Osakkeiden ostaminen – Vaiheittainen opas osakemarkkinoille sijoittamiseen

Osakkeisiin sijoittaminen on helpoin tapa tavalliselle ihmiselle osallistua talouden kasvuun. Osakemarkkinat ovat yli 100 sadan vuoden ajan ylittäneet muut omaisuuslajit, kuten joukkovelkakirjat, hyödykkeet ja kiinteistöt. Kyllä, sijoittajien käytettävissä on tuhansia osakkeita, ja sijoittaminen voi olla monimutkaista – mutta sen ei todellakaan tarvitse olla. On hyvin yksinkertaisia ​​tapoja sijoittaa, ja voit aloittaa suhteellisen pienellä pääomalla. Jos ajatus osakkeiden ostamisesta on pelottava, seuraava askel askeleelta -prosessi auttaa sinua pääsemään alkuun.

1. Päätä sijoitusstrategia

Ensimmäinen askel on päättää sijoitusstrategiasta, koska se auttaa sinua valitsemaan parhaan välittäjän tarpeisiisi. Jos aiot käyttää hands-off-lähestymistapaa, kuten osto ja pito, passiivinen tai arvo-sijoitus, teet hyvin vähän kauppoja, joten maksamallasi palkkiolla ei ole suurta vaikutusta tilillesi. Kauppojen suorittamiseen ei myöskään tarvita erittäin hienostunutta alustaa, vaikka joihinkin tutkimuksiin pääsy voi olla hyödyllistä.

Toisaalta, jos aiot ottaa käyttöön käytännön sijoittamistyylin, kuten vauhti- tai kasvuinvestoinnit, käydään kauppaa useammin, ja kaupankäynnin palkkiot kasvavat. Joten provisioaste on tärkeä tekijä välittäjän valinnassa. Saatat tarvita myös alustan, jossa on enemmän ominaisuuksia ja pääsy ajan tasalla olevaan tutkimukseen.

On myös tärkeää tehdä ero sijoittamisen ja kaupankäynnin välillä. Jos olet sijoittamassa, olet huolissasi osakkeen arvosta, nouseeko arvo ja kuinka paljon osakkeen hinta eroaa sen arvosta. Aikataulusi on tyypillisesti yhdestä viiteen vuoteen, etkä reagoi lyhytaikaisiin hintamuutoksiin.

Kaupankäynnissä on kyse lyhyestä aikavälistä, kysynnästä ja tarjonnasta sekä hintatoiminnasta. Kauppiailla on paljon lyhyempi aikataulu, joka vaihtelee minuuteista kuukausiin. Elinkeinonharjoittajat käyttävät usein vipua myös tuotonsa parantamiseksi.

Kaupankäynti voi olla erittäin kannattavaa, mutta siihen liittyy enemmän riskejä ja se vie paljon enemmän aikaa. Jos aiot käydä aktiivista kauppaa, sinun kannattaa valita välittäjä, joka antaa sinulle pääsyn marginaalitilille tai myös johdannaisille.

2. Valitse välittäjä

Pörssiyhtiön osakkeiden ostamiseen tarvitset tilin osakevälittäjältä. Tarkkaan ottaen on mahdollista ostaa osakkeita muilla tavoin, mutta se on paljon helpompaa välitystilillä välittäjällä. Pörssimeklarit ovat yrityksiä, jotka ovat pörssin jäseniä ja jotka ovat vastuussa ostotilauksen lähettämisestä pörssiin, jossa se sovitetaan toisen välittäjän asiakkaan myyntitilaukseen. Osakevälittäjät vastaavat myös kaupan järjestämisestä sen jälkeen, kun se on sopinut.

Tänä päivänä online-välittäjät ovat melkein aina oikea tapa edetä. Palkkiot ovat pienempiä ja joissakin tapauksissa ilmaisia, ja online-kaupankäyntialustat antavat sinulle paljon hallintaa tilauksistasi. Jos olet valmis maksamaan enemmän, voit avata tilin täyden palvelun välittäjältä, jolloin voit tehdä tilauksia puhelimitse ja pyytää neuvoja.

Useat välittäjät tarjoavat nyt jopa palkkiotonta tiliä, vaikka joudut ehkä maksamaan muita maksuja tilin ylläpitämiseksi.

Välittäjää valittaessa on otettava huomioon palkkiot ja muut palkkiot, niiden tarjoama foorumi, työkalut ja tutkimus sekä odotettavissa oleva tuen taso. Yritä löytää muutama riippumaton arvostelu kustakin välittäjästä saadaksesi selville niiden vahvuudet ja heikkoudet. Sitten sinun pitäisi pystyä tekemään päätös oikeasta välittäjästä tarpeisiisi.

Välittäjä, jota suosittelemme, on Firstrade.

Osakkeiden ostaminen - Vaiheittainen opas osakemarkkinoille sijoittamiseen Osakkeiden ostaminen - Vaiheittainen opas osakemarkkinoille sijoittamiseen Osakkeiden ostaminen - Vaiheittainen opas osakemarkkinoille sijoittamiseen
★★★★★ ★★★★★ Firstrade-arvostelu

Securities.io-luokitukset määrittää toimituksemme. Osakevälittäjien pisteytyskaavassa otetaan huomioon kymmeniä tekijöitä, kuten tilimaksut ja vähimmäismäärät, kaupankäyntialustat, asiakastuki, sääntelyelimet ja sijoitusvaihtoehdot.

★★★★★ ★★★★★ M1 Finance Review

Securities.io-luokitukset määrittää toimituksemme. Osakevälittäjien pisteytyskaavassa otetaan huomioon kymmeniä tekijöitä, kuten tilimaksut ja vähimmäismäärät, kaupankäyntialustat, asiakastuki, sääntelyelimet ja sijoitusvaihtoehdot.

★★★★★ ★★★★★ Public.com-arvostelu

Securities.io-luokitukset määrittää toimituksemme. Osakevälittäjien pisteytyskaavassa otetaan huomioon kymmeniä tekijöitä, kuten tilimaksut ja vähimmäismäärät, kaupankäyntialustat, asiakastuki, sääntelyelimet ja sijoitusvaihtoehdot.

Palkkiot

Zero Commission

Palkkiot

Zero Commission

Palkkiot

Zero Commission

Tilin vähimmäismäärä

Ei mitään

Tilin vähimmäismäärä

100 dollaria

Tilin vähimmäismäärä

Ei mitään

Ylennykset

Vapaat osakkeet *

* Katso verkkosivulta lisätietoja.

Ylennykset

Ei mitään

Edistäminen

Ei mitään

3. Avaa ja rahoita tiliäsi

Kun olet päättänyt osakevälittäjästä, sinun on avattava tili. Suurin osa välittäjistä tekee tämän mahdollisimman helpoksi. Sinun on annettava muutama henkilökohtainen tieto ja muutama asiakirja todistamaan, että olet se, jonka sanot olevasi. Koko prosessi ei saa kestää yli muutaman minuutin.

Kun tilisi on vahvistettu ja hyväksytty, voit rahoittaa sitä. Tilisiirto on tyypillisesti nopein tapa saada rahaa kaupankäyntitilillesi, mutta voit myös rahoittaa tiliäsi sekillä.

4. Opi käyttämään kaupankäyntialustaa

Yleensä online-välittäjä antaa sinun avata demotilin. Tämä on tili, jossa on kuvitteellisia rahaa, mutta jolla on pääsy live-hintoihin ja kaikkiin samoihin työkaluihin kuin live-tiliin.

Tärkein syy demotileille on, että aktiiviset kauppiaat harjoittavat kauppaa, joka tunnetaan myös nimellä paperikauppa. Tämä on merkityksellisempää lyhytaikaisille kauppiaille kuin sijoittajille, mutta se antaa sinulle myös mahdollisuuden tutustua alustaan. Voit harjoitella tilausten antamista, asettaa tarkkailulistan ja selvittää, mitä työkaluja haluat ehkä käyttää tulevaisuudessa.

Kun kirjoitat harjoittelutilauksia, on tärkeää varmistaa, että olet itse kirjautunut demotilillesi etkä live-tilillesi..

Ennen kuin aloitat, kannattaa tietää seuraavat usein esiintyvät ehdot:

 • Tarjous – Tarjous on osakeostotilaus.
 • Tarjoushinta – Korkeimman tarjouksen hinta on markkinahinta.
 • Tarjous – Osakemyynti on tarjous. Tarjouksen hinta on kyselyhinta.
 • Kysy hinta – Alimman kysynnän / tarjouksen hinta on markkinahinta.
 • Spread – spread on markkina-osto- ja myyntihinnan ero, joka tunnetaan myös nimellä ‘bid-offer spread’. Tarjous- ja kysyntähinta tunnetaan myös kaksinkertaisena.
 • Markkinatilaus – Markkinatilaus toteutetaan välittömästi nykyiseen markkinahintaan. Ostotilaukset toteutetaan myyntihintaan, kun taas myyntitilaukset toteutetaan tarjoushintaan.
 • Limit-toimeksianto – limit-toimeksianto on määräys ostaa tai myydä osaketta tietyllä hinnalla tai rajoituksella. Rajatilaukset toteutetaan vain, kun vastaava toimeksianto rajahinnalla tulee markkinoille.
 • Stop-loss-tilaus – Stop-loss-toimeksianto toteutetaan, jos hinta ylittää kynnysarvon. Jos ostat osakkeen, voit antaa stop-loss-järjestyksen myydä, jos hinta laskee alle tietyn hinnan. Tämä tehdään tappioiden rajoittamiseksi.
 • GTC – Hyvä, kunnes peruutetut tilaukset pysyvät markkinoilla, kunnes ne peruutetaan.
 • GFD – Hyvä päivätoimeksiannot pysyvät markkinoilla loput kaupankäyntipäivästä.
 • FOK – Täytä tai tappaa tilaukset peruutetaan automaattisesti, jos niitä ei täytetä välittömästi.

5. Luo osakkeiden tarkkailulista

Tarkkailulista on luettelo osakkeista tai muista arvopapereista sekä niiden hinnat – joko live-hinnat tai päivittäiset päätöskurssit. Kaikki online-välittäjät antavat sinulle mahdollisuuden luoda tarkkailulista. Hinnan lisäksi voit lisätä muita sarakkeita, kuten volyymi, tarjoushinta, kysy hinta ja päivittäinen prosentuaalinen hintamuutos tarkkailulistallesi.

Sinun tulisi myös lisätä muutama hakemisto tarkkailulistallesi, jotta voit verrata kunkin osakkeen kehitystä kokonaismarkkinoiden kehitykseen. Tärkeät hakemistot ovat S&P 500 ja Nasdaq 100. Jos et voi lisätä itse hakemistoa tarkkailulistallesi, voit lisätä sen sijaan hakemiston seuraavan ETF: n. SPY: n (S&P 500) ja QQQ (Nasdaq 100) ETF: t ovat lähes identtisiä seurattavien indeksien kanssa.

Tarkkailulistasi osakkeet ovat niitä, joita seuraat ja joista saat lisätietoja, mutta et välttämättä osta. Aloita yrityksistä, joista pidät ja ihailet – koska nämä ovat yrityksiä, joista tunnet todennäköisesti vähän.

Kun sinulla on kourallinen osakkeita tarkkailulistalla, voit alkaa vertailla niiden suorituskykyä markkinoihin. Sinun tulisi myös alkaa oppia lisää yrityksistä ja niiden menestymisestä. Selvitä, kasvavatko heidän tulonsa ja kuinka kannattavia ne ovat verrattuna vastaaviin yrityksiin. Kun teet tätä tutkimusta, olet todennäköisesti törmännyt muihin osakkeisiin, jotka kannattaa tutkia, ja voit lisätä nämä myös tarkkailulistallesi.

Jos et ole varma yksittäisten osakkeiden valitsemisesta, voit harkita ETF: itä. ETF tai pörssissä käyvä rahasto on osakekori, jolla voidaan käydä kauppaa aivan kuten osakkeen. Voit oppia kaiken mitä sinun tarvitsee tietää ETF-artikkeleista.

6. Päätä, kuinka paljon kullekin osakkeelle jaetaan

Sijoittajia palkitaan riskin ottamisesta, mutta sitä on hallittava. Riippumatta siitä, kuinka paljon tutkimusta teet, et voi koskaan olla varma tulevaisuudesta. Tärkein askel, jonka voit ottaa riskien hallitsemiseksi, on varmistaa, että yksi huono sijoitus ei tuhoa salkkuasi. Sijoitusten hajauttaminen osakekannasta vastaa sitä, että sinulla ei ole kaikkia muniasi yhdessä korissa.

On olemassa kaksi nyrkkisääntöä, joiden avulla voit päättää, kuinka suuri osa salkusta kohdennetaan kullekin osakkeelle. Ensimmäinen on se, että asianmukaisesti hajautetussa salkussa tulisi olla vähintään 15-20 osaketta. Tämä tarkoittaa, että sinun ei pitäisi sijoittaa yli 6,7% tilistäsi kuhunkin osakkeeseen.

Toinen nyrkkisääntö on, että sinun ei pitäisi ottaa riskiä yli 2% jokaisesta osakkeesta. Tämä tarkoittaa, että jos olet valmis menettämään jopa 20% yhden osakkeen arvosta, sinun tulisi rajoittaa kyseinen osake 10 prosenttiin salkustasi (20 prosenttia 10 prosentista tulee 2 prosenttiin salkusta). Tämä lähestymistapa soveltuu paremmin aktiivisille kauppiaille, jotka käyttävät stop loss -menetelmiä.

Riskien vähentämiseksi kannattaa sijoittaa sijoituksesi muutamalle eri sektorille. Kunkin sektorin osakkeet ovat yleensä hyvin korreloivia, joten riski on suurempi, jos kaikki varastosi ovat samalta sektorilta. Vielä yksinkertaisempi tapa hajauttaa on sijoittaa suurin osa salkustasi ETF: ään. Tällä tavalla hajautat riskisi koko markkinalle. Voit silti pitää 20-40% tilistäsi yksittäisille osakkeille, jotka todella haluat omistaa, ja sijoittaa loput ETF: ään.

7. Päätä, mitkä osakkeet ostat ja milloin ostat

Tähän mennessä sinulla pitäisi olla hyvä idea osakkeista, jotka haluat omistaa tai haluat ehkä omistaa tulevaisuudessa. Sinun ei tarvitse kiirehtiä ja ostaa näitä osakkeita, vaan laatia suunnitelma. Suunnitelman tulisi perustua osakkeiden ostosyihin ja aikahorisontisi.

Hyvin yleisesti ottaen voit käyttää kolmea lähestymistapaa:

 • Pitkäaikaiset sijoitukset blue-chip-osakkeisiin

Blue chip -varastot ovat erittäin korkealaatuisten yritysten osakkeita, joilla on pitkä historia ja suhteellisen ennakoitavat tulot. Ne ovat yleensä alansa johtajia, joilla on selkeä kilpailuetu. Näiden osakkeiden hinnat eivät yleensä arvosta paljon vuosittain, mutta yhdistyvät tasaisesti pitkällä aikavälillä. Blue-chip-osakkeiden ostamisen tulisi olla vähintään 10 vuoden pitkäaikainen sitoutuminen.

Jos ostat blue-chip-osakkeita pidettäväksi pitkään, on vain vähän voittoa, kun yrität ajoittaa ilmoituksesi. Jos et halua ostaa niitä kerralla, voit porrastaa ostoksesi muutaman kuukauden ajan – mutta viime kädessä tavoitteesi on omistaa osaketta pitkään, eikä sinun ole mitään syytä ajatella ylikurssiasi.

 • Kasvavarastojen ja osakkeiden ostaminen vauhdilla

Osakkeet, jotka yleensä arvostavat eniten lyhyemmillä ajanjaksoilla, ovat nopeasti kasvavien yritysten osakkeita. Usein pelkkä hintavaikutus houkuttelee lisää ostajia, mikä saa aikaan vauhdin jatkumisen. Tämäntyyppisten osakkeiden ostaminen edellyttää käytännönläheisempää lähestymistapaa, koska vauhti ei todennäköisesti jatku ikuisesti. Jos hinta on liian korkea, pitkän aikavälin tuotto ei todennäköisesti ole kovin hyvä, ja osakekurssi voi laskea huomattavasti.

Jos ostat kasvu- ja impulssivarastoja, sinun on punnittava yhtiön tuloksen kasvu, arvostus ja osakekurssi. Usein joudut ostamaan osakkeen, kun hinta on jo nousussa. Jos hinta lakkaa nousemasta, sinun on kiinnitettävä erityistä huomiota yrityksen kasvuun ja arvostukseen, jotta voit päättää, pysytkö edelleen sijoitettuna.

 • Ostaminen osakekurssikorjauksen jälkeen

Paras aika ostaa useimpia osakkeita on markkinoiden kaatumisen tai jyrkän korjauksen jälkeen. Tällöin koko markkinat ovat “yksi myynti”. Tämä on paras aika ostaa osakkeita mistä tahansa yrityksestä, jolla on hyvä liiketoimintamalli eikä liikaa velkaa.

Yksittäiset osakkeet voivat myös tarjota mahdollisuuden, kun niiden osakkeet eivät suosi sijoittajia ja osakekurssi laskee huomattavasti. Kaikki osakkeet eivät kuitenkaan parane, joten sinun on harkittava huolellisesti yrityksen pitkän aikavälin näkymiä. On myös hyvä odottaa hinnan vakiintumista ennen ostamista – hinnat voivat pudota paljon pidemmälle kuin luulet voivasi.

Ennen kuin ostat tosiasiallisesti osakkeen, sinun on myös päätettävä perusteista, joita käytät osakkeesta poistumiseen. Suunnitelman tekeminen ennen osakkeen ostamista estää sinua tekemään impulsiivisia päätöksiä myöhemmin.

Poistumiskriteerien tulisi myös liittyä syihin osakkeiden ostamiseen. Jos ostat hintamomentin perusteella, saatat haluta lopettaa, jos vauhti loppuu. Mutta jos ostat yrityksen perustekijöiden perusteella, sinun tulee myydä vain, jos nämä perusteet muuttuvat, ei hintatoiminnan takia.

8. Syötä ensimmäinen ostotilauksesi

Ennemmin tai myöhemmin osake täyttää kaikki sijoituskriteerit, ja on aika tehdä ensimmäinen sijoituksesi. Ensimmäinen asia on laskea ostamiesi osakkeiden määrä. Olet jo päättänyt, kuinka paljon aiot jakaa kullekin osakkeelle, joten sinun tarvitsee vain jakaa tämä määrä osakekurssilla. Varmista, että jaat dollarin määrän dollarin hinnalla eikä hinnalla sentteinä.

Ennen kuin annat ostotilauksen, sinun on päätettävä, haluatko käyttää rajoitustoimeksiantoa vai markkinatilausta. Yleensä rajajärjestys on turvallisempi. Markkinatilaus voi johtaa maksamiseen liikaa, jos tarjous-tarjousero kasvaa, kun annat tilauksen. Mutta jos markkinat liikkuvat hyvin nopeasti, markkinatilaus voi olla sopivampi.

Päätä kohtuullinen hinta, kun otetaan huomioon viimeisten päivien ja kuluvan päivän kaupankäyntialue. Tämä on tilauksesi rajahinta. Useimmissa tapauksissa rajasi on hinta, jonka uskot täyttävän 80%.

Korkeampi rajahinta antaa sinulle enemmän mahdollisuuksia tilauksesi täyttämiseen – mutta syö voittosi.

Alempi rajahinta antaa sinulle vähemmän mahdollisuuksia tilauksen täyttämiseen – ja tämä voi johtaa siihen, että joudut maksamaan vielä korkeamman hinnan. Jos aikarajasi on kuitenkin lyhyt ja haluat saada nopean voiton, sinun on ehkä pyrittävä alempaan hintaan.

Nyt kun olet ostanut ensimmäisen osakkeesi, sinun on hallittava asemaa kriteerien mukaan, joita käytit ostamaan sen. Voit alkaa epäillä päätöstäsi, jos osakekurssi laskee. Saatat myös olla kiusaus myydä, jos hinta nousee ja löydät itsellesi voittoa. Muista pitää mielessä pitkän aikavälin suunnitelmasi ja pitää se kiinni – hinta nousee tai laskee joka päivä, mutta se ei tarkoita, että sinun on toimittava.

Johtopäätös

Nyt kun olet ostanut ensimmäisen osakkeen, voit jatkaa uusien osakkeiden lisäämistä hitaasti salkkuusi. Kiirettä ei kuitenkaan pitäisi olla – sijoittaminen on pitkäaikaista peliä. Sinun tulisi myös oppia ja lukea niin paljon kuin voit sijoittamisesta ja osakkeista. Aloita ETF: llä ja blue-chip-osakkeilla ja lisää hieman riskialttiimpia osakkeita myöhemmin. Pidä pitkän aikavälin suunnitelmasi mielessä ja vältä impulsiivisia päätöksiä – markkinat palkitsevat kärsivällisiä sijoittajia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map