Andrew Gazdecki, Διευθύνων Σύμβουλος του altcoin.io – Series Interview

Το 2009, ο Andrew ίδρυσε και ξεκίνησε το Bizness Apps σε μια παγκόσμια επιχείρηση, ενώ ήταν ανώτερος στο κολέγιο. Από τότε, συνεχίζει να βοηθάει περισσότερες από 500.000 μικρές επιχειρήσεις να αλληλεπιδρούν με τους πελάτες τους σε κινητές συσκευές. Το Bizness Apps αποκτήθηκε από μια εταιρεία ιδιωτικών μετοχών ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων το 2018.

Το Gazdecki έχει εμφανιστεί στους περιοδικούς The New York Times, Forbes Wall Street Journal, Inc.com και Entrepreneur Magazine, καθώς και εξέχοντα ιστολόγια της βιομηχανίας, όπως το Mashable, το TechCrunch και το VentureBeat.

Είμαστε ευτυχείς που ο Andrew Gazdecki έφυγε από το πολυάσχολο πρόγραμμά του για να συζητήσει το τελευταίο του έργο.

AT: Αρχικά μπορείτε να μας πείτε λίγα πράγματα για το έργο σας altcoin.io?

AG: Το Altcoin.io είναι μια αποκεντρωμένη ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει την ταχύτητα και τη δυνατότητα χρήσης ενός κεντρικού ανταλλακτικού (όπως το Coinbase, για παράδειγμα), αλλά κανένας από τους κινδύνους για την προστασία της ελευθερίας.

Όταν άρχισα να διαπραγματεύομαι altcoins, συνειδητοποίησα γρήγορα ότι τα πιο δημοφιλή χρηματιστήρια ήταν συγκεντρωτικά, αναλαμβάνοντας την ιδιοκτησία των διακριτικών των εμπόρων τους. Αυτός είναι ένας τεράστιος κίνδυνος ασφάλειας. Κρατώντας τα διακριτικά των εμπόρων, αυτές οι ανταλλαγές προκαλούν ακούσια κλοπή. Από το 2011, έχουν κλαπεί δισεκατομμύρια δολάρια και πιστεύω ότι οι άνθρωποι αξίζουν καλύτερα.

Έτσι, το Altcoin.io θα είναι το χρηματιστήριο ανταλλαγής του μέλλοντος – ένα crypto exchange 2.0 αν θέλετε – που είναι τόσο γρήγορο και εύκολο στη χρήση, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τους εμπόρους να διατηρούν τον έλεγχο των μαρκών τους ανά πάσα στιγμή. Με αυτήν την ηρεμία, ελπίζουμε να βλέπουμε τα cryptos να ανεβαίνουν στο ανώτατο όριο της αγοράς στο τρισεκατομμύριο δολάρια στο μέλλον.

AT: Πρόσφατα καταφέρατε να συγκεντρώσετε κεφάλαια με αντάλλαγμα τα ίδια κεφάλαια wefunder.com. Αυτό που σας ενέπνευσε να κάνετε crowdfund στο wefunder σε σχέση με το παραδοσιακό μοντέλο ICO?

AG: Δεν χρειαζόμασταν ένα διακριτικό, οπότε γιατί να δημιουργήσετε ένα για να συγκεντρώσετε χρηματοδότηση; Ορισμένοι ICO έχουν νόμιμο σκοπό, αλλά η ανταλλαγή μας δεν βασίζεται σε ένα διακριτικό για λειτουργία. Η δημιουργία ενός θα τραβήξει απλώς την εστίασή μας από το να χτίσουμε την καλύτερη ανταλλαγή κρυπτογράφησης στον κόσμο για να βρούμε χρήση για ένα διακριτικό που δεν χρειαζόμαστε πραγματικά.

Υπάρχει μεγάλη σύγχυση σχετικά με το σκοπό των ICO. Νομίζω ότι μπορεί να έχουν πέσει από τη χάρη για τον απλό λόγο ότι δεν είναι πάντα κατάλληλοι ή πράγματι απαραίτητοι για να ξεφύγει ένα έργο blockchain. Πιστεύουμε ότι η επιτυχημένη καμπάνια μας στο WeFunder το αποδεικνύει αρκετά καλά.

AT: Αποφασίσατε για το blockchain Ethereum. Αυτό που σε έκανε να επιλέξεις αυτήν την πλατφόρμα έναντι EOS, NEO ή άλλης πλατφόρμας?


AG: Το Ethereum βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό, έχει ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα προγραμματιστών και εργάζεται ενεργά για την κλιμάκωση «trilemma» μέσω καναλιών sharding, Plasma και state. Άλλοι blockchain κάνουν μερικά ωραία πράγματα, αλλά είναι πολύ νωρίς για να υποθέσουμε ότι θα ξεπεράσουν το Ethereum – ή ακόμη και να εκπληρώσουν τις υποσχέσεις τους.

Είναι σημαντικό ότι το Ethereum φαίνεται να εργάζεται σκληρότερα για τη δημιουργία ενός επεκτάσιμου blockchain που δεν θυσιάζει την αποκέντρωση. Θα ήταν εύκολο να φτάσετε σε κλίμακα μειώνοντας απλώς τον αριθμό των κόμβων που είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία νέων μπλοκ, αλλά κατά τη γνώμη μας, αυτό είναι μόνο η αποκέντρωση. Μόλις αρχίσουμε να διαβρώνουμε την αποκέντρωση, χάνουμε τα οφέλη της.

Πιστεύουμε λοιπόν ότι το Ethereum είναι η σωστή επιλογή για εμάς και στο μέλλον, ελπίζουμε να υποστηρίξουμε την ανταλλαγή διακριτικών αλυσίδων.

AT: Αυτό που διαφοροποιεί την ανταλλαγή σας από άλλες αποκεντρωμένες ανταλλαγές όπως το Etherdelta?

AG: Υπάρχουν πολλές αποκεντρωμένες ανταλλαγές εκεί έξω και δεν έχουν ακόμη χειριστεί οπουδήποτε κοντά στους όγκους συναλλαγών των κεντρικών ανταλλαγών.

Πιστεύουμε ότι το πρόβλημα με τις υπάρχουσες αποκεντρωμένες ανταλλαγές είναι τριπλό: ένα, είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθεί. δύο, η τεχνολογία είναι αργή? και τρία, δεν υπάρχει αρκετή εστίαση στην αύξηση της ρευστότητας.

Το Altcoin.io δεν είναι απλώς μια αποκεντρωμένη ανταλλαγή, αλλά μια εντελώς νέα μηχανή διαπραγμάτευσης σχεδιασμένη από την αρχή για να είναι ασφαλής, γρήγορη και ελκυστική για έμπειρους και αρχάριους εμπόρους. Κυκλοφορούμε ένα SDK για να βοηθήσουμε άλλες ανταλλαγές και το dApps να μάθουν από την εμπειρία μας, ακόμη και να μοιραστούμε τη ρευστότητα μεταξύ μας.

AT: Όπως όλοι γνωρίζουμε ότι η ασφάλεια έχει ύψιστη σημασία όταν πρόκειται για ανταλλαγές. Ποια μέτρα λαμβάνετε για να διασφαλίσετε την ασφάλεια και την ακεραιότητα του altcoin.io ανταλλαγή?

AG: Το Altcoin.io βασίζεται σε αρχιτεκτονική πλευρικής αλυσίδας τύπου Plasma, που περιγράφεται για πρώτη φορά στη Λευκή Βίβλο του Vitalik Buterin και του Joseph Poon, Plasma: Scalable Αυτόνομες έξυπνες συμβάσεις. Το πλάσμα επιτρέπει πλευρικές αλυσίδες που λειτουργούν παράλληλα με το blockchain και οι οποίες ελέγχονται χρησιμοποιώντας έξυπνες συμβάσεις στο δίκτυο Ethereum. Το πιο σημαντικό, είναι ασφαλές.

Όταν οι έμποροι ανταλλάσσουν μάρκες, οι κόμβοι επαληθεύουν και υπογράφουν κάθε συναλλαγή χρησιμοποιώντας έναν μηχανισμό συναίνεσης απόδειξης εξουσίας, τον οποίο διαχειρίζεται ο συνεργάτης μας, Tendermint. Όταν οι έμποροι αποσύρουν χρήματα, πρέπει να περιμένουν ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα για να επιτρέψουν στους κόμβους να αμφισβητήσουν οποιαδήποτε δόλια συμπεριφορά. Εάν κάποιος κάνει κάτι δυσάρεστο, οι κόμβοι θα ενεργοποιήσουν έναν μηχανισμό μαζικής εξόδου που επιστρέφει τα διακριτικά στην τελευταία νόμιμη κατάσταση του blockchain.

Αυτό, σε συνδυασμό με τις συνηθισμένες άμυνες blockchain, όπως η κρυπτογραφία, η αποκέντρωση και τα ιδιωτικά κλειδιά, θα διασφαλίσει ότι η ανταλλαγή μας είναι η πιο ασφαλής στην αγορά. Και καθώς δεν αναλαμβάνουμε ποτέ την κατοχή των διακριτικών των εμπόρων, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος φύλαξης – καμία δελεαστική επίθεση “honeypot” χάκερ.

 

AT: Πώς αποθηκεύονται τα διακριτικά χρηστών?

AG: Όλα τα διακριτικά των χρηστών μας αποθηκεύονται με ασφάλεια σε έξυπνες συμβάσεις στο δίκτυο Ethereum. Δεν τα παίρνουμε ποτέ, και οι έμποροι προστατεύονται από τα μέτρα ασφαλείας που ανέφερα νωρίτερα. Τα διακριτικά παραμένουν ασφαλή στα πορτοφόλια των εμπόρων έως ότου θέλουν να κάνουν συναλλαγές και στη συνέχεια το έξυπνο συμβόλαιο και το sidechain συνεργάζονται για να συνδέσουν εμπόρους και να εκτελέσουν συναλλαγές χωρίς να εμπλακεί τρίτο μέρος.

 

AT: Οι περισσότερες ανταλλαγές βρίσκονται σε στρατηγική τοποθεσία υπεράκτια σε δικαιοδοσίες όπως η Μάλτα, η Σιγκαπούρη, η Ελβετία κ.λπ. Τι σας έκανε να αποφασίσετε να λειτουργήσετε εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών?

AG: Βλέπουμε τη λειτουργία εντός των ΗΠΑ ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Έχω επίσης μια αγάπη για την περιοχή του Σαν Ντιέγκο και τα πολλά ταλαντούχα μυαλά εδώ που μπορούν να βοηθήσουν να κάνουμε την αποκεντρωμένη ανταλλαγή μας πραγματικότητα.

Ενώ οι ΗΠΑ εξουδετερώνουν μερικά ρυθμιστικά προβλήματα αυτήν τη στιγμή, πιστεύουμε ότι ο χώρος του blockchain έχει απίστευτες δυνατότητες και ότι στο επίκεντρο των πραγμάτων όταν ξεκινούν θα μας δώσει το πλεονέκτημα σε σχέση με άλλα έργα που βασίζονται αλλού.

 

AT: Έχετε συζητήσει προηγουμένως τα διακριτικά ασφαλείας στο ιστολόγιο και άλλες πλατφόρμες. Μπορείτε να μας πείτε πώς αισθάνεστε προσωπικά για το αναπτυξιακό δυναμικό αυτού του χώρου?

AG: Τα διακριτικά ασφαλείας είναι ο απλούστερος τρόπος κλασματοποίησης περιουσιακών στοιχείων πραγματικού κόσμου, η αξία των οποίων είναι στα τρισεκατομμύρια δολάρια. Το ερώτημα είναι αν πρέπει να κλασματικοποιήσουμε και νομίζω ότι η απάντηση είναι ένα ηχηρό ναι – ενισχύει τη ρευστότητα, εκδημοκρατίζει την αγορά και απλοποιεί ένα μεγάλο μέρος της περίπλοκης γραφειοκρατίας που εμπλέκεται στις συναλλαγές κινητών αξιών.

Κατά τη γνώμη μου, η ευκαιρία που παρουσιάζουν τα διακριτικά ασφαλείας υπερβαίνει κατά πολύ την ευκαιρία ακόμη και των κρυπτονομισμάτων. Θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν τα πάντα στον κόσμο που έχουν αξία, και αυτή τη στιγμή διαπραγματεύονται σε παγκόσμιες αγορές ασφάλειας – κυριολεκτικά μια ευκαιρία πολλών τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

 

AT: Υπάρχουν σχέδια για altcoin.io για είσοδο στην αγορά κινητών αξιών στο μέλλον?

AG: Πιστεύουμε ότι τα διακριτικά ασφαλείας έχουν μεγάλο μέλλον μπροστά μας και θα θέλαμε να βοηθήσουμε τους εμπόρους να τα ανταλλάξουν με γρήγορο, εύκολο και ασφαλή τρόπο. Η ψηφιοποίηση και η κλασματοποίηση της αξίας έχουν πολύ νόημα, παρέχοντας διαφάνεια, αποτελεσματικότητα και βοηθώντας μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων να μοιράζονται τον πλούτο των οικονομιών τους. Εάν μπορούμε να βοηθήσουμε στην υποστήριξη μιας τέτοιας αλλαγής, αυτό μπορεί να είναι μόνο καλό.

 

AT: Τι άλλο θα θέλατε να αναφέρετε altcoin.io?

AG: Έχουμε αφιερώσει πολύ χρόνο στη δημιουργία της σωστής τεχνολογίας για την αποκεντρωμένη ανταλλαγή μας και είμαστε εξίσου παθιασμένοι με τη δημιουργία μιας εκπληκτικής εμπειρίας χρήστη για τους εμπόρους μας, συμπεριλαμβανομένης της 24/7 υποστήριξης πελατών. Επομένως, θα ήθελα να υποσχεθώ σε όλους τους πιθανούς εμπόρους που διαβάζουν αυτήν τη συνέντευξη: Εάν πιστεύετε ότι θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε την ανταλλαγή μας με οποιονδήποτε τρόπο, ενημερώστε μας και θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε να συμβεί. Ίσως να μην είμαστε πάντα επιτυχημένοι, αλλά θα εργαστούμε σκληρά για να κάνουμε το Altcoin.io το καλύτερο ανταλλακτικό που έχει κατασκευαστεί ποτέ για εμπόρους, από εμπόρους.

AT: Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας, προσωπικά ανυπομονώ να χρησιμοποιήσω την πλατφόρμα altcoin.io στο μέλλον.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map