Λογαριασμοί πελατών σε αναμονή καθώς το FCA κλειδώνει τις ePayments

Υπάρχουν λίγα συναισθήματα χειρότερα από το να αφαιρεθεί ο έλεγχος κάποιου, μόνο για να είναι στο έλεος ενός άλλου. Δυστυχώς, αυτό ισχύει για μια πληθώρα πελατών που χρησιμοποιούν επεξεργαστή ψηφιακών πληρωμών, «ePayments Systems Limited».

Στα μέσα Φεβρουαρίου σημειώθηκε επιβεβλημένος αποκλεισμός των λογαριασμών πελατών του ePayments, ο οποίος συνεχίζεται καθώς μπαίνουμε στον Μάρτιο. Αυτό το κλείδωμα ήταν αποτέλεσμα παραγγελιών από την Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς, καθώς ο ρυθμιστικός φορέας διερευνά πράξεις για βραχυπρόθεσμες απειλές γύρω από πρακτικές κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ενώ τα ακριβή στοιχεία είναι άγνωστα, εκτιμάται ότι αυτό το κλείδωμα έχει επηρεάσει τα χρήματα των πελατών αξίας άνω των 150 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτά τα χρήματα προέρχονται από περισσότερους από 1 εκατομμύριο λογαριασμούς πελατών.

Όταν η FCA μπήκε μέσα, οργανώνοντας το συνεχιζόμενο κλείδωμα των συστημάτων τους, οι ηλεκτρονικές πληρωμές παρείχαν στους πελάτες τους την ακόλουθη ειδοποίηση.

«Στις 11 Φεβρουαρίου 2020, το ePayments Systems Limited (»ePayments») Συμφώνησε με την Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς («FCA») Για να αναστείλει κάθε δραστηριότητα στους λογαριασμούς πελατών της. Αυτή η απόφαση ελήφθη μετά από ανασκόπηση, από την FCA, των συστημάτων και των ελέγχων κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες του ePayments, τα οποία εντόπισαν αδυναμία που απαιτούσαν αποκατάσταση.

Γνωρίζουμε ότι θα είναι μια πολύ απογοητευτική στιγμή για τους πελάτες μας. Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία που προκαλείται και εργαζόμαστε ακούραστα για να διασφαλίσουμε ότι γίνονται βελτιώσεις και οι λογαριασμοί μπορούν να επανενεργοποιηθούν το συντομότερο δυνατό. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας βελτίωσης, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους πελάτες ότι τα χρήματά τους προστατεύονται ως συνήθως. “

Ψάχνετε για απαντήσεις

Η κατάσταση είναι προφανώς αρνητική, συνεχίζοντας να καθυστερεί καθώς η εταιρεία αναζητά λύση. Αυτό που δεν είναι τόσο προφανές είναι ο λόγος πίσω από το κλείδωμα.

Υπάρχουν μερικές θεωρίες που έχουν αναδυθεί ως πιθανοί ένοχοι για την ανάπτυξη.

 1. Οι νέοι νόμοι AMLD5 έχουν παγώσει το ePayments, απαιτώντας αναβαθμίσεις πλατφόρμας
 2. Το ePayments χρησιμοποιήθηκε ως πύλη για ξέπλυμα χρημάτων που σχετίζονται με αποδεδειγμένη απάτη, OneCoin
 3. Οι εταίροι των ePayments καταργούν τις πληρωμές που σχετίζονται με βιομηχανίες «υψηλού κινδύνου»

Σήμερα, θα ρίξουμε μια σύντομη ματιά στην αξία πίσω από καθεμία από αυτές τις θεωρίες. Η πραγματικότητα, ωστόσο, είναι ότι ίσως κανένα από αυτά δεν είναι σωστό. Ίσως πρέπει απλώς να περιμένουμε ένα ψήφισμα προτού γίνουμε μυστικοί στις απαντήσεις.

Κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες

Πριν εξερευνήσουμε τις προαναφερθείσες θεωρίες, μπορούμε να διαπιστώσουμε ένα γεγονός – με τις δηλώσεις που παρέχονται από τις ePayments, τουλάχιστον γνωρίζουμε ότι αυτή η κατάσταση περιστρέφεται γύρω από τις διαδικασίες AML τους.

Για να παραμείνει εξουσιοδοτημένη από την FCA, μια εταιρεία πρέπει να συμμορφωθεί με αυστηρά μέτρα συμμόρφωσης που αφορούν τους νόμους AML.

Ενώ οι λύσεις ψηφιακών πληρωμών προσφέρουν πολλά οφέλη – όπως ταχύτητα και κόστος – συνοδεύονται από ορισμένες προειδοποιήσεις. Ένα από αυτά είναι η πιθανότητα κακής χρήσης μέσω άθλιας δραστηριότητας. Ένα από τα πιο γνωστά μέσα παράνομης δραστηριότητας είναι το ξέπλυμα χρήματος – μια πρακτική που επιτρέπει στα «βρώμικα» χρήματα, που σχετίζονται με παράνομες δραστηριότητες, να μεταβιβάζονται ως «καθαρά» ή νόμιμα.


Φυσικά, αυτή είναι μια πρακτική που αποθαρρύνεται και έχει ως αποτέλεσμα τη λήψη αυστηρών μέτρων για να διασφαλιστεί ότι δεν θα συμβεί. Αυτές οι πρακτικές είναι γνωστές ως νόμοι «κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες» ή «AML».

Στην περίπτωση των ePayments, αυτά τα μέτρα AML, ή μάλλον η έλλειψη, οδήγησαν το FCA που επέβαλε το κλείδωμα της πλατφόρμας.

Σενάριο 1 – AMLD5

Ο αριθμός θεωρίας # 1 είναι ένα πολύ εύλογο σενάριο. Το ακρωνύμιο «AMLD5» αναφέρεται στην 5η οδηγία για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στην Ευρώπη.

Το AMLD5 που τέθηκε σε ισχύ το 2018 και τέθηκε σε ισχύ το 2020, έρχεται με διάφορες προϋποθέσεις – με ένα ζευγάρι πιθανώς να είναι ο λόγος για το κλείσιμο.

 • Οι πάροχοι υπηρεσιών εικονικού περιουσιακού στοιχείου προβάλλονται τώρα σε επίπεδο επίπεδο με άλλες οντότητες, παρά τα αντιληπτά επίπεδα κινδύνου.
 • Οι πάροχοι υπηρεσιών εικονικού περιουσιακού στοιχείου πρέπει τώρα να συμμορφώνονται με αυστηρότερους κανόνες AML και KYC.

Παρόλο που οι ηλεκτρονικές πληρωμές ενδέχεται να είχαν συμμορφωθεί με τους κανονισμούς, τα συστήματά τους μπορεί απλά να χρειάζονται αναβάθμιση για να αντικατοπτρίζουν τις νέες υποχρεώσεις τους βάσει του AMLD5.

Ενώ είναι δυνητικά δαπανηρό για τις ηλεκτρονικές πληρωμές, αυτό το πιθανό σενάριο είναι γενικά θετικό (εκτός από την προφανή ταλαιπωρία εκείνων που επηρεάζονται από το κλείδωμα). Στο τέλος της ημέρας, αυτό το σενάριο θα οδηγήσει σε μια πιο ασφαλή πλατφόρμα ePayments να προχωρήσει.

Πέρα από αυτό το συγκεκριμένο σενάριο, το AMLD5 είχε ήδη εκτεταμένες επιπτώσεις σε όλη την Ευρώπη. Αυτό έγινε πρόσφατα προφανές όταν η Γερμανία επαναπροσδιόρισε το Bitcoin ως χρηματοοικονομικό μέσο.

Σενάριο 2 – ePayments + OneCoin

Αυτό το σενάριο είναι πολύ πιο ανησυχητικό από τα νέα προβλήματα που εντοπίστηκαν με το AMLD5. Ενώ η κατάσταση όπως περιγράφεται, είναι απογοητευτική, μέχρι στιγμής, από μόνη της, μπορεί να υπάρχει κάτι μεγαλύτερο στο παιχνίδι. Ενδέχεται να υπάρχουν σύνδεσμοι μεταξύ των ePayments και μιας από τις μεγαλύτερες απάτες όλων των εποχών – το OneCoin.

Πολλοί υποθέτουν ότι οι δυνητικά πορώδεις πρακτικές AML των ePayments επέτρεψαν τη διοχέτευση ορισμένων από τα περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια OneCoin μέσω της πλατφόρμας.

Αυτή η κερδοσκοπία προσδίδεται σε κάποιο βαθμό αξιοπιστίας μέσω της πρόσφατης παραίτησης της Robert Courtneidge, από ePayments. Αυτή η παραίτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε λίγες μόνο ημέρες μετά το κλείδωμα της πλατφόρμας, έκλεισε ένα σύντομο χρονικό διάστημα στην εταιρεία για το Courtneidge. Ο προηγούμενος εργοδότης του; Η δικηγορική εταιρεία Locke Lord – η ίδια εταιρεία που είδε έναν συνεργάτη, τον Mark Scott, καταδικάστηκε για ξέπλυμα χρημάτων ύψους περίπου 400 εκατομμυρίων δολαρίων για λογαριασμό του ιδρυτή της OneCoin, Dr. Ruja Ignatova.

Αυτή η εξέλιξη γεννά τις ερωτήσεις – χρησιμοποιήθηκαν τα ePayments για τη νομιμοποίηση χρημάτων που σχετίζονται με το OneCoin; Και αν ναι, είναι μερικά από τα κεφάλαια, που βρίσκονται υπό κλειδαριά, ένα μέρος αυτών από το OneCoin?

Μέχρι σήμερα, πολύ εάν αυτό είναι απλώς εικασία, καθώς η FCA δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει σχόλια σχετικά με τις λεπτότερες λεπτομέρειες σχετικά με το κλείδωμα ePayments. Ωστόσο, αν χτυπά σαν πάπια…

Ένα πιθανό χρονοδιάγραμμα
 1. Η OneCoin εξαπατά επενδυτές ύψους 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως
 2. Ο Mike Scott, συνεργάτης στο δικηγορικό γραφείο Locke Lord, αποζημίωσε 50 εκατομμύρια δολάρια για το ξέπλυμα 400 εκατομμυρίων δολαρίων για τον ιδρυτή του OneCoin, Δρ. Ruja Ignatova
 3. Το 2017, η Ignatova, εξαφανίζεται με τεράστια ποσά
 4. Πολλαπλά καταδικασμένα με διάφορες κατηγορίες σχετικά με την απάτη OneCoin
 5. Robert Courtneidge, πρώην Locke Lord, προσλαμβάνεται από τις ePayments
 6. Πραγματοποιείται κλείδωμα FCA των ePayments
 7. Ο Robert Courtneidge παραιτείται από το ePayments
Μελλοντική ίντριγκα

Όπου όλο αυτό το έπος γίνεται ενδιαφέρον, είναι η δυνατότητα εντοπισμού του αόριστου Δρ. Ruja Ignatova.

ΕΑΝ υπάρχει σύνδεσμος μεταξύ του OneCoin και των ePayments, ΜΠΟΡΕΙ να παραμείνουν τα κεφάλαια που σχετίζονται με την Ignatova σε εκείνα που βρίσκονται τώρα σε κλειδώματα. Με την προϋπόθεση ότι αυτό θα συμβεί, μια νέα οδός για πιθανή παρακολούθηση του τόπου της Ignatova καθίσταται πιθανή.

Ενώ αυτά είναι τεράστια ifs και maybes, το εύρος της κατάστασης είναι αρκετά μεγάλο ώστε να δικαιολογεί την πραγματική ίντριγκα να προχωρά.

Σενάριο 3 – Σχέσεις υψηλού κινδύνου

Η τελική κορυφαία θεωρία πίσω από το κλείδωμα των ePayments είναι αυτή που έχει αποδειχθεί ότι είναι η πτώση πολλών παρόμοιων πλατφορμών στο παρελθόν – σχέσεις υψηλού κινδύνου.

Εταιρείες όπως το ePayments δεν μπορούν να λειτουργούν μόνες τους. Απαιτούν σχέσεις με τράπεζες, ασφαλιστικούς παρόχους και άλλα. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι αυτές, και παρόμοιες εταιρείες, συχνά βρίσκονται στο έλεος αυτών των παρόχων υπηρεσιών. Συχνά, θα δούμε έναν πάροχο υπηρεσιών να θεωρεί ότι οι πελάτες διατρέχουν υψηλό κίνδυνο και θα σταματήσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Όσον αφορά τις ηλεκτρονικές πληρωμές, πιστεύεται ότι, περίπου, το 20% όλων των συναλλαγών που υποβάλλονται σε επεξεργασία μέσω των πλατφορμών τους μπορεί να αποδοθεί στους ακόλουθους κλάδους.

 • Πορνογραφικό περιεχόμενο
 • Συνάλλαγμα (FOREX)
 • Κρυπτονομίσματα

Οι πάροχοι υπηρεσιών δικαιολογούνται συνήθως να σταματήσουν τις σχέσεις που περιβάλλουν αυτές τις βιομηχανίες, διότι, δυστυχώς, είναι γεμάτες απάτες και απάτες – δείτε την προηγούμενη θεωρία για το OneCoin.

Ψηφιακό Χρηματιστήριο Αξιών (DSX)

Η σύνδεση με τις προαναφερθείσες βιομηχανίες υψηλού κινδύνου μπορεί να είναι η ισχυρότερη με αυτήν της Cryptocurrency. Αυτό γίνεται μέσω ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων, DSX. Ένα χρηματιστήριο που μοιράζεται τον ίδιο ιδρυτή με το ePayments – Mikhail Rymanov.

Ωστόσο, οι δεσμοί μεταξύ των πλατφορμών ξεπερνούν τους ιδρυτές. Για παράδειγμα, το ζευγάρι χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του άλλου για την ενσωμάτωση των πελατών, καθώς επίσης διευκολύνει τη μεταφορά αξίας μεταξύ λογαριασμών.

Ευτυχώς, τα έθνη σε όλο τον κόσμο αρχίζουν να ανεβαίνουν, διασφαλίζοντας ίσους όρους ανταγωνισμού για όλες τις επιχειρήσεις. Ένα πρόσφατο παράδειγμα αυτού είναι η πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ινδίας να ανατρέψει την απόφαση των κεντρικών τραπεζών τους να επιβάλουν γενική απαγόρευση σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με κρυπτογράφηση.

Λόγω της αύξησης της αποδοχής που παρατηρείται παγκοσμίως, είναι απίθανο το κλείδωμα των ePayments να οφείλεται σε σχέσεις υψηλού κινδύνου.

Ενημερώσεις προόδου και μια κρυστάλλινη σφαίρα

Ανεξάρτητα από το σενάριο που πιστεύετε ότι είναι αληθινό, το κοινό δεν έχει λάβει πολλές πληροφορίες για να εργαστεί αυτή τη στιγμή. Σε πολλά υποσχόμενη σημείωση, το ePayments έχει κυκλοφορήσει πολλές ενημερώσεις και φακέλους «Συχνές ερωτήσεις», υποδεικνύοντας ότι τουλάχιστον εργάζονται για την κατάσταση. Αυτά μπορούν να βρεθούν μέσω των παρακάτω συνδέσμων.

Συνήθεις ερωτήσεις για την προσωρινή αναστολή λογαριασμού για πελάτες

Ενημέρωση λογαριασμών και νέες συχνές ερωτήσεις

Ενημέρωση σχετικά με τη διαδικασία βελτίωσης

Στο τέλος της ημέρας, κανείς εκτός από την FCA και τις ePayments δεν γνωρίζει την πλήρη κατάσταση. Ίσως ο λόγος πίσω από το κλείδωμα είναι απλός και η έλλειψη λεπτομερειών είναι να αποφευχθεί η εκμετάλλευση μιας ευπάθειας.

Τα διάφορα σενάρια που συζητούνται σήμερα είναι μόνο μερικές δυνατότητες, με ένα να μην έχει πλέον αξία από το τελευταίο. Προς το παρόν, θα πρέπει απλώς να συνεχίσουμε να συμβουλευόμαστε τις κρυστάλλινες σφαίρες μας, καθώς προσπαθούμε να κατανοήσουμε την κατάσταση – και ελπίζουμε ότι οι ηλεκτρονικές πληρωμές αναζητούν αλήθεια όταν δηλώνει,

«Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους πελάτες ότι τα χρήματα προστατεύονται κανονικά και μπορούν να ανακτηθούν μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία βελτίωσης».

ePayments Systems Limited

Λειτουργώντας στο Ηνωμένο Βασίλειο, η ePayments Systems Limited έχει εξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους επεξεργαστές ψηφιακών πληρωμών στη χώρα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, Mikhail Rymanov, επιβλέπει τη λειτουργία της εταιρείας από την έναρξη του 2010.

* Ο Mikhail Rymanov ενημερώθηκε για σχολιασμό πριν από τη δημοσίευση – δεν ελήφθη απάντηση *

OneCoin

Το OneCoin θεωρείται συχνά ως μια από τις μεγαλύτερες απάτες όλων των εποχών. Αυτό το σχέδιο Ponzi είδε αμέτρητους επενδυτές να εξαπατούν περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Το έργο, το οποίο είδε τον ιδρυτή του, Δρ. Ruja Ignatova, εξαφανίστηκε το 2017, με τεράστια χρηματικά ποσά όχι λιγότερο, βρέθηκε ότι ήταν ένα πολύ χειραγωγημένο δόγμα. Ενώ υποσχέθηκε να είναι το μέλλον των πληρωμών μέσω διαφόρων πρακτικών εξόρυξης και ασφαλούς αποκλεισμού, αυτές βρέθηκαν να είναι πλήρως κατασκευασμένες.

Αρχή οικονομικής συμπεριφοράς

Η FCA είναι ένας ρυθμιστικός φορέας με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Σημειώνουν ότι τα κύρια καθήκοντά τους είναι τριπλάσια.

 • Προστατέψτε τις χρηματοοικονομικές αγορές
 • Προστατέψτε τους καταναλωτές
 • Προώθηση του ανταγωνισμού

Αυτές οι εργασίες εκτελούνται εντός των ορίων του Νόμος περί χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και αγορών 2000.  Από την ίδρυσή τους το 2013, η FCA έχει αναπτυχθεί για να ρυθμίσει 60.000+ επιχειρήσεις.

* Η FCA επικοινωνήθηκε για σχολιασμό πριν από τη δημοσίευση – δεν ελήφθη απάντηση *

Ενημερώθηκε: Ιούλιος 2020

Δεν έχουμε ακόμα νέες πληροφορίες. Οι αναγνώστες που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να επισκεφθούν EpaymentReviews.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map