Baxter Hines, Συγγραφέας του «Digital Finance: Security Tokens and Unlocking the Blockchain» – Σειρά συνέντευξης

Η Baxter Hines, CFA, είναι διευθύνων εταίρος της Honeycomb Digital Investments. Συν-ίδρυσε την εταιρεία το 2020 για να παρέχει λύσεις που παράγουν εισόδημα για τους πελάτες. Η εταιρεία του διαχειρίζεται χαρτοφυλάκια που αποτελούνται από παραδοσιακά στοιχεία, διακριτικά ασφαλείας και ψηφιακά στοιχεία.

Το νέο του βιβλίο «Το ψηφιακό βιβλίο χρηματοδότησης: Διακριτικά ασφαλείας και ξεκλείδωμα του πραγματικού δυναμικού του Blockchain«, Είναι προς το παρόν διαθέσιμο για προπαραγγελία σε όλους τους μεγάλους διαδικτυακούς λιανοπωλητές παγκοσμίως και θα βρίσκεται σε καταστήματα στις 17 Νοεμβρίου 2020.

Αυτό που αρχικά σας προσέλκυσε σε blockchain και ψηφιακά στοιχεία?

Ξόδεψα έναν εκτεταμένο χρόνο εξετάζοντας τα κρυπτονομίσματα αρχικά επειδή ήμουν τόσο περίεργος για το τι ήταν το buzz και αφού έμαθα όσο περισσότερο μπορούσα για τα Bitcoin και τα cryptos, προσπάθησα να αποκτήσω μια βαθύτερη κατανόηση της βασικής τεχνολογίας, των δυνατοτήτων της και εφαρμογές πραγματικού κόσμου. Σε αυτό το σημείο συνειδητοποίησα ότι το blockchain είναι κάτι πολύ περισσότερο από το απλό Bitcoin. Μου έγινε προφανές ότι αυτή η καινοτομία θα επηρέαζε τη μεταφορά και διαχείριση περιουσιακών στοιχείων όπως μετοχές, ακίνητα, ομόλογα, ιδιωτικά χρεόγραφα, πνευματική ιδιοκτησία και πολλά άλλα. Η τοποθέτηση περιουσιακών στοιχείων πραγματικού κόσμου στο blockchain μπορεί να μειώσει το κόστος κεφαλαίου και αυτό το χαρακτηριστικό μόνο θα προκαλέσει τελικά εκτεταμένη υιοθέτηση. Όταν βυθίστηκε αυτή η ιδέα, ήξερα ότι ήθελα να μάθω περισσότερα για το blockchain και τα ψηφιακά στοιχεία όσο μπορούσα.

Είστε διαχειριστικός συνεργάτης με την Honeycomb Digital Investments, μια εταιρεία επενδύσεων που διαχειρίζεται χαρτοφυλάκια που αποτελούνται από παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία, μάρκες ασφαλείας και ψηφιακά στοιχεία. Ποια είναι τα πράγματα που ψάχνετε κατά τον έλεγχο των επενδυτικών ευκαιριών?

Πέρασα δώδεκα χρόνια ως διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην NFJ Investments (θυγατρική της Allianz Global Investors) που επικεντρώθηκε κυρίως σε μετοχές με έμφαση στα μερίσματα. Φέρνω αυτήν τη νοοτροπία στον ψηφιακό χώρο των περιουσιακών στοιχείων, καθώς αναζητώ επενδυτικές ευκαιρίες που πιστεύω ότι θα αποκομίσουν τα οφέλη από την επικείμενη ανάπτυξη της τεχνολογίας blockchain και του υποκείμενου οικοσυστήματος της. Συγκεκριμένα, η Honeycomb φαίνεται να επενδύει σε εταιρείες που κατασκευάζουν πλατφόρμες και υποδομές για να υποστηρίξει το megatrend του blockchain και εκείνα τα κρυπτονομίσματα και τα έργα που θα αποτελέσουν επίσης μέρος του υποκείμενου οικοσυστήματος.

Πώς θα περιγράφατε προσωπικά τι είναι τα διακριτικά ασφαλείας?

Με απλά λόγια, τα διακριτικά ασφαλείας είναι μια ψηφιακή αναπαράσταση της πραγματικής ιδιοκτησίας σε ένα στοιχείο – στις περισσότερες περιπτώσεις, ένα διακριτικό ισοδυναμεί με ένα μερίδιο σε ένα στοιχείο. Τα διακριτικά ασφαλείας είναι ένας ψηφιοποιημένος τίτλος ενός χρηματοοικονομικού μέσου σε συνδυασμό με την ευελιξία και την ταχύτητα του blockchain. Οι κάτοχοι διακριτικών ασφαλείας δικαιούνται ορισμένα δικαιώματα και προνόμια ενός υποκείμενου περιουσιακού στοιχείου, όπως θα ήταν εάν είχαν το περιουσιακό στοιχείο εντελώς.

Χτίζοντας πάνω από το blockchain, τα διακριτικά ασφαλείας προσφέρουν δυνατότητες, δυνατότητες και καινοτομίες που δεν θα ήταν ποτέ δυνατές σε έναν κόσμο πιστοποιητικών χαρτιού. Είμαστε πραγματικά στην αρχή μιας νέας ψηφιακής εποχής στα οικονομικά! Μερικά από τα πιο φωτεινά οικονομικά, τεχνολογικά και νομικά μυαλά του σήμερα εργάζονται πυρετωδώς για να αναπτύξουν τις δυνατότητες αυτής της αξιόπιστης, συνεπούς, ασφαλούς και φιλικής προς τον καταναλωτή μεθόδου επιχειρηματικής δραστηριότητας. Το μελλοντικό δυναμικό αυτών των τεχνολογιών είναι τεράστιο και η ανάπτυξη θα συμβεί για πολλά, πολλά χρόνια.

Ένας παράγοντας που διακρίνει τα διακριτικά ασφαλείας από τα κρυπτονομίσματα είναι ότι είναι πιο ρυθμιζόμενα μέσα. Τα κουπόνια μπορούν να αποδεσμευτούν μόνο μετά από ικανοποίηση αυστηρών νομικών εμποδίων και συμμόρφωσης, παρέχοντας στους επενδυτές συγκεκριμένη προστασία. Λόγω της προγραμματιζόμενης φύσης του blockchain, τα διακριτικά ασφαλείας μπορούν να περιλαμβάνουν λειτουργίες για την αυτοματοποίηση της συντήρησης, την ενσωμάτωση της συμμόρφωσης και την επιβολή συμβατικών υποχρεώσεων.

Όχι μόνο τα διακριτικά ασφαλείας περιέχουν ρυθμιστικές διασφαλίσεις. αλλά επίσης, παρέχουν στους επενδυτές δύο σημαντικά πρόσθετα χαρακτηριστικά: αποδοτικότητα εξοικονόμησης κόστους και δυνατότητα δημιουργίας βελτιωμένης ρευστότητας. Η αυτοματοποίηση της διαδικασίας που επιτυγχάνεται από το blockchain θα επιτρέψει στα διακριτικά ασφαλείας να παρέχουν μεγαλύτερη λειτουργικότητα, χαμηλότερο κόστος, ταχύτερες ταχύτητες και αυξημένη διαφάνεια στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Αυτές οι πτυχές θα πρέπει τελικά να οδηγήσουν τα διακριτικά ασφαλείας να έχουν χαμηλότερο κόστος κεφαλαίου από τις παραδοσιακές εναλλακτικές λύσεις χαρτιού.

Τα διακριτικά ασφαλείας ήταν λίγο πιο αργά για να απογειωθούν από ό, τι περιμέναμε οι περισσότεροι από εμάς, κατά τη γνώμη σας ποιοι είναι οι λόγοι πίσω από αυτό?

Τρεις σημαντικοί παράγοντες εμποδίζουν τα διακριτικά ασφαλείας από την ευρεία υιοθέτηση: την αβεβαιότητα των κανονιστικών ρυθμίσεων, την έλλειψη εκπαίδευσης και τον δισταγμό της πρώτης κίνησης. Τα οφέλη της ψηφιοποίησης είναι σημαντικά και τελικά τα έργα θα πρέπει να πάνε στο blockchain για να παραμείνουν ανταγωνιστικά. Ωστόσο, πριν μπορέσει να συμβεί μια απογείωση στη ζήτηση, αυτά τα τρία ζητήματα πρέπει να επιλυθούν.

Η κανονιστική βεβαιότητα έχει αρχίσει να φθάνει και η τεχνολογία ταιριάζει με αυτό που χρειάζεται για αυτό το ψηφιακό μέλλον. Οι δικαιοδοσίες όπως η Σιγκαπούρη και η Ελβετία υιοθετούν μια σαφή προσέγγιση ως προς το πώς θέλουν να κυβερνούν τα διακριτικά ασφαλείας και οι ηγέτες τους έχουν επισημάνει ότι η ψηφιοποίηση είναι ο δρόμος για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο οικονομικό μέλλον. Κατά την άποψή μου, οι μεγαλύτερες οικονομίες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ιαπωνία πιθανότατα θα ακολουθήσουν και θα βελτιώσουν απλώς τα προηγούμενα καθιερωμένα πλαίσια. Μόλις η οικονομική κοινότητα δει τα απίστευτα οφέλη που έχει να προσφέρει η ψηφιοποίηση, άλλες χώρες θα υιοθετήσουν γρήγορα νόμους φιλικούς προς την ψηφιακή τεχνολογία, ώστε να αποκομίσουν τις επόμενες ανταμοιβές.


Δεύτερον, για να αναπτυχθούν και να αναπτυχθούν μάρκες ασφαλείας, η αγορά και όλα τα συστατικά της πρέπει να μορφωθούν περαιτέρω. Η χρήση διακριτικών ασφαλείας θα είναι μια αυξανόμενη τάση στην αγορά. αλλά για να συνειδητοποιήσουμε το πλήρες δυναμικό, ορισμένοι όροι, έννοιες και καλύτερη κατανόηση των λειτουργιών και των πλεονεκτημάτων του blockchain πρέπει να πραγματοποιηθούν από όλους τους παράγοντες της βιομηχανίας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου του λιανικού εμπορίου

επενδυτές, εκείνοι που απασχολούνται στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, ρυθμιστές της αγοράς και επιχειρηματίες που προσπαθούν να εκδώσουν τίτλους για άντληση κεφαλαίων. Ας ελπίσουμε ότι το βιβλίο μου μπορεί να βοηθήσει σε αυτό το μέτωπο!

Τέλος, χρειαζόμαστε πιο παραδοσιακούς παίκτες και εκδότες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών για να φέρουμε έργα υψηλής ποιότητας στο blockchain. Τα μαθήματα περιουσιακών στοιχείων με υψηλότερες τριβές γύρω από τις συναλλαγές είναι πρωταρχικοί υποψήφιοι για πρόωρη υιοθέτηση. Αυτό περιλαμβάνει σταθερά έσοδα, επενδύσεις σε ακίνητα και ιδιωτικά κεφάλαια. Έχουμε ήδη δει πολλά πρωτοποριακά έργα σε αυτούς τους χώρους να κινούνται προς το blockchain. Πολλά άλλα έργα κάθονται στο περιθώριο σήμερα, περιμένοντας εν αναμονή για να δουν πώς οι πρώτοι μετακινούμενοι θαύλοι. Καθώς αυτά τα αρχικά έργα που έχουν ήδη ψηφιοποιηθεί αποδεικνύονται ότι είναι ασφαλή και νομικά συμβατά, μια νέα ομάδα οπαδών θα μεταβεί. Όπως το παλιό ρητό λέει “Κανείς δεν θέλει να είναι πρώτος σε ένα πάρτι, αλλά κανείς δεν θέλει να είναι τελευταίος!”.

Υπάρχουν τρέχοντα διακριτικά ασφαλείας (ψηφιακά χρεόγραφα) στα οποία είστε αισιόδοξοι?

Χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες, πρέπει να πω ότι μπορώ να πω ότι είμαι αισιόδοξος για τα οφέλη των διακριτικών ασφαλείας για τη βιομηχανία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στο σύνολό της – ιδίως τα οφέλη που θα έχει αυτή η τεχνολογία στους υποκείμενους επενδυτές και σε αυτούς τους επενδυτές την ικανότητα να κερδίσουν καλύτερα πρόσβαση σε ρευστότητα όταν πρόκειται για ορισμένες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων.

Πρόσφατα γράψατε ένα βιβλίο σχετικά με τα διακριτικά ασφαλείας και τα ψηφιακά χρεόγραφα με τίτλο “Digital Finance” το οποίο πρόκειται να δημοσιευθεί τον Νοέμβριο του 2020. Τι σας ενέπνευσε να γράψετε αυτό το βιβλίο?

Μετά από εκτενή έρευνα του blockchain και της «καλύτερης, ταχύτερης και φθηνότερης» φύσης του, συνειδητοποίησα ότι το χρηματοοικονομικό μας σύστημα βρίσκεται στα πρόθυρα μιας τεράστιας μεταμόρφωσης. Η τεχνολογία Blockchain είναι η λύση για να ηγηθεί της επόμενης γενιάς υποδομών χρηματοπιστωτικής αγοράς και το blockchain μπορεί να είναι η πιο σημαντική καινοτομία από το Διαδίκτυο.

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα, λίγοι αντιλαμβάνονται το πολύ μεγαλύτερο δυναμικό του blockchain. Το Blockchain έχει ήδη αποδειχθεί ότι είναι ένα απίστευτο μέσο ανταλλαγής αξίας και πληροφοριών – αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα να προσφέρουν! Το βιβλίο μου εξετάζει πώς αυτή η ισχυρή τεχνολογία μπορεί να αναθεωρήσει την τρέχουσα οικονομική μας υποδομή με τρόπο που θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα, τη διαφάνεια και την ασφάλεια.

Ήθελα να δημοσιεύσω ένα μη τεχνικό, εύκολο στην κατανόηση αστάρι σε blockchain και μάρκες ασφαλείας που θα ήταν σχετικές και πρακτικές για εκείνους στον χρηματοπιστωτικό κλάδο. Τζον Γουίλι & Οι Sons φάνηκαν σαν ο τέλειος συνεργάτης εκδόσεων που βοήθησε στην πραγματοποίηση του στόχου μου να δημιουργήσω ένα σαφές και συνοπτικό πλαίσιο για το πώς να σκεφτώ τις επενδύσεις στον ψηφιακό χώρο. Ο στόχος μου με το βιβλίο είναι να βοηθήσω τους αναγνώστες να ανακαλύψουν πώς η τεχνολογία blockchain και κατανεμημένου καθολικού διαταράσσει τη χρηματοοικονομική βιομηχανία με έναν εύκολο και κατανοητό και μη τεχνικό τρόπο..

Στο βιβλίο σας θα συζητήσετε μελέτες περιπτώσεων, ιστορικές προοπτικές και τελευταίες τάσεις. Ποιες είναι μερικές από τις μελέτες περιπτώσεων που συζητούνται?

Ένας από τους στόχους του βιβλίου είναι να διασφαλίσει ότι ο αναγνώστης μπορεί πραγματικά να συνδεθεί με το αντικείμενο και, ως εκ τούτου, το έργο περιέχει πολλές μελέτες περιπτώσεων, ιστορικές προοπτικές και τελευταίες τάσεις για να φέρει τις βασικές έννοιες. Το “Digital Finance” εστιάζει σε τρεις κύριους τομείς ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων: κρυπτονομίσματα, σταθερά νομίσματα (όπως τα ψηφιακά νομίσματα της Κεντρικής Τράπεζας ή άλλες ψηφιακές αναπαραστάσεις χρημάτων, όπως το δολάριο ΗΠΑ ή το ευρώ) και μάρκες ασφαλείας. Είναι σημαντικό ο αναγνώστης να εξοικειωθεί με πραγματικές εικόνες και από τα τρία αυτά πεδία. Το βιβλίο καλύπτει περιπτώσεις όπως το έργο Libra του Facebook που δημιουργεί μια παγκόσμια πλατφόρμα που βασίζεται σε blockchain για κρυπτονομίσματα και το Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Βρετανίας δημιουργώντας έναν ψηφιοποιημένο τρόπο για την απόκτηση χρυσού στα θησαυροφυλάκια του. Καθώς τα διακριτικά ασφαλείας είναι το κύριο θέμα του βιβλίου, τα περισσότερα από τα παραδείγματα επικεντρώνονται στον τρόπο με τον οποίο το blockchain μπορεί να επηρεάσει τις μετοχές, τα ομόλογα, τα ιδιωτικά κεφάλαια και άλλες εναλλακτικές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων. Ως αποτέλεσμα, παραδείγματα όπως το Bond-i της Παγκόσμιας Τράπεζας, το διακριτικό ξενοδοχείων του Aspen St. Regis και το επαγγελματικό διακριτικό επένδυσης αθλητών του παίκτη NBA Spencer Dinwiddie (PAInT) καλύπτονται λεπτομερώς. Δίνεται επίσης μεγάλη προσοχή σε έργα που αναλαμβάνουν μεγάλες εταιρείες όπως η IBM, η HSBC, η Goldman Sachs και η Singapore Exchange να δημιουργήσουν μια νέα υποδομή βασισμένη σε blockchain που θα διαχειρίζεται τις χρηματοοικονομικές μας αγορές τα επόμενα χρόνια.

Το βιβλίο περιέχει επίσης πολλά παραδείγματα από την ιστορία που παρέχουν ένα πλαίσιο για το πώς να σκεφτούμε την επερχόμενη άνοδο των ψηφιακών λύσεων. Μέσα από την έρευνά μου, έχω παρατηρήσει μια εντυπωσιακή ομοιότητα μεταξύ της εποχής του Διαδικτύου της δεκαετίας του 1990 και της υιοθέτησης του blockchain. Κοιτάζοντας την ανάπτυξη του Διαδικτύου από ιστορική άποψη, μπορεί κανείς να αποκτήσει μια ματιά σε αυτό που θα ξεδιπλωθεί καθώς το blockchain γίνεται μια μεγαλύτερη αναστατωτική δύναμη.

Τι πιστεύετε ότι πρέπει να συμβεί για να επιταχυνθεί ο ρυθμός υιοθέτησης ψηφιακών κινητών αξιών?

Η μετάβαση σε ένα χρηματοπιστωτικό σύστημα που βασίζεται σε blockchain θα ξεδιπλωθεί ένα βήμα τη φορά αν και με γρήγορο τρόπο με τα πιο βασικά επίπεδα χρηματοδότησης να αναπτυχθούν πρώτα. Ως αποτέλεσμα, τα συστήματα πληρωμών θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ψηφιοποίησης τα επόμενα χρόνια και τα ψηφιακά νομίσματα θα είναι μια ισχυρή δύναμη που θα βοηθήσει αργότερα στην ανάπτυξη των ψηφιακών κινητών αξιών. Οι κύριοι λόγοι για την προσέλκυση ψηφιακών κινητών αξιών από τις εναλλακτικές τους σε χαρτί είναι σε μεγάλο βαθμό δύο φορές: χαμηλότερο κόστος και αυξημένη ρευστότητα. Χωρίς την εφαρμογή ενός ψηφιακού μηχανισμού πληρωμής, τα διακριτικά ασφαλείας δεν θα μπορούν να αποκομίσουν πλήρως αυτά τα οφέλη.

Το Cryptocurrency και τα σταθερά νομίσματα που αντιπροσωπεύουν ένα εθνικό νόμισμα όπως το δολάριο ΗΠΑ ήταν η τυπική πύλη που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να βιώσουν πρώτα ψηφιακά χρηματοοικονομικά προϊόντα. Σήμερα, βλέπουμε πολλές χώρες να επιπλέουν στην ιδέα ενός εθνικού νομίσματος που βασίζεται σε blockchain. Η λίστα περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, όπως η Κίνα, η Βραζιλία, η Γαλλία, ο Καναδάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες για να αναφέρουμε μερικές. Εάν οι κυβερνητικές οντότητες σε όλο τον κόσμο αρχίσουν να διαμορφώνουν νομοθεσία που θα επιτρέπει στα νομίσματα να γίνονται ψηφιακά με νομικά συμβατό τρόπο, αυτό θα ήταν τεράστιο για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία γενικά. Η κίνηση αυτή σίγουρα θα ενθάρρυνε τους ανθρώπους να εξερευνήσουν περαιτέρω τη χρήση ψηφιακών χρηματοοικονομικών προϊόντων και θα παρείχε μια εκπληκτική άνεση όταν το έκαναν.

Όχι μόνο τα εθνικά ψηφιακά νομίσματα θα διευκολύνουν την υιοθέτηση, αλλά και θα ξεκαθαρίσουν τα εμπόδια για περαιτέρω κανονιστική μεταρρύθμιση. Μετά τη δημιουργία ενός ψηφιακού νομίσματος, οι κυβερνητικές οντότητες θα έχουν ήδη συζητήσει σχετικά με το blockchain, την ασφάλειά του και την υποδομή που απαιτείται για να αναπτυχθεί. Οι ηγέτες θα είναι τότε πιο πιθανό να συζητήσουν περαιτέρω πρωτοβουλίες όπως ψηφιοποίηση τίτλων όπως μετοχές ή ομόλογα.

Η ρευστότητα γύρω από μια ψηφιακή ασφάλεια ή ένα διακριτικό ασφαλείας είναι πολύ πιο εύκολη όταν υπάρχει ένα ψηφιακό νόμισμα. Κάθε φορά που αγοράζεται ή πωλείται ένα διακριτικό ασφαλείας, πρέπει να έχει ένα ψηφιακό νόμισμα στην άλλη πλευρά του εμπορίου για να μειώσει πλήρως τις τριβές και να επιτρέψει την άμεση διευθέτηση. Εάν τα σημερινά συστήματα μετρητών χρησιμοποιούνται σε αυτήν τη διαδικασία, οι εμπορικές πτυχές των κωδικών ασφαλείας θα εξακολουθούν να είναι πολύ πιο αργές από ό, τι μπορούν. Ως αποτέλεσμα, οι κυβερνητικές οντότητες θα πρέπει πρώτα να επικεντρωθούν στις πληρωμές και τα ψηφιακά νομίσματα που εκδίδονται από την κεντρική τράπεζα, προκειμένου ο ρυθμός υιοθέτησης ψηφιακών κινητών αξιών να ισχύει πραγματικά.

Υπάρχει κάτι άλλο που θα θέλατε να μοιραστείτε σχετικά με το βιβλίο σας «Digital Finance»?

Νομίζω ότι είναι σημαντικό για τους ανθρώπους να έχουν μια προοπτική ως προς το πόσο μεγάλο θα είναι αυτό το κύμα συμβολισμού. Τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και τα διακριτικά ασφαλείας πρόκειται να αποτελέσουν σημαντικό παράγοντα στο μέλλον των κεφαλαιαγορών και θα αντιπροσωπεύουν την πρώτη νέα δομή περιουσιακών στοιχείων σε περίπου 30 χρόνια! Το τελευταίο νέο προϊόν με ακόμη και την ίδια κλίμακα και αποτέλεσμα ήταν το ETF. Αυτή η επερχόμενη ανακάλυψη blockchain θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στον τρόπο διαπραγμάτευσης τίτλων, στον τρόπο με τον οποίο διατηρούνται οι μετοχές καθ ‘όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους και ακόμη και επηρεάζει τους τρόπους που επενδύουμε τα χρήματά μας. Αυτή η καινοτόμος διαδικασία ανοίγει τη δυνατότητα να ξεκλειδώσετε τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία σε νέες επενδύσεις!

Υπάρχουν ολοένα και περισσότερα σημάδια ότι η ψηφιοποίηση θα συμβάλει στη μετατροπή του παραδοσιακού επιχειρηματικού μοντέλου επενδύσεων σήμερα σε μια σύγχρονη, δίκαιη, διαφανή και κατανεμημένη αγορά. Αυτό το νέο παράδειγμα θα συνδέσει τους επενδυτές και τα έργα στα οποία επενδύουν απευθείας με πλατφόρμες βασισμένες σε blockchain. Μόλις πρόσφατα, τα πρώτα ρυθμιζόμενα διακριτικά ασφαλείας έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά. Βρισκόμαστε σε μια χρονική στιγμή όπου έχει φτάσει περισσότερη κανονιστική βεβαιότητα και αναπτύσσεται τεχνολογία για να ταιριάζει με αυτό που χρειάζεται για αυτό το ψηφιακό μέλλον. Όλοι στον χρηματοοικονομικό κλάδο θα πρέπει να κατανοήσουν ευρέως πώς λειτουργεί η τεχνολογία, τι μπορεί να επηρεάσει και ποιες συνέπειες μπορεί να έχει για τις επιχειρήσεις.

Ο ρυθμός ανάπτυξης σε αυτόν τον κλάδο είναι αξιοσημείωτος. Σχεδόν κάθε μέρα βλέπω μια άλλη πρωτοποριακή ιστορία που με ενθουσιάζει. Ως αποτέλεσμα, ξεκίνησα έναν λογαριασμό Twitter για το βιβλίο που επισημαίνει άρθρα που καλύπτουν τα πιο καυτά θέματα της ημέρας. Ο σκοπός αυτής της σελίδας είναι να συγκεντρώσει τις πιο σημαντικές ιστορίες σε μια δεδομένη στιγμή και να τις τοποθετήσει σε μια στάση για να βλέπουν οι άνθρωποι τα απίστευτα ορόσημα που χτυπά η ψηφιοποίηση! Φροντίστε να Ακολουθήστε μας στο Twitter για τα πιο σημαντικά νέα!

Σας ευχαριστώ για τη φανταστική συνέντευξη, μου άρεσε να μαθαίνω για τις απόψεις σας σχετικά με τις ψηφιακές αξίες και το μέλλον του κλάδου.

Οι αναγνώστες που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα πρέπει να γνωρίζουν ότι το βιβλίο είναι προς το παρόν διαθέσιμο για προπώληση σε όλους τους μεγάλους διαδικτυακούς εμπόρους λιανικής πώλησης παγκοσμίως και θα βρίσκεται στα καταστήματα στις 17 Νοεμβρίου 2020.

Ιστοσελίδα κρατήσεων

Κάντε κράτηση στο Amazon

Ακολουθήστε το βιβλίο στο Twitter: @digifinancebook

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map