Πώς να αγοράσετε Cardano (ADA)

Το Cardano (ADA) είναι μια δημόσια πλατφόρμα τρίτης γενιάς blockchain και ανάπτυξη Dapp. Η πλατφόρμα κέρδισε την προσοχή των διεθνών μέσων ως το πρώτο blockchain που ενσωμάτωσε μια ομότιμη ερευνητική στρατηγική στις βασικές αρχές της. Σήμερα, η ADA είναι ένα από τα κορυφαία κρυπτονομίσματα στον κόσμο. Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε τον οδηγό Investing in Cardano.

Διαθέτουμε τους κορυφαίους μεσίτες και ανταλλαγές που προσφέρουν τη δυνατότητα αγοράς Cardano (TRX) με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Για μεγαλύτερα ποσά μπορείτε επίσης να στείλετε τραπεζικό έμβασμα.

Κάθισμα

Κάθισμα είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο γνωστά χρηματιστήρια κρυπτογράφησης στον κόσμο. Τα οφέλη της αγοράς Cardano (ADA) εδώ είναι ότι επωφεληθείτε από τα χαμηλότερα τέλη συναλλάγματος από τα ανταγωνιστικά χρηματιστήρια και η αυξημένη ρευστότητα σας επιτρέπει να αγοράζετε και να πουλάτε γρήγορα για να επωφεληθείτε από τις ειδήσεις που κινούνται στην αγορά.

Διαβάστε την κριτική μας Binance ή επισκεφθείτε Κάθισμα.

Χρησιμοποιήστε τον κωδικό έκπτωσης: EE59L0QP για επιστροφή χρημάτων 10% από όλα τα έξοδα συναλλαγών.

Κράκεν

Κράκεν είναι ένα από τα μακροχρόνια ονόματα όσον αφορά τις ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.

Από ταπεινά ξεκίνημα, έχουν πλέον γίνει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα στο χώρο, προσφέροντας μια εκτενή επιλογή περιουσιακών στοιχείων για το εμπόριο, συμπεριλαμβανομένου του Cardano (ADA).

Το κόστος διαπραγμάτευσης είναι ανταγωνιστικό με άλλα χρηματιστήρια και συνέχισαν να εξελίσσονται τώρα προσφέροντας συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και περιθωρίου.

Διαβάστε την κριτική μας Kraken ή επισκεφθείτε Κράκεν.

Bittrex

Bittrex είναι ένα άλλο χρηματιστήριο που σας δίνει τη δυνατότητα να αγοράσετε και να ανταλλάξετε Cardano (ADA). Bittrex είναι μια κορυφαία ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων που παρέχει την ευρύτερη επιλογή κρυπτονομισμάτων, είναι γνωστά στον κλάδο ότι είναι ένα από τα λίγα χρηματιστήρια που δεν χρεώνουν τέλη καταχώρισης για διαφορετικά έργα και έχουν φήμη για την ακεραιότητα.

Διαβάστε την κριτική μας Bittrex ή επισκεφθείτε Bittrex.

Τι είναι το Cardano (ADA)?

Το Cardano είναι ένα δίκτυο βασισμένο σε blockchain, το οποίο χρησιμοποιεί το δικό του εγγενές διακριτικό, “ADA”.

Η Cardano χαρακτηρίζεται ως το πρώτο δίκτυο του είδους του που «αξιολογείται από ομοτίμους». Αυτό σημαίνει ότι πριν από τυχόν αλλαγές στο δίκτυο, μια αυξανόμενη παγκόσμια ομάδα σεβαστών επιστημόνων, από διάφορους τομείς, αξιολογεί τυχόν προτεινόμενες αναβαθμίσεις.

Τι κάνει?

Μέσω της χρήσης του εγγενούς διακριτικού της, ADA, οι χρήστες αποκτούν τη δυνατότητα να συναλλάσσονται απευθείας με άλλους. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει ανάγκη για τρίτο «μεσάζοντα». Αντίθετα, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν συναλλαγές peer-to-peer.

Με την πάροδο του χρόνου, το δίκτυο Cardano έχει προγραμματιστεί να υποστηρίζει μια μεγάλη ποικιλία αποκεντρωμένων εφαρμογών.

Πώς λειτουργεί το Cardano (ADA)?

Το Cardano λειτουργεί μέσω της χρήσης ενός μοντέλου Proof-of-Stake (PoS). Αυτό σημαίνει ότι το δίκτυο δεν χρησιμοποιεί ανθρακωρύχους, όπως φαίνεται σε δίκτυα όπως το Bitcoin. Αντίθετα, οποιοσδήποτε συμμετέχων στο δίκτυο που διαθέτει ADA – γνωστός ως ενδιαφερόμενος – σε ένα υποστηριζόμενο πορτοφόλι, έχει τη δυνατότητα να επικυρώνει τις συναλλαγές. Οι ανταμοιβές για αυτό ποικίλλουν, ανάλογα με το μέγεθος των εκμεταλλεύσεων.

Μέσω της χρήσης μιας μοναδικής προσέγγισης, που ονομάζεται Ouroboros, το Cardano προσθέτει ένα νέο επίπεδο στο PoS. Αυτό γίνεται μέσω ομάδων ενδιαφερομένων. Για όσους χρησιμοποιούν αυτήν την επιλογή, τα δικαιώματα κατοχής μπορούν να συγκεντρωθούν με άλλους, επιτρέποντας σε έναν «διαχειριστή συμμετοχικών ομάδων» να διαχειρίζεται την παραγωγή μπλοκ.

Προβλεπόμενες εξελίξεις?

Η ανάπτυξη του δικτύου Cardano είναι μια διαδικασία πολλαπλών σταδίων, η οποία μόλις ξεκίνησε. Ονομάστηκε από διάσημους και επιφανείς επιστήμονες, φιλόσοφους και άλλα, υπάρχουν 5 βασικοί δείκτες κατά μήκος του χάρτη πορείας του Cardano. Αυτά είναι,

  1. Βύρων – Αυτό το πρώτο στάδιο ανάπτυξης περιβάλλει την ίδρυση του δικτύου, προετοιμάζοντας το για την αναμενόμενη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.
  2. Σέλεϊ – Μόλις δημιουργηθεί μια σταθερή βάση, αυτό το δεύτερο στάδιο αναμένεται να φέρει αλλαγές, που περιβάλλουν / αυξάνουν την αποκέντρωση του δικτύου.
  3. Γκόγκεν – Όταν έχει σημειωθεί επαρκής αποκέντρωση του δικτύου, το στάδιο 3 θα προσφέρει τη δυνατότητα στο δίκτυο να υποστηρίζει έξυπνες συμβάσεις και dApps.
  4. Μπάσο – Το τέταρτο στάδιο του χάρτη πορείας του Cardano θα δει τις εξελίξεις γύρω από την επεκτασιμότητα και τη διαλειτουργικότητα του δικτύου.
  5. Βολταίρος – Όπως σχεδιάζεται το πέμπτο και τελευταίο στάδιο, θα επικεντρωθεί στην εφαρμογή ενός νέου μοντέλου διακυβέρνησης. Ο στόχος του οποίου είναι να κάνει το δίκτυο αυτόνομο. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω διαφόρων αναβαθμίσεων, όπως η εφαρμογή, και των δύο, ενός συστήματος ψηφοφορίας και ταμείου.

Από τις 29 Ιουλίου 2020, το δίκτυο Cardano θα ξεκινήσει επίσημα τη μετάβασή του από το πρώτο στάδιο στο δεύτερο στάδιο. Αυτό το στάδιο, γνωστό ως Shelley, θα φέρει νέα επίπεδα αποκέντρωσης, αλλάζοντας από τους ενοποιημένους κόμβους σε κόμβους κοινότητας.

Υποκείμενη Ιδεολογία?

Για το Cardano, φαίνεται ότι το δίκτυο χτίζεται για να προσφέρει πολλές από τις ίδιες δυνατότητες των αντιπάλων, όπως το Ethereum. Η διαφορά, ωστόσο, είναι μια έμφαση που δίνεται σε μερικά χαρακτηριστικά.

  • Περιβαλλοντική επίπτωση – Πολλά δίκτυα έχουν αναγνωρίσει τον αρνητικό αντίκτυπο που μπορούν να έχουν τα πρωτόκολλα έντασης ενέργειας, όπως η απόδειξη εργασίας. Χρησιμοποιώντας το PoS με τον τρόπο που επέλεξε το Cardano, το δίκτυο απαιτεί σημαντικά λιγότερη ισχύ για να λειτουργήσει.
  • Διαφάνεια και διαφάνεια – Το Cardano υποδεικνύει ότι ως blockchain που αξιολογείται από ομοτίμους, οι συμμετέχοντες στο δίκτυο επωφελούνται από κάτι περισσότερο από ένα καλά κατασκευασμένο προϊόν. Επίσης επωφελούνται από νέα επίπεδα ανοίγματος και διαφάνειας στις λειτουργίες τους, καθώς και από την κατεύθυνση / εξέλιξη του δικτύου.

Αποδοχή και αντιπαραθέσεις?

Μέχρι σήμερα, η Cardano είχε ελάχιστα επίπεδα αποδοχής και αμφισβήτησης.

Ενώ το εγγενές διακριτικό του δικτύου, ADA, μπορεί να βρεθεί σε πολλές ανταλλαγές, είναι αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη υιοθέτηση που έχει δει μέχρι στιγμής. Μέχρι να ενεργοποιηθούν οι δυνατότητες έξυπνων συμβάσεων στο δίκτυο, αυτό πιθανότατα θα παραμείνει το ίδιο.

Μέχρι σήμερα, το δίκτυο Cardano κατάφερε να αποφύγει τις περισσότερες αντιπαραθέσεις. Το πιο συχνά αναφερόμενο πρόβλημα με το δίκτυο είναι η έλλειψη αποκέντρωσης. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αυτό αναμένεται να αλλάξει με την εφαρμογή του σταδίου 2 στον χάρτη πορείας του Cardano.

Υπάρχουν μερικοί επιλεγμένοι που έχουν θέσει ζητήματα, με αυτό που ονομάζουν, «εύλογες υποθέσεις», που έγιναν στη Λευκή Βίβλο Cardano. Ουσιαστικά, το θεμέλιο του δικτύου Cardano χτίστηκε με διάφορες παραδοχές για το πώς θα προσαρμοστεί σε μελλοντικά επίπεδα υιοθέτησης. Μερικοί είναι πιστοί, ενώ άλλοι δεν είναι απόλυτα πεπεισμένοι ότι το δίκτυο θα λειτουργεί όπως προορίζεται.

Κανονισμός λειτουργίας?

Μέχρι σήμερα, δεν έχουν γίνει επίσημες δηλώσεις στο Cardano από τις ρυθμιστικές αρχές. Ως αποτέλεσμα, το έργο παραμένει κάπως ρυθμιστικό “limbo”.

Εάν δεν γίνει επίσημη δήλωση, διαφορετικά, υπάρχει πιθανότητα το ADA να θεωρηθεί ως ασφάλεια. Εκείνοι που πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να ισχύει, συνήθως παρέχουν δύο σημεία για το επιχείρημά τους.

  1. Το δίκτυο δεν είναι αποκεντρωμένο σε αυτό το σημείο.
  2. Ενώ περιοριζόταν στους κατοίκους των ΗΠΑ, το Cardano χρηματοδοτήθηκε αρχικά μέσω ενός ICO.

Ποιος το έκανε?

Το 2017, το Cardano κυκλοφόρησε από τον Charles Hoskinson. Ως συνιδρυτής του Ethereum, ο Hoskinson έφερε άμεση επιρροή και ίντριγκα στο έργο, καθώς και το εγγενές του σύμβολο «ADA».

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner