Vähittäiskauppa hyödynsi viime viikon BTC-rallia, kun taas laitokset näyttävät jääneen väliin

Market Watch Weekly on katsaus salausmarkkinoihin ja kehitykseen joka viikko.

Viime viikko oli Bitcoinille historiallinen, sillä sen hinta ylitti onnistuneesti 20 000 dollarin rajan kaikissa pörsseissä ja asetti uuden kaikkien aikojen korkeimman tason. Sunnuntaina Bitcoin ilmoitti tähän mennessä korkeimman hinnan, 24302 dollaria, mikä antoi johtavalle digitaaliselle valuutalle 24% viikoittaisen tuoton OKEx BTC Index -hinnan mukaisesti.

Markkinat tulevat vuoden aktiivisimpaan kaupankäynnin jaksoon

Yhdessä kaikkien aikojen korkeimpien bitcoinien kanssa volyymi kasvaa nopeasti. BTC-futuurien yhteenlaskettu viikoittainen volyymi nousi 270 miljardiin dollariin johdannaispörsseissä, mikä osoittaa markkinoiden erittäin aktiivisen tilanteen.

BTC-futuurit – Kokonaiset päivittäiset volyymit. Lähde: vinossa

Samaan aikaan avoin kiinnostus nousi kaikkien aikojen korkeimmalle tasolle, 8,9 miljardiin dollariin lauantaina, ja OKEx johti kaikkia pörssejä 1,6 miljardilla dollarilla OI: ssä. Myös nykyinen 8,8 miljardin dollarin OI on kasvanut merkittävästi 22% viime viikkoon verrattuna.

BTC-futuurit – koottu avoin korko. Lähde: vinous

Rinnakkaisen Bitcoin-hintojen nousun ja kaupankäynnin kuumeen myötä BTC: n ikuinen swap-markkinahinta ylitti indeksin hinnan, ja rahoituskorot nousivat toiseen huippuun marraskuun viimeisen viikon jälkeen. Liialliset rahoituskorot osoittavat vivun kasvavan markkinoilla.

BTC: n ikuinen swap-rahoitusaste. Lähde: vinous

Lisäksi koska neljännesvuosittaiset futuurit ja optioiden selvityspäivät ovat tulossa tänä perjantaina, odotamme Bitcoinin voivan nähdä enemmän volatiliteettia lähipäivinä. Suuri määrä vanhentuvia vaihtoehtoja voi johtaa hinnan etenemiseen "Max Pain," joka on aloitushinta avoimimmilla sopimuksilla ja ostoilla, ja aiheuttaisi taloudellista menetystä suurimmalle osalle optioiden haltijoita erääntyessään. Tällä hetkellä Max Pain -hinta on noin 23 750 dollaria CoinOptionsTrack-tietojen mukaan.

Max Pain optiosopimuksille, joiden voimassaolo päättyy 25. joulukuuta. Lähde: CoinOptionsTrack

Institutionaaliset sijoittajat menettivät suuren liikkeen

CME julkaisi viimeisimmät (15. joulukuuta alkaen) Bitcoin-futuurit sijaintitiedot Tämä raportointijakso päättyi juuri ennen kuin Bitcoin saattoi päätökseen historiallisen 20 000 dollarin rajansa ja esitti siten eri tilien positioita vastauksena kiihtyneeseen markkinoiden nousuun..

Avoin korko laski jatkuvasti viimeisen kolmen raportointijakson aikana 11 750: sta 11 370: een. Tämä osoittaa edelleen, että institutionaaliset sijoittajat saivat voittoa ja että he jäivät suurimmaksi osaksi viimeisimmän rallin ulkopuolelle.


Varainhoitajien pitkät positiot laskivat 544: stä 492: een, kun taas lyhyet positiot kasvoivat 11: stä 26: een, mikä viittaa heidän arviointiinsa väärin markkinoiden noususta. Vipusijoitettujen rahastojen pitkät positiot laskivat 4365: stä 3946: een, kun taas lyhyet positiot laskivat samanaikaisesti 9354: stä 8702: een. Kannan aleneminen molempiin suuntiin osoittaa, että ne eivät myöskään voineet ennakoida hintojen nousua.

Lyhyiden positioiden määrä lisääntyi raportointikauden aikana myös raportoimattomissa tileissä, mutta silti pitkien ja lyhyiden osuudet olivat edelleen erittäin korkeat. Pitkät positiot laskivat 3 403: sta 3 134: een, kun taas lyhyet positiot nousivat edelleen 506: sta 606: een.

CME Bitcoin-futuuritiedot – Ilmoittamattomien, pitkien ja lyhyiden shortsien määrä. Lähde: Quandl

PoW-kolikot ylittivät markkinat

Tarkasteltaessa viime viikolla tärkeimpiä altcoineja, todistetut kolikot ylittivät yleensä muut kryptovaluutat hyötyen Bitcoinin jyrkästä noususta. Niistä Litecoin tuotti viikoittaisen tuoton 44,23%, samoin kuin 33,79%: n tuotto Bitcoin Cashista (BCH).

Vaikka Ether (ETH) nousi tällä viikolla 9,99%, sen hinta BTC: tä vastaan ​​laski jatkuvasti. Erityisesti johdannaisten voimalaitos CME Group on asetettu käynnistämään Eterifutuurit 8. helmikuuta ensi vuonna. Kun Bitcoin pysyy edelleen valokeilassa, alt-kausi voi viedä aikaa.

Suurimpien kryptovaluuttojen viikkotuotto, 12 / 14–12 / 20. Lähde: TradingView

DeFiin lukittu kokonaisarvo ylitti 20 miljardin dollarin

DeFi-sektorilla lukittu kokonaisarvo saavutti ensimmäistä kertaa 20 miljardin dollarin rajan viime lauantaina, mikä osoittaa, että DeFin puomi jatkuu vuoteen 2021.

Kokonaisarvo lukittu DeFi: ssä. Lähde: DeBank

Tuottojen osalta Synthetix (SNX) nousi viime viikolla 31,37% Coinbase-listan vuoksi. Ja hajautetun vaihdon alkuperäiset merkit ylittivät muita sektoreita, SushiSwap (SUSHI) ja Uniswap (UNI) hyppivät vastaavasti 19,47% ja 17,44%. Toisaalta vuotuinen rahoitus (YFI) ei toiminut hyvin verrattuna laajempiin markkinoihin, ja se keräsi viikon aikana vain 1,85%.

Toinen DeFi: n kohokohta viime viikolla oli The Graph (GRT). Projekti on hajautettu tietojen indeksointiprotokolla, joka kyselee ja tallentaa tietoja blockchain-verkkoon. GRT: n hinta nousi 0,78 dollariin, 25 kertaa enemmän kuin kuukausi sitten julkiseen myyntihintaan.

Viikoittaiset palautukset tärkeimmistä DeFi-rahakkeista, 12 / 14–12 / 20. Lähde: TradingView

Katse eteenpäin tällä viikolla

Demokraattien ja republikaanien johtajat pääsivät tänään sopimukseen uudesta koronaviruksen hoitosopimuksesta, jonka arvo on noin 900 miljardia dollaria. Tämä voi olla yksi syy ns "Joulupukin ralli" riskivarojen osalta.

Taloudellinen tilanne paranee todennäköisesti vähitellen, kun rokotetta aletaan virallisesti jakaa. Mutta pandemian kärsimänä Yhdysvaltojen BKT supistuu voimakkaasti 5% vuonna 2020. Tänä vuonna talouden odotetaan heikkenevän vielä enemmän kuin vuoden 2009 finanssikriisin aikana..

FactSet-tutkimuksen mukaan markkinat odottavat nyt S: tä&P 500 -indeksi saavuttaa 4000 rajan ensi vuoden loppuun mennessä. Suuret sijoituspankit ovat myös julkaisseet ennusteensa, ja JPMorgan Chase on antanut optimistisimman tavoitteen 4400. Goldman Sachs antoi tavoitetasoksi 4300. Viimeisten 15 vuoden tilastoista näyttää kuitenkin siltä, ​​että markkina-analyytikot ovat yleensä optimistisella puolella.

Lopuksi Yhdysvaltain keskuspankin taseen loppusumma on ylittänyt 30 biljoonaa dollaria. Riskipääomien yleinen hintojen nousu tänä vuonna on tukeutunut voimakkaasti keskuspankin varallisuusostoihin ja erittäin mataliin korkoihin. Se, miten se poistuu turvallisesti vuonna 2021, on myöhempien markkinoiden huomion keskipiste, ja kaikki rahapolitiikan muutokset voivat painostaa markkinoita.

OKEx Insights esittelee markkina-analyyseja, syvällisiä ominaisuuksia, alkuperäistä tutkimusta & kuratoivat uutiset salauksen ammattilaisilta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map