Calibra – Ένα προϊόν του Facebook, χτισμένο σε δύο κουπόνια

Καλιμπρά

Αυτή την εβδομάδα, μετά από μήνες κερδοσκοπίας και προσδοκίας, ο κόσμος των κρυπτονομισμάτων και του blockchain χαιρετίστηκε επιτέλους με το επερχόμενο έργο του Facebook. Αυτό το έργο επιβλέπεται από μια θυγατρική του Facebook, γνωστή ως Calibra.

Ενώ η επίσημη κυκλοφορία δεν θα πραγματοποιηθεί για αρκετούς μήνες, οι λεπτομέρειες του έργου έχουν κυκλοφορήσει, συμπεριλαμβανομένης μιας λεπτομερούς λευκό χαρτί.

Η Calibra θα παρέχει στους πελάτες της ένα ψηφιακό πορτοφόλι. Αυτό το πορτοφόλι θα επιτρέπει στους χρήστες της Calibra, του Facebook Messenger και του WhatsApp, να στέλνουν και να λαμβάνουν εύκολα μάρκες μεταξύ τους. Αυτά τα διακριτικά, γνωστά ως Libra, προορίζονται να λειτουργήσουν παρόμοια με ένα stablecoin και «συνδέονται» με τα διάφορα νομίσματα FIAT, μέσω της χρήσης ενός νομίσματος που ονομάζεται «Libra Asset Reserve».

Προσμονή

Μεταξύ διαφόρων παραγόντων, πολλοί πιστεύουν ότι η προσδοκία για αυτήν την κυκλοφορία βοήθησε στην ενίσχυση της ανάκαμψης της αγοράς κατά τους τελευταίους μήνες. Παρόλο που μέχρι στιγμής υπήρξε μια γενικά θετική αντίδραση στο έργο, θα έρθει η ώρα να δούμε αν βλέπουμε μια μεγάλη πώληση, μετά την ανακοίνωση.

Απάντηση

Οι αντιδράσεις στην απελευθέρωση του λευκού βιβλίου ήταν θετικές για διάφορους λόγους, με έναν να σημειωθεί πρωτίστως – τη συνειδητοποίηση.

Αν και φαίνεται περίεργο για όσους ασχολούνται με το crypto και το blockchain, η πλειοψηφία του πληθυσμού έχει ελάχιστες γνώσεις στον κλάδο. Το Facebook έχει μια τεράστια, παγκόσμια εμβέλεια και με την είσοδό τους, ένας τεράστιος αριθμός ατόμων θα αποκτήσει έκθεση σχετικά με το τι είναι η κρυπτογράφηση και τι μπορεί να προσφέρει.

Πέρα από την απλή ευαισθητοποίηση, υπάρχουν εκείνοι που έχουν δει αυτά τα νέα με αρνητικό φως. Το Facebook είναι ήδη ένοχο για κακές πρακτικές ασφάλειας, καθώς και τη συλλογή άσεμνων δεδομένων στο κοινό. Θέλουμε πραγματικά μια εταιρεία με τέτοια φήμη να κερδίζει τώρα οικείες γνώσεις και για τα οικονομικά μας; Ενώ υπάρχουν εκείνοι που δίνουν προτεραιότητα στο απόρρητο, η απλή ευκολία της προσφοράς θα αναιρέσει την ιδιωτικότητα για πολλούς.

Λεπτομέρειες έκπληξης

Ενώ πολλές από τις πληροφορίες που ανακοινώθηκαν στην κυκλοφορία του λευκού βιβλίου τους δεν προκαλεί έκπληξη, πολλοί δεν περίμεναν την κυκλοφορία ΔΥΟ κουπονιών.

Τα διακριτικά που θα κυκλοφορήσουν περιλαμβάνουν όχι μόνο το προαναφερθέν «Libra», αλλά ένα δεύτερο που θα λειτουργεί ως διακριτικό ασφαλείας. Αυτό θα είναι γνωστό ως Libra Investment Token. Αυτό το διακριτικό θα διανεμηθεί σε πρώιμους επενδυτές, με τα έσοδα από την πώλησή του να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία του Libra Asset Reserve (το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων που χρησιμοποιείται για τη «δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας» των πρώτων διακριτικών Libra).

Οι επενδυτές στο Libra Investment Token θα είναι μέρος του Συμβουλίου Σύνδεσης Libra. Ο καθένας θα λάβει μερίδιο μετοχών στο αποθεματικό, παρέχοντάς τους μερίσματα που συγκεντρώνονται από τους τόκους που δημιουργούνται στο αποθεματικό, μαζί με ορισμένα δικαιώματα ψήφου. Για πλήρεις λεπτομέρειες σχετικά με τα οφέλη και τις ευθύνες του να είστε μέλος του συμβουλίου, ανατρέξτε στη σελίδα Αρχές του Συμβουλίου Libra, ΕΔΩ.

Υποστήριξη

Ενώ η υποστήριξη του Facebook μπορεί να είναι αρκετή για να κάνει την Calibra επιτυχημένη, δεν θα χρειαστεί να το κάνει μόνη της. Με βάση την υπόσχεση της πλατφόρμας, το Facebook κατάφερε να λάβει την υποστήριξη περισσότερων από 25 εταιρειών. Αυτές οι εταιρείες περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται σε, τα ακόλουθα.

  • Spotify
  • Έμπα
  • Visa
  • MasterCard
  • PayPal
  • Νομισματική βάση
  • Uber

Κάθε μία από αυτές τις εταιρείες είναι ιδρυτικό μέλος του Συμβουλίου Σύνδεσης Libra. Με ελάχιστη συνεισφορά 10 εκατομμυρίων δολαρίων το καθένα, αυτό σημαίνει ότι το αποθεματικό αποθεματικό βρίσκεται σε καλό δρόμο προς τη δημιουργία ενός αρχικού στόχου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Ανησυχία

Ενώ το κοινό μπορεί να είναι πρόθυμο να αποδεχτεί αυτήν τη νέα προσφορά με ανοιχτές αγκάλες, οι κυβερνήσεις διστάζουν να το πράξουν. Με απλά λόγια, οι διοικητικοί φορείς χρειάζονται διαβεβαιώσεις για τον τρόπο χρήσης των δεδομένων και των περιουσιακών στοιχείων που χρησιμοποιούνται.

Αυτό έχει ήδη καταστεί προφανές όπως η Επιτροπή Τραπεζών της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών προγραμματίζει ακρόαση για τις 16 Ιουλίου. Ο σκοπός αυτής της ακρόασης είναι να συζητηθεί το έργο Calibra, και οι πιθανές ανησυχίες που μπορεί να προκύψουν από τη χρήση του.

Ινδική παρουσία

Σε μια ενδιαφέρουσα νότα, Η Calibra δεν έχει καταθέσει στην Reserve Bank of India, για τη χρήση και τη διασπορά του Libra εντός της χώρας. Με την Ινδία να αντιπροσωπεύει το πιο πυκνοκατοικημένο έθνος στον κόσμο, αυτή είναι μια μεγάλη αγορά που δεν έχει αξιοποιηθεί. Ενώ αυτές είναι πρώτες μέρες, οι προηγούμενες στάσεις που έλαβαν οι ινδικές αρχές πρέπει να αποδειχθούν δύσκολο να ξεπεραστούν. Παρ ‘όλα αυτά, η παγκόσμια παρουσία του Facebook θα πρέπει να αποδειχθεί αρκετά για να ανεβάσει το Libra σε μεγάλα ύψη.

Βιομηχανική αντίδραση

Ενώ το Facebook είναι μια τεράστια, παγκόσμια επιρροή, δεν είναι η μόνη εταιρεία αυτού του μεγέθους. Μαζί με το Facebook, υπήρξαν θόρυβοι τους τελευταίους μήνες ότι ανταγωνιστές όπως η Amazon και η Alibaba θα κυκλοφορήσουν τις δικές τους προσφορές.

Αυτό, ωστόσο, έκλεισε πρόσφατα, καθώς αυτοί οι ανταγωνιστές δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν άμεσα σχέδια για καταδύσεις στον κλάδο. Η κερδοσκοπία έχει συγκεντρώσει μια απάντηση από τον Αντιπρόεδρο της Amazon, Patrick Gaulthier. Σε πρόσφατο συνέδριο, σχολίασε την Calibra, δηλώνοντας,

«Είναι φρέσκο, είναι κερδοσκοπικό. στο Amazon, δεν ασχολούμαστε πραγματικά με την κερδοσκοπία, στο τώρα… Στο Amazon, ασχολούμαστε πολύ με τα δεδομένα, οπότε θα χαρώ να έχω αυτήν τη συνομιλία δύο ή τρία χρόνια από τώρα. “

Εντύπωση

Συνολικά, το έργο Calibra αποδίδει πιο θετικά παρά αρνητικά. Ενώ το Facebook κερδίζει ακόμη περισσότερα δεδομένα χρήστη, παρέχουν στον κόσμο ένα μέσο για την αποτελεσματική μεταφορά αξίας. Πέρα από την ευκολία χρήσης, αυτό έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει θετικά εκατομμύρια μη τραπεζικά άτομα σε όλο τον κόσμο – δίνοντας πρόσβαση σε έναν καλύτερο τρόπο ζωής στην πορεία. Αυτός ήταν ένας στόχος του Bitcoin από την αρχή και αν αυτό επιτυγχάνεται μέσω του Libra ή μέσω του Bitcoin, έχει φτάσει ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Λέξη στους δρόμους

Με τις δυνατότητες που διαθέτει αυτό το έργο, δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι έχει τραβήξει την προσοχή πολλών. Εδώ είναι μια ποικιλία από αποσπάσματα από αξιοσημείωτα άτομα, που εκφράζουν τις σκέψεις τους για την Calibra.

Ο Jonathan DeCarteret, Διευθύνων Σύμβουλος της INDX, δήλωσε,

“Το νόμισμα LIBRA του Facebook πιθανότατα θα αναδιαμορφώσει τη βιομηχανία πληρωμών και πιθανώς την απο-δολλαριοποίηση της παγκόσμιας οικονομίας.”

Ο Markus Feber, μέλος του γερμανικού κοινοβουλίου, δήλωσε,

«Εάν το Facebook εκθέσει τους δισεκατομμύρια χρήστες του στους κινδύνους των εικονικών νομισμάτων, αυτός θα ήταν ένας καλός λόγος για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αρχίσει να εργάζεται για ένα κατάλληλο κανονιστικό πλαίσιο που διέπει τους κανόνες των εικονικών νομισμάτων»

Ο Anthony Pompliano, συνιδρυτής της Morgan Creek Digital, δήλωσε,

«Φανταστείτε έναν κόσμο όπου το ψηφιακό πορτοφόλι του Facebook, η Calibra, δεν είχε μόνο φύλαξη οικονομικών περιουσιακών στοιχείων, αλλά σας επέτρεψε να αποθηκεύσετε και να επιτρέψετε τα δεδομένα σας. Ένα πορτοφόλι. Κάθε περιουσιακό στοιχείο που σας ανήκει. Χαμηλή πιθανότητα να συμβεί, αλλά υψηλό δυνητικό αντίκτυπο. Έχουν συμβεί Wilder πράγματα. “

Ο Ανδρέας Αντωνόπουλος, Bitcoin Advocate, δήλωσε,

«Ενώ το Libra του Facebook δεν ανταγωνίζεται κανένα ανοιχτό, δημόσιο, χωρίς άδεια, χωρίς περιθώρια, ουδέτερα, ανθεκτικά στη λογοκρισία blockchains, * θα ανταγωνιστεί τόσο τις λιανικές τράπεζες όσο και τις κεντρικές τράπεζες. Αυτό θα είναι διασκεδαστικό να το παρακολουθήσετε. “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner