείτε την Globacap δικτυακός τόπος.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map