Τι είναι η Ψηφιακή Τραπεζική;

Η ψηφιακή τραπεζική βρίσκεται στον πυρήνα του σημερινού χρηματοοικονομικού συστήματος. Ωστόσο, αυτό δεν συνέβαινε πάντα. Η τραπεζική έχει προχωρήσει, από το να πηγαίνετε στον τοπικό σας ταμείο και να ζητάτε χρήματα, μέχρι να διατηρήσετε το crypto σας ασφαλισμένο και ασφαλές. Σήμερα, σχεδόν κάθε τράπεζα προσφέρει κάποια μορφή ψηφιακής τραπεζικής στους πελάτες της.

Τι είναι η Ψηφιακή Τραπεζική?

Η ψηφιακή τραπεζική που μερικές φορές αναφέρεται ως ηλεκτρονική τραπεζική εμφανίστηκε αργά τις τελευταίες δεκαετίες. Είναι σημαντικό ότι οι πύλες ψηφιακής τραπεζικής επιτρέπουν στις τράπεζες να παρέχουν στους πελάτες πρόσβαση σε παραδοσιακές τραπεζικές υπηρεσίες μέσω του υπολογιστή ή της έξυπνης συσκευής τους. Αυτές οι υπηρεσίες εξοικονομούν χρόνο και χρήμα στους πελάτες και στην τράπεζα. Κατά συνέπεια, είναι πιο δημοφιλείς από ποτέ.

Η Ιστορία της Ψηφιακής Τραπεζικής

Οι πρώτες μορφές ψηφιακής τραπεζικής εμφανίστηκαν στη δεκαετία του 1960. Ήταν αυτή τη στιγμή ο κόσμος άρχισε να βλέπει τα πρώτα ΑΤΜ και χρεωστικές κάρτες. Αυτά τα προϊόντα ήταν επαναστατικά για μερικούς λόγους. Για πρώτη φορά, για πρώτη φορά στην ιστορία, οι τραπεζικοί πελάτες μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στα χρήματά τους 24/7. Θυμηθείτε, μέχρι αυτό το σημείο, έπρεπε να πάτε στο τοπικό υποκατάστημα για να κάνετε ανάληψη ή κατάθεση χρημάτων. Ανάλογα με το πού ζούσατε, αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει πολύ χρόνο.

Πρώτο ATM - Ιστορία της Ψηφιακής Τραπεζικής

Πρώτο ATM – Ιστορία της Ψηφιακής Τραπεζικής

Η εισαγωγή του διαδικτύου άλλαξε για πάντα την ψηφιακή τραπεζική. Αρχικά, οι τράπεζες βασίστηκαν στο Διαδίκτυο για εσωτερικές λειτουργίες, όπως παρακολούθηση λογαριασμών ή μεταφορά χρημάτων. Ωστόσο, στα τέλη της δεκαετίας του 1990, οι τράπεζες άρχισαν να προσφέρουν υπηρεσίες όπως ενημερώσεις υπολοίπου και μεταφορά χρημάτων απευθείας από την πύλη ψηφιακών τραπεζών. Σε αυτό το σημείο, η ψηφιακή τραπεζική ήταν στο δρόμο της να γίνει μια σημαντική τάση.

Σε λιγότερο από μια δεκαετία, το Διαδίκτυο είδε μια τεράστια επέκταση των δυνατοτήτων. Η προστιθέμενη μετάδοση δεδομένων και οι βελτιωμένες τεχνικές κατασκευής υπολογιστών οδήγησαν στη δημιουργία Smartphone. Σήμερα, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τη ζωή χωρίς το smartphone σας. Αυτοί οι εύχρηστοι υπολογιστές τσέπης επέτρεψαν στις τράπεζες να προσφέρουν μια πλήρη σειρά προϊόντων από τις πύλες τους.

Κατά συνέπεια, μια σειρά από νέες υπηρεσίες εμφανίστηκε λόγω της διαθεσιμότητας των smartphone. Λειτουργίες όπως η εξαργύρωση φωτογραφικών επιταγών άρχισαν να εμφανίζονται στην αγορά. Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει στους πελάτες να καταθέσουν επιταγές τραβώντας μια φωτογραφία στο κινητό τους μέσω της τραπεζικής τους εφαρμογής.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η ψηφιακή τραπεζική στον τομέα, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί σήμερα, κάθε τράπεζα προσφέρει κάποια μορφή ψηφιακής τραπεζικής στους πελάτες της. Τόσο οι πελάτες όσο και οι τράπεζες έχουν πολλά να κερδίσουν από αυτήν την ενσωμάτωση υψηλής τεχνολογίας.

Οφέλη ψηφιακής τραπεζικής

Η ψηφιακή τραπεζική είναι πολύ πιο βολική τόσο για τράπεζες όσο και για πελάτες. Οι πελάτες εξοικονομούν πολύτιμο χρόνο και πόρους χωρίς να χρειάζεται να μεταβούν σε μια φυσική τοποθεσία. Επιπλέον, οι συναλλαγές τους είναι πιο ασφαλείς, επειδή δεν απαιτούν από τον πελάτη να ταξιδεύει με τα διαθέσιμα χρήματα.

Είναι σημαντικό ότι η ώθηση για την ψηφιακή τραπεζική προήλθε κυρίως από τους τραπεζίτες. Οι τράπεζες κερδίζουν τεράστια ευελιξία και εξοικονόμηση μέσω των ηλεκτρονικών πυλών. Τα χρήματα που εξοικονομούνται στην υποδομή μπορούν να οδηγήσουν σε περαιτέρω ανάπτυξη των διαδικτυακών τους διεπαφών. Οι διαδικτυακές τραπεζικές συναλλαγές εξαλείφουν μεγάλο μέρος των προσλήψεων, της ασφάλειας, των ενοικίων και των τυχαίων αναγκών των πελατών, όπως αποδείξεις κατάθεσης από το τραπεζικό επιχειρηματικό μοντέλο.


Ψηφιακή τραπεζική έναντι διαδικτυακής τραπεζικής

Ο τομέας της ηλεκτρονικής τραπεζικής έχει οδηγήσει σε σημαντικές εξελίξεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Αρχικά, υπήρχαν πύλες ηλεκτρονικής τραπεζικής για να βοηθήσουν στη συμπλήρωση τραπεζών από τούβλα. Σήμερα, αυτό δεν συμβαίνει καθώς εμφανίζονται περισσότερες τράπεζες μόνο στο διαδίκτυο.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, οι τράπεζες μόνο στο διαδίκτυο έχουν γίνει μια σημαντική τάση στην αγορά. Αυτές οι εταιρείες δεν διαθέτουν φυσική τοποθεσία. Ως εκ τούτου, οι πελάτες μπορούν να πραγματοποιούν όλες τις συναλλαγές μέσω του υπολογιστή ή του smartphone τους. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η βάση πελατών αυτών των τραπεζών εκτείνεται σε όλη τη χώρα.

UBS e-Banking Portal μέσω της αρχικής σελίδας

UBS e-Banking Portal μέσω της αρχικής σελίδας

Οφέλη της ηλεκτρονικής τραπεζικής

Καθώς εμφανίζονται περισσότερες ψηφιακές τράπεζες στην αγορά, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τα οφέλη που εισάγουν. Οι ψηφιακές τράπεζες μπορούν να είναι πιο ευέλικτες ως προς το ποιοι παρέχουν υπηρεσίες και πώς αποκτούν πελάτες. Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει ότι οι πελάτες προτιμούν τράπεζες με πύλες ψηφιακής τραπεζικής έναντι των παραδοσιακών ομολόγων τους.

Ευκολότερη συμμετοχή

Η ενσωμάτωση των πρωτοκόλλων KYC και AML στο online banking onboarding άλλαξε τα πάντα. Τώρα, οι τράπεζες θα μπορούσαν να αποκτήσουν νέους πελάτες, ενώ παραμένουν συμμορφωμένοι, μέσω της διαδικτυακής τους πύλης. Για την επίτευξη αυτών των μνημειακών εργασιών, οι διαδικασίες ενσωμάτωσης της ηλεκτρονικής τραπεζικής περιλαμβάνουν συστήματα επαλήθευσης ταυτότητας. Εδώ οι πιθανοί πελάτες πρέπει να παρέχουν μεγάλο αριθμό εγγράφων, όπως αποδείξεις ταυτότητας, απόδειξη εργασίας, διεύθυνση κ.λπ..

Τα smartphone επιτρέπουν στους πελάτες να παρέχουν αυτά τα έγγραφα σε παρθένα ψηφιακή ποιότητα. Είναι σημαντικό ότι η πλατφόρμα ψηφιακής τραπεζικής παρέκτεινε αυτόματα και επεξεργάζεται τα σχετικά δεδομένα μέσω προ-προγραμματισμένων πρωτοκόλλων. Αυτή η στρατηγική εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο στην τράπεζα και τον πελάτη.

Συζητώντας την εξέλιξη, Νάμντι Αζόντο της ALAT Digital Bank μίλησε για τη σημασία του εξορθολογισμού του τραπεζικού τομέα. Περιέγραψε την ηλεκτρονική τραπεζική ως «εφαρμογή τεχνολογίας σε κάθε τραπεζική δραστηριότητα». Ο Azodo εξήγησε ότι η ψηφιακή τραπεζική είναι το μέλλον των τραπεζών και ότι για να παραμείνει ανταγωνιστική, όλες οι τράπεζες πρέπει να υιοθετήσουν αυτές τις αναβαθμίσεις.

24ωρη τραπεζική

Μία από τις μεγαλύτερες αναβαθμίσεις της ψηφιακής τραπεζικής στον τομέα είναι η προσβασιμότητα. Θυμηθείτε, πριν από την αυγή του e-banking, έπρεπε να πάτε στο τοπικό σας κατάστημα. Ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως το αίτημα δανείου, μια προσωπική προσέγγιση μπορεί να είναι αυτό που επιθυμείτε, στις περισσότερες περιπτώσεις, όπως κατάθεση, δεν υπάρχει όφελος για τις προσωπικές συναλλαγές.

Η ψηφιακή τραπεζική σάς επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στις πληροφορίες του λογαριασμού σας και στις συναλλαγές της αγοράς 24 ώρες την ημέρα και σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτή η διεθνής προσβασιμότητα συνέβαλε στην προώθηση της παγκόσμιας οικονομίας. Τώρα, η ψηφιακή τραπεζική βρίσκεται στον πυρήνα του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού μας συστήματος.

Εξοικονόμηση κόστους

Παλαιότερα, οι τράπεζες ξόδεψαν μεγάλο μέρος των κερδών τους σε διαδικασίες όπως η επαλήθευση και η λογιστική. Ευτυχώς, οι υπολογιστές αφαίρεσαν μεγάλο μέρος αυτού του φόρτου εργασίας για τις τράπεζες. Σήμερα, ο αυτοματισμός παίζει κρίσιμο ρόλο στα σύγχρονα τραπεζικά συστήματα. Ο αυτοματισμός εξοικονομεί χρήματα και χρόνο στις τράπεζες κατά τη διεξαγωγή των πιο κοινών συναλλαγών.

Η ψηφιοποίηση μειώνει τα βήματα στις συναλλαγές, μειώνει επίσης το απαιτούμενο προσωπικό. Οι ψηφιακές τράπεζες εξοικονομούν έναν τόνο σε έξοδα εργαζομένων και συντήρησης. Αυτά τα κόστη μπορούν στη συνέχεια να μετακυλιστούν στους πελάτες. Αυτές οι εξοικονομήσεις είναι μέρος του λόγου για τον οποίο οι ψηφιακές τράπεζες συνεχίζουν να βλέπουν ευρεία υιοθέτηση παγκοσμίως.

Τεχνολογία Blockchain

Η έλευση της τεχνολογίας blockchain ώθησε την ψηφιακή τραπεζική σε νέα ύψη. Η τεχνολογία Blockchain παρέχει στις τράπεζες μια πιο αποτελεσματική και διαφανή εναλλακτική λύση έναντι του status quo. Αυτή η επαναστατική τεχνολογία επιτρέπει στις τράπεζες να εξαλείψουν πολλά από τα συστήματα επαλήθευσης τρίτων που ισχύουν σήμερα. Κατά συνέπεια, παρέχει στις τράπεζες τεράστια εξοικονόμηση κόστους και μια πιο ασφαλή πλατφόρμα για τη διεξαγωγή συναλλαγών εντός.

Ψηφιακές τράπεζες Crypto

Εκτός από την εισαγωγή σε μια νέα εποχή αποτελεσματικότητας, η τεχνολογία blockchain εισήγαγε επίσης τον κόσμο στα κρυπτονομίσματα. Τα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin συνεχίζουν να προσελκύουν τα ενδιαφέροντα των επενδυτών. Κατά συνέπεια, η εμφάνιση αυτών των νέων χρηματοοικονομικών μέσων δημιούργησε μια μοναδική ευκαιρία στον τομέα των ηλεκτρονικών τραπεζών – crypto bank.

Υπηρεσίες CryptoBank μέσω της αρχικής σελίδας

Υπηρεσίες CryptoBank μέσω της αρχικής σελίδας

Οι ψηφιακές τράπεζες κρυπτονομισμάτων παρέχουν παραδοσιακές τραπεζικές υπηρεσίες σε πελάτες κρυπτογράφησης όπως πάροχοι υπηρεσιών, επενδυτές ή ανταλλαγές. Για παράδειγμα, μια τράπεζα κρυπτογράφησης σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε, να αποθηκεύετε, να ξοδεύετε και να μεταφέρετε κρυπτονομίσματα από την πύλη τραπεζών. Αυτό το στυλ τραπεζικής έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα τα τελευταία πέντε χρόνια σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της χρήσης κρυπτογράφησης.

Σήμερα, οι τράπεζες κρυπτογράφησης μπορούν να βρεθούν εύκολα. Ένα παράδειγμα μιας τράπεζας κρυπτογράφησης είναι Παγκόσμια Τράπεζα Bit. Αυτή η πλατφόρμα προσφέρει στους χρήστες κρυπτογράφησης πρόσβαση σε χρεωστική κάρτα, χρεώσεις συναλλαγών χαμηλού κόστους, ανταλλαγή νομισμάτων και πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο σε πληρωμές οπουδήποτε στον κόσμο. Εκτός από αυτά τα χαρακτηριστικά, η τράπεζα εισήγαγε ένα εγγενές κρυπτογράφηση που ονομάζεται WIBCOIN (WBBC).

Είναι σημαντικό ότι η Παγκόσμια Τράπεζα Bit χρησιμοποιεί το WBBC ως μονάδα λογαριασμού για όλες τις συναλλαγές στο οικοσύστημα WBB. Επιπλέον, τα WBBC θα λειτουργούν ως θεμέλια αλληλεπίδρασης με άλλα ψηφιακά νομίσματα στην πλατφόρμα.

Η συμμετοχή στο World Bit Bank είναι εύκολη. Απλώς κατεβάστε το DAPP από το Apple Store ή το Google Play. Μετά τη λήψη θα λάβετε ορισμένα μηνύματα επαλήθευσης. Αφού επαληθεύσετε το αναγνωριστικό σας, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τις τραπεζικές συναλλαγές. Είναι τόσο εύκολο όσο αυτό.

Ψηφιακή τραπεζική – Τραπεζική για τον κόσμο

Μια νέα τάση στην αγορά είναι η χρήση του AI στο εξορθολογισμός τραπεζικές διαδικασίες. Οι προηγμένοι αλγόριθμοι AI μπορούν να προσδιορίσουν αυτόματα την επιλεξιμότητα και τα προσόντα των πελατών. Για παράδειγμα, το διαδικτυακό δάνειο για το οποίο ζητήσατε την περασμένη εβδομάδα μπορεί να μην πάει ποτέ μπροστά σε έναν πραγματικό άνθρωπο. Αντ ‘αυτού, το σύστημα AI μιας τράπεζας θα καθορίσει την καταλληλότητά σας για χρηματοδότηση χρησιμοποιώντας ένα σύνολο προ-προγραμματισμένων κριτηρίων.

Η Ψηφιακή Τραπεζική συνεχίζει να βλέπει ανάπτυξη στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Είναι σημαντικό ότι ένα πλήθος μεγάλων τραπεζικών ιδρυμάτων εκτόπισε κεφάλαια από τη δημιουργία νέων καταστημάτων σε αναβαθμίσεις πλατφόρμας ηλεκτρονικής τραπεζικής πρόσφατα. Μπορείτε να περιμένετε αυτή η τάση να συνεχιστεί καθώς επεκτείνεται η ψηφιοποίηση της αγοράς. Προς το παρόν, μια ψηφιακή τράπεζα θα μπορούσε να είναι η τέλεια λύση για όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map