Τι είναι τα “Stablecoins”;

Οι Stablecoins χρησιμοποιούν την ίδια τεχνολογία blockchain με την κανονική κρυπτογράφηση – οι οποίες είναι αλλιώς γνωστές ως ψηφιακά στοιχεία. Τα σταθερά νομίσματα είναι άμεσα συνδεδεμένα κανονικά νομίσματα όπως το USD ή το EUR.

Οφέλη των Stablecoins?

Διαφάνεια – Καθώς αυτά τα στοιχεία βασίζονται σε blockchain, ο καθένας μπορεί να δει το ιστορικό συναλλαγών, καθώς αυτά τα δεδομένα αποθηκεύονται σε δημόσια βιβλία. Αυτά τα εσωτερικά βλέμματα μπορούν να ληφθούν μέσω της χρήσης διαφόρων «εξερευνητών μπλοκ».

Αποδοτικότητα – Ενώ οι μεταφορές FIAT βρίσκονται στο έλεος των τραπεζών, και συχνά χρειάζονται μεγάλο χρονικό διάστημα για να εγκριθούν, τα stablecoins επωφελούνται από την έλλειψη μεσαίων ανδρών. Μεγάλες και μικρές ονομασίες μπορούν να μεταφερθούν απευθείας μεταξύ δύο μερών. Δεν υπάρχουν περίοδοι διακράτησης.

Προσιτότητα – Με βάση το παραπάνω σημείο, η έλλειψη μεσαίων ανδρών σε μια συναλλαγή είναι καλό. Αυτό είναι ένα λιγότερο στόμα που πρέπει να τρέφεται. Το αποτέλεσμα αυτού είναι τα χαμηλότερα τέλη συναλλαγής, καθώς δεν χρειάζεται να πληρώσετε μια περικοπή σε μια τράπεζα.

Μεταβλητότητα – Αυτή είναι αναμφίβολα η μεγαλύτερη κλήρωση για πολλούς προς σταθερά νομίσματα. Ολόκληρο το θεμέλιο της ιδέας στην οποία βασίζονται, είναι να παρέχει στον κάτοχό του οικονομική σταθερότητα. Αυτό αποδίδεται στην αναστολή «συνδέοντας» το stablecoin σε ένα παραδοσιακά μη ασταθές περιουσιακό στοιχείο. Αυτό συνήθως σημαίνει εθνικά νομίσματα, όπως USD, CAD, FRANC, EUR, κ.λπ. Παρόλο που, υπάρχουν διάφορες περιπτώσεις σταθεροποίησης νομισμάτων σε προϊόντα όπως το σιρόπι σφενδάμου, ο χρυσός και πολλά άλλα.

Αυτές οι ιδιότητες τυχαίνει επίσης να προσελκύουν όσους εμπλέκονται σε ψηφιακά χρεόγραφα, οδηγώντας τους επενδυτές να δουν την έκκληση και των δύο. Τα ψηφιακά χρεόγραφα είναι ένα μέσο συμμετοχής στον κόσμο του blockchain, διασφαλίζοντας παράλληλα τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς. Τα αποτελέσματα είναι επενδυτικές ευκαιρίες που είναι πιο προβλέψιμες και υποστηρίζονται από πραγματικά στοιχεία ενεργητικού – και τα δύο χαρακτηριστικά που προσφέρουν τα stablecoins.

Διαφωνίες Tether

Μια πρόσφατη διαμάχη αφορούσε τον τιτάνα της βιομηχανίας «Tether», όταν ανακοινώθηκε ότι δεν κατάφεραν να διατηρήσουν ένα αποθεματικό 1: 1 USD στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Παρόλο που εδώ και καιρό υπήρξαν υποψίες από πολλούς που εμπλέκονται στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, έχει πλέον επαληθευτεί μόνο σε μια ένορκη δήλωση υπογεγραμμένη από έναν δικηγόρο που συνεργάζεται με τον Tether. Το παρακάτω είναι α σύντομο απόσπασμα από αυτήν την πρόσφατη δήλωση.

«Η Tether έχει διαθέσιμα μετρητά και ισοδύναμα μετρητών (βραχυπρόθεσμες αξίες) συνολικού ύψους περίπου 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 74 τοις εκατό των τρεχουσών εκκρεμών δανείων».

Η Ιστορία των StableCoins

Για να επεξεργαστεί την κολλώδη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Tether, ο Γενικός Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης εξέδωσε πρόσφατα μια δήλωση που καταδικάζει τις πρακτικές της εταιρείας. Σε αυτές τις δηλώσεις, ειπώθηκε ότι τα αποθεματικά Tether χρησιμοποιήθηκαν από την αδελφή εταιρεία, BitFinex, για την κάλυψη ζημιών επενδυτικών κεφαλαίων – που φτάνουν περίπου τα 900 εκατομμύρια δολάρια. Πιστεύεται ότι, όχι μόνο έγιναν αυτές οι ενέργειες, αλλά και σκόπιμα κρύβονταν από το κοινό.

Τις μέρες που ακολούθησαν αυτές τις δηλώσεις, το BitFinex αρνήθηκε να κάνει λάθος και δείχνει ότι δεν έχουν χάσει χρήματα. Ήταν μάλλον κλειδωμένοι από τον επεξεργαστή πληρωμών τους, με έδρα τον Παναμά, Crypto Capital, λόγω αδυναμίας απόδειξης ιδιοκτησίας.

Το ζήτημα της ευαισθητοποίησης αυτής της ιστορίας είναι ότι το καθεστώς του σταθερού νομίσματος «go-to», που κατέχει ο Tether, είναι αδύνατο στην καλύτερη περίπτωση. Τώρα είναι η ώρα για κάθε διεκδικητή να ανεβεί και να σφετεριστεί τον Tether στην προσπάθειά του για κυριαρχία. μια κυριαρχία που μπορεί να επιτευχθεί με τη συνεργασία με τον κόσμο των ψηφιακών κινητών αξιών.

Η κατάσταση συνεχίζει να εξελίσσεται καθώς η έρευνα συνεχίζεται.

Σύμπτωση?

Κάποιοι σημείωσαν ότι υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής, τόσο στην κατάσταση του Tether που εκτυλίσσεται, όσο και στην κατάσταση του καναδικού χρηματιστηρίου, QuadrigaCX. αυτός θα ήταν ο επεξεργαστής πληρωμών Crypto Capital.

Πολλά από τα δεινά που βίωσαν τόσο ο Tether όσο και το QuadrigaCX προέρχονται από το καθένα με σημαντικά χρηματικά ποσά «κλειδωμένα». Με την πάροδο του χρόνου, οι ερευνητές ελπίζουν να ρίξουν περισσότερο φως στο πώς κάθε μία από αυτές τις εταιρείες βρέθηκαν στις αντίστοιχες καταστάσεις τους και αν η Crypto Capital έχει διαδραματίσει κάποιο ρόλο στην κατάρρευση κάθε.

Ηγέτες της αγοράς StableCoin

Τα παρακάτω είναι εταιρείες που προσφέρουν εναλλακτικές λύσεις για το Tether.

TrueUSD (TUSD) | TrueGBP (TGBP) | TrueAUD (TAUD) | TrueCAD (TCAD)

Καθένα από αυτά τα τέσσερα σταθερά νομίσματα είναι προϊόντα της μητρικής εταιρείας TrustToken. Όλα αυτά τα διακριτικά υποστηρίζονται 1: 1 από το αντίστοιχο νόμισμα FIAT του καθενός. Το TrueUSD, συγκεκριμένα, έχει δει υψηλά επίπεδα υιοθέτησης και μπορεί να διαπραγματευτεί ενεργά σε διάφορα χρηματιστήρια, όπως Bittrex, Κάθισμα, UpBit και άλλα.

Η TrustToken είναι μια πολλά υποσχόμενη εταιρεία που ειδικεύεται στην αναγνώριση των πραγματικών περιουσιακών στοιχείων. Ενώ το TrustToken μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αναγνώριση περιουσιακών στοιχείων όπως η ακίνητη περιουσία, η τέχνη και πολλά άλλα, είναι η εφαρμογή τους, όσον αφορά στα σταθερά νομίσματα που συνδέονται με διάφορα νομίσματα FIAT, η οποία έχει τραβήξει την προσοχή πολλών.

Η TrueUSD είδε την αποκλειστική χρήση της σε ένα πρόσφατο STO, που φιλοξενήθηκε από το Blockport.

Δολάριο Δίδυμων (GUSD)

Ένα προϊόν ανταλλαγής Gemini, το Gemini Dollar (GUSD), είναι ένα άλλο σύμβολο που υποστηρίζεται σε αναλογία 1: 1 κατά USD. Ο σκοπός αυτού του stablecoin είναι να παρέχει στους επενδυτές ένα περιουσιακό στοιχείο που συμπεριφέρεται με προβλέψιμο τρόπο όπως το USD, αλλά τα οφέλη αποτελούν τις εγγενείς ιδιότητες του blockchain. Αυτό το stablecoin βασίζεται στο πρότυπο ERC-20, που σημαίνει ότι λειτουργεί στο blockchain Ethereum.

Αυτό το συγκεκριμένο stablecoin εμφανίζεται ως το πρώτο του είδους του που θα ρυθμιστεί. Αυτός ο κανονισμός έρχεται με τη μορφή μηνιαίων ελέγχων από λογιστικές εταιρείες, επιμέλεια που παρέχεται από την State Street Bank και Trust Company και μέσω αδειών που εκχωρούνται στην Gemini από την Πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Η υιοθέτηση, μέχρι στιγμής, είχε ως αποτέλεσμα το GUSD να αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης σε μια ποικιλία ανταλλαγών, εκτός από τη δημιουργία συνεργασιών με πλατφόρμες tokenizing όπως το Harbour.

Νόμισμα USD (USDC)

Η Circle είναι μια εταιρεία με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει γίνει πρωτοσέλιδα τα τελευταία δύο χρόνια μέσω της αγοράς της Poloniex, και δημόσιες δηλώσεις που δείχνουν μια ενδεχόμενη εισβολή σε ψηφιακούς τίτλους. Στην πορεία, ο Circle σημείωσε τόσο τα ψηφιακά χρεόγραφα όσο και τα σταθερά νομίσματα ως αυξανόμενες τάσεις και προσπάθησε να συμμετάσχει. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία νομισμάτων USD (USDC).

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, αυτό το περιουσιακό στοιχείο με βάση το Ethereum συνδέεται με το δολάριο ΗΠΑ με αναλογία 1: 1. Ο στόχος είναι να παρέχει στους κατόχους της ένα μέσο για τη διατήρηση σταθερής αγοραστικής δύναμης, σε έναν κλάδο γνωστό για την αστάθεια του.

Η πρόσφατη υιοθέτηση έχει δείξει ότι η Securitize ανακοινώνει την υποστήριξή της στο USDC μέσω των κορυφαίων υπηρεσιών tokenization στον κλάδο.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι αυτές είναι μόνο τρεις από τις πιο βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις για το Tether. Περισσότερες προσφορές εμφανίζονται κάθε μέρα, και καμία δεν έχει αποκτήσει το # 1 κατάσταση ή καμία ομοιότητα κυριαρχίας. Καθώς η κατάσταση με τον Tether ξεδιπλώνεται, παρακολουθήστε προσεκτικά καθώς οι αγορές αντιδρούν και αρχίζουν να στραφούν σε αντίπαλα σταθερά νομίσματα.

Με την ανάπτυξη των ψηφιακών κινητών αξιών και το ανώτατο όριο για τον τομέα, ίσως ο καλύτερος δείκτης του σταθερού Bitcoin για να κληρονομήσει το στέμμα του Tether, είναι αυτός που βλέπει τη μεγαλύτερη υιοθέτηση στον αναπτυσσόμενο τομέα.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner