Craig Mc Gregor, Διευθύνων Σύμβουλος του DSTOQ – Series Interview

Ο Craig Mc Gregor είναι διευθύνων σύμβουλος της DSTOQ και ασχολείται με τον χώρο κρυπτογράφησης από το 2013. Μερικές από τις προηγούμενες εμπειρίες του περιλαμβάνουν την εργασία στο Bloomberg όπου εστίασε στην ανάλυση των τραπεζικών, ασφαλιστικών και ακινήτων. Η επαγγελματική του εμπειρία περιλαμβάνει επίσης ανάλυση επενδύσεων και διαχείριση χαρτοφυλακίου εταιρειών +30 αξίας ~ 600 εκατομμυρίων $.

Είμαστε χαρούμενοι που ο Κρεγκ έφυγε από το πολυάσχολο πρόγραμμά του για να συζητήσει το DSTOQ.

A.T: Προς όφελος των αναγνωστών μας, μπορείτε να εξηγήσετε εν συντομία το DSTOQ?

CMG: Το DSTOQ είναι ένα χρηματιστήριο με άδεια χρήσης για την εμπορία διακριτικών ασφαλείας. Έχουμε μια ολοκληρωμένη λύση για την αγορά διακριτικών ασφαλείας μέσω των δύο κύριων πυλώνων της επιχείρησής μας: πρώτον, η ρυθμιζόμενη αποκεντρωμένη πλατφόρμα συναλλαγών μας και, δεύτερον, επίσης οριοθετούμενους τίτλους για διαπραγμάτευση στην πλατφόρμα μας. Ο συνδυασμός των δύο μας επιτρέπει να εξυπηρετούμε και τις δύο πλευρές του κλάδου: εκδότες και επενδυτές.

A.T: Αυτή η προσέγγιση από άκρο σε άκρο ακούγεται αρκετά διαφορετική από πολλούς από τους ανταγωνιστές σας, ποια είναι η συλλογιστική σας πίσω από αυτήν?

CMG: Μετά από εμπεριστατωμένη ανάλυση και έρευνα αγοράς, διαπιστώσαμε ότι ο συνδυασμός tokenization και μιας πλατφόρμας συναλλαγών ήταν η καλύτερη προσέγγιση για τη μεγιστοποίηση της αξίας και την παράδοση στους πελάτες αυτό που χρειάζονταν περισσότερο. Πολλά έργα στον χώρο διακριτικών ασφαλείας βλέπουν μόνο την κωδικοποίηση, η οποία από μόνη της δεν είναι ιδιαίτερα πολύτιμη εάν δεν υπάρχουν πλατφόρμες συναλλαγών για μάρκες ασφαλείας. Ομοίως, η δημιουργία μιας καθαρής πλατφόρμας συναλλαγών για διακριτικά ασφαλείας χωρίς να καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι πιθανό να πετύχει κατά τη γνώμη μας.

Είμαστε αρκετά τυχεροί που κατορθώσαμε να οικοδομήσουμε μια ισχυρή ομάδα με βασικές ικανότητες και στους δύο τομείς και ως εκ τούτου επιλέξαμε να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα tokenization και συναλλαγών, την οποία πιστεύουμε ότι έχει απόλυτη ανάγκη τόσο στη βιομηχανία blockchain όσο και στις παραδοσιακές χρηματοοικονομικές αγορές.

A.T: Φαίνεται ότι έχετε κάνει την έρευνά σας. Με την κατανόησή σας για τις ανάγκες του πελάτη, για ποια στοιχεία πιστεύετε ότι η αγορά έχει τη μεγαλύτερη ζήτηση?

CMG: Τα δεδομένα μας δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για διαμόρφωση παραδοσιακών κινητών αξιών, όπως ομόλογα, κρατικές μετοχές, χρυσός, πετρέλαιο και πολλά άλλα, και ως εκ τούτου τα διαθέτουμε σε επενδυτές παγκοσμίως στην πλατφόρμα μας. Μπορούμε επίσης να βοηθήσουμε τις εταιρείες να συγκεντρώσουν χρήματα μέσω STO μέσω της δημιουργίας των κωδικών ασφαλείας τους και μιας πλατφόρμας για την ανταλλαγή τους.

A.T: Μπορείτε να εξηγήσετε πώς θα λειτουργεί η ομότιμη διαπραγμάτευση κινητών αξιών μέσω του διακριτικού DSQ?

CMG: Η πλατφόρμα DSTOQ επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν περιουσιακά στοιχεία υψηλής ανάπτυξης, όπως μετοχές, ETF, κρατικά ομόλογα, χρυσό και άλλα χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση. Οι έμποροι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το διακριτικό DSQ για να αγοράσουν τα περιουσιακά στοιχεία με τη μορφή συμβολισμένων τίτλων – αυτό συμβαίνει καθώς τα πραγματικά περιουσιακά στοιχεία περνούν από μια διαδικασία κωδικοποίησης. Στη συνέχεια, οι χρήστες μπορούν να επενδύσουν και να ανταλλάξουν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία μέσω τεχνολογίας blockchain χωρίς να εγκαταλείψουν ποτέ την οικονομία των συμβόλων.

A.T: Μπορείτε να εξηγήσετε το σκεπτικό πίσω από την εστίασή σας στις αναδυόμενες αγορές?

CMG: Όντας ο ίδιος ο Νοτιοαφρικανός, έζησα από πρώτο χέρι πόσο δύσκολο είναι να επενδύσω σε ξένα περιουσιακά στοιχεία. Αναγκάστηκα να πληρώσω σχεδόν 10% σε αμοιβές για να επενδύσω στο εξωτερικό, κάτι που βρήκα απολύτως γελοίο. Σε πολλές αναδυόμενες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Νοτίου Αφρικής, οι επενδυτές χρεώνονται μηνιαίες χρεώσεις περίπου 30 $, εκτός από τις χρεώσεις μεσιτών ασφαλείας μεταξύ 0,2% και 0,9% ανά συναλλαγή. Αυτό είναι επιπλέον με ελάχιστη χρέωση περίπου 25 $ και τέλη συναλλάγματος 2,5–5% για ξένες επενδύσεις. Αυτό σημαίνει ότι οι Νοτιοαφρικανοί πληρώνουν εύκολα 5-10% σε τέλη για επενδύσεις στο εξωτερικό, ειδικά όταν επενδύουν μικρά ποσά. Τέτοια προβλήματα εμποδίζουν τα άτομα να συσσωρεύουν ακόμη και μέτριο πλούτο.


Επιπλέον, οι εταιρείες, ιδίως στις αναπτυσσόμενες οικονομίες, δεν διαθέτουν κανάλια πρόσβασης στις κεφαλαιαγορές – αυτό δεν τους δίνει ουσιαστικά επιλογές για τη συγκέντρωση κεφαλαίων για ανάπτυξη ή καινοτομία.

Όταν προσθέτετε αυτά τα πράγματα μαζί γίνεται σαφές ότι μια πλατφόρμα blockchain όπως το DSTOQ έχει τεράστια προστιθέμενη αξία και τεράστια δυνητική πελατειακή βάση στις αναδυόμενες αγορές, γι ‘αυτό επικεντρωνόμαστε σε αυτά – γιατί μπορούμε να προσθέσουμε σημαντική αξία στις αναδυόμενες αγορές.

A.T: Τι σας επιτρέπει η άδεια χρηματιστηρίου σας από το Βανουάτου?

CMG: Η άδεια χρηματιστηρίου μας επιτρέπει και μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε τρία βασικά πράγματα: να αποδεχτούμε κρυπτονομίσματα για την ανταλλαγή μας, να επισημάνουμε κινητές αξίες και να διεξάγουμε IPO απευθείας στην αλυσίδα. Το τελευταίο είναι ουσιαστικά STO.

A.T: Τι σε έκανε να επιλέξεις να ξεκινήσεις στο Stellar blockchain?

CMG: Το Stellar είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης για την επιχείρησή μας, δεδομένου ότι οι τρέχουσες δυνατότητές τους ταιριάζουν με τις απαιτήσεις μας και βρίσκονται ήδη σε παραγωγή, σε αντίθεση με πολλά άλλα blockchain που δεν έχουν ακόμη εφαρμοστεί.

Μέσω της τεχνολογικής μας επιλογής είμαστε σε θέση να προσφέρουμε γρήγορες ταχύτητες συναλλαγών, υψηλό επίπεδο ασφάλειας και την υποδομή για την αποκεντρωμένη ανταλλαγή μας, όπου ποτέ δεν ελέγχουμε τα χρήματα των πελατών μας.

A.T: Μπορείτε να μοιραστείτε μερικές λεπτομέρειες σχετικά με τη συνεργασία σας με το aeternity, και τι συνεπάγεται αυτό?

CMG: Η συνεργασία μας με το aeternity θα επιτρέψει την ενσωμάτωση των αποκεντρωμένων χρηστών δεδομένων του aeternity, τα οποία παρακολουθούν και καταγράφουν πληροφορίες σχετικά με δεδομένα πραγματικού κόσμου όπως οικονομικά δεδομένα, παγκόσμιες τιμές, συναλλαγματικές ισοτιμίες και ειδήσεις στην πλατφόρμα DSTOQ. Σκοπεύουμε επίσης να τα χρησιμοποιήσουμε για να επιβεβαιώσουμε τα σημεία δεδομένων του πραγματικού κόσμου, όπως η ολοκλήρωση μιας κατασκευής κτιρίου ή η παράδοση αγαθών. Το Oracles θα μπορούσε ακόμη και να είναι χρήσιμο για πράγματα όπως ο αριθμός των χρηστών ή το συναίσθημα για τη διείσδυση στην αγορά ενός προϊόντος ή μιας τεχνολογίας.

A.T: Έχετε έναν φιλόδοξο στόχο να οριοθετήσετε ομόλογα, εμπορεύματα, ETF και μετοχές σε πραγματικές εταιρείες. Τι θα στοχεύσετε πρώτα?

CMG: Ναι – ήταν φιλόδοξο για εμάς, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο για να ξεκινήσουμε και εστιάζουμε πολύ στην παράδοση. Συνεργαζόμασταν στενά με τις ρυθμιστικές αρχές και έχουμε πολλά άτομα στην ομάδα μας με άφθονη εμπειρία, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής των κεφαλαιαγορών DSTOQ Christopher Schuetz, του πρώην διευθύνοντος συμβούλου και επικεφαλής του ομίλου πρωτογενούς αγοράς στο Χρηματιστήριο της Στουτγάρδης.

Τα πρώτα διακριτικά ασφαλείας στην ανταλλαγή μας θα είναι ETF, καθώς είναι μια διαφορετική κατηγορία περιουσιακών στοιχείων που μπορεί να αντιπροσωπεύει κεφάλαια, ομόλογα, μετοχές ή εμπορεύματα. Αν θέλετε να ψηφίσετε ποια στοιχεία πρέπει να αναφέρουμε, λάβετε μέρος στην επικείμενη δημοσκόπηση μας.

A.T: Πώς θα επιβιβαστείτε στους πρώτους πελάτες σας?

CMG: Έχουμε ήδη κυκλοφορήσει το MVP μας για να παρουσιάσουμε τη βασική έκδοση της πλατφόρμας DSTOQ, η οποία τρέχει στο Stellar blockchain testnet.

Επιπλέον, επικοινωνούμε συνεχώς με την κοινότητά μας μέσω του Telegram, του Twitter, του LinkedIn, του Medium και άλλων, απελευθερώνουμε συνεχώς ενημερωτικό επεξηγηματικό περιεχόμενο για να δώσουμε στους μελλοντικούς χρήστες μας καλύτερη κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του προϊόντος και του οικοσυστήματος μας. Επίσης, σύντομα ξεκινάμε το Κοινοτικό μας Πρόγραμμα, μια πρωτοβουλία βασισμένη σε ανταμοιβές που επιδιώκει να κινητοποιήσει τα υπάρχοντα και μελλοντικά μέλη της κοινότητάς μας. Θέλουμε να δώσουμε στους πελάτες την ευκαιρία να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της πλατφόρμας μας και να λαμβάνουν μάρκες ανταμοιβής για αυτό.

A.T: Πώς διαφοροποιείται το DSTOQ από τον ανταγωνισμό στο χώρο?

CMG: Η DSTOQ διαθέτει άδεια χρηματιστηρίου, επιτρέποντάς μας από το νόμο να εκδίδουμε περιουσιακά στοιχεία πραγματικού κόσμου σε μια μορφή που διαμορφώνεται μέσω blockchain. Αυτό είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα για εμάς, καθώς είμαστε αποφασισμένοι να ξεκινήσουμε στην αγορά και να παρέχουμε υπηρεσίες διακριτικών ασφαλείας μπροστά από τους ανταγωνιστές μας – πολλοί από τους οποίους δεν διαθέτουν άδεια και δεν καταλαβαίνουν τι χρειάζεται για την ανάπτυξη μιας παγκόσμιας πλατφόρμας για συναλλαγές διακριτικών ασφαλείας. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι tokenizer δεν προσφέρουν μετοχές, ομόλογα ή κεφάλαια δεικτών όπως το DSTOQ.

A.T: Σας ευχαριστώ και πάλι για τη συνέντευξη. Όλοι οι αναγνώστες που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα μπορούν να επισκεφθούν DSTOQ.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map