Investing In Maker (MKR) – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Το Maker (MKR) είναι το κύριο σύμβολο χρησιμότητας και διακυβέρνησης για την αποκεντρωμένη πλατφόρμα δανεισμού, το Maker. Το Maker είναι ένας αποκεντρωμένος αυτόνομος οργανισμός (DAO) που βασίζεται στο Ethereum και επιτρέπει σε οποιονδήποτε να δανείζει και να δανείζεται κρυπτογράφηση χωρίς πιστωτικούς ελέγχους. Το δίκτυο συνδυάζει προηγμένα έξυπνα συμβόλαια με ένα μοναδικά συνδεδεμένο stablecoin για την ολοκλήρωση αυτής της εργασίας.

Τι είναι το Maker (MKR)?

Το MKR είναι ένα αποκεντρωμένο διακριτικό ERC-20 που αντιπροσωπεύει μια επένδυση στο Maker Project. Το δίκτυο υπήρξε από καιρό πρωτοπόρος στην αγορά. Για παράδειγμα, η πλατφόρμα ήταν ένα από τα πρώτα εμπορεύσιμα διακριτικά στο δίκτυο Ethereum. Σήμερα, το Maker είναι μία από τις πιο δημοφιλείς διαθέσιμες πλατφόρμες με βάση το ETH. Συγκεκριμένα, υπάρχουν περισσότερα από 2,1 εκατομμύρια ETH κλειδωμένα στις συμβάσεις Maker CDP.

Maker (MKR) - Twitter

Maker (MKR) – Twitter

Αποκεντρωμένη Αυτόνομη Οργάνωση

Ο Maker ήταν επίσης ο πρώτος DAO που έγινε ποτέ. Οι DAO λαμβάνουν τις λειτουργίες των εταιρειών και μετατρέπουν όλες τις πτυχές σε έξυπνες συμβάσεις. Αυτά τα συστήματα επιτρέπουν σε μια κοινότητα να κυβερνά έναν οργανισμό με διαφανή τρόπο. Είναι κοινά στην αγορά σήμερα εν μέρει λόγω της επιτυχίας του Maker. 

Ποια προβλήματα επιλύει ο Maker (MKR)?

Η Maker προσπαθεί να διορθώσει πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζονται στον παραδοσιακό χρηματοπιστωτικό τομέα. Η πλατφόρμα συνδυάζει μια μοναδική επιλογή ιδιόκτητων τεχνολογιών για την ολοκλήρωση αυτής της εργασίας. Σήμερα, το Maker λειτουργεί ως κρίσιμο μέρος της κοινότητας DeFi. Το DeFi αναφέρεται στον συνεχώς αναπτυσσόμενο τομέα των αποκεντρωμένων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Ο στόχος της DeFi είναι να παρέχει βιώσιμες λύσεις στις τρέχουσες κεντρικές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες στο κοινό.

Ζητήματα διαφάνειας

Ένα από τα κύρια προβλήματα που προσπαθεί να διορθώσει ο Maker είναι η διαφάνεια. Το δίκτυο χρησιμοποιεί έξυπνες συμβάσεις για να εξαλείψει την ανάγκη εμπιστοσύνης σε οποιοδήποτε μέρος. Επί του παρόντος, μεγάλα σταθερά νομίσματα όπως το Tether USD απαιτούν να εμπιστευτείτε τα αποθέματα του δικτύου. Στις περισσότερες περιπτώσεις, σας αφήνει να βασίζεστε σε ελεγκτές τρίτων για την επαλήθευση των συμμετοχών της εταιρείας. 

Το Maker εξαλείφει αυτήν την ανάγκη εμπιστοσύνης σε κεντρικούς οργανισμούς. Δεν χρειάζεται να περιμένετε εξωτερικούς ελέγχους ή δηλώσεις εταιρείας. Όλο το δίκτυο είναι ανιχνεύσιμο μέσω του blockchain. Ο Maker προχωρά ένα βήμα παραπέρα. Για παράδειγμα, το προσωπικό της εταιρείας δημοσιεύει ηχογραφήσεις από κάθε σύσκεψη σε μια σελίδα SoundCloud μιας εταιρείας για έλεγχο όλων των χρηστών. 

Μεταβλητότητα

Η βασική λειτουργία του MKR είναι να διασφαλίσει ότι το DAI παραμένει συνδεδεμένο με το δολάριο. Αυτή η στρατηγική διπλής κρυπτογράφησης βοηθά στην αποτροπή της αστάθειας και παρέχει στους χρήστες περισσότερη ασφάλεια όσον αφορά την ανθεκτικότητα του έργου.


Οφέλη του Maker (MKR)

Η Maker συνεχίζει να βλέπει αυξανόμενη δημοτικότητα κυρίως επειδή φέρνει πολλά οφέλη στην αγορά. Αυτό το μοναδικό διακριτικό εξυπηρετεί πολλαπλούς σκοπούς στο οικοσύστημα του Maker. Αυτές οι λειτουργίες προσθέτουν στη συνολική χρηστικότητα αυτού του διακριτικού. Εδώ είναι μερικά από τα κύρια οφέλη που κερδίζετε όταν κρατάτε το MKR.

Κοινοτική διακυβέρνηση

Οι κάτοχοι MKR μπορούν να συμμετέχουν στη διακυβέρνηση του οικοσυστήματος. Η κοινοτική διακυβέρνηση παρέχει στους χρήστες μεγαλύτερο έλεγχο στο μέλλον του δικτύου. Στο οικοσύστημα Maker, ο αποκεντρωμένος μηχανισμός διακυβέρνησης βασίζεται σε έξυπνες συμβάσεις Active Proposal. Αυτά τα συμβόλαια είναι δομημένα ώστε να παρέχουν στους χρήστες έλεγχο του συστήματος και να διασφαλίζουν υψηλότερο βαθμό διαφάνειας σε όλη την πλατφόρμα.

MKR - Αρχική σελίδα

MKR – Αρχική σελίδα

Αντιπληθωριστικός

Η MKR χρησιμοποιεί ένα αποπληθωριστικό πρωτόκολλο για να διατηρήσει την αξία του με την πάροδο του χρόνου. Ως μέρος αυτού του συστήματος, ένα μικρό τέλος τόκου στο MKR οφείλεται κάθε φορά που κλείνει ένα έξυπνο συμβόλαιο CDP. Ένα μέρος αυτής της χρέωσης καίγεται. Με αυτόν τον τρόπο, το σύστημα μπορεί να διατηρήσει μια υγιή ισορροπία μεταξύ της προσφοράς και της ζήτησης αυτού του ψηφιακού στοιχείου.  

Τα αποπληθωριστικά πρωτόκολλα καθίστανται τυπικό χαρακτηριστικό στον τομέα DeFi και για καλό λόγο. Οι πρώιμες πλατφόρμες DeFi είναι ευαίσθητες στον πληθωρισμό λόγω των πολιτικών έκδοσης διακριτικών ανταμοιβής. Οι προγραμματιστές του Maker κατάλαβαν ότι δεν μπορείτε να εκδίδετε συνεχώς διακριτικά χωρίς υποβάθμιση της αξίας. 

Πώς λειτουργεί το Maker (MKR)?

Το MKR εξυπηρετεί πολλούς σκοπούς στο σύστημα Maker. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το MKR για να στείλετε αξία παγκοσμίως, όπως το Bitcoin. Μπορείτε επίσης να πληρώσετε τέλη συναλλαγής στο σύστημα Maker χρησιμοποιώντας αυτό το διακριτικό. Συγκεκριμένα, το MKR μπορεί να σταλεί και να ληφθεί από οποιονδήποτε λογαριασμό Ethereum ή οποιοδήποτε έξυπνο συμβόλαιο που έχει οριστεί να χρησιμοποιεί τη λειτουργία μεταφοράς MKR 

Χωρίς εξόρυξη

Σε αντίθεση με τα περισσότερα κρυπτονομίσματα, το MKR δημιουργείται ή καταστρέφεται μόνο ως απάντηση στις διακυμάνσεις των τιμών της DAI. Το σύστημα χρησιμοποιεί μηχανισμούς εξωτερικής αγοράς και οικονομικά κίνητρα για να βοηθήσει την αξία της DAI να παραμείνει στενά συνδεδεμένη με $ 1. Είναι ενδιαφέρον ότι το DAI συνήθως δεν είναι ποτέ ακριβώς $ 1. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η τιμή του διακριτικού κυμαίνεται μεταξύ 0,98 $ και 1,02 $. Συγκεκριμένα, όταν ολοκληρωθεί η εκτέλεση ενός έξυπνου συμβολαίου δανεισμού, το διακριτικό MKR καταστρέφεται. 

Μια νέα στρατηγική

Η Maker παρουσιάζει δύο μοναδικά κρυπτονομίσματα ως μέρος της πρωτοποριακής στρατηγικής της, το DAI και το MKR. Το δίκτυο χρησιμοποιεί επίσης τρεις πρωταρχικούς μηχανισμούς για τη σταθεροποίηση του DAI, ακόμη και κατά τη διάρκεια της σκληρής ύφεσης της αγοράς. Το πρώτο πρωτόκολλο που χρησιμοποιείται για τη σταθεροποίηση του DAI ονομάζεται τιμή-στόχος. Αυτό το σύστημα υπολογίζει την αξία ενός διακριτικού ERC-20 σε σύγκριση με το δολάριο ΗΠΑ.

Μηχανισμός ανάδρασης ποσοστού στόχων (TRFM)

Το δεύτερο πρωτόκολλο, το TRFM, σπάζει το δολάριο USD για να μειώσει την αστάθεια της DAI σε σοβαρές συνθήκες της αγοράς. Συγκεκριμένα, το πρωτόκολλο λειτουργεί για να αλλάξει την τιμή-στόχο με την πάροδο του χρόνου. Υπάρχει επίσης ένα σύστημα παραμέτρων ευαισθησίας. Αυτό το σύστημα παρακολουθεί το ρυθμό της αλλαγής τιμών της DAI σε σχέση με την κίνηση του δολαρίου ΗΠΑ. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την απεμπλοκή του TRFM σε περίπτωση κατάρρευσης της αγοράς.

Εξασφαλισμένη θέση χρέους (CDP)

Οι συμβάσεις CDP είναι αυτό που κάνουν το Maker αυτόνομο. Αυτά τα προηγμένα έξυπνα συμβόλαια είναι μοναδικά για το οικοσύστημα Maker. Ένα συμβόλαιο CDP ξεκινά κάθε φορά που στέλνετε διακριτικά ERC20 στην πλατφόρμα Maker με αντάλλαγμα τα διακριτικά DAI. 

Αυτά τα κουπόνια είναι κλειδωμένα σε ένα έξυπνο συμβόλαιο χρέους. Στη συνέχεια οι χρήστες εκδίδονται DAI σε σχέση με τα κατατεθέντα ποσά τους. Τα έξυπνα συμβόλαια CDP απελευθερώνουν αυτόματα τα εξασφαλισμένα περιουσιακά στοιχεία κατά την αποπληρωμή του δανείου. Συγκεκριμένα, κάθε φορά που ένας χρήστης τερματίζει ένα CDP, καταστρέφει μια ποσότητα DAI ίση με το άθροισμα που δημιουργείται χρησιμοποιώντας αυτό.

Κατασκευαστής (MKR)

Το MKR λειτουργεί επίσης ως το κύριο διακριτικό διακυβέρνησης για το δίκτυο. Οι χρήστες κερδίζουν λόγο στις ενέργειες διαχείρισης κινδύνου. Οι ψήφοι μπορούν να καλύψουν ένα ευρύ φάσμα εξελίξεων, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης νέων τύπων CDP, των τροποποιήσεων της ευαισθησίας, των παραμέτρων κινδύνου και του κατά πόσον θα ενεργοποιηθεί ή όχι μια καθολική διευθέτηση.

ΝΑΙ

Το DAI είναι το stablecoin που έχει σχεδιαστεί για υποστήριξη από το MKR. Το MakerDAO παράγει νομίσματα DAI χρησιμοποιώντας έξυπνα συμβόλαια CDP. Εντυπωσιακά, το DAI ήταν το πρώτο αποκεντρωμένο σταθερό νόμισμα στο blockchain Ethereum. Συγκεκριμένα, πραγματοποιούνται ανταλλαγές μεταξύ MKR, DAI και ETH χρησιμοποιώντας το σύστημα Oasis Direct. Το Oasis Direct είναι η αποκεντρωμένη πλατφόρμα ανταλλαγής token του MakerDAO.

Ιστορία του Δημιουργού (MKR)

Το Maker (MKR) αναπτύχθηκε το 2015 για να προσφέρει στους επενδυτές και τους δανειολήπτες έναν τρόπο συμμετοχής στο οικοσύστημα Maker. Η πλατφόρμα έχει την έδρα της στη Δανία και το δίκτυο ιδρύθηκε από έναν προγραμματιστή με την ονομασία Rune Christensen. Μέχρι σήμερα, εξακολουθεί να λειτουργεί ως Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

Διοικητικές ομάδες MKR

Διοικητικές ομάδες MKR

Από την εισαγωγή του, το Maker κατάφερε να εξασφαλίσει συνεργασίες με Digix, Request Network, CargoX, Swarm και OmiseGO. Οι τελευταίες από αυτές τις συνεργασίες παρείχαν στο OmiseGO DEX μια δημοφιλή και αξιόπιστη επιλογή stablecoin με τη μορφή DAI. Από τότε, περισσότερες ανταλλαγές έχουν προσθέσει υποστήριξη για αυτό το μοναδικό έργο.  

Πώς να αγοράσετε Maker (MKR)

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό με μια ανταλλαγή που προσφέρει MKR. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα πρέπει να χρηματοδοτήσετε τον λογαριασμό σας με νόμισμα fiat και να ανταλλάξετε αυτά τα χρήματα για BTC ή ETH. Τώρα, επιλέξτε το ζεύγος συναλλαγών BTC / MKR ή ETH / MKR και εισαγάγετε το ποσό που θέλετε να ανταλλάξετε.

Το Maker (MKR) είναι διαθέσιμο στο Κάθισμα και Κράκεν.

Investing In Maker (MKR) - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε Investing In Maker (MKR) - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε Investing In Maker (MKR) - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
★★★★★ ★★★★★ Αναθεώρηση Binance

Οι αξιολογήσεις Securities.io καθορίζονται από τη συντακτική ομάδα μας. Η φόρμουλα βαθμολογίας για τους μεσίτες ψηφιακών στοιχείων (cryptocurrency) λαμβάνει υπόψη δεκάδες παράγοντες, όπως τέλη λογαριασμού και ελάχιστα, πλατφόρμες συναλλαγών, υποστήριξη πελατών, ρυθμιστικούς φορείς και επενδυτικές επιλογές.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Κριτική

Οι αξιολογήσεις Securities.io καθορίζονται από τη συντακτική ομάδα μας. Η φόρμουλα βαθμολογίας για τους μεσίτες ψηφιακών στοιχείων (cryptocurrency) λαμβάνει υπόψη δεκάδες παράγοντες, όπως τέλη λογαριασμού και ελάχιστα, πλατφόρμες συναλλαγών, υποστήριξη πελατών, ρυθμιστικούς φορείς και επενδυτικές επιλογές.

★★★★★ ★★★★★ Αναθεώρηση Poloniex

Οι αξιολογήσεις Securities.io καθορίζονται από τη συντακτική ομάδα μας. Η φόρμουλα βαθμολογίας για τους μεσίτες ψηφιακών στοιχείων (cryptocurrency) λαμβάνει υπόψη δεκάδες παράγοντες, όπως τέλη λογαριασμού και ελάχιστα, πλατφόρμες συναλλαγών, υποστήριξη πελατών, ρυθμιστικούς φορείς και επενδυτικές επιλογές.

Καλύτερο για

Προχωρημένοι έμποροι

Καλύτερο για

Έμποροι ΗΠΑ

Καλύτερο για

Ευκολία στη χρήση

Τέλη συναλλαγών

0,10%

Τέλη συναλλαγών

0,16%

Τέλη συναλλαγών

0,125%

Προσφορές

Επιστροφή χρημάτων 10%

Κωδικός έκπτωσης: EE59L0QP

Προσφορές

Κανένας

Προσφορές

Κανένας

 

Πώς να αποθηκεύσετε το Maker (MKR)

Τα DAI και MKR μπορούν να αποθηκευτούν σε οποιοδήποτε πορτοφόλι που είναι συμβατό με το ERC-20. Μία από τις πιο δημοφιλείς διαθέσιμες επιλογές σήμερα είναι το Metamask. Αυτό το πορτοφόλι είναι δωρεάν για λήψη στα προγράμματα περιήγησης Chrome και Brave και διαρκεί μόνο 5 λεπτά για τη ρύθμιση. 

Εάν επιδιώκετε να κάνετε μια σημαντική επένδυση στο MRK ή εάν σκοπεύετε να κάνετε HODLing αυτό το crypto για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ένα πορτοφόλι υλικού είναι η καλύτερη επιλογή. Τα πορτοφόλια υλικού διατηρούν την κρυπτογράφηση σας αποθηκευμένη εκτός σύνδεσης σε “ψυκτική αποθήκευση” Αυτή η στρατηγική καθιστά αδύνατη την πρόσβαση σε διαδικτυακές απειλές από τις εταιρείες σας. ο Καθολικό Nano S ή το πιο προηγμένο Καθολικό Nano X και οι δύο Maker Support (MKR).

Maker (MKR) – Ένα σύνθετο οικοσύστημα DeFi που συνεχίζει να αναδιαμορφώνει την αγορά

Όσο περισσότερο μελετάτε το MKR, τόσο περισσότερο κατανοείτε τον ζωτικό ρόλο που έχει και συνεχίζει να παίζει αυτό το διακριτικό στην αγορά. Ως το πρώτο εμπορεύσιμο Ethereum token και DAO, ο Maker έχει αποδειχθεί ότι είναι μπροστά από την καμπύλη. Σήμερα, αυτό το δίκτυο είναι πιο δημοφιλές από ποτέ. Κατά συνέπεια, η τιμή του MKR έχει δει πρόσφατα νέα υψηλά όλων των εποχών.

Μπορείτε να περιμένετε ότι αυτή η ανάπτυξη θα συνεχιστεί καθώς ο τομέας DeFi επεκτείνεται και περισσότεροι επενδυτές θα γνωρίζουν τα πλεονεκτήματα αυτού του διακριτικού. Ως εκ τούτου, είναι εύκολο να φανταστεί κανείς ότι ο Maker (MKR) αντιμετωπίζει ακόμη μεγαλύτερη διείσδυση στην αγορά. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map