Ledger Nano S Review – Ένα ασφαλές πορτοφόλι υλικού για αρχάριους

Το Ledger έχει άψογη φήμη όταν πρόκειται για πορτοφόλια υλικού bitcoin. Έχουν δύο προϊόντα και το Καθολικό Nano S είναι το πιο προσιτό από τα δύο που είναι ιδανικό για τον αρχάριο επενδυτή κρυπτογράφησης που κοιτάζει να μην ξοδεύει πάρα πολύ σε ένα ακριβό πορτοφόλι υλικού. Όσον αφορά την ποιότητα, τη λειτουργικότητα και την ασφάλεια, αυτό είναι συγκρίσιμο με αυτό Το μοντέλο One του Trezor αλλά με πιο λεπτό σχεδιασμό.

Σε αυτήν την κριτική θα αναλύσουμε το σχεδιασμό, τη λειτουργικότητα και το πιο σημαντικό την ασφάλεια.

Τι είναι το Ledger Nano S?

Το Ledger Nano S κυκλοφόρησε το 2016 και έκτοτε πούλησε πάνω από 1,5 εκατομμύρια από αυτές τις συσκευές. Αυτή η συσκευή είναι εξαιρετικά συμπαγής και μπορεί να χωρέσει εύκολα στην τσέπη σας, γεγονός που την καθιστά ιδανική για ταξίδια.

Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε είναι ότι η συσκευή έχει μια επιγραφή που γράφει «vires in numeris», αυτό είναι λατινικό για «δύναμη σε αριθμούς». Αυτό αναφέρεται στην κρυπτογραφική ασφάλεια που περιέχεται στη συσκευή.

Έχει πολλές δυνατότητες ασφαλείας και είναι διαισθητικό στη χρήση.

Αυτή η συσκευή είναι μια προσιτή επιλογή για να διατηρείται η ασφάλεια προσβάσιμη για οποιονδήποτε έχει κρυπτογράφηση.

Το Ledger Nano S υποστηρίζει πάνω από 1.000 κρυπτονομίσματα, αυτό περιλαμβάνει σημαντικές μάρκες όπως Bitcoin, Bitcoin Cash, Κάθισμα, Dash, Ethereum, EOS, Litecoin, Monero, Ripple και πολλά άλλα.

Ledger Nano S: Πρώτη εντύπωση

Το Nano S διατίθεται σε ένα απλό πακέτο και το κουτί περιέχει την ίδια τη συσκευή, 1 καλώδιο micro-USB, Lanyard για τη χρήση της συσκευής γύρω από το λαιμό, ένα μπρελόκ και μπρελόκ και ένα φύλλο ανάκτησης για τη σύνταξη της φράσης σπόρου.

Ledger Nano S Review - Ένα ασφαλές πορτοφόλι υλικού για αρχάριους

Το πλεονέκτημα αυτής της συσκευής είναι πώς δεν ξεχωρίζει, από απόσταση οι περισσότεροι άνθρωποι θα υποθέσουν ότι είναι ένα απλό USB stick.

Λειτουργία του Ledger Nano S

Εάν είστε αρχάριος και μη τεχνικός, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Οι οδηγίες που παρέχονται στο πακέτο είναι απλές και σας καθοδηγούν για το πώς μπορείτε να ρυθμίσετε το Ledger Nano S.

Αυτό που πρέπει να θυμάστε πάντα είναι να γράψετε τον σπόρο ανάκτησης στο παρεχόμενο φύλλο ανάκτησης και να τον αποθηκεύσετε σε ασφαλές μέρος. Θα συνιστούσα οπουδήποτε το αποθηκεύετε, να επιλέξετε να αποθηκεύσετε δύο αντίγραφα ασφαλείας του σπόρου ανάκτησης. Προσωπικά επιλέγω να δημιουργώ αντίγραφα ασφαλείας τόσο σε ηλεκτρονική όσο και σε έντυπη μορφή. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να σαρώσετε το φύλλο ανάκτησης και να το αποθηκεύσετε σε έναν μυστικό φάκελο στον υπολογιστή σας και να βεβαιωθείτε ότι δεν το ονομάζετε με οτιδήποτε σχετίζεται με bitcoin, Ledger ή cryptocurrency. Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο σπόρος ανάκτησης είναι αυτό που χρειάζεστε για να αποκτήσετε πρόσβαση στα χρήματά σας στο σενάριο όπου η συσκευή είτε είναι κατεστραμμένη είτε χαμένη.

Και πάλι, ολόκληρη η διαδικασία είναι απλή, συνδέετε το Nano S στον υπολογιστή σας, μεταβείτε στον ιστότοπο του Ledger και, στη συνέχεια, εγκαταστήστε το Ledger Live. Από εκεί, κάνετε κλικ στο “Αρχικοποίηση μιας νέας συσκευής Ledger” και είστε στο δρόμο.

Ledger Nano S: Χαρακτηριστικά ασφαλείας

Το καθολικό παίρνει στα σοβαρά την ασφάλεια. Προσφέρουν την ασφάλεια CC EAL5 +. Τι σημαίνει αυτό:

CC: Περιλαμβάνει κοινά κριτήρια για την Αξιολόγηση Ασφάλειας Πληροφορικής. Βασίζεται σε ένα διεθνές πρότυπο (ISO / IEC 15408) για πιστοποίηση ασφάλειας υπολογιστών. Όταν πρόκειται για ένα συγκεκριμένο προϊόν, πρέπει να πληροί τα βασικά πρότυπα των κοινών κριτηρίων.

EAL: Το επίπεδο αξιολόγησης αξιολόγησης είναι μια κατάταξη κατηγορίας που αντιστοιχεί σε ένα προϊόν ή σύστημα πληροφορικής, μετά από μια αξιολόγηση ασφάλειας κοινών κριτηρίων. Τα πέντε επίπεδα EAL είναι:

  • EAL1 – δοκιμαστεί λειτουργικά
  • EAL2 – δομικά ελεγμένο
  • EAL3 – μεθοδικά δοκιμασμένο και ελεγμένο
  • EAL4 – μεθοδικά σχεδιασμένο, δοκιμασμένο και αναθεωρημένο
  • EAL5 – ημι-επίσημα σχεδιασμένο και δοκιμασμένο

Το Ledger διασφαλίζει ότι όλα τα πορτοφόλια υλικού τους, συμπεριλαμβανομένου του Nano S, είναι πλήρως πιστοποιημένα στην αγορά πιστοποιημένα από την ANSSI, τη γαλλική υπηρεσία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Ένα άλλο στοιχείο ασφαλείας είναι ότι η συσκευή δεν φτάνει με προεγκατεστημένο λογισμικό – το οποίο είναι εγκατεστημένο κατά τη διαδικασία ρύθμισης. Είναι προστατευμένο με PIN και σας επιτρέπει να επισημάνετε τη συσκευή σας και να προσαρμόσετε την αρχική οθόνη για να την κάνετε μοναδική για εσάς. Θα εγκαταστήσετε το λογισμικό Ledger Live κατά τη διαδικασία εγγραφής.

Περίληψη

ο Καθολικό Nano S είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πηδήξετε στον κόσμο της κρυπτογράφησης χωρίς να χρειάζεται να ξαφνιάσετε για τις υψηλότερες τιμές Καθολικό Nano X ή ακόμα και ο ανταγωνιστής του Trezor Model T.  Η ασφάλεια αυτής της συσκευής και το γεγονός ότι μοιάζει με ένα απλό USB stick καθιστούν αυτήν τη συσκευή ένα δημοφιλές αγαπημένο για μέλη της κοινότητας κρυπτογράφησης. Παρ ‘όλα αυτά, συνιστούμε στους εξελιγμένους επενδυτές κρυπτονομισμάτων να το εξετάσουν Καθολικό Nano X λόγω των πρόσθετων δυνατοτήτων που προσφέρονται σε αυτό το premium προϊόν.

Κάντε κλικ εδώ για να παραγγείλετε το Ledger Nano S

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner