Τι είναι το DeFi Yield Farming; – Ένας εύκολος οδηγός για αρχάριους

Η εισαγωγή του τομέα DeFi έχει φέρει πολλές διαφημιστικές εκδηλώσεις γύρω από τα νέα προϊόντα και τα χαρακτηριστικά του. Ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά που έχουν γίνει κοινά στον κλάδο είναι το DeFi Yield Farming. Αυτό το μοναδικό πρωτόκολλο επιτρέπει στους νέους χρήστες να κερδίζουν παθητικό εισόδημα με πολύ λίγη κατανόηση των συνθηκών της αγοράς και των κρυπτονομισμάτων γενικά. Για αυτούς τους λόγους, η καλλιέργεια απόδοσης DeFi είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους κρυπτογράφησης στην αγορά.

Η καλλιέργεια ή το στοίχημα απόδοσης DeFi επιτρέπει στα άτομα να κερδίσουν μάρκες σε αντάλλαγμα για τη συμμετοχή τους σε εφαρμογές DeFi. Επί του παρόντος, οι χρήστες μπορούν να ποντάρουν σταθερά νομίσματα, όπως Dai, USDT ή USD Coin, μαζί με ατελείωτες μάρκες διακυβέρνησης πλατφόρμας. Είναι επίσης δυνατό να αποδώσετε αγρόκτημα χρησιμοποιώντας κρυπτονομίσματα όπως το Ether, καθώς οι περισσότερες πλατφόρμες βρίσκονται στο blockchain Ethereum αυτή τη στιγμή.

Ποια προβλήματα προσπαθεί να επιδιορθώσει η γεωργία με απόδοση DeFi?

Η παραγωγή γεωργικών αποδόσεων DeFi προσπαθεί να διορθώσει ορισμένα σημαντικά προβλήματα που μαστίζουν την αγορά αυτή τη στιγμή. Κατά κύριο λόγο, η καλλιέργεια απόδοσης παρέχει στους νέους χρήστες κρυπτογράφησης μια ευκολότερη εναλλακτική λύση για να κερδίσουν ένα παθητικό εισόδημα. Σε σύγκριση με το εμπόριο κρυπτονομισμάτων, η καλλιέργεια απόδοσης απαιτεί λιγότερη κατανόηση και προσπάθεια. Με αυτόν τον τρόπο, η καλλιέργεια απόδοσης παρέχει μια πιο ασφαλή εναλλακτική λύση για την ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων χωρίς εμπειρία.

ΧΗΜΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

ΧΗΜΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Πώς λειτουργεί το DeFi Yield Farming

Κάθε πλατφόρμα έχει τις δικές της τεχνικές ιδιαιτερότητες σχετικά με τη στρατηγική καλλιέργειας απόδοσης. Ως εκ τούτου, θα χρειαστεί να επενδύσετε λίγο χρόνο για να κατανοήσετε καλύτερα τα οφέλη κάθε πλατφόρμας, όπως τις περιόδους κλειδώματος και τα ποσοστά απόδοσης. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές, η πιο συνηθισμένη μέθοδος καλλιέργειας αποδόσεων απαιτεί από εσάς να κλειδώσετε το cryptocurrency σας σε ένα έξυπνο συμβόλαιο συγκέντρωσης ρευστότητας.

Ανάλογα με την πλατφόρμα, η ομάδα ρευστότητας μπορεί να εξυπηρετήσει πολλαπλούς σκοπούς. Η ρευστότητά σας θα μπορούσε να κλειδωθεί σε ένα δημόσιο απόθεμα που επιτρέπει στους χρήστες να δανείζονται τα χρήματα με τόκους. Αυτός ο τόκος επιστρέφει επίσης στο ταμείο για να κερδίσει περισσότερες ανταμοιβές. Στο τέλος, αυτή η στρατηγική δημιουργεί έναν κερδοφόρο βρόχο για καταλαβαίνους επενδυτές.

Υπάρχουν επίσης ομάδες ρευστότητας που παρέχουν χρηματοδότηση σε έργα στην αγορά. Σε αυτό το σενάριο, λαμβάνετε ανταμοιβές για την ενίσχυση της ρευστότητας ενός συγκεκριμένου έργου. Αυτός είναι ο πιο κοινός τύπος καλλιέργειας απόδοσης αυτή τη στιγμή. Ήταν επίσης η αρχική στρατηγική που οραματίστηκαν οι προγραμματιστές στο χώρο.

Οφέλη της καλλιέργειας απόδοσης DeFi

Υπάρχουν πολλά οφέλη για την καλλιέργεια απόδοσης DeFi. Για πρώτη φορά, οι επενδυτές αποκτούν πρόσβαση σε μεγαλύτερες ROI με λιγότερη προσπάθεια χρησιμοποιώντας αυτήν την προσέγγιση. Οι πρώτοι επενδυτές πουλιών ωφελούνται περισσότερο επειδή κερδίζουν ανταμοιβές και επωφελούνται από την εκτίμηση του διακριτικού κατά τη διάρκεια της κυκλοφορίας. Συνήθως, οι επενδυτές θα πάρουν αυτά τα κέρδη και θα τα επανεπενδύσουν σε άλλα έργα DeFi για να καλλιεργήσουν ακόμη μεγαλύτερη απόδοση.

Διαλειτουργικότητα

Ολόκληρος ο τομέας DeFi βασίζεται στη διαλειτουργικότητα που καθιστά την αγορά εξαιρετικά ευέλικτη. Ορισμένες πλατφόρμες παίρνουν το στοιχηματισμένο κρυπτογράφημά σας και αναπηδούν αυτόματα από πλατφόρμα σε πλατφόρμα. Όλη αυτή η διαλειτουργικότητα βελτιώνει τις αποδόσεις των επενδυτών και παρέχει περισσότερες επιλογές στους χρήστες. Είναι σύνηθες για έμπειρους επενδυτές να συσσωρεύουν πρωτόκολλα για την περαιτέρω μόχλευση των κερδών.


Ιστορία της DeFi Yield Farming

Η ιστορία της καλλιέργειας απόδοσης ξεκινά το καλοκαίρι του 2020. αυτή είναι η στιγμή που η COMPOUND παρουσίασε για πρώτη φορά την υπηρεσία στην αγορά. Η στρατηγική του COMPOUND ήταν να προσφέρει στους χρήστες ένα μικρό μέρος των τελών συναλλαγής για τη συμβολή ρευστότητας σε μια συγκεκριμένη εφαρμογή. Σε αυτήν την περίπτωση, το COMPOUND ξεκίνησε με ομάδες στο Uniswap ή στο Balancer. Και οι δύο υπηρεσίες αποδείχθηκαν εξαιρετικά επιτυχημένες.

DeFi Liquidity Locked μέσω του Coindesk

DeFi Liquidity Locked μέσω του Coindesk

Αυτή η επιτυχία προκάλεσε έναν καταρράκτη πλατφορμών γάτας αντιγραφής στην αγορά Επιπλέον, ορισμένες πλατφόρμες υψηλού επιπέδου μπήκαν επίσης στο χώρο και επεκτάθηκαν στην ιδέα της καλλιέργειας απόδοσης. Αυτές οι πλατφόρμες εισήγαγαν λειτουργίες όπως συσχετισμένη διακυβέρνηση ή εγγενή μάρκες Οι πλατφόρμες άρχισαν επίσης να ανταμείβουν τους χρήστες με εγγενή διακριτικά αντί για ETH.

Προηγμένη καλλιέργεια απόδοσης

Λόγω της διαλειτουργικότητας του τομέα και της γρήγορης εισαγωγής νέων και συναρπαστικών μεθόδων καλλιέργειας, υπήρξε μια εμφάνιση προηγμένων τακτικών καλλιέργειας. Αυτοί οι χρήστες θα ποντάρουν μάρκες σε μια αλυσίδα πρωτοκόλλων για να δημιουργήσουν τη μέγιστη απόδοση. Αυτές οι προηγμένες μέθοδοι στοιχήματος παράγουν απαράμιλλη απόδοση επένδυσης, αλλά είναι πολύ περίπλοκες για τον μέσο χρήστη.

Κίνδυνοι καλλιέργειας απόδοσης DeFi

Η καλλιέργεια απόδοσης είναι συναρπαστική, αλλά συνοδεύεται από διάφορους κινδύνους που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν επενδύσετε. Κατά κύριο λόγο, εάν θέλετε να κερδίσετε μια μεγάλη ανταμοιβή για τις γεωργικές σας προσπάθειες, θα πρέπει να υποβάλετε μια μεγάλη αξία του αρχικού κεφαλαίου. Αυτό αυξάνει την έκθεση σε κίνδυνο.

Καθαρή κερδοσκοπία

Επιπλέον, η εξαιρετικά ευμετάβλητη φύση των διακριτικών DeFi δημιουργεί μια άλλη ανησυχία. Οι περισσότεροι επενδυτές DeFi είναι καθαρά κερδοσκοπικοί αυτήν τη στιγμή. Σκοπεύουν να μεταπωλήσουν το διακριτικό τους αργότερα για κέρδη. Το πρόβλημα με αυτήν την ομάδα επενδυτών είναι ότι συχνά εμφανίζουν ασταθή χέρια.

Οι κερδοσκοπικοί επενδυτές πωλούν γρήγορα τις συμμετοχές τους κατά τη διάρκεια της ύφεσης της αγοράς. Αυτές οι πωλήσεις μπορούν να οδηγήσουν σε μια αλληλουχία άλλων επενδυτών που θα ενταχθούν. Τελικά, καταλήγετε με μια πώληση που εξαντλεί την αξία της πλατφόρμας και αφήνει τους επενδυτές.

Ένα τέλειο παράδειγμα αυτού του συμβάντος είναι όταν Ανταλλαγή χοτ-ντογκ είδε μεγάλες απώλειες φέτος. Στο περιστατικό, η αγορά έπεσε ξαφνικά και άφησε τους επενδυτές να κρατούν την τσάντα. Συγκεκριμένα, το Hotdog έριξε το 99,9% της αξίας του σε λίγες ώρες μετά την κυκλοφορία.

Κίνδυνοι κωδικοποίησης

Οι κίνδυνοι κωδικοποίησης είναι ένα άλλο ζήτημα που πρέπει να εξετάσουν οι επενδυτές. Πολλές από αυτές τις πλατφόρμες δεν είναι ανοιχτού κώδικα. Αυτό σημαίνει ότι η κωδικοποίηση δεν εξετάστηκε από την κοινότητα. Όταν η ομάδα ενός έργου και το υποκείμενο έξυπνη σύμβαση Οι κωδικοί δεν μπορούν να ελεγχθούν, αυξάνει σημαντικά το επίπεδο κινδύνου. Ο τομέας DeFi ανθεί και οι προγραμματιστές συνεχώς εκκινούν έργα από το μηδέν ή αντιγράφουν τον κώδικα των προκατόχων τους. Οι απώλειες συμβαίνουν κάθε φορά που ο κώδικας δεν ελέγχεται καθώς εντοπίζονται σφάλματα και διανύσματα επίθεσης από χρήστες και χάκερ και όχι από προγραμματιστές.

Ένα τέλειο παράδειγμα για το πώς ελαττωματική κωδικοποίηση μπορεί να κοστίσει οι επενδυτές με το YAM Finance. Μια γραμμή κακής κωδικοποίησης προκάλεσε χάος για αυτήν την εκκίνηση. Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα σημείωσε αύξηση του διακριτικού χρησιμότητας στα 57 εκατομμύρια δολάρια σε μόλις δύο ημέρες λόγω σφάλματος κωδικοποίησης. Αυτή η ανάπτυξη ήταν ένα προφανές σφάλμα κωδικοποίησης. Αργότερα η έρευνα αποκάλυψε πληθώρα κωδικοποιήσεων και προβλημάτων ασφάλειας με την πλατφόρμα.

DeFi Yield Farming – Τι κρατά το μέλλον

Ο τομέας της DeFi φαίνεται να προχωρά στην εδραίωση της θέσης του στην αγορά. Ωστόσο, όπως και η έκρηξη του ICO του 2017, οι επενδυτές πρέπει να κάνουν DYOR πριν ξεκινήσουν αυτήν την αγορά. Εάν γίνει σωστά, η καλλιέργεια απόδοσης DeFi είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κερδίσετε κάποια δωρεάν κρυπτογράφηση. Ωστόσο, η επιτυχία σας θα εξαρτηθεί άμεσα από την ικανότητά σας να αξιολογείτε με ακρίβεια την εγκυρότητα μιας πλατφόρμας.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map