Επένδυση στο Tezos (XTZ) – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τι είναι το Tezos (XTZ)?

Το Tezos (XTZ) είναι ένα δίκτυο blockchain τέταρτης γενιάς που ενσωματώνει προηγμένα πρωτόκολλα για να επιτρέψει μια σειρά λειτουργιών. Κατά κύριο λόγο, το πλατφόρμα υποστηρίζει την ανάπτυξη αποκεντρωμένων εφαρμογών (DApps) και την κωδικοποίηση έξυπνων συμβάσεων.

Το Tezos είναι ένα αποκεντρωμένο δίκτυο ανοιχτού κώδικα για περιουσιακά στοιχεία και εφαρμογές. Σήμερα, η κοινότητα του Tezos αποτελείται από ερευνητές, προγραμματιστές, επικυρωτές και διάφορες ομάδες υποστήριξης. Όλα αυτά τα μέρη μοιράζονται τον κοινό στόχο της επέκτασης του οικοσυστήματος της Tezos.

Ιστορία της Τέζου (XTZ)

Η ιστορία του Tezos ξεκινά το 2014 όταν συνιδρυτές, Arthur Breitman και Kathleen Breitman ξεκίνησε την ανάπτυξη στο blockchain της επόμενης γενιάς τους. Συγκεκριμένα, το Breitman προσπάθησε να απλοποιήσει την ανάπτυξη του Dapp και να δημιουργήσει ένα μοναδικό αποκεντρωμένο οικοσύστημα για να καλύψει τις ανάγκες της ψηφιακής οικονομίας.

Η Tezos κυκλοφόρησε επίσημα στην Ελβετία τον Σεπτέμβριο του 2018. Όπως και πολλά άλλα έργα στον τομέα, η Tezos χρησιμοποίησε μια διπλή εταιρική προσέγγιση. Συγκεκριμένα, η ιδρυτική εταιρεία της Tezos είναι η Dynamic Ledger Solutions (DLS).

Arthur Breitman και Kathleen Breitman

Arthur Breitman και Kathleen Breitman

Επιπλέον, η ομάδα χρησιμοποιεί ένα ίδρυμα για τους σκοπούς συγκέντρωσης χρημάτων. Αυτό το μη κερδοσκοπικό είναι γνωστό ως Ίδρυμα Τέζος. Το σημαντικό είναι ότι το Ίδρυμα Tezos είναι η εταιρεία που διατηρεί όλα τα κεφάλαια λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένων των κεφαλαίων που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια του ICO.

Η Τέζος χτύπησε την αγορά. Η εταιρεία φιλοξένησε ένα ρεκόρ χωρίς κάλυψη ICO το 2018. Η εκδήλωση ήταν μια μεγάλη επιτυχία. Εξασφαλίθηκε 232 εκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin και αιθέρα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες. Η επιτυχία της εκδήλωσης έκανε διεθνή πρωτοσέλιδα. Βοήθησε επίσης να προωθήσει το Tezos στο προσκήνιο.

Οι επενδυτές έλαβαν XTZ για το Bitcoin και το Ethereum. Το XTZ, που ονομάζεται επίσης tez ή tezzie, είναι ένα βοηθητικό σύμβολο για το οικοσύστημα Tezos. Οι χρήστες μπορούν να πληρώσουν για υπηρεσίες και να εκτελέσουν έξυπνα συμβόλαια χρησιμοποιώντας το XTZ. Υπάρχουν 741.546.948 XTZ σε κυκλοφορία αυτή τη στιγμή.

Η Tezos δεν ανακοίνωσε ποτέ το συνολικό ποσό του XTZ που σχεδιάζει να κυκλοφορήσει η πλατφόρμα. Οι προγραμματιστές το άφησαν ανοιχτό σε μια προσπάθεια να διασφαλίσουν ότι η πλατφόρμα τους δεν θα φτάσει ποτέ την ικανότητά της στην αγορά. Ωστόσο, ορισμένοι στο χώρο υποστηρίζουν ότι αυτή η έλλειψη έλλειψη βλάπτει τη συνολική αξία του νομίσματος.

Ζητήματα διαχείρισης

Η επιτυχία του Tezos στο ICO ήταν βραχύβια. Μέσα σε λίγες εβδομάδες, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Tezos, Johann Gevers, και οι Breitmans μπήκαν σε δημόσια διαμάχη σχετικά με τα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν. Συγκεκριμένα, ο Gevers αρνήθηκε να καταβάλει τα κεφάλαια στους Breitmans.

Το ζήτημα ήταν τεράστιο πανωλεθρία που έκανε τους επενδυτές να χάσουν την πίστη τους στο έργο. Αυτό οδήγησε στην προσωρινή πτώση της τιμής του XTZ. Τελικά, Gevers αριστερά το έργο και τα κεφάλαια έφτασαν στον προορισμό τους. Ωστόσο, ο Gevers φρόντισε να εξασφαλίσει ένα πακέτο αποχώρησης 400.000 $ για τα προβλήματά του.

Πώς λειτουργεί το Tezos (XTZ)

Το Tezos είναι μοναδικό στην αγορά για διάφορους λόγους. Καταρχήν, χρησιμοποιεί έναν μηχανισμό συναίνεσης Liquid proof-of-stake. Επίσης, η πλατφόρμα εισάγει ένα αγωνιστικό εγγενές ενδιάμεσο λογισμικό γνωστό ως Network Shell. Αυτή η στρατηγική επιτρέπει στους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν λειτουργικές μονάδες κατά την κατασκευή εφαρμογών.

Πολυγλωσσική προσέγγιση

Το Tezos είναι δίγλωσσο που σημαίνει ότι χρησιμοποιεί τόσο μια εντυπωσιακή όσο και μια λειτουργική γλώσσα. Οι εντυπωσιακές γλώσσες όπως η Στερεότητα είναι ιδανικές για έξυπνο προγραμματισμό συμβολαίων όσον αφορά την ευελιξία Ενώ, οι λειτουργικές γλώσσες είναι πιο ικανές στη μαθηματική λογική, καθιστώντας τις πιο ασφαλείς.

Η Tezos χρησιμοποιεί τον συνδυασμό για να διασφαλίσει ότι τα έξυπνα συμβόλαιά της είναι ισχυρά και ασφαλή. Συγκεκριμένα, βασίζεται το οικοσύστημα Tezos Ocaml για προγραμματισμό blockchain και Μίκελσον για την κωδικοποίηση έξυπνων συμβάσεων. Αυτή η στρατηγική βελτιώνει επίσης τις ταχύτητες συναλλαγών στο δίκτυο.

Προς το παρόν, το XTZ είναι ικανό για περίπου 1000 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο (tps). Το όριο βασίζεται στο μέγιστο επιτρεπόμενο αέριο ανά συναλλαγή. Αυτό το ποσοστό μπορεί επίσης να αυξηθεί στο μέλλον μέσω ψηφοφορίας για αλλαγές πρωτοκόλλου, όπως λύσεις κλιμάκωσης εκτός αλυσίδας.

Γιατί έχει σημασία το Tezos (XTZ)

Η Tezos προσφέρει στους χρήστες ορισμένες δυνατότητες που δεν είναι διαθέσιμες σε προηγούμενα blockchain. Για να ολοκληρώσει αυτό το έργο, η Tezos συνδυάζει τα πρωτόκολλα συναλλαγών και συναίνεσης. Αυτή η στρατηγική βελτιστοποιεί τις διαδικασίες της. Βασικά, ο συνδυασμός βοηθά στην επικοινωνία μεταξύ του πρωτοκόλλου δικτύου και του πρωτοκόλλου blockchain.

Liquid Proof-of-Stake – Tezos (XTZ)

ο Μηχανισμός συναίνεσης υγρού PoS είναι μια αναβάθμιση στα συστήματα Delegated Proof-of-Stake που βρίσκονται σε blockchain τρίτης γενιάς όπως το EOS και το NEO. Σε ένα DPoS, η κοινότητα ψηφίζει ποιος θα λειτουργήσει ως κατ ‘εξουσιοδότηση κόμβος.

Είναι σημαντικό, οι κατ ‘εξουσιοδότηση κόμβοι εγκρίνουν μπλοκ και προσθέτουν τις συναλλαγές στο blockchain. Επιπλέον, έχουν μερικά ακόμη δικαιώματα και ευθύνες στο δίκτυο. Βασικά, ο επιτρεπόμενος αριθμός μεταβιβαστών εξαρτάται από την ελάχιστη απαίτηση μεγέθους ομολόγου. Επί του παρόντος, αυτό το όριο επιτρέπει έως και περίπου 70.000 εκπροσώπους.

Ο μηχανισμός LPoS είναι αποκλειστικός για την Tezos αυτή τη στιγμή. Το LPoS στο Tezos έχει αποδειχθεί πολύ επιτυχημένο. Επί του παρόντος, το δίκτυο έχει ποσοστό συμμετοχής περίπου 80% σε 450 επικυρωτές και 13.000 μεταβιβαστές. Αυτό καθιστά το Tezos ένα από τα πιο αποκεντρωμένα blockchains στον τομέα.

Περισσότερος έλεγχος

Το Liquid PoS προσφέρει στους χρήστες μεγαλύτερο έλεγχο σε σύγκριση με τα συστήματα DPoS. Για ένα, κάθε χρήστης παίρνει μια ψήφο. Αυτή η στρατηγική συμβάλλει στη διασφάλιση μιας πιο συνεκτικής κοινότητας. Ειλικρινά, οι χρήστες μπορούν να ψηφίσουν απευθείας ή να αναθέσουν τις ευθύνες ψήφου τους σε άλλο κόμμα.

Επιπλέον, αυτοί οι εκπρόσωποι μπορούν στη συνέχεια να εκχωρήσουν τις ψήφους τους σε άλλους εκπροσώπους μέσω μιας διαδικασίας γνωστής ως μεταβατικότητας. Συγκεκριμένα, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να ανακτήσουν τα δικαιώματα ψήφου τους ανά πάσα στιγμή. Μπορούν ακόμη και να αλλάξουν την ψήφο του εκπροσώπου τους όποτε υπάρχει θέμα στο οποίο διαφωνούν με την απόφασή τους.

Οφέλη του Liquid PoS

Ο μηχανισμός συναίνεσης Liquid PoS παρέχει μια ισορροπημένη και χωρίς αποκλεισμούς προσέγγιση στην αποκεντρωμένη ασφάλεια δικτύου. Κάθε άτομο έχει μια ψήφο που μετράει στην τελική έγκριση των αλλαγών στο δίκτυο. Το καλύτερο από όλα, ο καθένας μπορεί να γίνει αντιπρόσωπος δωρεάν. Απλά πρέπει να κερδίσετε τον σεβασμό της κοινότητας.

Για να συμμετάσχει στη διαδικασία, ένας χρήστης πρέπει απλά να ποντάρει το XTZ του σε ένα πορτοφόλι δικτύου. Στο οικοσύστημα Tezos, αυτή η διαδικασία ονομάζεται «ψήσιμο». Όσο περισσότερο κάνετε XTZ, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να προσθέσετε το επόμενο μπλοκ.

Μετά την επιτυχία του μπλοκ, το δίκτυο θα έχει 32 τυχαίους άλλους αρτοποιούς να επαναλάβουν τη διαδικασία. Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, ο αρτοποιός λαμβάνει μια ανταμοιβή. Το καλύτερο από όλα, ο αρτοποιός αποκτά τη δυνατότητα να χρεώνει τέλη συναλλαγής σε όλες τις συναλλαγές εντός του μπλοκ.

Αυτο-τροποποιημένο καθολικό με διακυβέρνηση On-Chain

Το σύστημα Tezos μετριάζει την πιθανότητα σκληρών διχάλων μέσω αυτού του αποκεντρωμένου μηχανισμού ψηφοφορίας. Οι προγραμματιστές έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή για να διασφαλίσουν ότι το δίκτυο έχει τη δυνατότητα να αναβαθμίζει παθητικά με αποκεντρωμένο τρόπο μέσω αυτο-τροποποιήσεων. Με αυτόν τον τρόπο, η Τεζός επιδιώκει να διατηρήσει την κοινότητά της επικεντρωμένη στους ίδιους στόχους.

Διαδικασία ψηφοφορίας Tezos (XTZ)

Η διαδικασία ψηφοφορίας ξεκινά όταν ένας προγραμματιστής υποβάλλει πρόταση αναβάθμισης. Η πρόταση πρέπει να περιλαμβάνει τις τεχνικές πτυχές της αναβάθμισης. Επίσης, πρέπει να περιλαμβάνει την αποζημίωση που απαιτείται από τον προγραμματιστή για τις προσπάθειές τους.

Tezos - CoinMarketCap

Tezos – CoinMarketCap

Από εδώ, το πρωτόκολλο θα προηγηθεί της κοινότητας. Η κοινότητα θα δοκιμάσει το πρωτόκολλο και θα δώσει πολύτιμα σχόλια σχετικά με τα πλεονεκτήματά του. Συγκεκριμένα, κάθε πρωτόκολλο υποβάλλεται σε πολλές περιόδους δοκιμών. Με αυτόν τον τρόπο, η Tezos διασφαλίζει ότι μόνο η κορυφαία ποιότητα κωδικοποίησης το κάνει στο blockchain.

Μετά την ολοκλήρωση της περιόδου δοκιμής, οι κάτοχοι διακριτικών Tezos μπορούν να ψηφίσουν απευθείας για την αναβάθμιση. Εάν εγκριθεί, η αναβάθμιση πρωτοκόλλου θα ενσωματωθεί στο δίκτυο μέσω ενός πρωτοκόλλου που ονομάζεται “hot swap”. Επιπλέον, ο προγραμματιστής θα λάβει αποζημίωση από το Ίδρυμα Tezos για τις προσπάθειές του αυτή τη στιγμή.

Τύποι λογαριασμού Tezos (XTZ)

Το οικοσύστημα Tezos σας παρέχει τη δυνατότητα να λειτουργείτε με δύο διαφορετικούς τύπους λογαριασμών. Αυτοί οι λογαριασμοί πηγαίνουν με τα ονόματα Έμμεσοι λογαριασμοί και λογαριασμοί προέλευσης. Κρίσιμα, αυτοί οι λογαριασμοί εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς στην υποδομή της Tezos. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ένας έμμεσος λογαριασμός θα λειτουργεί για βασικές λειτουργίες.

Σιωπηροί λογαριασμοί

Οι έμμεσοι λογαριασμοί είναι ο τύπος λογαριασμού που διαθέτουν οι περισσότεροι χρήστες. Αυτές οι διευθύνσεις λειτουργούν παρόμοια με τους παραδοσιακούς λογαριασμούς κρυπτογράφησης. Κάθε σιωπηρός λογαριασμός περιλαμβάνει δημόσια και ιδιωτικά κλειδιά. Οι χρήστες μπορούν να ελέγξουν το υπόλοιπό τους και να μεταφέρουν χρήματα από και προς αυτήν τη διεύθυνση.

Προέλευση λογαριασμών

Οι Originated Accounts είναι αυτό που χρησιμοποιούν οι προγραμματιστές για έξυπνα συμβόλαια. Διαφέρουν από τους έμμεσους λογαριασμούς με δύο βασικούς τρόπους. Πρώτον, αυτοί οι λογαριασμοί ξεκινούν πάντα με KT1 έναντι tz1. Όλοι οι Λογαριασμοί Προέλευσης περιλαμβάνουν επιλογές Διαχειριστή, Ποσό, Εκχωρητέο ​​και Πεδίο Συνεργάτη.

Πού να αγοράσετε Tezos (XTZ)

Το Tezos είναι διαθέσιμο στα περισσότερα μεγάλα χρηματιστήρια σήμερα. Κάθισμα, το μεγαλύτερο χρηματιστήριο στον κόσμο, προσφέρει πολλά ζεύγη συναλλαγών Tezos. Για να ξεκινήσετε απλά πρέπει να εγγραφείτε για λογαριασμό. Μόλις τελειώσει η περίοδος επαλήθευσης του λογαριασμού σας, μπορείτε να χρηματοδοτήσετε τον λογαριασμό σας με νόμισμα fiat.

Μόλις ο λογαριασμός σας έχει χρήματα, χρειάζεται μόνο ένα δευτερόλεπτο για τη μεταφορά αυτών των χρημάτων σε Bitcoin ή Ethereum. Από εδώ, θα θελήσετε να ανταλλάξετε με XTZ. Η όλη διαδικασία μπορεί να γίνει σε λιγότερο από δέκα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της επαλήθευσης του λογαριασμού σας.

Επένδυση στο Tezos (XTZ) - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε Επένδυση στο Tezos (XTZ) - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε Επένδυση στο Tezos (XTZ) - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
★★★★★ ★★★★★ Αναθεώρηση Binance

Οι αξιολογήσεις Securities.io καθορίζονται από τη συντακτική ομάδα μας. Η φόρμουλα βαθμολογίας για τους μεσίτες ψηφιακών στοιχείων (cryptocurrency) λαμβάνει υπόψη δεκάδες παράγοντες, όπως τέλη λογαριασμού και ελάχιστα, πλατφόρμες συναλλαγών, υποστήριξη πελατών, ρυθμιστικούς φορείς και επενδυτικές επιλογές.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Κριτική

Οι αξιολογήσεις Securities.io καθορίζονται από τη συντακτική ομάδα μας. Η φόρμουλα βαθμολογίας για τους μεσίτες ψηφιακών στοιχείων (cryptocurrency) λαμβάνει υπόψη δεκάδες παράγοντες, όπως τέλη λογαριασμού και ελάχιστα, πλατφόρμες συναλλαγών, υποστήριξη πελατών, ρυθμιστικούς φορείς και επενδυτικές επιλογές.

★★★★★ ★★★★★ Αναθεώρηση Poloniex

Οι αξιολογήσεις Securities.io καθορίζονται από τη συντακτική ομάδα μας. Η φόρμουλα βαθμολογίας για τους μεσίτες ψηφιακών στοιχείων (cryptocurrency) λαμβάνει υπόψη δεκάδες παράγοντες, όπως τέλη λογαριασμού και ελάχιστα, πλατφόρμες συναλλαγών, υποστήριξη πελατών, ρυθμιστικούς φορείς και επενδυτικές επιλογές.

Καλύτερο για

Προχωρημένοι έμποροι

Καλύτερο για

Έμποροι ΗΠΑ

Καλύτερο για

Ευκολία στη χρήση

Τέλη συναλλαγών

0,10%

Τέλη συναλλαγών

0,16%

Τέλη συναλλαγών

0,125%

Προσφορές

Επιστροφή χρημάτων 10%

Κωδικός έκπτωσης: EE59L0QP

Προσφορές

Κανένας

Προσφορές

Κανένας

Πώς να φυλάσσετε το Tezos (XTZ)

Η αποθήκευση του Tezos είναι εύκολη. Εάν είστε νέοι στο χώρο, μπορείτε να κατεβάσετε ένα αξιόπιστο πορτοφόλι για κινητά σε δευτερόλεπτα. Τα κορυφαία κινητά πορτοφόλια για αυτό το νόμισμα είναι Kukai Πορτοφόλι Tezos και TezBox Πορτοφόλι. Και οι δύο είναι ελεύθεροι να κατεβάσουν και να σας προσφέρουν μια εύχρηστη διεπαφή.

Εάν επιδιώκετε να κάνετε μια σημαντική επένδυση στο XTZ ή εάν σκοπεύετε να κάνετε HODLing αυτό το crypto για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ένα πορτοφόλι υλικού είναι η καλύτερη επιλογή. Τα πορτοφόλια υλικού διατηρούν την κρυπτογράφηση σας αποθηκευμένη εκτός σύνδεσης στο “κρύο χώρο αποθήκευσης”. Αυτή η στρατηγική καθιστά αδύνατη την πρόσβαση διαδικτυακών απειλών στις εκμεταλλεύσεις σας. ο Καθολικό Nano S ή το πιο προηγμένο Καθολικό Nano X και τα δύο Tezos (XTZ).

Tezos – Out of The Storm

Τώρα που η Tezos έχει ξεπεράσει τα θέματα που σχετίζονται με την εταιρεία, η εταιρεία είναι έτοιμη να υιοθετήσει την πλατφόρμα της. Σήμερα, η Tezos έχει ένα από τα μεγαλύτερα προϊόντα στην αγορά. Κατά συνέπεια, μπορείτε να περιμένετε να δείτε την Tezos στα κορυφαία είκοσι κρυπτονομίσματα για τα επόμενα χρόνια.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner