Οι παραδοσιακές τράπεζες ενισχύουν τις υπηρεσίες θεματοφυλακής για ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία

Τις τελευταίες εβδομάδες, παρατηρήσαμε αύξηση στην υιοθέτηση υπηρεσιών blockchain, μεταξύ των παραδοσιακών τραπεζών. Πρώτον, στις τράπεζες που εδρεύουν στις ΗΠΑ δόθηκε το πράσινο φως για την κρυπτογράφηση κρυπτονομισμάτων από το Γραφείο του ελεγκτή του νομίσματος (OCC).  Τώρα, μαθαίνουμε ότι μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες στη Νότια Κορέα, KB Kookmin Bank, εργάζεται ήδη για την ανάπτυξη παρόμοιων υπηρεσιών.

Ποιος συμμετέχει?

Όσον αφορά τη Νότια Κορέα, το σχέδιο είναι η KB Kookmin Bank να αρχίσει να προσφέρει υπηρεσίες φύλαξης για ψηφιακά στοιχεία. Αυτή είναι μια ομαδική προσπάθεια που περιλαμβάνει τις ακόλουθες εταιρείες,

Αυτή η συνεργασία είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη, καθώς η KB Kookmin Bank δεν είναι απλώς καμία παλιά τράπεζα. Αυτή τη στιγμή είναι η μεγαλύτερη τράπεζα στη Νότια Κορέα. Οι κινήσεις που γίνονται από μια τράπεζα αυτού του αναστήματος παρακολουθούνται στενά από πολλούς. Παρόλο που η KB Kookmin Bank και οι συνεργάτες της ενδέχεται να είναι οι πρώτες στο τραπέζι, αναμένεται να δουν άλλους να πάρουν θέση στο εγγύς μέλλον.

Μελλοντική επέκταση περιουσιακών στοιχείων

Ενώ οι αρχικές υπηρεσίες θα επικεντρωθούν στην προστασία των κρυπτονομισμάτων, πιστεύεται ότι αυτή η υποστήριξη θα αυξηθεί τελικά, που περιλαμβάνει διάφορους τύπους ψηφιακών στοιχείων. Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται ότι με την πάροδο του χρόνου, αυτές οι υπηρεσίες φύλαξης θα υποστηρίζουν ψηφιακά χρεόγραφα.

Στο σχόλιο που κυκλοφόρησε ο Hashed, αυτή η επέκταση των υποστηριζόμενων περιουσιακών στοιχείων τονίστηκε. Κατακερματισμένο πολιτείες ότι μέσω αυτής της συνεργασίας, οι συμμετέχοντες αναμένουν, «… ότι η βιομηχανία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων δεν θα περιλαμβάνει μόνο κρυπτονομίσματα, αλλά και άλλα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία όπως ακίνητα, έργα τέχνης και άλλα τροποποιημένα δικαιώματα που θα εκδίδονται και θα διαπραγματεύονται σε πλατφόρμες blockchain

Παρόλο που τα κρυπτονομίσματα έχουν το πρώτο όφελος, η ανάπτυξη τέτοιων υπηρεσιών στερητικής προστασίας έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει και να προωθήσει νέα ανάπτυξη στον τομέα των ψηφιακών κινητών αξιών.

Γραφείο του ελεγκτή του νομίσματος

Τις εβδομάδες που προηγούνται των ειδήσεων σχετικά με την KB Kookmin Bank και την επικείμενη υπηρεσία φύλαξης, είδαμε το OCC να κυκλοφορεί ένα ερμηνευτική επιστολή πανω σε αυτο το θεμα.

Σε αυτήν την επιστολή, το OCC αναλύει, όχι μόνο τι είναι τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, αλλά και πώς οι τράπεζες μπορούν να υποστηρίξουν την αυξανόμενη χρήση. Το OCC συνοψίζει τη στάση του, δηλώνοντας,

«Το OCC αναγνωρίζει ότι, καθώς οι χρηματοπιστωτικές αγορές γίνονται όλο και περισσότερο τεχνολογικές, πιθανότατα θα υπάρχει αυξανόμενη ανάγκη για τράπεζες και άλλους παρόχους υπηρεσιών να αξιοποιήσουν τη νέα τεχνολογία και καινοτόμους τρόπους παροχής παραδοσιακών υπηρεσιών για λογαριασμό των πελατών. Παρέχοντας τέτοιες υπηρεσίες, οι τράπεζες μπορούν να συνεχίσουν να εκπληρώνουν τη λειτουργία χρηματοοικονομικής διαμεσολάβησης που παίζουν ιστορικά στην παροχή υπηρεσιών πληρωμών, δανείων και καταθέσεων ».

Συνέχισε,

«… Καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι μια εθνική τράπεζα μπορεί να παρέχει αυτές τις υπηρεσίες φύλαξης κρυπτονομισμάτων για λογαριασμό πελατών, συμπεριλαμβανομένης της κατοχής των μοναδικών κρυπτογραφικών κλειδιών που σχετίζονται με την κρυπτογράφηση. Αυτή η επιστολή επιβεβαιώνει επίσης τη θέση του OCC ότι οι εθνικές τράπεζες μπορούν να παρέχουν επιτρεπόμενες τραπεζικές υπηρεσίες σε κάθε νόμιμη επιχείρηση που επιλέγουν, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων κρυπτογράφησης, εφόσον διαχειρίζονται αποτελεσματικά τους κινδύνους και συμμορφώνονται με την ισχύουσα νομοθεσία. “


Τραπεζική υιοθέτηση

Ποιο ήρθε πρώτο, το κοτόπουλο; Ή το αυγό; Αυτό το παλιό ρητό θα μπορούσε εύκολα να εφαρμοστεί στον τρέχοντα κόσμο του blockchain. Αυτές οι παραδοσιακές τράπεζες πηδούν στο τρένο λόγω της πρόσφατης αναβίωσης που παρατηρείται στον κλάδο; Ή μήπως ο τομέας ανεβαίνει λόγω των τραπεζών να ανεβαίνουν. Ανεξάρτητα από την απάντηση, τα σημάδια της υιοθέτησης blockchain στις παραδοσιακές βιομηχανίες είναι σίγουρα θετικά.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή η μεταβολή του συναισθήματος μεταξύ των τραπεζών συνεχίζει να κερδίζει δυναμική, καθώς οι τράπεζες δεν είχαν πάντα θετικά τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Πριν από λίγους μόνο μήνες, αναφέραμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γερμανικές εταιρείες, καθώς τους αρνήθηκαν υπηρεσίες από παραδοσιακές τράπεζες.

KB Kookmin Bank

Η KB Kookmin Bank ιδρύθηκε το 2000 και διατηρεί δραστηριότητες στη Σεούλ της Νότιας Κορέας. Από το λανσάρισμα, η KB Kookmin Bank έχει αυξηθεί για να απασχολεί πάνω από 25.000, ενώ παρέχει στους πελάτες σε παγκόσμια κλίμακα πρόσβαση σε εμπορικές τραπεζικές υπηρεσίες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, Hur Yin, επί του παρόντος επιβλέπει τις δραστηριότητες της εταιρείας.

Γραφείο του ελεγκτή του νομίσματος (OCC)

Το OCC είναι ένας ρυθμιστικός φορέας που εδρεύει στις ΗΠΑ και είναι επιφορτισμένος με την εποπτεία των εθνικών τραπεζών. Αυτή η επίβλεψη πραγματοποιείται με στόχο την εξασφάλιση δίκαιων και διαφανών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε όλους τους πελάτες.

Ο ενεργός ελεγκτής, Brian P. Brooks, επί του παρόντος επιβλέπει τις εργασίες στο OCC.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map