Η Vogemann αυξάνει το επενδυτικό κεφάλαιο με το πρώτο του STO

Η ναυτιλιακή εταιρεία Βογκέμαν με έδρα το Αμβούργο, η Γερμανία εξέδωσε την πρώτη ψηφιακή ασφάλεια με τη βοήθεια της τεχνολογίας blockchain.

Ο συνολικός όγκος έκδοσης για την προσφορά διακριτικών ασφαλείας (STO) είναι 50 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ (USD). Η προοπτική πωλήσεων κινητών αξιών εγκρίθηκε από την Αρχή Χρηματοοικονομικής Εποπτείας της FMA Λιχτενστάιν στις 3 Ιουλίου και η πώληση είχε ξεκινήσει στις 9 Ιουλίου.

Στην αποστολή της για μείωση των εκπομπών CO2 και μετάβαση σε ένα περιβαλλοντικά βιώσιμο μοντέλο, η ναυτιλιακή εταιρεία Vogemann αποφάσισε να συγκεντρώσει κεφάλαια για την απόκτηση «πράσινων» μεταφορών χύδην.

Έκδοση Ψηφιακής Ασφάλειας για Πράσινα Κουπόνια

Σύμφωνα με την προοπτική πωλήσεων, το συγκεντρωμένο κεφάλαιο θα χρησιμοποιηθεί για την αγορά μεταφορέων χύδην με δικούς τους γερανούς επιβίβασης. Τα φορτηγά μεταφέρουν πρώτες ύλες όπως σιτηρά, λιπάσματα, άνθρακα, μεταλλεύματα, μέταλλα, χάλυβα και δασικά προϊόντα – αυτός ο τύπος μεταφορών δημιουργεί πάνω από το ήμισυ των παγκόσμιων θαλάσσιων μεταφορών.

Jens-Michael Arndt, διευθύνων σύμβουλος της H. Vogemann Reederei GmbH & Η Co. KG, εξηγεί το προφίλ εξαγοράς:

«Στοχεύουμε ιδιαίτερα στα λεγόμενα« Πράσινα Πλοία ». Προσφέρουν τον ιδανικό συνδυασμό αυξημένης ενεργειακής απόδοσης με μειωμένες τιμές εκπομπών. Αυτό όχι μόνο τους καθιστά πιο φιλικούς προς το περιβάλλον, αλλά διασφαλίζει επίσης χαμηλότερο κόστος καυσίμου και υψηλότερα ποσοστά ναύλωσης »..

Σύμφωνα με τον Vogemann, παγκοσμίως, επί του παρόντος υπάρχουν μόνο δύο φορτηγά στο εύχρηστο τμήμα έως 40.000 τόνους, τα οποία πληρούν τις υψηλότερες απαιτήσεις για εκπομπές CO2. Και τα δύο πλοία της λεγόμενης κατηγορίας «Green Dolphin» κατασκευάστηκαν για το Vogemann και τέθηκαν σε λειτουργία το 2019.

Η απόφαση της Vogemann να επιδιώξει έκδοση ψηφιακής ασφάλειας ευθυγραμμίζεται με το σχέδιο της εταιρείας να επενδύσει σε μελλοντικά πλοία.

Ο Markus Lange, διευθύνων σύμβουλος της Vogemann ενίσχυσε περαιτέρω την προθυμία της εταιρείας να δοκιμάσει νέες επιλογές χρηματοδότησης και η εμφάνιση των STO έγινε μια ρεαλιστική εναλλακτική λύση τώρα:

«Ήμασταν πάντα ανοιχτοί σε νέες μεθόδους χρηματοδότησης», «Η προσφορά διακριτικών ασφαλείας είναι η λογική συνέχεια της στρατηγικής χρηματοδότησής μας».

Η ψηφιακή ασφάλεια εκδόθηκε με το όνομα Green Ship Tokens. Μια επένδυση στα Green Ship Tokens συγκεντρώνει με τον καλύτερο τρόπο την προστασία του περιβάλλοντος και τις επενδυτικές ευκαιρίες.

Τι είναι το Green Ship Token?

Τα Vogemann Green Ship Tokens είναι ψηφιακοί τίτλοι με τη μορφή δικαιωμάτων συμμετοχής σε κέρδη με σταθερή ετήσια απόδοση. Το αντληθέν κεφάλαιο επενδύεται σε καινούργια ή μοντέρνα μεταχειρισμένα φορτία, τα οποία απασχολούνται στις δραστηριότητες της εταιρείας.


Σύμφωνα με την τεκμηρίωση της προσφοράς ασφάλειας, τα δικαιώματα συμμετοχής παρέχουν αποκλειστικά δικαιώματα συμβατικού πιστωτή στον κομιστή και ρητά κανένα δικαίωμα μετόχου.

Από τεχνική άποψη, η έκδοση των διακριτικών πραγματοποιήθηκε στο blockchain Ethereum. Οι επενδυτές επωφελούνται από μια πλήρως ψηφιοποιημένη επενδυτική διαδικασία. Ενώ οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές χρειάζονται μόνο σύνδεση στο Διαδίκτυο για να συμμετάσχουν, εξακολουθούν να υπόκεινται σε διαδικασία επαλήθευσης ως διαπιστευμένοι επενδυτές σύμφωνα με τον εφαρμοστέο νόμο.

Η πλατφόρμα έκδοσης και επένδυσης www.greenshiptoken.com βασίζεται στο Ive.One, το οποίο αναπτύχθηκε από τη FinTech Agora Innovation GmbH με έδρα τη Φρανκφούρτη για έκδοση ψηφιακής ασφάλειας με τη βοήθεια της τεχνολογίας blockchain. Η ρυθμιστική υποστήριξη της κεφαλαιαγοράς παρέχεται από τον πληρεξούσιο Lutz Auffenberg, LL.M. από την Fin Law, Φρανκφούρτη, μια δικηγορική εταιρεία που ειδικεύεται στην αναγνώριση χρηματοοικονομικών μέσων.

Βασικά δεδομένα της έκδοσης Green Ship Token:

Όγκος ζητήματος:

50 εκατομμύρια μάρκες αξίας 1 USD ανά διακριτικό

ISIN:

DE000A2P1QZ6

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΝΘΕΩΝ:

894500T8PAD7RD1QI83

Επιτόκιο:

8% ετησίως + συν κατανομή κερδών 50/50 μεταξύ επενδυτών και εκδότη, στο βαθμό που το επιτρέπει η οικονομική επιτυχία του εκδότη.

Ελάχιστο ποσό επένδυσης:

1.000 USD

Ασφάλιστρο:

2%.

Διάρκεια:

Έως 15 χρόνια

Επένδυση:

www.greenshiptoken.com

Εκδότης:

Vogemann Green Ship Token, Αμβούργο

Συντονισμός / Πωλήσεις:

Neofin Hamburg GmbH, Αμβούργο

Παρακολούθηση της διαδικασίας ψηφιακής έκδοσης

Η έκδοση του Green Ship Token για την άντληση κεφαλαίων για επενδυτικούς σκοπούς αποτελεί ένα μνημειακό βήμα και θα μπορούσε να είναι ένα παράδειγμα που μπορούν να ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες.

Η έκδοση ασφάλειας πραγματοποιείται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία περί κινητών αξιών και υπόκειται σε ορισμένες επαληθεύσεις, ωστόσο η διαδικασία ψηφιακής έκδοσης καθιστά πολύ πιο εύκολη τόσο για τους εκδότες όσο και για τους επενδυτές.

Δεν είναι ακόμη μια πλήρως «ανοιχτή» εναλλακτική λύση χρηματοδότησης, δεδομένου ότι σε ορισμένες χώρες απαγορεύεται η συμμετοχή τους – κυρίως ΗΠΑ και Κίνα. Ωστόσο, η έκδοση στο Ethereum blockchain ανοίγει την επενδυτική ευκαιρία σε πολλούς περισσότερους επενδυτές και επιτρέπει μια πολύ ευκολότερη διαδικασία διαπραγμάτευσης.

Αυτό θα ανοίξει τις πύλες για άλλες εταιρείες να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο ή μήπως η διαδικασία ψηφιακής έκδοσης σε αυτό το στάδιο δεν είναι αρκετά ελκυστική για τους εκδότες ακόμη?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map