Τι είναι τα κρυπτονομίσματα;

Ως ενημερωμένος επενδυτής, πρέπει να καταλάβετε τι είναι τα κρυπτονομίσματα και πώς συνεχίζουν να αλλάζουν τον χρηματοπιστωτικό τομέα παγκοσμίως. Στον πυρήνα τους, τα κρυπτονομίσματα είναι αποκεντρωμένα μέσα ανταλλαγής που βασίζονται στο Διαδίκτυο. Αυτά τα μοναδικά χρηματοοικονομικά μέσα διαφέρουν από τα παραδοσιακά νομίσματα fiat με μερικούς βασικούς τρόπους.

Σε αντίθεση, ας υποθέσουμε ότι το δολάριο ΗΠΑ, η έκδοση κρυπτογράφησης και οι συναλλαγές δεν ελέγχονται από έναν κεντρικό οργανισμό. Αντ ‘αυτού, μια ομάδα υπολογιστών γνωστών ως blockchain όλοι συνεργάζονται για την ασφάλεια και τη λειτουργία του δικτύου. Κατά συνέπεια, αυτό καθιστά τα δίκτυα blockchain πολύ πιο ασφαλή από τα παραδοσιακά συστήματα, επειδή δεν υπάρχει κεντρικός φορέας επίθεσης.

Είναι σημαντικό ότι η τεχνολογία blockchain παρέχει μια πιο ασφαλή και αποτελεσματική εμπειρία στην αγορά. Είναι και αμετάβλητο και αμετάβλητο. Αυτά τα χαρακτηριστικά το καθιστούν ιδανικό για συναλλαγές peer-to-peer.

Με αυτόν τον τρόπο, τα κρυπτονομίσματα παρείχαν στον κόσμο μια από τις πρώτες επιτυχημένες εναλλακτικές λύσεις έναντι των νομισμάτων που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση. Στην περίπτωση κρυπτογράφησης, όπως το Bitcoin, ένας συνδυασμός ιδιωτικών και δημόσιων κλειδιών επιτρέπει p2P κρυπτογραφικές συναλλαγές μέσω κατανεμημένου καθολικού.

Η Ιστορία των Κρυπτονομισμάτων

Η ιστορία των κρυπτονομισμάτων ξεκινά το 1998. Εκείνη την εποχή, το Διαδίκτυο είχε κερδίσει δημοτικότητα. Ωστόσο, θα ήταν σχεδόν σχεδόν μισή δεκαετία προτού γίνει δημοφιλής η υψηλή ταχύτητα. Είναι ενδιαφέρον ότι καταγράφεται ότι ένας μηχανικός υπολογιστών με το όνομα Wei Dai εισήγαγε για πρώτη φορά την έννοια των κρυπτονομισμάτων μέσω του Β-χρήματα έννοια. Στην εφημερίδα, πρότεινε μια ψηφιακή μορφή χρημάτων που χρησιμοποίησε ένα πρωτόκολλο απορρήτου για τη δημιουργία ενός ανώνυμου συστήματος μετρητών.

Nick Szabo μέσω Twitter - Τι είναι τα κρυπτονομίσματα

Nick Szabo μέσω Twitter – Τι είναι τα κρυπτονομίσματα

Αργότερα μέσα στη χρονιά, ένας άλλος, τώρα γνωστός προγραμματιστής με το όνομα του Νικ Σζάμπο εισήγαγε την ιδέα BitGold. Ο Szabo θεώρησε ότι η αποκέντρωση έπρεπε να βρίσκεται στον πυρήνα οποιουδήποτε ψηφιακού νομίσματος για να αποφευχθεί η κεντρική χειραγώγηση. Δυστυχώς, κανένα από τα έργα δεν έφτασε στην αγορά. Ωστόσο, εμπνεύστηκαν ο περίφημος δημιουργός του Bitcoin – Satoshi Nakamoto.

Ζητήματα διπλών δαπανών

Ένα από τα κύρια εμπόδια στην ανάπτυξη μιας αξιόπιστης μορφής ψηφιακού χρήματος ήταν το πρόβλημα των διπλών δαπανών. Η διπλή δαπάνη είναι όταν ένας εισβολέας χρησιμοποιεί το ίδιο ψηφιακό νόμισμα περισσότερες από μία φορές. Είναι ένα τεράστιο ζήτημα που έπληξε μερικά από τα πιο προηγμένα μυαλά υπολογιστών της εποχής.

Για να δημιουργήσει ένα αξιόπιστο ψηφιακό νόμισμα, κάποιος θα πρέπει να καταλάβει πώς να δημιουργήσει ένα ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο που ήταν, κάπως, χρησιμοποιήσιμο μόνο μία φορά. Επιπλέον, έπρεπε να είναι αδύνατο να αντιγραφούν ή να παραποιηθούν για να εξυπηρετήσει τον σκοπό του. Το ζήτημα της διπλής δαπάνης δεν αφορά το παραδοσιακό χρηματοπιστωτικό σύστημα, επειδή οι τράπεζες χρησιμοποιούν συστήματα επαλήθευσης τρίτων. Επιπλέον, λειτουργούν ένα κεντρικό σύστημα που επιτρέπει τροποποιήσεις, επιστροφές χρημάτων και διορθώσεις.

Hashcash

Το 2002, ο διάσημος προγραμματιστής Bitcoin Adam Back άρχισε να ξεδιπλώνει τμήματα του μυστηρίου της διπλής δαπάνης. Πρότεινε κάποια μορφή συστήματος για να διασφαλίσει ότι κάθε δίκτυο συμμετέχει έπαιξε τον ρόλο του. Συγκεκριμένα, ο Back πρότεινε να χρησιμοποιήσει το Hashcash ένα αποκεντρωμένο σύστημα που απαιτούσε από τους χρήστες να ολοκληρώσουν μια δύσκολη μαθηματική εξίσωση για την επεξεργασία μιας συναλλαγής.


Είναι σημαντικό, αυτή η στρατηγική να περιορίσει τις κακόβουλες προθέσεις, επειδή απαιτούσε από έναν χάκερ να χρησιμοποιήσει τεράστια ποσότητα υπολογιστικής δύναμης για να αποκτήσει είσοδο στο δίκτυο. Αυτή η νέα μορφή συναίνεσης δικτύου έγινε γνωστή ως αλγόριθμος Proof-of-Work (PoW). Σήμερα, οι αλγόριθμοι PoW βρίσκονται σε όλους τους τύπους κρυπτονομισμάτων.

Τι είναι τα κρυπτονομίσματα?

Το 2008, η Satoshi Nakamoto εισήγαγε τον κόσμο στην πρώτη κρυπτογράφηση – Bitcoin. Το Bitcoin ήταν ένα σημαντικό ορόσημο για πολλούς λόγους. Σημείωσε το πρώτο επιτυχημένο αποκεντρωμένο σύστημα μετρητών που λειτούργησε χρησιμοποιώντας ένα «σύστημα χωρίς εμπιστοσύνη».

Αντί ενός κεντρικού δικτύου, το Bitcoin βασίζεται σε ένα διεθνές δίκτυο επικυρωτών συναλλαγών γνωστών ως «κόμβοι» ή «ανθρακωρύχοι». Ο κύριος σκοπός ενός κόμβου είναι να εξασφαλίσει το δίκτυο μέσω της επικύρωσης των “μπλοκ” συναλλαγών. Στην περίπτωση του Bitcoin, αυτά τα μπλοκ εμφανίζονται κάθε δέκα λεπτά και περιέχουν 1MB δεδομένων.

Λευκή Βίβλος Bitcoin

Λευκή Βίβλος Bitcoin

Είναι σημαντικό ότι όλοι οι κόμβοι επικυρώνουν τις συναλλαγές, αλλά μόνο ένας μπορεί να προσθέσει το μπλοκ στην αλυσίδα συναλλαγών που σχηματίζει το “blockchain”. Για τη βοήθειά του στην έμπνευση, ο Satoshi έδωσε ένα νεύμα στο έργο Hash Back του Adam Back. Μίλησε για την προηγούμενη δουλειά του στις επικοινωνίες του όταν αυτός δηλωθείς  «Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε ένα σύστημα δοκιμαστικής εργασίας παρόμοιο με το Hashcash του Adam Back».

Επιλύθηκε η διπλή δαπάνη

Ο Satoshi μπόρεσε να λύσει το ζήτημα των διπλών δαπανών μέσω της εισαγωγής μιας χρονικής σήμανσης στον αλγόριθμο συναίνεσης. Ένας αλγόριθμος συναίνεσης είναι μια κρυπτογραφική συνάρτηση που χρησιμοποιείται για την ασφάλεια ενός δικτύου. Στην περίπτωση του Bitcoin, αυτός ο αλγόριθμος είναι γνωστός ως SHA-256. Στις πρώτες μέρες του PoW, το HashCash χρησιμοποίησε τον αλγόριθμο SHA-1 PoW.

Κρίσιμα, κάθε μπλοκ σε ένα blockchain περιέχει τμήματα του κατακερματισμού από το προηγούμενο μπλοκ. Κάθε μπλοκ περιέχει επίσης μια χρονική σήμανση. Με αυτόν τον τρόπο, ένα blockchain είναι πραγματικά μια μακρά μαθηματική εξίσωση. Κατά συνέπεια, αυτή η στρατηγική καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την παραβίαση δικτύων blockchain.

Για ένα, θα πρέπει να υπολογίσετε εκ νέου ολόκληρο το blockchain από την αρχή που θα απαιτούσε έναν τόνο υπολογιστικής ισχύος. Επιπλέον, θα πρέπει να κάνετε hack πάνω από το 51% του blockchain για να βεβαιωθείτε ότι το νέο blockchain σας έχει εγκριθεί από επικυρωτές. Στην περίπτωση του Bitcoin, αυτό ισοδυναμεί με ταυτόχρονη εισβολή πάνω από 150.000 υπολογιστές. Κατά συνέπεια, θα κόστιζε περισσότερο από την αξία όλων των Bitcoin για την παραβίαση του δικτύου.

Εξόρυξη Bitcoin

Ο πρώτος κόμβος που ολοκληρώνει τον αλγόριθμο SHA-256 προσθέτει το επόμενο μπλοκ στην αλυσίδα συναλλαγών και λαμβάνει ανταμοιβή για τις προσπάθειές τους για εξόρυξη. Σκεφτείτε αυτήν την ανταμοιβή ως επιστροφή χρημάτων για τον υπολογισμό και τις ηλεκτρικές συνεισφορές στο δίκτυο. Αρχικά, αυτή η ανταμοιβή ήταν 50 Bitcoin. Φυσικά, τότε, το Bitcoin άξιζε μόνο πένες. Σήμερα, το μπλοκ ανταμοιβής είναι 6,25 νομίσματα ανά μπλοκ. Στη σημερινή τιμή, αυτό είναι περίπου $ 60.000 αξίας Bitcoin.

Έξυπνα, οι ανταμοιβές των ανθρακωρύχων μειώνονται αυτόματα κατά 50% κάθε 210.000 μπλοκ. Κατά μέσο όρο, αυτό το μισό εμφανίζεται περίπου κάθε 4 χρόνια. Το πρώτο μισό εμφανίστηκε στις 28 Νοεμβρίου 2012. Το δεύτερο μισό έλαβε χώρα στις 9 Ιουλίου 2016. Τέλος, το τελευταίο μισό που συνέβη συνέβη μόλις φέτος στις 11 Μαΐου 2020.

Μέγιστος αριθμός Bitcoin

Οι ανταμοιβές εξόρυξης εξυπηρετούν επίσης έναν άλλο σκοπό στο οικοσύστημα του Bitcoin. Βασικά, είναι η μόνη φορά που το νέο Bitcoin εισάγεται στο blockchain. Με αυτόν τον τρόπο, το Bitcoin παρέχει μια προβλέψιμη νομισματική προσφορά που δεν μπορεί να χειριστεί όπως τα νομίσματα της κεντρικής τράπεζας.

Επιπλέον, επειδή το Bitcoin είναι πεπερασμένο με μόνο 21 εκατομμύρια που προορίζονται για κυκλοφορία, απολαμβάνει αυξανόμενη έλλειψη με την πάροδο του χρόνου. Επί του παρόντος, υπάρχει ήδη το 87,68% του Bitcoin που εξορύσσεται. Αυτό ισοδυναμεί με 18.413.369 BTC σε κυκλοφορία σήμερα. Από αυτά τα νομίσματα, περίπου ένα εκατομμύριο κατοικούν στο πορτοφόλι του Satoshi Nakamoto. Αυτά τα νομίσματα δεν έχουν μετακινηθεί από τότε που ο Νακαμότο τα εξόρυξε για πρώτη φορά κατά τις πρώτες μέρες της κυκλοφορίας του νομίσματος.

Αξιοσημείωτες ημερομηνίες Bitcoin

31 Οκτωβρίου 2008, είναι η ημερομηνία που ο Satoshi Nakamoto επέλεξε να αλλάξει τον κόσμο για πάντα. Είναι αυτή τη μέρα που δημοσίευσε για πρώτη φορά το Bitcoin Whitepaper. Στην εφημερίδα, δίνει μια εικόνα για την ιδέα του και πώς έλυσε το πρόβλημα των διπλών δαπανών.

Δύο χρόνια αργότερα, το Bitcoin έκανε ένα μεγάλο άλμα στην οικονομία μετά την πρώτη αγορά στον πραγματικό κόσμο. Στις 2 Μαΐου 2010, ένας πρώην Bitcoinist με το όνομα Laszlo Hanyecz έκανε την πρώτη συναλλαγή του Bitcoin στον πραγματικό κόσμο. Παραγγέλνει δύο πίτσες από το τοπικό του κατάστημα στο Jacksonville Florida. Η τιμή που πλήρωσε για αυτές τις νόστιμες πίτες και ένα κομμάτι της ιστορίας του Bitcoin ήταν 10.000 Bitcoin. Αυτό είναι περίπου 90.000 $ στη σημερινή αγορά.

Ανταλλαγές Crypto

Μέχρι τον Μάρτιο του 2010, το πρώτο χρηματιστήριο κρυπτογράφησης εισήλθε στην αγορά. Η πλέον ανενεργή πλατφόρμα πήγε με το όνομα bitcoinmarket.com. Επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν, να πωλούν και να ανταλλάσσουν Bitcoin. Την ίδια χρονιά, το πλέον διάσημο Όρος Γκοξ Η ανταλλαγή κρυπτογράφησης διαπραγματεύτηκε στο επόμενο επίπεδο.

Mt.Gox Investor μετά από εξαφάνιση 650.000 BTC

Mt.Gox Investor μετά από εξαφάνιση 650.000 BTC

Alt-Coins Μπείτε στην Αγορά

Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά εάν ο Satoshi Nakamoto προέβλεπε τη γέννηση της αγοράς κρυπτογράφησης, αλλά δεν πέρασε πολύς καιρός μετά την εφεύρεσή του ότι η έλευση των κρυπτονομισμάτων οδήγησε στην ανάπτυξη άλλων δημοφιλών κρυπτονομισμάτων. Αρχικά, αυτά τα cryptos έμοιαζαν με Bitcoin με μερικές μικρές τροποποιήσεις, όπως μεγαλύτερα μεγέθη μπλοκ.

Ένα τέλειο παράδειγμα αυτών των πρώτων κρυπτονομισμάτων είναι το Litecoin. Σύμφωνα με τον δημιουργό της Litecoin, Charlie Lee, ανέπτυξε το διακριτικό για να χρησιμεύσει ως ασήμι στον χρυσό του Bitcoin. Ως εκ τούτου, η Litecoin μοιράζεται τις ίδιες κρυπτογραφικές λειτουργίες με το Bitcoin, αν και με κάποιες μικροσκοπικές αλλαγές.

Μέχρι το 2013, υπήρχαν δέκα σημαντικές συναλλαγές κρυπτονομισμάτων στον τομέα. Εδώ βλέπετε ότι τα κρυπτονομίσματα αρχίζουν να εμφανίζονται με περισσότερη λειτουργικότητα και εναλλακτικούς σκοπούς στην αγορά. Για παράδειγμα, η εισαγωγή του Ethereum έφερε έξυπνα συμβόλαια στην πρώτη γραμμή του χώρου κρυπτογράφησης.

Έξυπνες συμβάσεις

Τα έξυπνα συμβόλαια διαθέτουν προ-προγραμματισμένα πρωτόκολλα που εκτελούνται κατά τη λήψη συγκεκριμένου ποσού κρυπτογράφησης. Αυτά τα αυτοματοποιημένα πρωτόκολλα παρείχαν στους χρήστες κρυπτογράφησης προηγμένες επιλογές. Ως εκ τούτου, το Ethereum εγκαινίασε μια νέα εποχή λειτουργικότητας στο χώρο της κρυπτογράφησης. Σήμερα, τα έξυπνα συμβόλαια βρίσκονται στον πυρήνα του τομέα κρυπτογράφησης.

Ένα άλλο παράδειγμα του μεταβαλλόμενου τοπίου του τομέα κρυπτονομισμάτων είναι το Ripple. Αυτό το πρώιμο cryptocurrency εισήλθε στην αγορά με μια πολύ μοναδική στρατηγική. Σε αντίθεση με το Bitcoin, το οποίο πολλοί θεωρούν ως μέσο για την αντικατάσταση του τρέχοντος χρηματοοικονομικού συστήματος, το XRP προορίζεται να παρέχει στις τράπεζες πρόσβαση στην τεχνολογία blockchain και σε όλα τα πλεονεκτήματά της.

Υψηλή ώρα

Τον Δεκέμβριο του 2017, το Bitcoin έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών περίπου 20.000 $. Ήταν εδώ που οι ανησυχίες σχετικά με την επεκτασιμότητα έφτασαν σε έναν πυρετό. Η τεράστια εισροή χρηστών Bitcoin είχε αφήσει πολλούς στον τομέα της κρυπτογράφησης να δηλώσουν ότι το Bitcoin δεν μπόρεσε να καλύψει τον πρωταρχικό σκοπό του ως «ηλεκτρονικό σύστημα μετρητών peer-to-peer». Αυτές οι ανησυχίες οδήγησαν τελικά σε διάφορα σκληρά πιρούνια και στην ανάπτυξη του Lightning Network.

Νέα Cryptos εμφανίζονται

Είναι σημαντικό, ένα σκληρό πιρούνι εμφανίζεται όταν ξεκινά ένα νέο κρυπτογράφηση από το blockchain ενός άλλου κρυπτονομίσματος. Το νέο cryptocurrency μοιράζεται όλες τις προηγούμενες συναλλαγές του αρχικού blockchain κρυπτονομισμάτων, αλλά όλες οι μελλοντικές συναλλαγές τοποθετούνται σε ένα νέο καθολικό. Κατά συνέπεια, οι ανθρακωρύχοι του παλιού blockchain δεν μπορούν να εξορύξουν το νέο νόμισμα χωρίς να ενημερώσουν τους κόμβους τους.

Σκληρά πιρούνια

Τα σκληρά πιρούνια είναι συχνά αμφιλεγόμενα στην αγορά. Για παράδειγμα, το Bitcoin Cash προέκυψε ως αποτέλεσμα της διάσπασης στην κοινότητα Bitcoin σχετικά με την αύξηση του μεγέθους του μπλοκ από 1MB σε 2MB. Ακόμα και μετά το σκληρό πιρούνι, οι εντάσεις εξακολουθούν να παραμένουν υψηλές στην κοινότητα, καθώς πολλοί πίστευαν ότι η ομάδα από το Bitcoin Cash ήθελε να εισβάλει στο Bitcoin. Αντίστροφα, οι υποστηρικτές του Bitcoin Cash υποστήριξαν ότι το Bitcoin απέτυχε στην τρέχουσα κατάσταση να εξυπηρετήσει τον πρωταρχικό του σκοπό.

Εναλλακτικές λύσεις στον αλγόριθμο PoW

Καθώς εμφανίστηκαν περισσότερα κρυπτονομίσματα, το ίδιο έκανε και οι εναλλακτικοί τρόποι για την εξασφάλιση blockchain. Συγκεκριμένα, το σύστημα συναίνεσης Bitcoin PoW χρησιμοποιεί μια απίστευτη ποσότητα επεξεργασίας υπολογιστή. Κατά συνέπεια, ολόκληρο το δίκτυο απαιτεί τεράστια ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας για να λειτουργήσει. Στο παρελθόν, σπουδές έχουν δείξει ότι το Bitcoin χρησιμοποιεί περισσότερη ισχύ από ορισμένες χώρες.

Proof-of-Stake μέσω καθολικού

Proof-of-Stake μέσω καθολικού

Αυτή η κατανάλωση ενέργειας οδήγησε στην ανάπτυξη άλλων, λιγότερο πεινασμένων επιλογών, όπως ο μηχανισμός συναίνεσης Proof-of-Stake (PoS). Σε ένα σύστημα PoS, οι χρήστες λαμβάνουν ανταμοιβές για τη διατήρηση ορισμένου ποσού της κρυπτογράφησής τους σε ένα πορτοφόλι δικτύου. Αυτά τα «στοιχημένα» νομίσματα βοηθούν στην επαλήθευση της κατάστασης του δικτύου. Είναι σημαντικό, όσο περισσότερα νομίσματα ποντάρετε, τόσο περισσότερες συναλλαγές επικυρώνετε.

Αυτή η στρατηγική λειτουργεί καλά επειδή θα απαιτούσε από κάθε χάκερ να ποντάρει ένα μεγάλο ποσό κρυπτογράφησης για να εισέλθει στο δίκτυο. Ως εκ τούτου, θα χάνουν όλη τη χρηματοδότησή τους εάν επιτεθούν τότε στο blockchain που είναι υπεύθυνο για την εξασφάλιση των στοιχημάτων τους. Συγκεκριμένα, το Ethereum σχέδια για να μετατραπεί σε σύστημα συναίνεσης PoS έως το τέλος του 2021 σύμφωνα με τους προγραμματιστές.

Δίκτυο αστραπής

ο Δίκτυο αστραπής προέκυψε ως μια άλλη επιλογή για όσους επιδιώκουν να μετριάσουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση του Bitcoin. Το Lightning Network χρησιμοποιεί ιδιωτικά κανάλια πληρωμών που βρίσκονται εκτός αλυσίδας. Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες μπορούν να πραγματοποιήσουν απεριόριστες συναλλαγές χωρίς να μπλοκάρουν το δίκτυο του Bitcoin. Μόνο όταν κλείσει το ιδιωτικό κανάλι πληρωμών, οι συναλλαγές προσθέτουν στο blockchain. Επιπλέον, το Lightning Network παρουσίασε μια σειρά από νέες λειτουργίες στο πρώτο crypto στον κόσμο.

Τα κρυπτονομίσματα συνεχίζουν να φέρουν επανάσταση στην έννοια του χρήματος. Μπορείτε να περιμένετε να δείτε αυτά τα μοναδικά χρηματοοικονομικά μέσα να επικεντρώνονται στα επόμενα χρόνια, καθώς πολλά από τα πιο ισχυρά νομίσματα fiat στον κόσμο φαίνεται να είναι μαθηματικά ανίσχυρα. Προς το παρόν, ο κόσμος συζητά ακόμα για το πώς να χειριστεί αυτά τα νομίσματα νέας εποχής με νέους κανονισμούς να εμφανίζονται κάθε μήνα.

Αγορά κρυπτονομισμάτων

Τι είναι τα κρυπτονομίσματα; Τι είναι τα κρυπτονομίσματα; Τι είναι τα κρυπτονομίσματα;
★★★★★ ★★★★★ Αναθεώρηση Binance

Οι αξιολογήσεις Securities.io καθορίζονται από τη συντακτική ομάδα μας. Η φόρμουλα βαθμολογίας για τους μεσίτες ψηφιακών στοιχείων (cryptocurrency) λαμβάνει υπόψη δεκάδες παράγοντες, όπως τέλη λογαριασμού και ελάχιστα, πλατφόρμες συναλλαγών, υποστήριξη πελατών, ρυθμιστικούς φορείς και επενδυτικές επιλογές.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Κριτική

Οι αξιολογήσεις Securities.io καθορίζονται από τη συντακτική ομάδα μας. Η φόρμουλα βαθμολογίας για τους μεσίτες ψηφιακών στοιχείων (cryptocurrency) λαμβάνει υπόψη δεκάδες παράγοντες, όπως τέλη λογαριασμού και ελάχιστα, πλατφόρμες συναλλαγών, υποστήριξη πελατών, ρυθμιστικούς φορείς και επενδυτικές επιλογές.

★★★★★ ★★★★★ Αναθεώρηση Poloniex

Οι αξιολογήσεις Securities.io καθορίζονται από τη συντακτική ομάδα μας. Η φόρμουλα βαθμολογίας για τους μεσίτες ψηφιακών στοιχείων (cryptocurrency) λαμβάνει υπόψη δεκάδες παράγοντες, όπως τέλη λογαριασμού και ελάχιστα, πλατφόρμες συναλλαγών, υποστήριξη πελατών, ρυθμιστικούς φορείς και επενδυτικές επιλογές.

Καλύτερο για

Προχωρημένοι έμποροι

Καλύτερο για

Έμποροι ΗΠΑ

Καλύτερο για

Ευκολία στη χρήση

Τέλη συναλλαγών

0,10%

Τέλη συναλλαγών

0,16%

Τέλη συναλλαγών

0,125%

Προσφορές

Επιστροφή χρημάτων 10%

Κωδικός έκπτωσης: EE59L0QP

Προσφορές

Κανένας

Προσφορές

Κανένας

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map