Επενδύοντας στο Uniswap (UNI) – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Το Uniswap (UNI) είναι το κύριο διακριτικό για το Uniswap DEX (αποκεντρωμένη ανταλλαγή). Το Uniswap είναι το μεγαλύτερο DEX στον κόσμο όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση της αγοράς αυτή τη στιγμή. Είναι επίσης το πιο δημοφιλές Ethereum Dapp στην αγορά. Το Uniswap διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην προώθηση της καινοτομίας και της υιοθέτησης σε ολόκληρη την αγορά κρυπτογράφησης. Ως εκ τούτου, η πλατφόρμα γνώρισε αύξηση ρεκόρ φέτος. Πρόσφατο Dune Analytics Η έκθεση ανεβάζει το τρέχον μερίδιο αγοράς της Uniswap κατά 63%.

Συγκεκριμένα, το Uniswap είναι ένα πρωτόκολλο που επιτρέπει στους αγοραστές και τους πωλητές να ανταλλάσσουν μάρκες ERC-20 με τρόπο χωρίς εμπιστοσύνη και χωρίς δικαιώματα. Τα διακριτικά ERC-20 είναι το πιο δημοφιλές στυλ διακριτικών προς το παρόν. Διαμένουν στο δίκτυο Ethereum και είναι διαλειτουργικά μεταξύ όλων των συμβατών με ERC-20 πορτοφολιών, ανταλλαγών και Dapps. Αυτά τα διακριτικά έχουν σημειώσει απότομη αύξηση της χρήσης από τότε που το DeFi (αποκεντρωμένη χρηματοδότηση) αυξάνεται.

ΔΕΞ

Ως κορυφαία DEX στον κόσμο, το Uniswap αντιπροσωπεύει μια θεμελιώδη μετατόπιση στην αγορά. Τα DEX προσφέρουν στους εμπόρους μια ασφαλέστερη εναλλακτική λύση έναντι των μεγάλων κεντρικών χρηματιστηρίων που λειτουργούν με στερητικό τρόπο. Αυτές οι ανταλλαγές διατηρούν μεγάλα ποσά πορτοφολιών κρυπτογράφησης χρηστών στο δίκτυο. Αυτά τα πορτοφόλια είναι πρωταρχικοί στόχοι για τους χάκερ που αναζητούν μια μεγάλη ημέρα πληρωμής. Αντίθετα, τα DEX είναι μη στερητικά. Δεν κρατούν ποτέ τα χρήματά σας απευθείας. Με αυτόν τον τρόπο, το Uniswap κληρονομεί τα οφέλη του blockchain και αφαιρεί τα μειονεκτήματα που βρίσκονται σε κεντρικές πλατφόρμες.

Ποια προβλήματα επιλύει το Uniswap (UNI)?

Το Uniswap δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίσει μερικά από τα πιο δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά. Η αποκεντρωμένη φύση του βοηθά στην εξάλειψη της δύναμης και του ελέγχου που έχει συσσωρευτεί από μεγάλες ανταλλαγές όπως Κάθαρση και Coinbase. Επιπλέον, το Uniswap διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην παροχή πρόσβασης σε νέες επιχειρήσεις στη διεθνή ρευστότητα.

Αποσυμπίεση ανάπτυξης χρηστών

Uniswap User Growthvia THE BLOCK

Ρευστότητα

Κάθε έργο μπορεί να δημιουργήσει μια ομάδα ρευστότητας χρησιμοποιώντας το Uniswap. Το μόνο που χρειάζεται ένας προγραμματιστής είναι να παράσχει το διακριτικό του έργου του και μια αντίστοιχη τιμή ETH για να ξεκινήσει το σύνολο. Αυτή η ανοιχτή στρατηγική επιτρέπει σε νέα έργα να απελευθερώνουν τα κουπόνια τους απευθείας στην αγορά και να προσελκύουν την προσοχή ενός ευρύτερου κοινού.

Η προστιθέμενη ρευστότητα βοηθά επίσης στην επίλυση του προβλήματος των υψηλών spreads για ρευστά περιουσιακά στοιχεία σε ανταλλαγές βιβλίων παραγγελιών. Τα νέα έργα μπορούν να δημιουργήσουν ομάδες ρευστότητας και να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στο έργο, παρέχοντας παράλληλα ευκαιρίες απόδοσης επένδυσης μέσω συναλλαγών arbitrage.

Ανταμοιβές LP

Οι χρήστες Uniswap μπορούν να συμμετάσχουν ως πάροχος ρευστότητας και να κερδίσουν ανταμοιβές από τα τέλη συναλλαγών. Συγκεκριμένα, ένα ποσοστό όλων των τελών διαπραγμάτευσης αναδιανέμεται μεταξύ των παρόχων ρευστότητας ανάλογα με το μερίδιό τους στην ομάδα. Με αυτόν τον τρόπο, οι κανονικοί χρήστες μπορούν να εξασφαλίσουν ένα παθητικό εισόδημα χωρίς να πρέπει να παραιτηθούν άμεσα από την ιδιοκτησία του κρυπτογράφησής τους.

Οφέλη του Uniswap (UNI)


Το Uniswap προσφέρει σημαντικά οφέλη στους χρήστες και στην αγορά στο σύνολό της. Το Uniswap αυξήθηκε στα αστέρια λόγω της ανοιχτής φύσης και της απλοϊκής διεπαφής του. Το παράθυρο συναλλαγών για το Uniswap είναι βασικό. Μπορείτε να εκτελέσετε συναλλαγές με ένα κλικ και ολόκληρο το δίκτυο είναι εξαιρετικά ευέλικτο λόγω των χαρακτηριστικών του.

Εύκαμπτος

Ο καθένας μπορεί εύκολα να ανταλλάξει δύο περιουσιακά στοιχεία Ethereum με ένα υποκείμενο απόθεμα ρευστότητας χρησιμοποιώντας αυτό το δίκτυο. Επιπλέον, οποιοδήποτε έργο μπορεί να δημιουργήσει ή σπόρος μια αγορά προμηθεύοντάς την με την ίδια αξία των δύο διακριτικών ERC-20 που είναι ζευγαρωμένα. Ωστόσο, αυτή η ανοιχτή φύση σημαίνει επίσης ότι πρέπει να κάνετε τη δέουσα επιμέλεια σε όλα τα έργα. Υπάρχουν πολλές απάτες και κουπόνια έλξης που έχουν ενταχθεί στο δίκτυο.

Αντίσταση λογοκρισίας

Το Uniswap δεν έχει κεντρική αρχή να αποκλείει τους χρήστες και να αδράξει τα χρήματά του. Δεν υπάρχει καμία εταιρεία που να αποφασίσει αν έχετε διαπραγματευτεί πάρα πολύ ή σε ποιες εταιρείες μπορείτε να επενδύσετε. Είναι μια πραγματικά παγκόσμια αποκεντρωμένη αγορά που παρέχει ίση πρόσβαση σε όλους. Με αυτόν τον τρόπο, η πλατφόρμα συλλαμβάνει πλήρως την ουσία της αποκέντρωσης.

Περισσότερες επιλογές συναλλαγών

Δεδομένου ότι το Uniswap λειτουργεί σε αποκεντρωμένο χαρακτήρα, υπάρχουν συνήθως διαφορές τιμών μεταξύ των καταχωρήσεων των token και των κεντρικών ανταλλαγών. Αυτές οι διαφορές μπορούν να ισοδυναμούν με μεγάλες αποδόσεις για όσους πραγματοποιούν συναλλαγές μεταξύ CeFi και DeFi. Σήμερα, υπάρχουν πολλοί έμποροι που κερδίζουν κέρδη εκμεταλλευόμενες αποκλίσεις τιμών μεταξύ των τιμών της Uniswap και της υπόλοιπης αγοράς.

Uniswap Growth

Uniswap Growth

Ασφαλής

Το Uniswap είναι ένα έργο ανοιχτού κώδικα που έχει υποβληθεί σε σοβαρό έλεγχο από την αναπτυξιακή κοινότητα. Όλη η έξυπνη κωδικοποίηση συμβολαίων είναι ασφαλής και η πλατφόρμα είναι μη-φύλαξη, έτσι οι χάκερ δεν κερδίζουν κέρδη από την επίθεσή τους. Πρέπει ακόμα να είστε προσεκτικοί σχετικά με τα τραβήγματα και τους απατεώνες όταν χρησιμοποιείτε το Uniswap επειδή δεν υπάρχουν μέτρα ελέγχου ποιότητας για νέα έργα.

Ιδιωτικός

Τα DEX παρέχουν μεγαλύτερη προστασία της ιδιωτικής ζωής από τις κεντρικές ανταλλαγές. Αυτά τα πρωτόκολλα είναι χωρίς άδεια, δεν απαιτούν KYC (γνωρίζετε τον πελάτη σας) και σας επιτρέπουν να κάνετε συναλλαγές χωρίς να χρειάζεται να εγγραφείτε και να συνδεθείτε στην αγορά. Ολόκληρη η δομή αυτών των πλατφορμών είναι προσανατολισμένη στην ανωνυμία με αυτόν τον τρόπο.

Σύμφωνος

Το Uniswap συμβαδίζει με τις τυπικές απαιτήσεις του διακριτικού ERC-20. Επιπλέον, η πλατφόρμα υποστηρίζει ενσωματώσεις API τρίτων. Αυτά τα πρωτόκολλα δίνουν στους επενδυτές τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν εξωτερικά εργαλεία στις εμπορικές τους στρατηγικές. Σήμερα, υπάρχουν πολλές διεπαφές τρίτων μερών, bots συναλλαγών και εργαλεία διαχείρισης αγοράς που έχουν δημιουργηθεί για τη βελτίωση του UX της Uniswap.

Πώς λειτουργεί το Uniswap (UNI)

Το Uniswap εξαλείφει το παραδοσιακό μοντέλο του βιβλίου παραγγελιών και εισάγει ένα πρωτόκολλο αυτόματης αγοράς (AMM) που επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν συναλλαγές με ένα έξυπνο συμβόλαιο που ονομάζεται συγκέντρωση ρευστότητας. Αυτή η προσέγγιση παρέχει ανοιχτή πρόσβαση στην αγορά. Οποιοσδήποτε μπορεί να ανταλλάξει μάρκες, να προσθέσει μάρκες σε μια ομάδα για να κερδίσει τέλη ή να καταχωρήσει ένα διακριτικό στο Uniswap.

Το Uniswap συγκεντρώνει συμβόλαια σε έξυπνα συμβόλαια και οι χρήστες ανταλλάσσουν αυτές τις ομάδες ρευστότητας. Αυτό το αυτοματοποιημένο πρωτόκολλο ρευστότητας συνδυάζει κάθε διακριτικό έναντι ETH. Είναι ενδιαφέρον ότι οι ανταλλαγές ERC-20 σε ERC-20 είναι συναλλαγές που μετατρέπουν το ERC20a σε ETH και στη συνέχεια σε ERC-20b σε μία μόνο συναλλαγή.

Ανακάλυψη τιμής

Οι DEX όπως η Uniswap προσπάθησαν να βρουν τις καλύτερες μηχανές ανακάλυψης τιμών στις πρώτες μέρες τους. Η αρχική έκδοση του Uniswap βασίστηκε σε arbitrageurs για ανακάλυψη τιμών. Η τελευταία έκδοση του Uniswap καταργεί αυτό το μοντέλο και ενσωματώνει προηγμένα oracle. Οι Oracles είναι αισθητήρες εκτός αλυσίδας που μπορούν να μεταδίδουν δεδομένα από και προς το blockchain.

Σύμβαση δρομολογητή Uniswap V2

Οι προγραμματιστές μπορούν να προσθέσουν νέα διακριτικά στο Uniswap χρησιμοποιώντας το συμβόλαιο δρομολογητή Uniswap V2. Αυτό το έξυπνο συμβόλαιο είναι ζωτικής σημασίας για την ανοιχτή προσέγγιση της Uniswap στην ανάπτυξη της αγοράς. Συγκεκριμένα, ο καθένας μπορεί να δει αυτά τα συμβόλαια στο blockchain Ethereum.

Πισίνες ρευστότητας

Η Uniswap πρωτοστάτησε στη χρήση ομάδων ρευστότητας. Αυτές οι ομάδες συμβάλλουν στην τόνωση της καινοτομίας επιτρέποντας σε νέες πλατφόρμες πρόσβαση στο κεφάλαιο. Υπάρχουν χιλιάδες ομάδες ρευστότητας που χρησιμοποιούνται στην πλατφόρμα αυτή τη στιγμή. Επίσης, οι πάροχοι ρευστότητας κερδίζουν κέρδη απλώς τοποθετώντας τα χρήματά τους σε αυτές τις ομάδες ρευστότητας. Συγκεκριμένα, οι χρήστες καταθέτουν μάρκες σε έξυπνο συμβόλαιο συγκέντρωσης ρευστότητας και λαμβάνουν ανταμοιβές μπόνους. Αυτά τα διακριτικά μπορούν να ανταλλαχθούν για ETH αμέσως ανά πάσα στιγμή.

Διακριτικό αποσύνδεσης (UNI)

Όλο το σύστημα χρησιμοποιεί το UNI ως το κύριο διακριτικό του. Το UNI είναι ένα διακριτικό ERC-20 που είναι συμβατό με το οικοσύστημα Ethereum. Προς το παρόν, το UNI αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης σε διάφορα άλλα δημοφιλή χρηματιστήρια, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων κεντρικών ανταλλαγών με κορυφαία απόδοση όπως το Coinbase Pro.

Αγορά χρημάτων Uniswap

Η Uniswap προσχώρησε πρόσφατα στον τομέα DeFi με τη λειτουργία της Αγοράς Χρημάτων. Αυτό το σύστημα επιτρέπει στους χρήστες να δημοσιεύουν μάρκες UNI LP ως εγγύηση για δάνειο. Αυτά τα βραχυπρόθεσμα δάνεια αποπληρώνονται με τόκους. Συγκεκριμένα, οι πάροχοι ρευστότητας κερδίζουν ένα ποσοστό αυτού του τόκου για δανεισμό των ψηφιακών τους περιουσιακών στοιχείων μέσω των ομίλων δανεισμού.

Ιστορία του Uniswap (UNI)

Η ιστορία του Uniswap (UNI) ξεκινά το 2016. Ήταν εκείνη τη στιγμή που ο ιδρυτής της Ethereum, Vitalik Buterin, πρότεινε την ιδέα ενός αποκεντρωμένου αυτοματοποιημένου κατασκευαστή αγοράς. Μόνο ένα χρόνο πριν ανέλαβε το έργο ένας άλλος γνωστός προγραμματιστής κρυπτογράφησης. Ο Χάιντεν Άνταμς έκανε την ιδέα πραγματικότητα με κάποια βοήθεια από την κοινότητα του ETH. Συγκεκριμένα, έλαβε διάφορες επιχορηγήσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας επιχορήγησης 100.000 δολαρίων από το Ίδρυμα Ethereum.

Χέιντεν Άνταμς

Ιδρυτής Hayden Adams Uniswap (UNI)

Σήμερα, το Uniswap παίζει ζωτικό ρόλο στην αγορά. Η πρόσφατη έκρηξη σε πλατφόρμες DeFi έκανε το Uniswap ακόμη πιο πολύτιμο. Αυτά τα νέα έργα εξαρτώνται από το Uniswap για να εισέλθουν στην αγορά με απρόσκοπτο τρόπο. Κατά συνέπεια, το Uniswap είναι ένα σημαντικό launchpad για ολόκληρο τον τομέα DeFi.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Uniswap (UNI)

Το Uniswap είναι διαφορετικό από τη χρήση μιας κεντρικής ανταλλαγής. Για παράδειγμα, δεν υπάρχει εγγραφή και δεν υπάρχει KYC. Για να ξεκινήσετε, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συνδέσετε ένα υποστηριζόμενο πορτοφόλι Ethereum. Για να ολοκληρώσετε αυτήν την εργασία, απλώς κάντε κλικ στο “Εκκίνηση εφαρμογής” στο Uniswap και, στη συνέχεια, “Σύνδεση σε πορτοφόλι”. Συγκεκριμένα, το Metamask είναι ένα δωρεάν πορτοφόλι ERC-20 που ενσωματώνεται όμορφα με το Uniswap. Μόλις συνδεθείτε, μπορείτε να ξεκινήσετε τις συναλλαγές.

Πώς να αγοράσετε Uniswap (UNI)

Η αγορά του UNI είναι εύκολη. Η φήμη και η μακροζωία αυτού του διακριτικού το καθιστούν διαθέσιμο στις περισσότερες μεγάλες ανταλλαγές. Κάθαρση παρέχει μια ποικιλία ζευγών συναλλαγών UNI. Για να ξεκινήσετε, πρέπει να εγγραφείτε για λογαριασμό. Η εγγραφή είναι γρήγορη και ευθεία. Ωστόσο, θα πρέπει να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας για να μπορέσετε να συμμετάσχετε σε συναλλαγές.

Μόλις εγγραφείτε, θα πρέπει να χρηματοδοτήσετε τον λογαριασμό σας fiat. Αυτό γίνεται μέσω τραπεζικής μεταφοράς ή μέσω χρεωστικής κάρτας. Τώρα που ο λογαριασμός σας είναι ενεργός και έχετε διαθέσιμα χρήματα, είστε έτοιμοι να μετατρέψετε το fiat σας σε crypto. Συνιστάται να κάνετε μετατροπή σε BTC. Τώρα που έχετε BTC, μπορείτε να ανταλλάξετε BTC για UNI απευθείας. Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 20 λεπτά την πρώτη φορά.

Επενδύοντας στο Uniswap (UNI) - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε Επενδύοντας στο Uniswap (UNI) - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε Επενδύοντας στο Uniswap (UNI) - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
★★★★★ ★★★★★ Αναθεώρηση Binance

Οι αξιολογήσεις Securities.io καθορίζονται από τη συντακτική ομάδα μας. Η φόρμουλα βαθμολογίας για τους μεσίτες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων (cryptocurrency) λαμβάνει υπόψη πάνω από δεκάδες παράγοντες, όπως τέλη λογαριασμού και ελάχιστα, πλατφόρμες συναλλαγών, υποστήριξη πελατών, ρυθμιστικούς φορείς και επενδυτικές επιλογές.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Κριτική

Οι αξιολογήσεις Securities.io καθορίζονται από τη συντακτική ομάδα μας. Η φόρμουλα βαθμολογίας για τους μεσίτες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων (cryptocurrency) λαμβάνει υπόψη πάνω από δεκάδες παράγοντες, όπως τέλη λογαριασμού και ελάχιστα, πλατφόρμες συναλλαγών, υποστήριξη πελατών, ρυθμιστικούς φορείς και επενδυτικές επιλογές.

★★★★★ ★★★★★ Αναθεώρηση Poloniex

Οι αξιολογήσεις Securities.io καθορίζονται από τη συντακτική ομάδα μας. Η φόρμουλα βαθμολογίας για τους μεσίτες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων (cryptocurrency) λαμβάνει υπόψη πάνω από δεκάδες παράγοντες, όπως τέλη λογαριασμού και ελάχιστα, πλατφόρμες συναλλαγών, υποστήριξη πελατών, ρυθμιστικούς φορείς και επενδυτικές επιλογές.

Καλύτερο για

Προχωρημένοι έμποροι

Καλύτερο για

Έμποροι ΗΠΑ

Καλύτερο για

Ευκολία στη χρήση

Τέλη συναλλαγών

0,10%

Τέλη συναλλαγών

0,16%

Τέλη συναλλαγών

0,125%

Προσφορές

Επιστροφή χρημάτων 10%

Κωδικός έκπτωσης: EE59L0QP

Προσφορές

Κανένας

Προσφορές

Κανένας

Πώς να αποθηκεύσετε το Uniswap (UNI)

Τα διακριτικά UNI είναι εύκολο να αποθηκευτούν. Μπορείτε να διατηρήσετε αυτά τα ευπροσάρμοστα ψηφιακά στοιχεία σε οποιοδήποτε πορτοφόλι συμβατό με ERC-20.

Εάν επιδιώκετε να κάνετε μια σημαντική επένδυση στο UNI ή εάν σκοπεύετε να κάνετε HODLing αυτό το crypto για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ένα πορτοφόλι υλικού είναι η καλύτερη επιλογή. Τα πορτοφόλια υλικού διατηρούν την κρυπτογράφηση σας αποθηκευμένη εκτός σύνδεσης στο “κρύο χώρο αποθήκευσης”. Αυτή η στρατηγική καθιστά αδύνατη την πρόσβαση διαδικτυακών απειλών στις εκμεταλλεύσεις σας. ο Καθολικό Nano S ή το πιο προηγμένο Καθολικό Nano X και οι δύο υποστηρίζουν Uniswap (UNI).

Uniswap – Μια πρωτοποριακή δύναμη στην αγορά

Από την πρώτη ημέρα, το Uniswap έχει συμβάλει στην προώθηση της υιοθέτησης κρυπτονομισμάτων μεγάλης κλίμακας. Σήμερα, υπάρχει ένα σωρό DEX που έχουν αντιγράψει τη στρατηγική αυτής της μοναδικής πλατφόρμας. Ωστόσο, κανείς δεν έχει δει τα επίπεδα επιτυχίας που επιτυγχάνονται από αυτό το αποκεντρωμένο δίκτυο. Για αυτούς τους λόγους, μπορείτε να περιμένετε να δείτε το Uniswap (UNI) να συνεχίζει να έχει μεγάλη αξία στην αγορά για τα επόμενα χρόνια.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map