Η κινεζική τράπεζα εκδίδει το πρώτο εμπορικό χαρτί που υποστηρίζεται από περιουσιακά στοιχεία που χρησιμοποιεί Blockchain

Στο πλαίσιο της ώθησης σε ολόκληρη τη χώρα να υιοθετήσει τεχνολογία blockchain, η China Zheshang Bank (CZB) – μια εθνική κοινή μετοχική εμπορική τράπεζα που εδρεύει στην επαρχία Zhejiang – έφερε στην αγορά ένα εμπορικό χαρτί με υποστήριξη περιουσιακών στοιχείων (ABCP) που εκδόθηκε και διανέμεται με τη βοήθεια της τεχνολογίας blockchain.

Εμπορικό χαρτί με υποστήριξη πρώτου περιουσιακού στοιχείου που χρησιμοποιεί Blockchain

Η προσπάθεια είναι μέρος της κινεζικής κυβέρνησης που παρέχει οικονομική υποστήριξη σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μετά την οικονομική συρρίκνωση τους τελευταίους 6 μήνες. Αυτό είναι το πρώτη φάση του «Εμπορικού εγγράφου Lianxin Lianjie που υποστηρίζεται από περιουσιακά στοιχεία» που έχει αναλάβει η Zheshang Bank και ανέρχεται σε 120 εκατομμύρια γιουάν (περίπου 17 εκατομμύρια δολάρια).

Το έργο είναι ένα από τα πρώτα πέντε πιλοτικά έργα της Κίνας Interbank Market Dealers Association που λανσάρει προϊόντα με εμπορικό χαρτί (ABCP). Το συνολικό ποσό αυτού του πρώτου γύρου χρηματοδότησης αναμένεται να φτάσει τα 3,334 δισεκατομμύρια γιουάν (470 εκατομμύρια δολάρια) και έχει τέσσερις άλλους πυλώνες στο πρόγραμμά του. Εάν η έκδοση της Zheshang Bank κατευθύνεται προς χρηματοδότηση ΜΜΕ, οι άλλοι πιλότοι ABCP περιλαμβάνουν μεγάλα ιδρύματα και κρατικές τράπεζες. Για παράδειγμα, η CITIC Construction Investment Securities και η China CITIC Bank αναλαμβάνουν μια αλυσίδα εφοδιασμού με άνθρακα και η Anji Leasing (leasing αυτοκινήτου) εκδίδει ένα ABCP αναδοχής από κρατικές τράπεζες Agricultural Bank και Bank of China.

Δεν χρησιμοποιούν όλα τα έργα τεχνολογία blockchain για να ολοκληρώσουν την έκδοση χρηματοδότησής τους, αλλά σύμφωνα με αναφορές, η έκδοση από την Zhenshang Bank χρησιμοποίησε επιτυχώς την τεχνολογία blockchain.

Πρόσφατα, υπό την καθοδήγηση της Κινεζικής Κεντρικής Τράπεζας, η Ένωση Αντιπροσώπων προώθησε την ανάπτυξη προϊόντων τιτλοποίησης περιουσιακών στοιχείων και ξεκίνησε το προϊόν άμεσης καινοτομίας που υποστηρίζεται από περιουσιακά στοιχεία-ABCP, το οποίο είναι μια βραχυπρόθεσμη, κυλιόμενη έκδοση έκδοσης παραδοσιακού περιουσιακού στοιχείου- υποστηριζόμενες σημειώσεις (ABN), που παρέχει στις επιχειρήσεις ένα εργαλείο που συνδυάζει τη ρευστότητα και τη διαχείριση του ενεργητικού-παθητικού.

Το Lianxin Lianjie ABCP εκδόθηκε με διάρκεια έξι μηνών, με δυνατότητα έκδοσης rollover. Το προϊόν της χρηματαγοράς υποστηρίζεται από περιουσιακά στοιχεία εννέα επιχειρήσεων σε τομείς συμπεριλαμβανομένων των βιομηχανικών χημικών και της τεχνολογίας έξυπνης πόλης.

Κατανόηση των ABCP και της χρήσης τους

Γενικά, τα εμπορικά χαρτιά που υποστηρίζονται από περιουσιακά στοιχεία είναι προϊόντα βραχυπρόθεσμης τιτλοποίησης που εκδίδονται από μεμονωμένες ή πολλαπλές εταιρείες που υποστηρίζονται από περιουσιακά στοιχεία μιας εταιρείας – τα οποία μπορούν να είναι εισπρακτέοι λογαριασμοί, λογαριασμοί, παρέχοντας μια λύση για χρηματοοικονομική ρευστότητα για τις λειτουργίες μιας εταιρείας.

Η ημερομηνία λήξης ενός ABCP ορίζεται συνήθως όχι περισσότερο από 270 ημέρες και εκδίδεται είτε βάσει τόκων είτε με έκπτωση.

Η εγγύηση υποστηρίζεται από την ασφάλεια της εταιρείας, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει μελλοντικές πληρωμές που θα γίνονται σε πιστωτικές κάρτες, δάνεια αυτοκινήτων, φοιτητικά δάνεια και υποχρεώσεις εξασφάλισης χρέους (CDO). Τα έσοδα από ένα ζήτημα ABCP χρησιμοποιούνται κυρίως για την απόκτηση συμφερόντων σε διάφορους τύπους περιουσιακών στοιχείων, είτε μέσω αγοράς περιουσιακών στοιχείων είτε μέσω συναλλαγών ασφαλούς δανεισμού.

Σύμφωνα με την China Zheshang Bank, η έναρξη του Lianxin ABCP διευκολύνει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να αναζητήσουν και να λάβουν οικονομική υποστήριξη απευθείας, με την τεχνολογία blockchain που επιτρέπει ταχύτερη διευθέτηση, καλύτερη διαφάνεια και ευκολότερη διαχείριση.

Το προϊόν ανοίγει την πόρτα σε έναν καινοτόμο σχεδιασμό τιτλοποίησης περιουσιακών στοιχείων, δημιουργώντας ένα κανάλι χρηματοδότησης ανοιχτής αγοράς για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, το οποίο βελτιώνει σημαντικά την άμεση χρηματοδότηση των επιχειρήσεων.

Η ώθηση της Κίνας προς την ψηφιακή οικονομία συνεχίζεται


Η Κίνα αγωνίζεται για μεγαλύτερη προσέλκυση της τεχνολογίας blockchain στην καινοτομία πληρωμών και χρηματοοικονομικών ροών. Τον Αύγουστο του 2019, ο Πρόεδρος Xi Jinping ζήτησε την επιτάχυνση της ανάπτυξης blockchain της χώρας και την υιοθέτηση σε κατάλληλες περιπτώσεις χρήσης εφαρμογών.

Ο πρόεδρος επεσήμανε ότι είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η βασική έρευνα της τεχνολογίας blockchain και να ενισχυθεί η καινοτομία, επιτρέποντας στην Κίνα να λάβει ηγετική θέση στον τομέα blockchain.

Από τότε, η Κίνα και οι θεσμοί της προχωρούν χωρίς δισταγμό στην εφαρμογή προγραμμάτων που χρησιμοποιούν τη νέα τεχνολογία και τις δυνατότητες καινοτομίας προϊόντων.

Δίπλα στις προσπάθειές της για τη δημιουργία και την εφαρμογή του ψηφιακού νομίσματος της Κεντρικής Τράπεζας (CBDC), η χώρα έκανε επίσης βήματα στην προώθηση της τεχνολογίας blockchain με το Blockchain Service Network (BSN), που παρουσιάστηκε και κυκλοφόρησε τον Απρίλιο.

Η πρωτοβουλία BSN διευθύνεται από το Κρατικό Κέντρο Πληροφοριών, μια κυβερνητική υπηρεσία υπό την Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων, καθώς και κρατικούς γίγαντες τηλεπικοινωνιών, συμπεριλαμβανομένων των China Telecom, China Unicom και της εταιρείας πληρωμών China Union Pay.

Εάν λειτουργεί όπως οραματίζεται, εταιρείες και προγραμματιστές λογισμικού θα μπορούν να συνδέονται στο BSN και να δημιουργούν εφαρμογές που βασίζονται σε blockchain. Ο στόχος είναι να μειωθεί το λειτουργικό τους κόστος, να βελτιωθεί η ευελιξία και να παρέχεται καλύτερη κανονιστική εποπτεία.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map