Saum Noursalehi, Διευθύνων Σύμβουλος της tZERO – Interview Series

Ο Saum Noursalehi είναι ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΖΕΡΟ, μια ανταλλαγή διακριτικών ασφαλείας που έχει τη δυνατότητα να διαταράξει ολόκληρο το χώρο των ψηφιακών τίτλων. Προηγουμένως, σε αυτή τη θέση ο Saum ήταν Πρόεδρος της Υπερπληρώ.

Πριν γίνετε Διευθύνων Σύμβουλος της tZERO, ήσασταν Πρόεδρος της Overstock, ηγέτης στο ηλεκτρονικό εμπόριο και μία από τις πρώτες εταιρείες Fortune 500 που δέχτηκαν Bitcoin. Πότε ακούσατε για πρώτη φορά για το Bitcoin και ποια ήταν η αρχική σας εντύπωση για αυτήν την τεχνολογία?

Για πρώτη φορά άκουσα για το Bitcoin το 2013 σε δείπνο και γοητεύτηκα από την τεχνολογία. Δεν έχω επενδύσει πραγματικά στο bitcoin μέχρι το 2014 όταν άρχισα να μαθαίνω περισσότερα γι ‘αυτό, το οποίο αφότου ο Overstock υπέγραψε συμφωνία με την Coinbase για να το αποδεχτεί ως επιλογή πληρωμής.

Θα μπορούσατε να μας ενημερώσετε πώς αλλάξατε από το να είστε Πρόεδρος της Overstock, σε CEO της tZERO?

Δούλευα στο Overstock για σχεδόν 14 χρόνια, κατέχοντας μια σειρά ηγετικών θέσεων σε μια ποικιλία λειτουργιών στην εταιρεία, όπως τεχνολογία, ανάπτυξη προϊόντων, R&D και μάρκετινγκ για να αναφέρουμε μερικά. Έχοντας σπουδάσει Επιστήμη Υπολογιστών στο κολέγιο, ανέκαθεν ενδιαφερόμουν για την τεχνολογία, ιδιαίτερα την τεχνητή νοημοσύνη και την τεχνολογία blockchain. Όταν προέκυψε η ευκαιρία να γίνω Διευθύνων Σύμβουλος της tZERO, δεν μπορούσα να το μεταφέρω. Ο χρόνος μου στο Overstock μου έδωσε μια ισχυρή κατανόηση της ανάπτυξης προϊόντων, της ηγεσίας και του τι χρειάζεται για τη διαχείριση μιας επιχείρησης, η οποία καλλιέργησε την επαγγελματική μου ταυτότητα ως επικεφαλής επικεντρωμένη στα προϊόντα. Ως ανώτερος ηγέτης σε δημόσια εταιρεία, είχα βαθιά έκθεση στις κεφαλαιαγορές και ευκαιρίες για μετασχηματισμό του τρέχοντος οικοσυστήματος. Πιστεύω ότι αυτή η εμπειρία και το ενδιαφέρον μου για την καινοτόμο τεχνολογία μου επέτρεψαν να πραγματοποιήσω μετάβαση στο χώρο των κεφαλαιαγορών που βασίζονται σε blockchain χωρίς πάρα πολλές δυσκολίες.

Ο Patrick Byrne πρόσφερε πρόσφατα την παραίτησή του ως διευθύνων σύμβουλος του Overstock. Πώς θα επηρεάσει αυτό το tZERO και η μητρική της εταιρεία Medici Ventures?

Όπως είπα στην πρόσφατη επιστολή μου προς τους επενδυτές, λυπήθηκα που βλέπω τον Πάτρικ να πηγαίνει. Είναι ο ιδρυτής αυτών των οργανισμών, ωστόσο, η παραίτησή του δεν επηρέασε τις καθημερινές λειτουργίες της tZERO και της Medici Ventures ή την εκτέλεση των οδικών χαρτών μας. Jonathan Johnson, ο οποίος συνεχίζει να είναι ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της tZERO και πρόεδρος της Medici Ventures, ανέλαβε το ρόλο του Ενδιάμεσου Διευθύνοντος Συμβούλου της Overstock. Ο Jonathan είναι ένας σπουδαίος ηγέτης και πρωταθλητής για το blockchain και το δυναμικό του ως συνεισφέροντος στην εξέλιξη σε ορισμένα οικοσυστήματα, ιδιαίτερα στην εφαρμογή του στις κεφαλαιαγορές μέσω του tZERO. Οι πίνακες Jonathan και Overstock / Medici έχουν δεσμευτεί για το tZERO και τη μακροπρόθεσμη επιτυχία μας.

Τον Ιούλιο ανακοινώθηκε το ψηφιακό προνομιακό μέρισμα OSTKO. Μπορείτε να εξηγήσετε το σκεπτικό πίσω από αυτό και πώς θα βοηθήσει να ενταχθούν νέοι πελάτες στο tZERO?

Τον Ιούλιο, η Overstock ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εκδώσει μέρισμα στους μετόχους της με τη μορφή νέων μετοχών της Ψηφιακής Ψηφοφορίας Σειρά A-1 Preferred Stock, OSTKO. Ορισμένες μετοχές της OSTKO διαπραγματεύονται επί του παρόντος αποκλειστικά στο PRO Securities ATS, το οποίο διαχειρίζεται μια εξ ολοκλήρου θυγατρική της tZERO, και η Overstock αναμένει ότι οι νέες μετοχές μερίσματος θα διαπραγματεύονται επίσης στο PRO Securities ATS. Το μέρισμα θα είναι πληρωτέο με αναλογία 1:10, πράγμα που σημαίνει ότι μία μετοχή της Σειράς Α-1 θα εκδοθεί για κάθε δέκα μετοχές κοινής μετοχής, Σειρά Α-1 ή Προνομιακό απόθεμα Σειράς Β Σειράς B που κατέχουν όλοι οι κάτοχοι τέτοιων μετοχών από την ημερομηνία εγγραφής.

Αυτό το μέρισμα έχει τη δυνατότητα να εισαγάγει δεκάδες χιλιάδες μετόχους της Overstock στο PRO Securities ATS. Επιπλέον, έχει φέρει το ενδιαφέρον πολλών χρηματιστών-εμπόρων που θα ήθελαν να ανταλλάξουν τέτοια χρεόγραφα, τα οποία με τη σειρά τους θα εισάγουν όλους τους πελάτες τους στην πλατφόρμα μας. Μία από τις βασικές μας προτεραιότητες είναι να εισαγάγουμε περισσότερους επενδυτές στην πλατφόρμα, και αυτό θα πρέπει να χρησιμεύσει ως καταλύτης για την ενίσχυση της ρευστότητας. Το μέρισμα βρίσκεται επί του παρόντος στη διαδικασία εγγραφής SEC και η Overstock συνεργάζεται ενεργά με τις ρυθμιστικές αρχές.


Το Ravencoin ήταν το τρίτο cryptocurrency που προστέθηκε στην εφαρμογή tZERO. Γιατί Ravencoin?

Το Ravencoin είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα κρυπτονομίσματα. Επιπλέον, το Ravencoin ευθυγραμμίζεται φιλοσοφικά με το tZERO καθιστώντας εύκολη την ψηφιοποίηση στοιχείων και τα καθιστά ελεύθερα εμπορεύσιμα. Η τεχνολογία Ravencoin επιτρέπει την άμεση έκδοση και μεταφορά οποιουδήποτε ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου, συμπεριλαμβανομένων των διακριτικών ασφαλείας, καθιστώντας την υποστήριξη για την κρυπτογράφηση RVN φυσική εφαρμογή για την εφαρμογή Crypto της tZERO.

Η προσθήκη διακριτικών ασφαλείας όπως το BCAP και το SPiCE στο tZERO θα επιταχύνει την υιοθέτηση ολόκληρου του ψηφιακού οικοσυστήματος κινητών αξιών. Υπάρχει αναμενόμενη ημερομηνία για την προσθήκη περισσότερων διακριτικών στο tZERO?

Η PRO Securities διεξάγει επί του παρόντος τη δέουσα επιμέλεια σε μάρκες ασφαλείας που χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο DS της Securitize και είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτήν τη δυνατότητα να προσφέρουμε νέα περιουσιακά στοιχεία, τα οποία με τη σειρά τους θα προσελκύσουν νέους επενδυτές. Στοχεύουμε να έχουμε επιπλέον συναλλαγές με μάρκες μέχρι το τέλος του έτους.

Στοχεύετε να ξεκινήσετε το πρώτο ρυθμιζόμενο National Security Token Exchange με το Box Digital Markets το 2020. Μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας μερικές λεπτομέρειες σχετικά με αυτήν τη συνεργασία και πώς ωφελεί το tZERO?

Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τους συνεργάτες μας στο BOX Digital Markets (BOX) για την έναρξη της πρώτης ρυθμιζόμενης ανταλλαγής διακριτικών εθνικής ασφάλειας μέσω της κοινής επιχείρησής μας, του Boston Security Token Exchange (BSTX), το 2020. Με την εμπειρία της BOX στη δημιουργία και λειτουργία εξελιγμένων κινητών αξιών ανταλλαγή και κορυφαία τεχνολογία blockchain της tZERO, έχουμε συγκεντρώσει τη συνδυασμένη τεχνογνωσία των οργανισμών μας για να βελτιώσουμε ουσιαστικά την αγορά ψηφιακών κινητών αξιών. Συνεχίζουμε να σημειώνουμε πρόοδο και συνεργαζόμαστε για τη δημιουργία μιας τεχνικής και κανονιστικής δομής που θα δημιουργηθεί πριν από την έναρξη της ανταλλαγής.

Πού προβλέπετε ότι οι ψηφιακοί τίτλοι βρίσκονται σε πέντε έως δέκα χρόνια και ο ρόλος της tZERO σε αυτό?

Μέσα σε πέντε έως δέκα χρόνια, αναμένω ότι οι κεφαλαιαγορές θα εξελιχθούν σε ένα οικοσύστημα βασισμένο σε blockchain όπου όχι μόνο οι μετοχές και το σταθερό εισόδημα στη Wall Street θα συμβολίζονται, αλλά και άλλα μη παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία, όπως ακίνητα, ταινίες, έργα τέχνης, αθλητικές ομάδες, αθλητές ή οτιδήποτε άλλο αξίζει. Η τεχνολογία Blockchain έχει μεγάλες δυνατότητες αύξησης της διαφάνειας, μείωσης του κόστους τριβής, ενίσχυσης της συμμόρφωσης με τους κανονισμούς και μεταρρύθμισης του ρόλου των παραδοσιακών συμμετεχόντων στην αγορά. Ο μέσος επενδυτής λιανικής θα έχει πρόσβαση στους τύπους περιουσιακών στοιχείων που είχαν προηγουμένως δεσμευτεί μόνο για τους πλούσιους ή συνδεδεμένους. Βλέπω το tZERO να ηγείται της προσπάθειας παροχής πλατφόρμας για την επόμενη γενιά συναλλαγών περιουσιακών στοιχείων.

Υπάρχει κάτι άλλο που θα θέλατε να μοιραστείτε σχετικά με το tZERO ή το Medici Ventures?

Η Medici Ventures έχει δεσμευτεί να προωθήσει τις εταιρείες που επικεντρώνονται στην τεχνολογία blockchain και το tZERO είναι το κοσμηματοπωλείο της παγκόσμιας εταιρείας keiretsu της Medici Ventures. Στο tZERO, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε προς το όραμά μας για τη δημιουργία ενός ισχυρού οικοσυστήματος που υποστηρίζεται από τεχνολογία blockchain, ώστε οι επενδυτές να έχουν χώρους αγοράς και πώλησης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων (το PRO Securities ATS, η εφαρμογή Crypto της tZERO και, μόλις δημιουργηθεί, BSTX), ενσωματώνοντας την τεχνολογία να διαμορφώσουμε περιουσιακά στοιχεία (τεχνολογία πρωτοκόλλου tokenization tZERO) και να δημιουργήσουμε άμεσες σχέσεις με τους πελάτες (υπό την προϋπόθεση ότι η θυγατρική μας που ανήκει εξ ολοκλήρου σε έγκριση ως μεσίτης λιανικής-έμπορος).

Σας ευχαριστώ για αυτήν την υπέροχη συνέντευξη.

Όποιος θέλει να μάθει περισσότερα μπορεί να επισκεφθεί ΤΖΕΡΟ ή την επιχειρηματική μας λίστα tZERO. Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε Saum Noursalehi στο Twitter.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map